Τετάρτη, Νοεμβρίου 30

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ

Σήμερα θυμήθηκα μια ιστορία πολύ παληά.Μήνας γενάρης και κοιτούσα να βρώ να μπαρκάρω στον Πειραιά τότε που ήταν όλα σχεδόν τα ναυτιλικά γραφεία.Πίνοντας καφέ σε κάποιο συριανό καφενείο εκείνης της εποχής ,με πλησίασε ένας πράκτορας και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να βρώ δουλιά.Με πήγε λοιπόν σε μια χιώτικη ναυτιλική εταιρία και μετά από διάφορες ερωτήσεις συμφώνησα να  μπαρκάρω με την χιώτκη αυτή εταιρία υποχωρώντας στα παζάρια του μηνιαίου μισθού που εγώ ζητούσα .Η εταιρία ανήκε σε δυό  χιώτες πλοικτήτες, και  εκείνη την μέρα ήταν των θεοφανίων ,όταν μέσα μπήκαν δυό παπάδες για να αγιάσουν όπως συνέβαινε σε κάθε γραφείο, όταν τελείωσαν τον καθιερωμένο αγιασμό τότε πρόσεξα ότι ο ένας εκ των δύο πλοιοκτητών έβγαλε από το μικρό του πορτοφολάκι και τους έδωσε ακριβώς ένα τάληρο πέντε δραχμές .Για μια στιγμή σχημάτησα άσχημη εντύπωση μονολογώντας από μέσα μου ότι πρόκειται για πολύ τσιγκούνηδες αλλά εκείνο που με έκανα να πάρω πίσω την απόφασή μου και να τους παρατήσω, ψάχνοντας αλλού για δουλιά ήταν όταν ο άλλος συνεταίρος έβρισε εκείνον που είχε δώσει το τάληρο στους παπάδες λέγοντας του, αυτά κάνεις και τους μαθαίνεις και έρχονται κάθε χρόνο.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

Γ. Παπανδρέου: Τα διδάγματα για Ελλάδα και Ευρώπη από τη διετή διαχείριση της κρίσης.
Επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με απαντήσεις και προτάσεις για όλα. Διαβάστε περισσότερα.
Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις επιλέξει να λαμβάνεις τον Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας στο

<emmainas@otenet.gr>. Αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις τον Βασικό Σχολιασμό επικαιροποίησε τις επιλογές σου.  Αν επιθυμείς να αφαιρέσεις εντελώς το email σου πάτα εδώ

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου

E-mail επικοινωνίας: pasok@pasok.gr

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ


Προσωρινά… ελεύθερος ο Εφραίμ!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 12:37
Η διαφωνία του εισαγγελέα με την εφέτη ειδική ανακρίτρια κρατά προσωρινά ελεύθερο τον ηγούμενο Εφραίμ, έως ότου αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Ο ηγούμενος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, παρότι η ειδική εφέτης ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

Ο εισαγγελέας, όμως, είχε την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Να θυμίσουμε ότι ύστερα από δύο προθεσμίες αλλά και το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Ρωσία, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε χθες το πρωί την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του τα ξημερώματα. zougla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

"Σκιές Παγκοσμίου Πολέμου, δικτακτορίας και Μεγάλου Κραχ στην Ευρώπη"

"Σκιές Παγκοσμίου Πολέμου, δικτακτορίας και Μεγάλου Κραχ στην Ευρώπη"

Για «απρόβλεπτες συνέπειες» είχαν κάνει λόγο η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σαρκοζί όταν, μιλώντας στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, αναφέρθηκαν σε θάνατο του ευρώ από ενδεχόμενη κατάρρευση της Ιταλίας.
Οι Financial Times δεν είναι τόσο… διπλωματικοί από την άλλη. Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα σε ένα δραματικό δημοσίευμα κάνει λόγο για καταστάσεις Μεγάλου Κραχ και χρησιμοποιεί όρους όπως «κατακλυσμός» και «παγκόσμιος πόλεμος» περιγράφοντας το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος.
Σαρκοζί: Η ειρήνη στην Ευρώπη των τρομερών πολέμων εξασφαλίζεται από το ευρώ
Ήταν ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος που τόνισε πρόσφατα, όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, ότι η Ευρώπη θα εκραγεί. Μόνο που ήταν πιο σαφής από αυτό και σίγουρα πιο ευθύς: «Το ευρώ είναι η ασφάλεια της ειρήνης σε μία ήπειρο όπου έχουν συμβεί τρομεροί πόλεμοι». Δηλαδή, τίποτα δεν αποκλείει να ζήσουμε στιγμές Παγκοσμίου Πολέμου, αν καταρρεύσει το ευρώ!
«Έρχεται η Μεγάλη Ύφεση του ’30 σε μοντέρνα εκδοχή»
«Το ρίσκο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη είναι σοβαρό» τονίζει η οικονομική εφημερίδα, μιλώντας ανοικτά για νέα Μεγάλη Ύφεση, νέο Μεγάλο Κραχ: «Η απειλή των χρεοκοπιών και της διάλυσης της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και πιο πιθανή. Και μαζί με αυτήν, ως επακόλουθο η κατάρρευση των τραπεζών, ο ολοκληρωτικός πανικός, η τεράστια ύφεση και η μαζική ανεργία. Θα ήταν κάτι σαν την μοντέρνα εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης» αναφέρουν οι Financial Times.
«Θα απειληθεί η Δημοκρατία»
Ο τρόμος είναι έντονος για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ένα νέο Μεγάλο Κραχ  μπορεί να απειλήσει ευθέως τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, φέρνοντας ουσιαστικά μνήμες δικτατορίας (ενδεχομένως και ναζισμού), μαύρων σελίδων δηλαδή της ιστορίας που όλοι πίστευαν και πιστεύουν ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!
«Μια μοντέρνα εκδοχή του Μεγάλου Κραχ θα επιφέρει μια πολιτική άνοδο σε μια νέα γενιά εθνικιστών στην Ευρώπη σε ένα φόντο οικονομικού χάους και διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εντάσεις θα αυξηθούν στην Ευρώπη ενώ θα χειροτερεύσει δραματικά το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο στη συνέχεια και για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη Κίνα που θα αντιμετωπίσει μία αποδυναμωμένη Αμερική.

