Τετάρτη, Αυγούστου 31

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ


Μητροπολίτης Κονίτσης: «Να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες!»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011, 16:44
Άναυδοι έμειναν οι πολίτες που παρακολούθησαν δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως και Κονίτσης, Ανδρέα, με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να συνδέσει τους πολιτικούς, με την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών.

«Φαίνεται πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού, να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες!», είπε χωρίς περιστροφές ο μητροπολίτης και υποστήριξε, πως μετά από αυτά του έρχεται να πει, «ζήτω οι ντομάτες και τα γιαούρτια».

«Να αγιάσουν τα χέρια όλων εκείνων που έχουν επιλέξει να τιμωρούν, με τον τρόπο αυτό την φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία. Να είναι βέβαιοι, αυτοί που πετάνε τα γιαούρτια, ότι έχουν την απόλυτη έγκριση των ηρώων του Γράμμου», πρόσθεσε ο... ευερέθιστος Μητροπολίτης Ανδρέας. O οποίος κατα τ' άλλα, δε συμμερίζεται, όπως ξεκαθάρισε, αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας! Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει, από τη στιγμή που τον συμμερίζονται οι ήρωες του Γράμμου.

Από την έκρηξη του Μητροπολίτη, δε γλύτωσε ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, τον οποίο αποκάλεσε «χοντρό», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τελευταίου, σχετικά με τους στρατιωτικούς. zougla.gr

Δείτε το βίντεο:

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΤΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ


Συσκέψεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011, 07:09
Τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες είναι συνεχείς. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με «Το Βήμα» και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί, παρόλο που στο τραπέζι των συσκέψεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις.

Μερικές από αυτές είναι η θητεία να έχει διάρκεια 18 μήνες, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ, ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

Η αύξηση της θητείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη     zougla.gr

Τρίτη, Αυγούστου 30

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ



ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?
 
Περιγραφή:
http://1.bp.blogspot.com/_ZcxhgJV8ywg/TJzJwu98VQI/AAAAAAAAjXo/mfh5jtyxZhE/s1600/hugo-chavez-visit-russia.jpg
Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Και με τη «βούλα» του ΣτΕ η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 13:45
Το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων δίνει, με απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, το ΣτΕ επικαλείται το άρθρο του Συντάγματος περί επαγγελματικής ελευθερίας, δηλαδή ελεύθερης επιλογής και άσκησης επαγγέλματος, και ως εκ τούτου αποκλείει τη διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων για οποιουσδήποτε λόγους.

Σημειώνεται ότι ήδη από τις 2 Ιουλίου, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, έχει απελευθερωθεί το επάγγελμα των ταξιτζήδων.

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 13:45  zougla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΥΓΗ.ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Μέσω του εκπροσώπου της η Ν.Δ είπε Οχι συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας οτι  όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται συγκυβέρνηση.Και διαβάζοντας αυτές τις δηλώσεις αναρωτιέμαι αλήθεια πως φτάσαμε σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο να χρειάζεται η Ελλάδα την συμπαράσταση της Ν.Δ να σχηματίσουν τα δυό μεγάλα κόμματα να κυβερνήσουν μαζί για να βγούμε από την κρίση.

ΓΑΜΗΛΙΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΛΕΓΕ Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Προσπάθειες για την πάταξη του παρεμπορίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 04:19
Στα πλαίσια της τακτικής αστυνόμευσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, χθες το βράδυ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη χερσαία ζώνη του λιμένα και ειδικότερα στον πεζόδρομο της παραλίας, τρεις αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι δύο από τους προαναφερόμενους ασκούσαν παράλληλα υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι σχετικών αδειών και παραστατικών τιμολογίων αγοράς.

Οι ανωτέρω πρόκειται να παραδοθούν στην Α.Δ. Ευβοίας, ενώ τα αντικείμενα του υπαίθριου εμπορίου κατασχέθηκαν.

Επίσης, συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή άλλοι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν κάτοχοι αιτήσεων πολιτικού ασύλου και ασκούσαν υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι σχετικών αδειών και παραστατικών τιμολογίων αγοράς.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αντικείμενα του υπαίθριου εμπορίου κατασχέθηκαν.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011, 04:22 zougla.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 29

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ

Νέα «τσουχτερά» πρόστιμα του Κ.Ο.Κ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 22:42
Ακόμη πιο «τσουχτερά» πρόστιμα θα καλούνται να πληρώσουν όσοι παραβαίνουν τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύ από το φθινόπωρο.

H παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη θα τιμωρείται πλέον με 1.050 ευρώ αντί για 700 που είναι σήμερα, ενώ η παραβίαση του STOP θα στοιχίζει 900 ευρώ.

Το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα από 150 ευρώ θα ανέλθει στα 325, ενώ για στάθμευση σε πεζοδρόμιο, οι παραβάτες θα πληρώνουν 120 ευρώ, έναντι των 80 ευρώ που πληρώνουν σήμερα.

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, τίθεται ξανά σε λειτουργία το μέτρο του δακτυλίου στους δρόμους της Αθήνας, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στα 200 ευρώ.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 22:44

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ,ΧΑΜΙΣ

Νεκρός σε μάχη ο γιος του Καντάφι, Χάμις;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 22:24
Όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματικός των Λίβυων αντικαθεστωτικών,ο Χάμις, γιος του συνταγματάρχη Καντάφι, σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στην Τρίπολη.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο θάνατος του Χάμις δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 22:24 zougla.gr

ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Κατακάηκε η Αρκαδία λόγω κολώνας της ΔΕΗ;

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 21:30
Από κολώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε, κατά πάσα πιθανότητα, η τελευταία πυρκαγιά στην Αρκαδία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Τατούλης, η ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική είναι πως πιθανολογούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ και προσέθεσε ότι οι ζημιές που υπήρξαν ήταν οι λιγότερες δυνατές που θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη φωτιά «μεσαίου μεγέθους» και κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, για «απειρία κι ανικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση και παρασυρόμενος, από την τοπική αυτοδιοίκηση κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όταν ο κίνδυνος είχε απομακρυνθεί, γεγονός που δημιούργησε πανικό».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, 21:33 zougla.gr

Alpha-Eurobank το όνομα αυτής

Σάββατο, Αυγούστου 27

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μας οδηγούν στα βράχια.Πολιτική σύγκρουση Κυβέρνησης-Τραπεζών.Εκλογές ευθύνης.Προκρούστης για το ασφαλιστικό.Κίτρινες κάρτες.Το Δημόσιο αντέχει και η Τρόικα οργίζεται.Αποτύχατε ώρα για 10 νέα μέτρα.Τέλος χρόνου.ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΛΑΘΩΝ,ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ.ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ.θα χρειαστούν 20-25 δισ.ευρώ νέα κεφάλαια.ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα πάρουμε μετοχές ως αντάλαγμα.ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ έτσι θα μας κρατικοποιήσετε.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ.Κομματική δημαγωγία και τυφλή αγανάκτηση μας πάνε προς την κάλπη.Ανοιχτό το θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας γίνουν δεν γίνουν εκλογές.Συντάξεις. Ερχεται νέος νόμος με δραματικές μειώσεις στις επικουρικές.Η Τρόικα ξανάρχεται με αυστηρές εντολές για μεσοπρόθεσμο για νέο μισθολόγιο -ιδιωτικοποιήσεις.Σοβαρές ενστάσεις για το νέο μισθολόγιο.Δυσφορία για τις δήθεν συγχωνεύσεις.Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.Η συναίνεση των κομμάτων του δικομματισμού σηματοδοτεί την μετάβαση σε εποχή κεντροδεξιάς διακυβέρνησης. Αυτά είναι με λίγα λόγια τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου τύπου.Το συμπέρασμα το γενικό είναι ότι βαδίζομε κατά πάσα πιθανότητα σε εθνικές εκλογές σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης,και  φυσικά μόνο οι μη προνομιούχοι έλληνες και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τη νύφη, το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης ήταν και είναι που δεν τόλμησε να αγγίξει τους πλούσιους κλέφτες με τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, και την εκκλησιαστική,την μοναστηριακή,και την αμύθητη περιουσία των ναών, αφήνοντας τους μητροπολίτες να συναγωνίζονται ποιος θα φοράει την ακριβότερη ιερατική στολή.Υπομονή μέχρι να μας σπάσουνε τελείως τα νεύρα.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ" μέσω mail283.us2.mcsv.net προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 12:06 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)

An den mporeis na diavaseis ayto to email pata edo  
Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |27/08/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΠΩΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

2. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΓΟΣ…
ΕΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ  - ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ. Διαβάστε περισσότερα.
 
Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις επιλέξει να λαμβάνεις τον Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας στο

<emmanouilmainas@gmail.com>. Αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις τον Βασικό Σχολιασμό επικαιροποίησε τις επιλογές σου.  Αν επιθυμείς να αφαιρέσεις εντελώς το email σου πάτα εδώ

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου

Παρασκευή, Αυγούστου 26

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

Περικυκλωμένος ο Καντάφι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011, 20:04
Η Μεταβατική κυβέρνηση των αντικαθεστωτικών της Λιβύης, ανακοίνωσε πώς οι δυνάμεις των εξεγερμένων έχουν περικυκλώσει περιοχή όπου κρύβεται ο Καντάφι. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το διεθνές δίκτυο Al Jazeera
Σύμφωνα με την επίσημη αυτή ανακοίνωση, οι αντικαθεστωτικοί παρακολουθούν τις κινήσεις του Καντάφι, χωρίς ωστόσο να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες, κάτω από ποιες  συνθήκες συντελείται αυτή η παρακολούθηση.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011, 20:04 zougla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΝΕΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Νέο μήνυμα Καντάφι: "Τα τρωκτικά θα ηττηθούν"

Νέο μήνυμα Καντάφι: "Τα τρωκτικά θα ηττηθούν"
Νέο μήνυμα στους υποστηρικτές του απηύθυνε ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, την ώρα που οι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο έχει βρει κρησφύγετο ο συνταγματάρχης.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα του που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα που παραμένουν πιστά στον Καντάφι, ο Λίβυος ηγέτης αναφέρεται στις επαφές των αντικαθεστωτικών με Γάλλους και ιταλούς και καλεί τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν: «Η Λιβύη είναι για τον λιβυκό λαό και όχι για τους πράκτορες, ούτε για τον ιμπεριαλισμό, ούτε για τη Γαλλία, ούτε για τον Σαρκοζί, ούτε για την Ιταλία. Η Τρίπολη είναι για σας, και όχι για εκείνους οι οποίοι στηρίζονται στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να αντισταθούμε στα εχθρικά τρωκτικά που θα ηττηθούν εάν τους πολεμήσουμε. Αφήστε τα σπίτια σας και εξαγνίστε την Τρίπολη από την παρουσία τους». star.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 25

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΩ


Ο Παπα-Τσάκαλος στη... Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, 17:28
Δ. Κ.
Και αυτή τη φορά δεν ήταν η αλεπού που ήρθε στο παζάρι αλλά το… τσακάλι ο Παπα-Τσάκαλος, ο οποίος πέρασε το κατώφλι της Βουλής με προορισμό το δεύτερο όροφο και το γραφείο του Γιώργου Καρατζαφέρη.
«Βρε, βρε, σαν τα χιόνια! Πως κι από δω πάτερ; Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, ζητώντας και την ευλογία του ιερέα.

«Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μου ζήτησε να έρθω να τον βρω. Μου πρότεινε να κατέβω ως υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής, αλλά αν και του είπα ναι, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δεν σπας εκεί μέσα με τίποτα, αλλά θα το παλέψω» είπε χαμογελώντας ο Παπα-Τσάκαλος.

«Μα εσείς διαλαλούσατε παντού ότι είστε αριστερός!» ήταν το καρφάκι των δημοσιογράφων.

«Ναι, και ακόμη το λέω. Άλλωστε και η σκληροπυρηνική δεξιά θέλει την αριστερά της» απάντησε ο Παπα-Τσάκαλος και βάζοντας το μαύρο μυστηριώδες γυαλί του κίνησε προς την έξοδό του Κοινοβουλίου.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, 17:34 zougla.gr

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΩΤΑΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕ ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΘΥΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗ Η ΤΑΧΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης. Επιστολή παραίτησης

Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης. Επιστολή παραίτησης
Παραίτηση υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Χάρης Παμπούκης, μετά τις εξελίξεις σχετικά με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
"Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά' ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησης του που ακολουθεί
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του:
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Αθήνα, 25 Αυγούστου 2011
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.
Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.
Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο.
Χ. Π. Παμπούκης

Τετάρτη, Αυγούστου 24

ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή υπό τον πρωθυπουργό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, 17:06
Σύσκεψη για την πάταξη της φοροδιαφυγής πραγματοποιείται αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για τις φορολογικές υποθέσεις Ι. Καπελέρης και ο Ειδικός Γραμματέας της σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ι. Διώτης.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, 17:06   zougla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

An den mporeis na diavaseis ayto to email pata edo  
Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |24/08/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ. Διαβάστε περισσότερα.

