Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Είχαν παραβιάσει την κεντρική πύλη του Πενταγώνου

Αποχώρησαν οι απόστρατοι από το υπουργείο Άμυνας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2011 16:38
Web-Only
Αποχώρησαν τελικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι 100 και πλέον απόστρατοι αξιωματικοί οι οποίοι το μεσημέρι είχαν παραβιάσει την κεντρική πύλη του Πενταγώνου, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εάν οι απόστρατοι δεν αποχωρήσουν άμεσα, θα δώσω εντολή να απομακρυνθούν με τη βία, είχε διαμηνύσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Επρόκειτο για τουλάχιστον 100 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των συναδέλφων τους και εισέβαλαν στον περίβολο του υπουργείου με βίαιο τρόπο, σπρώχνωντας αξιωματικος και στρατιώτες.
Οι «εισβολείς» φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Τα συνθήματα γρήγορα στράφηκαν κατά των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, τους οποίους καλούσαν να βγουν έξω και ουσιαστικά να παραιτηθούν. Κάποια στιγμή προπηλάκισαν έναν δημοσιογράφο.
Τελικά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δέχθηκε αντιπροσωπία των ενώσεων αποστράτων και στη συνέχεια κατέβηκε στο προαύλιο και, συζητώντας μαζί τους, τους έπεισε να αποχωρήσουν.
Οι διαμαρτυρόμενοι παραβίασαν την κεντρική πύλη και μπήκαν μέσα στον περίβολο του Πενταγώνου κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία. Φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς και το σύνθημα «Βγείτε έξω αρχηγοί!».
Ο Πάνος Μπεγλίτης, μόλις έμαθε το γεγονός, κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως στην αξιωματική αντιπολίτευση «να έρθουν σ’ επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες για θέματα Εθνικής Αμυνας και να τους συστήσουν να αποχωρήσουν από το προαύλιο του υπουργείου».
«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές θα παταχθούν απ’ όπου κι’ αν προέρχονται…Δεν δικαιούνται οι απόστρατοι στο όνομα της πρώην στρατιωτικής θητείας τους να παραφέρονται και να λειτουργούν με τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο….», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Επιπλέον, χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει», επέκρινε δριμύτατα τις απόψεις που -όπως είπε- διατυπώνονται ανώνυμα από απόστρατους στο Διαδίκτυο, ενώ προειδοποίησε ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι απόστρατοι από το προαύλιο χώρο του υπουργείου θα έδινε εντολή να τους απομακρύνουν.
«Όλοι αυτοί θα παταχθούν μέσα από διαδικασίες της Δικαιοσύνης…Καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να τους…μαζέψει…», τόνισε ο κ. Π. Μπεγλίτης.
Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μολονότι κράτησε αποστάσεις λέγοντας πως το κόμμα του είναι «υπέρ της νομιμότητας», κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό ότι διακατέχεται από «αμόκ και βλέπει χρώματα πίσω από τις κινητοποιήσεις των αποστράτων» και «σύντομα ο λαός θα κάνει απόστρατους τα μέλη της κυβέρνησης», ο κ. Π. Μπεγλίτης υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση ουδέποτε «αγκάλιασε με οίστρο τους αποστράτους».
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ λειτουργεί πίσω από τις κινητοποιήσεις των ενώσεων ων αποστράτων, τόνισε ότι αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα Αμυνας είναι ο πρώην ναύαρχος κ. Καραμαλίκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει με τους δημοκρατικούς θεσμούς ενώ η ηγεσία του υπουργείου έχει ακόμη «πολλά να κάνει για την προστασία των δικαιωμάτων των αποστράτων».
Λίγο νωρίτερα ο κ. Π. Μπεγλίτης επέκρινε δριμύτατα τους εκπροσώπους των ενώσεων των αποστράτων να συσταθεί υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα σε στρατευμένους και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ να έρχονται σε απευθείας επαφή μαζί του. Και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη, χαρακτήρισε τον θόρυβο που έχει ήδη δημιουργηθεί «κατασκευασμένο» αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι : «Μπορεί να σέβομαι απόλυτα τους αποστράτους και τη συνεισφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις την περίοδο της θητείας τους, δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού για τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων».
Επιπλέον ο κ. Π. Μπεγλίτης συμπλήρωσε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση σύντομα θα προχωρήσει «στον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό των ΕΔ» προκειμένου «ο ομφάλιος λώρος που ορισμένοι πάνε να δημιουργήσουν με τους απόστρατους να κοπεί με το μαχαίρι».ΤΑ ΝΕΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ

Ισχύει για όσους έλαβαν το πολυεκκαθαριστικό με βεβαίωση τον Αύγουστο

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου
για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2011 17:20
Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, τέλος επιτηδεύματος). Η νέα ημερομηνία ισχύει για όσους έχουν λάβει το εκκαθαριστικό με βεβαίωση τον Αύγουστο.

Η προθεσμία έληγε σήμερα, Παρασκευή, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της.
Αν η καταβολή γίνει εφάπαξ, ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής.

Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.
Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Σημειώνεται ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το πολυεκκαθαριστικό.
Οι φορολογούμενοι αυτοί εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση έως και το τέλος Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς εξαιρούνται τα ακόλουθα εισοδήματα:
α) οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%)
β) οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης και
γ) οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.
δ) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά την χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά το χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.
Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα.

Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.ta nea

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Μπαράζ απολύσεων στον ΔΟΛ

Μπαράζ απολύσεων στον ΔΟΛ
Οι απολύσεις τις οποίες προγραμμάτιζε ήδη από τον Ιούλιο ο κ. Στ. Ψυχάρης, άρχισαν να ανακοινώνονται. Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ συνέταξε χθες το πρωϊ αρχική λίστα 28 ατόμων, το απόγευμα, μείωσε τα προς απόλυση άτομα σε 25, το βράδυ σε 23 και έως αυτή την ώρα έχουν ανακοινωθεί 18 περίπου.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ανακοινωθεί, είναι οι δημοσιογράφοι Μ. Βιντιάδης, Ε. Καρανασοπούλου, Μ. Κατσανοπούλου, Δ. Πολιτάκης, Ρ. Δημητρίου, Λ. Αρκουμανέα, Π. Γκιόλμας, Σ. Φράγκος, Ν. Ζαμπέτογλου, Ελ. Ξενάκη, Δ. Γαβριήλ κα.

Οι συνδικαλιστές Δ. Τσαλαπάτης, Ν. Νταουντάκη και οι δημοσιογράφοι Π. Καψής και Π. Τσίμας συμφώνησαν να λάβουν αποζημίωση και να παραμείνουν, ως αρθρογράφοι με μπλοκάκι. Στις απολύσεις περιλαμβάνονται και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο των περικοπών θα μειωθούν τεύχη περιοδικών, θα κοπούν ένθετα ενώ το ΒΗΜΑGAZINO, θα βγαίνει μόνο με την ακριβή του έκδοση. star.gr

ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τσιγαρόσημο: Το τσιγάρο επιστρέφει σε κέντρα διασκέδασης