Απίστευτα σενάρια, που παραπέμπουν σε αφηγήσεις καταστάσεων (οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών) πριν από Παγκόσμιους Πολέμους...!   star.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 29

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

Ενιαίο ταμείο για τις επικουρικές συντάξεις και "ψαλίδι" έως 40%

Ενιαίο ταμείο για τις επικουρικές συντάξεις και "ψαλίδι" έως 40%

Μεσοσταθμικές μειώσεις επικουρικών συντάξεων 15% στους νέους αλλά και στους ήδη συνταξιούχους, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ταμείων θα φθάσουν και το 40%, και ενοποίηση των επικουρικών σε ένα ταμείο, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επικουρική ασφάλιση.
Οι μειώσεις θα προέλθουν από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, το οποίο ωστόσο δεν θα «πέσει» κάτω από το 20%.
Επίσης η όποια μείωση προκύψει σε κάθε ταμείο θα εφαρμοστεί άμεσα από την 1η Ιανουαρίου - εφάπαξ για όλους - και όχι τμηματικά, δηλαδή δεν θα ισχύσουν μεταβατικές διατάξεις
Ταυτοχρόνως ενοποιούνται σε ένα (ενιαίο επικουρικό μισθωτών) τα επικουρικά ταμεία ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ), ΤΕΑΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων), ΤΑΥΤΕΚΩ (επιχειρήσεων κοινής ωφελείας), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπαλλήλων) και ΤΕΑΙΤ (ιδιωτικού τομέα). Πέραν αυτών στο νέο ταμείο μπορούν να ενταχθούν και άλλα επικουρικά ταμεία υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθούν τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και την προσαρμογή (μείωση) του ποσού, στο ποσοστό που θα ισχύει και για τα άλλα ταμεία.
Η ένταξη στο νέο θα είναι εθελοντική, ωστόσο όποιο ταμείο δεν ενταχθεί θα αναλαμβάνει να καλύπτει με τις δικές του οικονομικές δυνάμεις τις παροχές και δεν θα μπορεί στο μέλλον - εφόσον δεν μπορεί να ανταποκριθεί - να ζητήσει εκ των υστέρων την ένταξή του σε αυτό.
Το νέος ταμείο υπολογίζεται ότι θα ασφαλίζει 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και θα καλύπτει ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης ανακοινώνοντας τους βασικούς άξονες των μέτρων που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2012, επισήμανε πως όλα τα υφιστάμενα επικουρικά ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα το οποίο θα εκδηλωθεί - σε διαφορετικούς χρόνους - έως το 2025.
«Τώρα ωριμάζουν οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων» σημειώνει ο υπουργός και επισημαίνει ότι «το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό». Τα επικουρικά ταμεία θα κατέρρεαν μετά το 2015 και χωρίς να υφίστατο η οικονομική κρίση. Αρκεί να σημειωθεί ότι η σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από 4 προς έναν σε 2,5 ασφαλισμένους προς έναν συνταξιούχο.
Το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων έφθασε τα 850 εκατομμύρια ευρώ.
Στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ατομικών λογαριασμών ασφάλισης από το 2001 και εντεύθεν, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν παροχές αντίστοιχες με τις εισφορές τους.
Το σύστημα θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και όχι - αυστηρά - κεφαλαιοποιητικό, καθώς στην περίπτωση αυτή οι μειώσεις των συντάξεων θα ήταν εξαιρετικά υψηλή. Αρκεί να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κεφαλαιοποιητικού συστήματος οι περισσότερες συντάξεις θα μειωνόταν στον ένα τρίτον.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτρουμάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης.
Zougla.gr

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Απολογείται ο Εφραίμ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011, 13:04
H ώρα της κρίσης της Δικαιοσύνης έφθασε για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος άρχισε ν’ απολογείται το πρωί στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

Ύστερα από δύο προθεσμίες αλλά και το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Ρωσία, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε το πρωί την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βαρύνεται με σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Φέρεται ότι ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου και η απολογία του αναμένεται να ξεπεράσει σε διάρκεια αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος απολογήθηκε επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο μοναχός Αρσένιος αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ αναμένεται να κλείσει η ανάκριση, που διενεργεί η κα Καλού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.  zoygla.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011


SOS εκπέμπουν 3.000 Έλληνες λαθρομετανάστες στην Αυστραλία

Φεύγουν για την Αυστραλία με στόχο να βρουν ένα καλύτερο μέλλον αλλά όταν φτάνουν εκεί οι Έλληνες μετανάστες μαθαίνουν πόσο δύσκολη είναι η εύρεση εργασίας και η προσαρμογή ενώ διαβιώνουν με ελάχιστα χρήματα σε απελπιστικές συνθήκες.