Τρίτη, Αυγούστου 23

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Βενιζέλος: "Το 2014 η Ελλάδα θα βγει από την κρίση"

Βενιζέλος: "Το 2014 η Ελλάδα θα βγει από την κρίση"

Στον καθοριστικό ρόλο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στις αυξημένες υποχρεώσεις της Ελλάδος έναντι των δανειστών της αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank εν όψει του 6ου Ετήσιου Συνέδριου της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ στο Λονδίνο.
Στην ομιλία του με θέμα «Ελληνική Οικονομία: ευκαιρίες και Προοπτικές», προς τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο 6ο ετήσιο Greek Roadshow, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως μέσα από την καινοφανή και φιλόδοξη χρηματοπιστωτική επιχείρηση ύψους 450 δισ. ευρώ που αποφασίσθηκε στην Σύνοδο Κορυφής η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να αναταχθεί και να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά της μεγέθη.
Για την συμμετοχή των ιδιωτών στην διευθέτηση του χρέους, τόνισε πως μέσα από την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων θα αλλάξει η μέση διάρκεια και το μέσο επιτόκιο του δημοσίου χρέους και η ελάφρυνση των βαρών θα οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων ρευστότητας.
Για το θέμα των εγγυήσεων που παραχωρεί η Ελλάδα στην Φινλανδία είπε πως εξελίσσεται μια λεπτή και δύσκολη διαπραγμάτευση και πως η Ευρωζώνη καλείται να βρει μια πολιτική λύση που θα εκπέμπει καθαρό μήνυμα για τις αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός τόνισε στους παριστάμενους επιχειρηματίες πως η ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων θα επιτρέψει την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου και θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις και στο τραπεζικό σύστημα.
Όπως παραδέχθηκε μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΤΕΑΝ, δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν λόγω της έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην βούληση της κυβερνήσεως για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ το 2011, κάτι, όμως, που -όπως είπε- δυσχεραίνεται από την εμβάθυνση της ύφεσης.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο συντάχθηκε με στόχο για αρνητική ανάπτυξη 3,8%, ενώ πλέον αυτή η εκτίμηση αναθεωρείται στο -4,5%. Στο σημείο δε αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζητήσεως του θέματος με την τρόικα και επιβεβαίωσε πως παραμένει ο στόχος για επαναφορά στην ανάπτυξη στα μέσα του 2012.
«Στόχος είναι να βγούμε από την εστία της περιδίνησης. Στα μέσα του 2014 να μπορεί η χώρα μας αξιόπιστα να πει ότι έχει βγει από την κρίση», είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε:
«Έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε λεπτό». Η κρίση αποτελεί εφαλτήριο αλλαγών για την Ελλάδα, συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις τόνισε πως έχουν δρομολογηθεί σε τομείς όπως η ενέργεια, τα τυχερά παιχνίδια, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ενώ είπε πως η κυβέρνηση παρά τις συνθήκες δεν υιοθετεί αμιγώς ταμειακή προσέγγιση στις ιδιωτικοποιήσεις.
Για την φορολογία ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης αδικιών και ερωτηθείς σχετικώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο.
Για την φιλοσοφία του νέου συστήματος ο κ. Βενιζέλος φάνηκε να τάσσεται υπέρ ενός χαμηλού ενιαίου φορολογικού συντελεστή, σημείωσε όμως πως η εθνική ανάγκη επιτάσσει πρώτα από όλα την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης επεσήμανε πως για την αντιστροφή της κατάστασης απαιτούνται τολμηρές μεταρρυθμίσεις και να δοθεί έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις στην εξωστρέφεια και στην οικονομική ελευθερία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε άδικο ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν διεθνώς να πληρώνουν τριπλάσιο κόστος κεφαλαίου για την χρηματοδότηση τους λόγω των δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών.
Ο ίδιος προανήγγειλε μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου την δημοσιοποίηση έκθεσης που συνέταξε διεθνής οίκος για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και η οποία θα αποτυπώνει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τρόπου αύξησης του ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ με παράλληλη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, ο πρόεδρος του Χρηματιστήριου Αθηνών Σ.Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν συστηματική παρουσία στις διεθνείς αγορές και αναφέρθηκε στις 31 εισηγμένες εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο 6ο Annual Greek Roadshow, που διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
ΤΑ ΝΕΑ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |23/08/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΓΝΟΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
- ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Διαβάστε περισσότερα.

2. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.: ΘΕΛΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;
- ΓΙΑΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ. Διαβάστε περισσότερα.
 

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