Τσιγαρόσημο: Το τσιγάρο επιστρέφει σε κέντρα διασκέδασης
Οδηγίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις για την λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ.μ. παρέχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγεία με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, προϋπόθεση για τη δημιουργία χώρου καπνιζόντων είναι η καταβολή του ετήσιου ειδικού τέλους, το οποίο ορίζεται σε 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικότερα, η καταβολή του ειδικού αυτού τέλους αφορά όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά το χρόνο έναρξης εφαρμογής του νόμου (1-7-2011) και διατηρούν χώρο καπνιζόντων. Εφόσον, οι επιχειρήσεις της κατηγορίας αυτής διατηρούν χώρους καπνιζόντων σε περισσότερα καταστήματά τους, η υποχρέωση αυτή υφίσταται αυτοτελώς για κάθε κατάστημά της.
Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεούνται στην καταβολή του τέλους για το έτος 2011 έως την 30ή Νοεμβρίου 2011. Εξάλλου, επιχείρηση με έναρξη λειτουργίας μετά την 30η Νοεμβρίου 2011 και πριν την 1η Ιουλίου 2012 ή ήδη λειτουργούσα επιχείρηση που επιθυμεί να ενταχθεί για πρώτη φορά στο μέτρο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, υποχρεούται να καταβάλει άμεσα το ετήσιο αυτό τέλος. Σε κάθε περίπτωση πάντως το τέλος καλύπτει τη λειτουργία του χώρου καπνιζόντων έως την 30ή Ιουνίου 2012.
Κάθε επιχείρηση από τις προαναφερθείσες που επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί στους χώρους της σε ίδιο χώρο καπνιζόντων και μετά την 30η Ιουνίου 2012, υποχρεούται για κάθε έτος ανανέωσης να καταβάλλει το τέλος αυτό μέχρι την 31η Μαΐου εκάστου έτους.
Για το πρώτο έτος εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων το ετήσιο ειδικό τέλος χώρων καπνιζόντων καταβάλλεται μόνο στις ΔΟΥ με την υποβολή της σχετικής δήλωσης.
Σε περίπτωση που διαπιστώνεται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μη εμπρόθεσμη καταβολή του ειδικού αυτού τέλους επειδή αποδεδειγμένα δεν υφίσταται νόμιμη λειτουργία των χώρων καπνιζόντων της επιχείρησης, παύει και η λειτουργία των χώρων αυτών.
Περαιτέρω, εφόσον σε φορολογικό έλεγχο των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνεται η μη καταβολή του συγκεκριμένου τέλους πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες για τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων αρχές
ΤΑ ΝΕΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΜΕ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΧΙ

Ταξί: Πιέζει η τρόικα, διαφωνούν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ταξί: Πιέζει η τρόικα, διαφωνούν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Τη διαφωνία τους με τη λύση που επιχειρείται να δοθεί στην απελευθέρωση του κλάδου των ταξί εκφράζουν δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τρισέλιδη επιστολή τους προς τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, την οποία κοινοποιούν παράλληλα στον πρωθυπουργό.

Οι δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να γίνει εκ νέου διάλογος του Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί και επικρίνουν τον υπουργό για το πώς χειρίζεται το θέμα των αδειών και των κριτηρίων. Αφήνουν επίσης αιχμές για τον υπουργό λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αλλά επιβάλλονται κάθετα και χωρίς διάλογο, συνεπώς προσθέτουν μόνο προβλήματα κοντά σε αυτά που υποτίθεται ότι έρχονται να επιλύσουν.

Οι «δέκα», μεταξύ άλλων, καλούν τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ταξιτζήδες, θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για τη ρύθμιση που αφορά τη μεταβίβαση της άδειάς τους στο κράτος, ενώ προτείνουν να ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η επιστολή στοχεύει στην αποκλιμάκωση της έντασης «που κακώς έχει δημιουργηθεί» με την επαγγελματική τάξη των ιδιοκτητών ταξί, «γεγονός που ταλάνισε σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα γνωστά σε όλους αρνητικά αποτελέσματα για τη διεθνή εικόνα της χώρας και για τον τουρισμό».

Στην επιστολή τους οι βουλευτές χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Θεωρούμε ότι οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, γιατί έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα και χωρίς διάλογο μόνο προβλήματα προσθέτουν».

Σημειώνεται ότι πρώτος υπογράφει την επιστολή ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ενώ όλοι οι βουλευτές προέρχονται από την επαρχία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δημήτριο Π. Παπουτσή, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Βασιλική Τσόνογλου-Βιλιώτη, Μιχαήλ Κατρίνη, Ευτύχιο Δαμιανάκη, Σπυρίδωνα Μοσχόπουλο, Γεώργιο Παπαμανώλη, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, Αθανάσιο Γικόνογλου και Γεώργιο Αρβανιτίδη.
Να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των ταξί και των φορτηγών, ζήτησε σήμερα η τρόικα από τον υπουργό Μεταφορών και Γιάννη Ραγκούση. Επιπλέον, ζήτησε να επισπευσθεί η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ
Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως «από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το κτίριο στον Χολαργό είχε καταληφθεί από ομάδα εργαζομένων. espresso news.gr

ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μεγάλο κραχ λόγω της Ελλάδας "βλέπει" ο Σόρος

Μεγάλο κραχ λόγω της Ελλάδας "βλέπει" ο Σόρος
Ανυπολόγιστες επιπτώσεις από ένα νέο μεγάλο κραχ «βλέπει» ο γνωστός επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, εξαιτίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, συναρτήσει της αναποτελεσματικότητας στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Σόρος θεωρεί πως οι Αρχές στη Γηραιά Ήπειρο έχουν χάσει τον έλεγχο της Ελλάδας και παραθέτει τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, τα οποία είναι τα εξής:

- Πρώτον, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να οδηγηθούν κατ' αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού Υπουργείου Οικονομικών στην Ευρωζώνη.