Το πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης που οφείλεται στην τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα εδώ και δύο χρόνια κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 3000 Έλληνες μετανάστευσαν στην Αυστραλία από τον Ιούνιο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι...
μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έφτασαν στην χώρα των καγκουρώ περίπου 1000 συμπατριώτες μας.

Οι περισσότεροι από αυτούς πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστοι στην μακρινή χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν μόνο τουριστική βίζα, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται από τους Αυστραλούς ως λαθρομετανάστες. Συμφωνα με τον πρόδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, η κατάσταση είναι απελπιστική: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει» επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα και τονίζει ότι «καθημερινά έρχονται εκατοντάδες Έλληνες και οι περισσότεροι είναι σε απελπισία», αφού χωρίς άδεια εργασίας και καλή γνώση Αγγλικών δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σημαντικό πρόβλημα είναι και η διαμονή. Οι περισσότεροι διαμένουν σε ξενώνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έμεναν πέντε-πέντε σε δωμάτια για οικονομία. Η τοπική κοινότητα στη Μελβούρνη προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί βρίσκοντας επιπλέον ξενώνες, ενώ φιλοξενεί μερικούς και στα γραφεία της Κοινότητας, αλλά όπως τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα». Οι Έλληνες αφήνουν τις δουλειές τους εδώ και πηγαίνουν στην μακρινή αυτή χώρα ελπίζοντας να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα όμως εκεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού η Αυστραλία είναι κάθε άλλο παρά Γη της Επαγγελίας.

«Όσοι μεταναστεύουν θεωρούν ότι ερχόμενοι στην Αυστραλία θα βρουν αμέσως δουλειά. Κάνουν λάθος. Η εύρεση εργασίας είναι χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πολύ ψάξιμο και τρέξιμο», τονίζει ο κ. Παπαστεργιάδης και υπογραμμίζει ότι όσοι σκέφονται να κάνουν το μακρινό ταξίδι πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά, να έχουν εξασφαλίσει διαμονή και να έχουν κάνει κάποιες επαγγελματικές επαφές, διαφορετικά δεν μπορούν να εργαστούν.

Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Κάποιοι τουλάχιστον προνόησαν και πήραν φοιτητική βίζα για να πάνε στην Αυστραλία, πράγμα που τους επιτρέπει να εργάζονται μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα για να καλύπτουν μέρος των εξόδων τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία της στην Αθήνα να μειώσει την έκδοση βίζας στους Έλληνες ειδικά όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο θέλουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπάρχει σχέδιο για υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για έκδοση working holiday visa, η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχό της να εργάζεται με πλήρες ωράριο (50 ώρες την εβδομάδα) για δύο χρόνια...    on-news.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


«Στο τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι ένα άδειο πουκάμισο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011, 14:18
Νέα παρέμβαση για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Στη δήλωσή του, κάνει λόγο για «ανεπαρκείς πολιτικούς και... κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων που επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλου:

«Ανεπαρκείς πολιτικοί και κατ' επάγγελμα τιμητές των πάντων επιδιώκουν τώρα και τη διάλυση της δημοκρατικής παράταξης, λοιδορώντας τόσο τον λαό όσο και κάθε πολιτική έκφραση που δεν συμφωνεί μαζί τους.

Αδιαφορούν για τις συνέπειες της διχαστικής λογικής τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι στο τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι ένα άδειο πουκάμισο.

Ας αντιληφθούν λοιπόν οι εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι, οι συνοδοιπόροι τους και η πολιτική ηγεσία του κινήματος ότι στην παρούσα κατάσταση όλα τα πρόσωπα έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης.

Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις και σοβαρότητα στην εφαρμογή τους.

Με θατσερικού τύπου προτάγματα είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στη καταστροφή».
Πηγή: real.gr

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ

Προετοιμασία των αγορών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Προετοιμασία των αγορών για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή
Για προετοιμασία των αγορών συναλλάγματος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή (Currency Market Tests for the Return of Drachma) κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ICAP Plc αποκάλυψε χθες ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. «Οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πως θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες», δήλωσαν στελέχη της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ICAP δοκιμάζει συστήματα που θα επέτρεπαν στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και η CLS Bank International, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί τεστ προσομοίωσης για μια ενδεχόμενη διάλυση του ευρώ.
tanea.gr