- Δεύτερον, οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση. «Η Ε.Κ.Τ. θα καθοδηγήσει τις τράπεζες, έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν» αναφέρει ο Σόρος.

- Τρίτον, η Ε.Κ.Τ. θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο Σόρος τονίζει πως, επειδή η εγκαθίδρυση ενός Υπουργείου Οικονομικών θα πάρει χρόνο, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει τα κράτη-μέλη να προσφύγουν στην Ε.Κ.Τ., για να καλύψει το κενό. Ακόμη σύμφωνα με τον Σόρος θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα διακυβερνητική υπηρεσία που θα δώσει στο EFSF τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η γερμανική Βουλή και πιθανόν τα Κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών». zougla.gr

ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΓΝΟΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΞΑΝΑ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

315438_10150325445685822_616325821_7825373_723262113_n.jpg315438_10150325445685822_616325821_7825373_723262113_n.jpg
72 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ανακούφιση από το «ναι» στη Γερμανία

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με συντριπτική πλειοψηφία

Επιμέλεια: Μιχάλης Μητσός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
Η Γερμανία διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες ότι η ευρωζώνη θα ξεπεράσει με επιτυχία την κρίση χρέους και η καγκελάριος Μέρκελ κράτησε ζωντανό τον κυβερνητικό της συνασπισμό. Παρά το γεγονός όμως ότι η γερμανική Βουλή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να ενισχυθούν οι εξουσίες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), οι αγορές ζητούν ήδη δραστικότερα μέτρα για να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης.
Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε την ενίσχυση του Ταμείου με 523 ψήφους υπέρ, 85 κατά και 3 αποχές. Οπως έδειξε η καταμέτρηση των ψήφων, 15 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού δεν υπερψήφισαν την πρόταση. Αυτό σημαίνει ότι 315 βουλευτές του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Ελευθέρων Δημοκρατών, κατά τέσσερις περισσότεροι από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής (311 σε σύνολο 620 εδρών), ακολούθησαν την επίσημη γραμμή. Αρα, η καγκελάριος Μέρκελ δεν χρειάστηκε τις ψήφους της αντιπολίτευσης (των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων) για να περάσει την πρόταση.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για την Ευρώπη», δήλωσε ο Ερμαν Γκρέχε, γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. «Η ευρεία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο δείχνει καθαρά ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το ευρώ».
Αποφασιστικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης θεωρεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ο Μίχαελ Κέμερ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζών της Γερμανίας. «Οι βουλευτές χάραξαν έναν δρόμο που μας βγάζει από την κρίση χρέους».

Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ. Εφόσον η πρόταση ψηφιστεί από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, οι δυνατότητες δανεισμού του Ταμείου θα αυξηθούν από 250 σε 440 δισεκατομμύρια, ενώ το Ταμείο θα μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα και να δανείζει χρήματα σε τράπεζες και κυβερνήσεις προτού εκδηλωθεί μια κρίση. Η Γερμανία ήταν η 13η χώρα που ενέκρινε την ενίσχυση του EFSF, ενώ χθες ακολούθησε και η Κύπρος. Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας αναμένεται να υπερψηφίσει το σχέδιο σήμερα, για να ακολουθήσει η Ολλανδία την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το μοναδικό εμπόδιο που θα μείνει θα είναι η Σλοβακία, όπου δεν θα υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του σχεδίου αν το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης πραγματοποιήσει την απειλή του και το καταψηφίσει. Η ψηφοφορία εκεί θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Η ανακούφιση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Γερμανία ήταν χθες εμφανής στην Κομισιόν και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ομως πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές και ορισμένες εξωευρωπαϊκές δυνάμεις θέλουν μια συνολικότερη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κρίση χρέους. «Ολο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν ότι το πακέτο της 21ης Ιουλίου είναι ξεπερασμένο και ότι πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το βέβαιο είναι ότι η καγκελάριος Μέρκελ βγαίνει ενισχυμένη από τη χθεσινή ημέρα. «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γι' αυτήν και μια βαθιά ανακούφιση για το κόμμα της», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Γκερντ Λάνγκουτ, που έχει γράψει τη βιογραφία της καγκελαρίου. Θα υπάρξουν όμως κι άλλες δοκιμασίες για τον συνασπισμό: ήδη ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες ότι οι όποιες αλλαγές στο πακέτο της 21ης Ιουλίου θα πρέπει να ψηφιστούν εκ νέου από το Κοινοβούλιο. Και το κλίμα που επικράτησε χθες έδειξε ότι η συνοχή της κυβέρνησης είναι πολύ εύθραυστη. Ο βουλευτής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ μάλιστα, ένας από τους δέκα Συντηρητικούς βουλευτές που ψήφισε «όχι», είπε ότι ποτέ στην πολιτική του σταδιοδρομία δεν είχε δει να ασκούνται τόσο αφόρητες πιέσεις σε προσωπικό επίπεδο. ta nea.gr

ΝΤΑΛΑΡΑΣ DALARAS " ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ " 1975

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ


«Δε θα γίνει αναδρομικός έλεγχος καταθέσεων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 23:34
Κατόπιν ερώτησης που του κατατέθηκε αναφορικά με το πλαίσιο των ρυθμίσεων για την τεκμηρίωση του εισοδήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, διευκρίνισε ότι δε θα υπάρχει αναδρομικός έλεγχος των καταθέσεων.

«Η τεκμηρίωση αφορά το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται και το οποίο πρέπει να τεκμηριώνεται. Το εισόδημα που αποταμιεύεται, πρέπει επίσης να δηλώνεται π.χ. καταθέσεις και τίτλοι», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι αναδρομικός έλεγχος καταθέσεων μπορεί να γίνει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν υπόνοιες εκτεταμένης φοροδιαφυγής και «ως γνωστόν, αυτή η δυνατότητα προβλέπεται ήδη από την υπάρχουσα νομοθεσία».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Συνάντηση Ραγκούση- τρόικα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 23:52
Με τους επικεφαλής της τρόικα συναντάται αύριο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων που εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών, όπως η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και των οδικών μεταφορών, αλλά και η πορεία αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 23:54 zougla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29

ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Σοκ! Μένουν σε κοντέινερ αλλά θα πληρώσουν το χαράτσι

Σοκ! Μένουν σε κοντέινερ αλλά θα πληρώσουν το χαράτσι

Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και τα σπίτια τους να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν! Μπορεί να είναι πυρόπληκτοι, οι οικίες τους να έχουν καεί και να μένουν σε κοντέινερ!! Όμως πρέπει να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα μας έρθει σε όλους ως μία ακόμα... φορο-κεραμίδα στο κεφάλι από τον άλλο μήνα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!!!
«Δεν μπορεί να φορολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν, τη στιγμή γίνονται ρυθμίσεις και εξαιρούνται για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες διατηρητέων. Που είναι η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ δρ Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης.
Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, υπάρχουν ακόμα σεισμόπληκτοι των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα αλλά δεν έχουν βγάλει ακόμα το πρωτόκολλο κατεδάφισης επειδή δεν έχουν λεφτά να το πληρώσουν. «Ενώ δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ιδιοκτησιών τους, καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον οικονομικό τίμημα το οποίο δεν τους αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι πολιτικοί μηχανικοί.
Για αυτό και έχει σταλεί σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την εξαίρεση από το νέο χαράτσι στα ακίνητα όλων των σεισμόπληκτων και των πυρόπληκτων που μένουν ακόμα σε κοντέινερ, όπως έγινε με νομοθετική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που το ίδιο αυτό κράτος που τους ζητά αυτά τα χρήματα, καθυστερεί την ίδια στιγμή να καταβάλει τις αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί στους πυρόπληκτους και τους σεισμόπληκτους, όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι υπουργοί στην Βουλή ότι συμβαίνει στο νομό Ηλείας αλλά και στους γειτονικούς της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας...
Star.gr

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011ΚΑΙ 2012 ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

Το ενιαίο μισθολόγιο στο τραπέζι του υπουργικού, εκτός η εφεδρεία

Το ενιαίο μισθολόγιο στο τραπέζι του υπουργικού, εκτός η εφεδρεία
Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο θέμα το ενιαίο μισθολόγιο. Τα άλλα θέματα που θα εξεταστούν είναι οι δημοσιονομικές, φορολογικές και οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την εκτέλεση των προϋπολογισμών του 2011 και 2012.

Εκτενή συζήτση σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο για το ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να «περάσει» η κυβέρνηση σε πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ώστε να το έχει ψηφίσει ως τις 20 Οκτωβρίου.

Στο πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο θα κατατεθεί ως ξεχωριστό νομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί αμέσως μετά το πολυνομοσχέδιο.

Παράλληλα, για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό - το προσχέδιο του οποίου θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκληθεί την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Αναλυτικά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Ενημέρωση και λήψη απόφασης για βαθμολόγιο και ενιαίο μισθολόγιο του Δημόσιου Τομέα με εισηγητές τους κυρίους Ευ.Βενιζέλο και Δ.Ρέππα.
Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012. (Ευ.Βενιζέλος, Γ.Κουτρουμάνης).
Σχέδιο νόμου: Επιτάχυνση και εξορθολογισμός διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, (Γ.Ραγκούσης).
Σχέδιο νόμου: Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων, (Κ.Σκανδαλίδης).
Σχέδιο νόμου: Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις, (Κ.Σκανδαλίδης)
Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις, (Χρ.Παπουτσής).

tanea.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


«Θερμή» υποδοχή Παπανδρέου στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 10:16
Με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κρίσης που εξαπλώνεται στην Ευρώπη, Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές «υποδέχθηκαν» τον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η ομάδα Real Democracy Now Berlin/Gr οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί, έξω από το συνεδριακό κέντρο, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε ενώπιον των Γερμανών βιομηχάνων.

Ο κ. Παπανδρέου, ως υψηλός καλεσμένος, έφτασε τελευταίος και με μεγάλη καθυστέρηση. Λίγο πριν από την άφιξη της λιμουζίνας, βγήκαν διοργανωτές και δημοσιογράφοι από το συνεδριακό κέντρο να τον υποδεχθούν. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ και ληστεύει τον λαό».zougla.gr  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ


Επιστρέφει το βουλευτικό αυτοκίνητο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 12:02
Αποποιείται το δικαίωμα χρήσης του βουλευτικού αυτοκινήτου ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα της Βουλής.

O κ. Πολατίδης ζητεί το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1.200 ευρώ μηνιαίως) να κατατίθεται στον λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Πολατίδης είχε επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο πέρυσι και σήμερα επαναβεβαιώνει την παλαιότερη απόφασή του, αποποιούμενος και τη νέα μίσθωση.

Να σημειωθεί ότι, χθες, τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς παραιτήθηκαν από τις αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 12:12  zougla.gr

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μπλόκο στην τρόικα από εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών

Μπλόκο στην τρόικα από εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών
Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την έλευση των επιθεωρητών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι και το κατέλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί. Μπαράζ καταλήψεων και σε άλλα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την ΑΔΕΔΥ.

Υπό κατάληψη τελεί το υπουργείο Οικονομικών από το πρωί καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να αντιδράσουν στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και όπως λένε θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον επί 48 ώρες.

Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.

Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα Υπουργεία: Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας &  Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για να λάβουν απόφαση καταλήψεων.

Οι καταλήψεις, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
tanea.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ


Σε απεργία πείνας χιλιάδες Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 05:35
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακές του Ισραήλ, ξεκίνησαν χθες απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή ομοεθνών τους σε συνθήκες απομόνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας τριών ημερών, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί, ως μια προειδοποίηση προς τις ισραηλινές Αρχές. Σχεδόν 200 κρατούμενοι του “Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” (FPLP) έχουν επίσης αρχίσει από την Τρίτη απεργία πείνας επ' αόριστον προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη κράτηση σε συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη τους, Άχμαντ Σααντάτ, για τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο υπουργός Κρατουμένων της Παλαιστίνης, Ίσα Καράκε.