ΤΥΦΛΕΣ

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό δικαίωμα μου κουτσούρεψαν την σύνταξη.Για ποιό λόγο παίρνουν τα λεφτά από τους αδύναμους φτωχούς πολίτες και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιούς τα δίνουν.Από δώ και εμπρός βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα και επειδή δεν μπορώ να αντιδράσω διαφορετικά,αποφάσισα να ρίξω μερικές τύφλες σε όλους τους πολιτικούς χωρίς καμιά εξαίρεση .Μερικές τύφλες, στους έλληνες συνδικαλιστές που ωφελούνται παίρνωντας εκτός από τις συντάξεις από τα ταμεία που υπάγονται χωρίς σχεδόν ποτέ να εργαστούν,παίρνουν και την ρουφιανοσύνταξη του συνδικαλιστή χωρίς να ντρέπονται καθόλου.Μερικές χιλιάδες τύφλες σε εκείνους τους κλέφτες που ληστεύουν το δημόσιο χρήμα χωρίς κανένας να μπορεί να τους κλείσει στην φυλακή.Τέλος μια περιποιημένη τύφλα στον βαρκάρη όποτε μου ζητήσει νόμισμα για να με περάσει στον άλλο κόσμο,θα πάρει τα τέτοια μου αν δεν τα θέλει ας με γυρίσει πίσω η ας  ζητήσει τα έξοδα περάσματος  απο τους κλέφτες.Τι άλλο να γράψω τσαντίστηκα .Καλή εβδομάδα σε όλους τους έντιμους πολίτες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες


Η Ένωση των Φαρμακοβιομηχανιών εκπέμπει σήμα κινδύνου, καταγγέλλοντας την εθνικά επικίνδυνη πολιτική, που τους εξαναγκάζει να πουλάνε με ζημία μέχρι και 60%!

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αφορμή για την πρόσφατη διαμάχη κυβέρνησης και ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών είναι η διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την προμήθεια φαρμάκων...


Η ένωση των φαρμακοβιομηχανιών υποστηρίζει ότι πολλές εταιρείες θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, καθώς οι όροι με τους οποίους διεξάγεται η ηλεκτρονική δημοπρασία είναι διάτρητη στο dumping (φθηνή πώληση σε ξένη αγορά) εκ μέρους των πολυεθνικών-κολοσσών.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι επιτρέπει στις ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανίες εταιρείες που ειδικεύονται στα φθηνά πλην αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές.

Όπερ σημαίνει, ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξασφαλίζει πρόσκαιρους πόντους στο παιχνίδι της δημοσιότητας, ταυτόχρονα όμως οδηγεί σε αφανισμό το ελληνικό φάρμακο, συντελεί στην απώλεια φόρων εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο παραπαίει και στέλνει στην ανεργία 20.000 οικογένειες που ζουν από τον κλάδο του φαρμάκου.

Σημειωτέον δε, ότι μόλις οι ξένοι φαρμακευτικοί κολοσσοί καταφέρουν να μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, θα επιβάλλουν όποιες τιμές θέλουν, πουλώντας φάρμακα-«αντίγραφα» σε εξωφρενικές τιμές.

Προκειμένου να επιβιώσουν, οι ελληνικές εταιρείες αναγκάζονται να παίξουν με τους όρους που επιβάλλει η κυβέρνηση. Πωλούν δηλαδή σε τιμές κάτω του κόστους, με μοναδικό στόχο να στείλουν στην κυβέρνηση και τις πολυεθνικές το μήνυμα ότι αντιστέκονται, υφιστάμενες την ίδια ώρα ζημία μέχρι και 60!

Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν μεν τους διαγωνισμούς, ταυτόχρονα όμως ματώνουν, αφού αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα εργατικά κόστη.   on-news.gr

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Φόρειν Οφις: Ετοιμαστείτε για ταραχές, αν το ευρώ καταρρεύσει


Οδηγίες προς τις βρετανικές πρεσβείες των χωρών – μελών της ευρωζώνης να καταρτίσουν σχέδια δράσης στην περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, έχει δώσει το Foreign Office σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph...


 συντάκτης (Τζέϊμς Κέρκαπ) του δημοσιεύματος υποστηρίζει ότι η κατάσταση της Ιταλίας και της.... Ισπανίας έχει επιτείνει τους φόβους καθώς η μεν ιταλική κυβέρνηση πασχίζει να δανειστεί η δε ισπανική δείχνει να αναζητεί διεθνές σωσίβιο, αφού “η κάποτε σχεδόν εξωπραγματική πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης, μοιάζει τώρα ολοένα και πιο αληθοφανής”.

 Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι βρετανοί διπλωμάτες έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες βρετανούς υπηκόους για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.

 Επικαλείται επίσης ως ενδεικτικό του μεγέθους της ανησυχίας που έχει καταλάβει τη βρετανική κυβέρνηση το γεγονός ότι υψηλόβαθμος υπουργός της αναφέρει ότι η Βρετανία κάνει πλέον τον προγραμματισμό της στη βάση ότι η “κατάρρευση του ευρώ είναι πλέον θέμα χρόνου”.

 Πρόσφατες οδηγίες, προσθέτει η εφημερίδα, από το υπουργείο Εξωτερικών προς πρεσβείες και προξενεία, ζητούν την υποβολή Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για ακραία σενάρια συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων.

 “Η Ελλλάδα έχει δοκιμάσει αρκετά ξεσπάσματα κοινωνικής αναταραχής καθώς η κυβέρνησή της παλεύει με το τεράστιο χρέος. Οι βρετανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι η πιθανότητα παρόμοιων σκηνών μπορεί να αποκλειστεί και σε άλλα κράτη, εάν το ευρώ καταρρεύσει”, καταλήγει το δημοσίευμα.
http://anti-ntp.blogspot.com/

Κυριακή, Νοεμβρίου 27

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ


Eπανεκλογή στο Συμβούλιο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011, 19:48
Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για μια ακόμη διετία, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, θεωρείται πολύ σημαντική καθώς η Κύπρος θα συνεχίσει να συνεισφέρει ενεργά στην χάραξη πολιτικής για τη Διεθνή Ναυτιλία και να προωθεί τα συμφέροντα της Κυπριακής Ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επίσημος εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, συγχαίρει με σχετική ανακοίνωση την Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, για την επίτευξη αυτής της πολύ σημαντικής για την Κυπριακή Ναυτιλία εκλογής.  zougla.gr

ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ


Αποδοκίμασαν τον Άνθιμο μέσα στην εκκλησία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011, 17:24
Ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, σηκώθηκε την ώρα που άρχισε το κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του.

Τελικά απομακρύνθηκε. «Έχει ξαναγίνει και σε άλλες περιπτώσεις» είπε ο ιεράρχης και πρόσθεσε «όχι ότι δεν έχει λόγο, όλοι έχουν αλλά είπε το μάθημά του κι έφυγε».

ΠΗΓΗ: seleo.gr

ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Αυτοκριτική Παπανδρέου: "Έκανα λάθη"

Αυτοκριτική Παπανδρέου: "Έκανα λάθη"
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, που θα δημοσιευτεί αύριο, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται ότι «Κάναμε λάθη, και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη». «Ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Ως μέλος της ευρωζώνης ήταν εύκολο για την Ελλάδα να δανείζεται φτηνά. Και αυτά τα χρήματα τα επενδύσαμε λανθασμένα. Εκθρέψαμε έτσι ένα σύστημα, που δεν ήταν ανταγωνιστικό. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε και πολλά» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση πώς ένιωσε να ταξιδεύει στην Ευρώπη «σαν αιώνιος ικέτης», ο Γ.Παπανδρέου απαντά:

«Δεν πρόκειται για μένα. Εγώ διατήρησα το αγωνιστικό πνεύμα μου. Και αγωνιζόμαστε σκληρά - αλλά για τη χώρα μου, όχι για μένα. Πρέπει να πείσουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη ότι δεν επενδύουν στην παλιά Ελλάδα, αλλά στη νέα, στην Ελλάδα του μέλλοντος».

Εξάλλου, μιλώντας στο συνέδριο των Πρασίνων, στο Κίελο της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, τηρώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσα από ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του χρέους της, αναδιοργανώνοντας και μεταρρυθμίζοντας τη χώρα».

«Έχουμε λάβει πολύ δύσκολα μέτρα, μέτρα για τα οποία έχει κάνει μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός. Και βέβαια, αυτό σημαίνει, ότι θα θέσουμε σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που λάβαμε στην Ευρώπη, και θα επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ένας ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τη θέση της στην ευρωζώνη και φυσικά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «να παραμείνει η Ευρωζώνη ένα ισχυρό τμήμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, των ευρωπαϊκών θεμελίων».

Αναφερόμενος στην ιδέα του ευρωομόλογου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι υπό συζήτηση και «αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αγορές, τους φόβους των αγορών, αλλά για να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και για επενδύσεις και για την ανάπτυξη στην Ευρώπη».    ΤΑ ΝΕΑ

ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ


Κάνουν έρανο για να θάψουν το μωρό τους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011, 07:18
Δύο γονείς, χτυπημένοι από τη μοίρα, ζήτησαν από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τους δοθεί το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν στη Βουλγαρία το 9 μηνών παιδί τους. Το αίτημα του ζευγαριού σόκαρει.

Το άτυχο παιδί είχε εκπνεύσει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί προχθές το βράδυ στη Μονάδα Παίδων από το νοσοκομείο Αγρινίου σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του στη Μονάδα έχασε τη μάχη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έπασχε από κάποια μυοκαρδιοπάθεια.

Πηγή: thebest.gr

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Υμνος της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Υμνος της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων στην επέτειο του Πολυτεχνείου
Σοκ προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των ευελπίδων (το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί.

Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα. madat-a.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 26

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ


Επειδή τώρα τελευταία γίνεται πολύς λόγος από τους εφοπλιστές και ιδιαίτερα από κάποιους πολιτικούς, και κυρίως από τον νέο υφυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης ΚΟ Άδωνη Γεωργιάδη θεωρώ καθήκον να αναφέρω λίγα λόγια σχετικά με το θέμα αυτό, σαν άνθρωπος που λόγω δουλειάς πολλών χρόνων ασχολήθηκα με την εμπορική ναυτιλία μια ζωή ταξιδεύοντας.Πρώτα από όλα σε μια συνέντευξη του κάποτε ο τότεΥπουργός  της ΝΔ κος Γιάννης Παλαιοκρασσάς  στο ξενοδοχείο Ερμής της Σύρου για την ιστορική εφημερίδα της Συριανής Ένωσης Ναυτικών ο Βατσιμάνης η οποία είναι δημοσιευμένη, είχε προτείνει ότι η μόνη λύση για το συμφέρον της Εμπορικής Ναυτιλίας είναι  ότι θα έπρεπε να υπαχθεί το ΥΕΝ στο  Υπουργείο οικονομικών,κρίνοντας ότι έτσι θα μπορούσε να είναι περισσότερο ισχυρή η Εμπορική μας Ναυτιλία.Στα χρόνια που ακολούθησαν  το ΥΕΝ αντικαταστάθηκε με το σημερινό Υπουργείο Ανάπτυξης και Νησιώτης πολιτικής,τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί το θέμα για επανασύσταση του ΥΕΝ  επανέρχεται, μήπως γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος για το τίποτα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι  περισσότεροι έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν κανένα ίχνος πατριωτισμού, μοναδικός τους στόχος  πάντα ήταν και είναι, το υλικό συμφέρον τους,αυτό δεν θα πρέπει κανένας να το αμφισβητήσει γιατί θα θυμίσω ότι ο τότε αείμνηστος Υπουργός της ΝΔ Κος Ευάγγελος Αβέρωφ είχε περάσει  και  νόμο στην ελληνική βουλή ακόμη και η υπηρεσία των Ναυτικών στα εμπορικά πλοία να χαρακτηρίζεται σαν στρατεύσιμος χρόνος θυμίσω ακόμη την συνομιλία του αείμνηστου έλληνα πατριώτη πλοιοκτήτη κου καπετάν Βασίλη  Κωνσταντακόπουλου της εταιρίας costamare  που απευθυνόμενος σε συνάδελφό του πλοιοκτήτη μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας ο οποίος με την κρίση τότε αντικατέστησε στα πλοία του την ελληνική σημαία με σημαίες ευκαιρίας, πετώντας σαν στυμμένες λεμονόκουπες τους έλληνες Ναυτικούς ξεχνώντας ότι από αυτούς είχε αποκτήσει την τεράστια περιουσία του,   του  είχε πει  εγώ έχω την ελληνική σημαία στα καράβια μου γιατί όταν τα επισκέπτομαι θέλω να ακούω να μου λένε καλημέρα καπετάν Βασίλη και όχι YES SER .Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτός ο ντόρος τι συμφέροντα καινούργια θέλουν να εξυπηρετήσουν.Υποθέτω ότι στόχος τους είναι να κάνουν την ελληνική σημαία ευκαιρίας βάζοντας δύο τρείς έλληνες ναυτικούς σε κάθε πλοίο και το υπόλοιπο πλήρωμα αλλοδαπούς με μισθούς πείνας δήλωσε άλλωστε ο νέος Υφυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ότι αυτός είναι ο στόχος να γίνει η ελληνική σημαία μια σημαία ευκαιρίας.Τέτοια μεγάλη ξευτίλα επιδιώκουν ορισμένοι ψευτοπατριώτες τι άλλο να πω λυπάμαι για λογαριασμό τους.  Τέλος οφείλω να τονίσω ότι μεταξύ των εφοπλιστών υπάρχουν και ορισμένοι που κράτησαν την Ελληνική σημαία στα πλοία τους στην περίοδο της κρίσης και αξίζουν την τιμή από τους έλληνες Ναυτικούς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ


Σήμερα πήρα την σύνταξη κουτσουρεμένη .Οι ξευτιλισμένοι πολιτικοί χτύπησαν πάλι τους αδύναμους να αντιδράσουν ηλικιωμένους  Συνταξιούχους  έλληνες πολίτες.Από το πρωί άρχισα να σκέπτομαι ως πότε μπορεί να κρατήσει αυτή η συνεχιζόμενη αδικία εις βάρος των μη προνομιούχων ελλήνων πολιτών.Κατέβηκα  με τα πόδια από την Κυψέλη ως την πλατεία κλαυθμώνος βρίζοντας και βλαστημώντας.Κουρασμένος σταμάτησα και κοιτούσα τα εκατοντάδες περιστέρια της πλατείας και ξαφνικά άρχισα να ηρεμώ.Ο  νους μου με πήγε στα πολύ παλιά φτωχικά χρόνια λίγο μετά την κατοχή που άκουγα ιστορίες πώς  οι άνθρωποι έτρωγαν ακόμη και γάτες.Κάπου στην χρονιά του 1962, για πρώτη φορά νέος τότε  πήγα με φίλους μου σε ένα κουτούκι της εποχής εκείνης και φάγαμε πιτσουνάκια μετά από σύσταση του ταβερνιάρη ,πιτσουνάκια κοκκινιστά πίνοντας παγωμένη ρετσίνα. Τώρα βλέποντας την πλατεία γεμάτη από περιστέρια άρχισα να βλέπω πιο καθαρά και περισσότερο αισιόδοξα την σημερινή  κρίση. Εδωσα και ένα ευρώ και πήρα σιτάρι και τάισα τα περιστέρια ούτε καν πήγε  το μυαλό μου στην παλιά εκείνη εποχή που φάγαμε πιτσουνάκια κοκκινιστά .Γιατί αν το σκεφθεί καλά ο οποιοσδήποτε όσο υπάρχουν περιστέρια στις πλατείες μπορεί να υπάρχει πείνα σε πολλούς ανθρώπους   όμως υπάρχει  και μια περίεργη ιδιαίτερη ευαισθησία.   Η  ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση ,η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.ΑΧ ΓΙΩΡΓΟ 
   

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19/11/2011 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 21/11/2011 ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ 27/11/2011 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ο Τ.ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ


ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ 50.000 ΕΥΡΩ

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταβάλει το χαράτσι για τους φτωχούς

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταβάλει το χαράτσι για τους φτωχούς
Το τέλος ακίνητης περιουσίας για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, είναι διατεθημένος να καταβάλει, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Θα διαθέσει από το Φιλόπτωχο συνολικά 50.000 ευρώ. Η επιστολή στάλθηκε για το θέμα των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στην επιστολή του ο ιεράρχης προτείνει μεταξύ άλλων τα εξής: "Εγώ από τη μεριά μου προτίθεμαι να καταβάλω, όπου, όποτε και με όποιον τρόπο Εσείς μου υποδείξετε, για λογαριασμό τέτοιων ανθρώπων και σε ένδειξη συμμετοχής μου στην όλη δραματική κατάσταση, το ποσό των 50.000 Euro από το υπόλοιπο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Το ποσό αυτό προέρχεται από άτυπο έρανο που διενήργησα μεταξύ συνεργατών και φίλων της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι, αφού κατέβαλαν το αναλογούν σε αυτούς τέλος στη ΔΕΗ για λογαριασμό τους, κατέθεσαν και ανάλογο ποσό στη Μητρόπολη για εμπερίστατους συμπολίτες τους".

Στην απαντητική του επιστολή, ο Ε. Βενιζέλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Η πρωτοβουλία Σας δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε με πρακτικό τρόπο υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος, να στηρίζουμε το κράτος σε περίοδο υπαρξιακής δημοσιονομικής ανάγκης και ταυτοχρόνως να είμαστε δίπλα στους πραγματικά φτωχούς και ανήμπορους συμπολίτες μας, με ουσιαστικό και αθόρυβο τρόπο, χωρίς εύκολους λαϊκισμούς.

Η διάκριση μεταξύ οριζόντιας φορολογικής πολιτικής και εξατομικευμένης προνοιακής πολιτικής, είναι μια από τις αρχές που διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε για το Εθνικό φορολογικό σύστημα. Στο μεταξύ ελπίζω, με διορθωτικές κινήσεις, με τη βοήθεια της κοινής λογικής, να λύσουμε τα προβλήματα της πρώτης εφαρμογής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ».star.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ


Ένοπλοι φρουροί σε εμπορικά πλοία για την πάταξη της πειρατείας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, 21:18
Μία πρώτη μορφή του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το νομοθέτημα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης σχετικής άδειας από τον πλοιοκτήτη ή το διαχειριστή του πλοίου, τα δικαιώματα των ναυτικών, τη χρήση των όπλων, τις υποχρεώσεις του πλοιάρχου και τυχόν ενδεχόμενες κυρώσεις σε τυχόν παράβαση, ενώ για την εφαρμογή του θα απαιτηθεί η υπογραφή τουλάχιστον τεσσάρων κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η σχετική άδεια παροχής ένοπλων υπηρεσιών θα είναι για έξι μήνες με δικαίωμα παράτασης και θα εκδίδεται κατόπιν αίτησης του πλοιοκτήτη ή της διαχειρίστριας εταιρείας, η οποία μπορεί να είναι εγκατεστημένη και να λειτουργεί νομίμως σε άλλο κράτος.

Η παροχή υπηρεσιών για άμυνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα γίνεται από μέχρι έξι ένοπλους φρουρούς ιδιώτες, που δεν μπορεί να είναι μικρότεροι από 21 ετών και θα ανήκουν σε εταιρεία παροχής φύλαξης που είναι εγκαταστημένη σε κράτος μέλος της ΕΕ.

Παράλληλα, καθορίζονται επίσης ειδικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό, η ασφαλιστική κάλυψη και τα προσόντα των ιδιωτών φρουρών όπως και ο τύπος των όπλων και των πυρομαχικών και οι υποχρεώσεις του πλοιάρχου.

Οι ιδιώτες φρουροί που θα παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου θα τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου, ενώ όποιος ναυτικός μέλος του πληρώματος του πλοίου επιθυμήσει τη διακοπή της εργασίας του στο πλοίο, δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας και να επιστρέψει στη χώρα με δαπάνες του πλοιοκτήτη ή του διαχειριστή του πλοίου.

Στην περίπτωση διάπλου του πλοίου από περιοχές υψηλού κινδύνου για πειρατική επίθεση, η χρήση των όπλων και των πυρομαχικών των ιδιωτών φρουρών θα μπορεί να απαγορευθεί αν δοθούν οδηγίες από το Αρχηγείο του Λιμενικού.

Ο πλοίαρχος υποχρεούται να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές παράκτιου κράτους κατά τον διάπλου για την ύπαρξη όπλων και πυρομαχικών ενώ σε περίπτωση παράβαση των όρων της άδειας, αυτή μπορεί να ανασταλεί.zougla.gr

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Η Τοκογλυφία είναι μια αρχαία κακιά συνήθεια των λίγων που εκμεταλλεύονται με την μέθοδο του δανεισμού  χρημάτων εκείνους τους φτωχούς πολίτες που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη , με το αζημίωτο ένα πολύ μεγάλο τόκο.Σήμερα οι τοκογλύφοι είναι πάρα πολλοί  θησαυρίζοντας δανείζοντας όσους έχουν ανάγκη, δίνοντας για παράδειγμα 1000 Ε και εισπράττουν πολλαπλάσια χρήματα παρανόμως.Συνήθως πολλοί από αυτούς κάνουν πιάτσα στα Καζίνο και πολλοί θαμώνες καταφεύγουν σε αυτούς δανειζόμενοι για να ικανοποιήσουν το πάθος του τζόγοι οι τοκογλύφοι είναι αδίσταχτοι άνθρωποι σκληροί και αλλοίμονο σε εκείνους που δεν επιστρέφουν στην ώρα τους τα χρήματα που έχουν δανειστεί με τον συμφωνηθέντα τόκο.Πολλές φορές καταφεύγουν και σε φόνο σε  κάποιον δανειζόμενο που δεν είναι εντάξει στην επιστροφή των χρημάτων.Τώρα οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι του πλανήτη είναι οι Τράπεζες και γνωρίζουμε όλοι πόσο σκληρές είναι, σου δανείζουν 1000 και εισπράττουν πολλαπλάσια, αλλοίμονο αν δεν είναι συνεπείς στις δόσεις των χρημάτων που έχει κάποιος δανειστεί και για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι σε θέση να πληρώσει την δόση, τότε μπαίνουν οι υπερημερίες και ξαφνικά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταστραφεί χάνοντας όλη την περιουσία τους από κατάσχεση οποιασδήποτε ακίνητης περιουσίας τουνδρών είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν ακόμη και  στην αυτοκτονία πιο παράξενο είναι πως όλα τα κράτη δανείζονται από μεγαλοτοκογλύφους και παίρνουν ένα δάνειο της τάξης των 100 δισ Ευρώ και φτάνουν λόγω αδυναμίας πληρωμής στον οριζόμενο χρόνο να χρωστάνε 800 δισ Ευρώ, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα που αναγκάστηκε από κακή διαχείριση να  βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής μεγαλοτοκογλύφοι αυτοί που δανείζουν όλα τα κράτη δεν είναι άλλοι από τους λεγόμενους μεγαλοτραπεζίτες οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις των κρατών μόνη λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι το πολιτικό θάρρος και η τόλμη ενός μεγάλης αξίας πολικού όπως ο αρχαίος Σόλων της Αθήνας που ανάγκασε όλους τους τοκογλύφους όχι να μην μπορούν να πάρουν τα τοκογλυφικά δάνεια από τους φτωχούς Αθηναίους αλλά και να επιστραφούν οι περιουσίες που οι άπληστοι τοκογλύφοι είχαν κατασχέσει από τους φτωχούς Αθηναίους της εποχής. Ζητείται λοιπόν ένας Σόλων να απαλλάξει τους έλληνες πολίτες από την μάστιγα της τοκογλυφίας.  

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Λέσβος: Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχθηκαν τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Λέσβος: Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχθηκαν τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Δύο φορές, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αποκτήσει μία εικόνα της κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας τον υποδέχθηκε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.
Η αποχώρησή του, όμως, χαρακτηρίζεται το λιγότερο επεισοδιακή, καθώς- σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο. Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.
Η περιπέτειά του, όμως, στο νησί δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπου παραχωρούσε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.
Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως ο ίδιος να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.
madat-a.gr

ΔΙΚΑΙΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ηράκλειο: Δικαστήριο δικαίωσε δανειολήπτη και διέγραψε χρέος 250.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2011 12:23
Web-Only
Εναν ακόμη δανειολήπτη δικαίωσε σήμερα το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, διαγράφοντας ποσό ύψους 250.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ τις οποίες εμφανιζόταν να οφείλει σε διάφορες τράπεζες, ενώ τον καλεί να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, δηλαδή 50.000 ευρώ, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο δανειολήπτης αυτός είχε ένα σημαντικό χρέος, συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες. Εμφάνισε αδυναμία πληρωμής και έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από το χρέος των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει «ότι με τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, νιώθει δικαιωμένη και καλεί τους καταναλωτές - δανειολήπτες της Κρήτης, να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχιακό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη».ΤΑ ΝΕΑ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στις 3 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο προϋπολογισμός στο υπουργικό συμβούλιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2011 14:34
Web-Only
Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2012. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και στις επιστολές για τις γραπτές δεσμεύσεις. Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστολή Σαμαρά.

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού συνεχίζεται σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η σημερινή είναι η τέταρτη συνεδρίαση και αν κριθεί αναγκαίο θα γίνει και πέμπτη, αργότερα στην ημέρα.

Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, όπως έχει πει και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ μετά από πέντε συνεδριάσεις, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.ΤΑ ΝΕΑ