«Υπάρχουν κρατούμενοι που παραμένουν σε συνθήκες απομόνωσης για δέκα χρόνια. Οι σωφρονιστικές Αρχές επέβαλαν βαριές ποινές και μέτρα άνευ προηγουμένου, κάνοντας τους κρατούμενους να εξεγερθούν κατά όλων των κανόνων που ισχύουν στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, B'Tselem, περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων οι 200 είναι κάτω των 18 ετών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 05:35

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

ΦΤΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επιστρέφει η τρόικα. Έκτακτο Eurogroup για την 6η δόση

Επιστρέφει η τρόικα. Έκτακτο Eurogroup για την 6η δόση
Φθάνει σήμερα η τρόικα στην Αθήνα, για πρώτη φορά μετά την διακοπή των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Οι επαφές με τους έλληνες υπουργούς θα ξεκινήσουν αύριο και θα διαρκέσουν «όσες μέρες χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη έκθεση», η οποία θα κρίνει την εκταμίευση ή μη της έκτης δόσης του δανείου. Η επιστροφή της τρόικας έγινε δυνατή μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε η Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, στη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα έγινε δυνατή μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Μετά από επικοινωνία με την προεδρία του Eurogroup, αποφασίστηκε να υπάρξει ένα πρόσθετο Eurogroup εντός του Οκτωβρίου –υπενθυμίζεται ότι το κανονικό είναι στις 3 Οκτωβρίου- ειδικά για την Ελλάδα και την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.
Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει ή στο Λουξεμβούργο ή στις Βρυξέλλες. Ενδεχομένως, η προεδρία να αποφασίσει ότι αρκεί και τηλεδιάσκεψη.
Ο κ. Αλταφάζ αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία του εγχειρήματος για τις εφεδρείες λέγοντας ότι αποτελεί τμήμα των συζητήσεων που θα έχει η τρόικα στην Αθήνα.
Όσον αφορά την διάρκεια της αποστολής της τρόικα, ο κ. Αλταφάζ σημείωσε ότι θα είναι κάποιες μέρες, αλλά δεν ξέρουμε πόσες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη έκθεση.
«Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τα ευρήματα της τρόικας και τα όσα θα μας πει για να αποφασίσουμε το αν θα αναδιαπραγματευτούμε ή όχι το νέο πακέτο των 109 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», είχε δηλώσει στην ελληνική κρατική τηλεόραση η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Αν οι επιθεωρητές της τρόικα εγκρίνουν τα νέα μέτρα λιτότητας ως επαρκή θα προχωρήσει η εκταμίευση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ της έκτης δόσης του δανείου  για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου και θα προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης που καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Ιούλιο.
ΤΑ ΝΕΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Παραίτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ από αποζημιώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 13:07
Παραιτούνται από την αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές της Βουλής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές του κόμματος, Αθανάσιος Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Η απόφαση των τεσσάρων βουλευτών γνωστοποιήθηκε με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές, μετά και την πρόσφατη μείωση της αμοιβής τους για τις Επιτροπές, λαμβάνουν το ποσό των 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΙΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Βούρος: Δέχτηκε επίθεση επωνύμων στο Twitter

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 11:59
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βούρος τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, αν και είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα το έκανε.

Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Γιάννη Βούρο φτιάξε ένα καλό θίασο φέτος! Είναι κρίμα να σπαταλιέσαι στην πολιτική...Είσαι μεγάλος...ηθοποιός!».

Και μετά ακολούθησαν άλλοι πολλοί, όπως ο Νίκος Σαμοΐλης: «Εδώ μιλάμε για υποκριτική... Hollywood» και ο ηθοποιός Σήλας Σεραφείμ: «Μα τι είναι αυτά που λες; Μεγαλυτερο θίασο απο 300 ηθοποιούς πού θα βρει να κάνει;;;;».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης