Σάββατο, Φεβρουαρίου 11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αγαπητέ Γιώργο
Επειδή σε εκτιμώ και σέβομαι τους αγώνες της οικογένειας σου, αλλά και τους δικούς σου θέλω καλοπροέρετα πάντα να σου γράψω τα παρακάτω λόγια.Δεν έχω καμμιά αμφιβολία για την εντιμότητα σου και την ειλικρινή αγάπη σου για τον ελληνικό λαό.Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι ότι δεν είχες το κουράγιο η ίσως δεν υπολόγισες καθόλου ότι οι μη προνομιούχοι έλληνες δεν έχουν άλλο την οικονομική δύναμη να προσφέρουν για να βγεί η πατρίδα μας από την κρίση.Την οικονομική δυνατότητα την έχουν οι κλέφτες που έχουν πλουτίσει είς βάρος του ελληνικού λαού και την μεγάλη οικονομική δυνατότητα την έχουν τα μοναστήρια,οι ναοί,και η εκκλησία της Ελλάδος.Με πίκρα και έκπληξη παρακουλούθησα τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο να τρέχει με το αεροπλάνο στο Κατάρ να συνάψει επιχειρηματικές δραστηριότητες με τους πλούσιους άραβες με την αιτιολογία να βοηθήσει τους φτωχούς.Είμαι σε μια ηλικία που βλέπω λίγα και καταλαβαίνω περισσότερα γιαυτό τονίζω είναι χριστιανικές πράξεις αυτές ,γιατί δεν κατάσχεσες την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία,την μεγάλη περιουσία των ναών και των μοναστηριών υπέρ των φτωχών μη προνομιούχων ελλήνων.Είναι σωστό για να φύγει από την κρίση η πατρίδα μας να ξεζουμίζονται οι φτωχοί.Δεν ξέρω πόσο λάθος αναλογεί στην δική σου  κυβέρνηση  και πόσο λάθος στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες τα περισσότερα χρόνια ήταν κυβερνήσεις του Πασόκ εκείνο που ξέρω είναι ότι πίστευα και πιστεύω στην μεγάλη πολιτική σου αξία, όμως  δεν στηρίχθηκες στους μη προνομιούχους έλληνες που σε στήριξαν με πάθος ,αλλά αντίθετα τους διέλυσες οικονομικά μέχρι του σημείου να τρέχουν στις λαικές αγορές  να μαζεύουν  τα πεταμένα σάπια οπωροκηπευτικά  για να επιβιώσουν.Αυτά τα πολύ λίγα σου γράφω γιατί στο παρελθών μου είχες απαντήσει σε μια μοναδική επιστολή που σου έστειλλα και  εξέφρασα τις ανυσηχίες μου ότι είναι μεγάλη ανάγκη για την πραγματοποίηση μιας Δίκαιης Ελληνικής Κοινωνίας.Με σεβασμό που είχα και έχω πάντα σε σένα και σε όλη την οικογένεια Παπανδρέου ζητώ να συνεχίσεις να βοηθήσεις με οποιοδήποτε κουράγιο σου απομένει από οποιαδήποτε άλλη θέση να πραγματοποιειθεί  μια Δίκαιη Ελληνική Κοινωνία που να μην μπορεί κανένας να θησαυρίζει εις βάρος των πάμτωχων ελλήνων πολιτών.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ
             

Η ΨΗΦΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΝΕΥΘΗΝΗ ΣΤΑΣΗ


«Σε έξι μήνες θα έχουμε σκληρότερα μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, 15:17
Η ψήφιση μέτρων που στερούνται κάθε επιστημονικής οικονομικής βάσης όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη, αλλά συνιστά και ανεύθυνη στάση, επισήμανε στην ομιλία της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η κ. Λούκα Κατσέλη.

«Μαθηματικά σε 6 μήνες θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα» είπε η κ. Κατσέλη, την κατάρτιση εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης, επειγόντως, εντός ενός μηνός.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ


Δριμεία επίθεση Χ. Καστανίδη προς Γ. Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, 16:09
Σάλο προκάλεσαν στην Βουλή τα όσα είπε βουλευτής και πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Αφού δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα καθώς αυτά δεν θα οδηγήσουν πουθενά, ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας, λέγοντας ότι ο ίδιος πάντα είχε ταχθεί κατά των διαγραφών.

Στρεφόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε χαρακτηριστικά: «αν πρόεδρε σας έλεγα ότι καταστρέψατε τη χώρα και ότι έπρεπε να είστε υποψήφιος σε μία αποικία, δεν θα με διαγράφατε. Το 2008, πρόεδρε, όταν ο Βενιζέλος έκανε τον όμιλο, εγώ σας είπα όχι, να μην τον διαγράψετε. Και μάλιστα πρόεδρε την άλλη μέρα ότι την επόμενη ημέρα με πήρατε στο τηλέφωνο και μου είπατε ότι αποδυναμώθηκε ο Παπανδρέου»

Το 2008 όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Λοβέρδου, εγώ πάλι είπα όχι στην διαγραφή του. Αύριο πρόεδρε θα είμαστε όλοι εδώ με συνείδηση. Και εσύ πρόεδρε θα είσαι μόνος με τον θεό, με τον λαό και με την συνείδησή σου.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Είμαι πολύ προβληματισμένος με όλη την πολιτική κατάσταση .Σκέφθηκα την απάντηση του σοφού Διογένη όταν τον ρώτησαν ποιό είναι το πιο οδηνηρό πράγμα  στην ζωή, και χωρίς δεύτερη σκέψη εκείνος  απάντησε Απορος Γέρος.Με μεγάλη θλίψη παρακολουθώ τους πολιτικούς  που με πολύ μεγάλη ευκολία καθημερινά, μειώνουν τις συντάξεις και σε καμιά περίπτωση δεν σκέφθηκαν να κατασχέσουν τις αμύθητες περιουσίες που έχουν αποκτήσει οι κλέφτες εις βάρος του ελληνικού λαού.Με μεγάλη θλίψη παρακολουθώ τον ηγέτη της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας να επισκέπτεται τον ηγούμενο Εφραίμ στον κορυδαλό και να ζητάει την αποφυλάκηση ενός ιερωμένου που ξέσκισε την περιουσία του ελληνικού λαού και ντρέπομαι για λογαριασμό όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι σωστά γίνονται τα όσα γίνονται στην Ελλάδα.Τα πρωινά κατεβαίνω στην πλατεία κλαθμώνος και μετράω τα περιστέρια που μου φαίνονται καθημερινά λιγώτερα.Αναρωτιέμαι πόσο δίκαιη κοινωνία είναι η ελληνική, όταν παίρνουν τα ψίχουλα από τους μη προνομιούχους πολίτες και τα δίνουν πλουσιοπάροχα στους τραπεζίτες και στους έχοντες κλέφτες ,και λυπάμαι πολύ που δεν έχω την δύναμη να κάνω κάτι να σταματήσει ο κατήφορος της ελληνικής κοινωνίας.Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω τελειώνω φωναζοντας  σε όσους ακούνε να μην επιτρέψωμε σε κανένα πούστη έλληνα η ξένο να μας στερήσει το χαμόγελο και την ελπίδα. ΜΜ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Τα διεθνή μέσα για την ελληνική κρίση

Τα διεθνή μέσα για την ελληνική κρίση : Οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έχουν χτυπήσει συναγερμό στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι σε περίπτωση που χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα «πάρει» μαζί
Οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έχουν χτυπήσει συναγερμό στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι σε περίπτωση που χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα «πάρει» μαζί της και άλλα κράτη της Ευρωζώνης με πρώτη την Πορτογαλία και την Ιρλανδία να την ακολουθεί κατά πόδας.

Οι εφιαλτικές προοπτικές αποτυπώνονται και σε όλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που σήμερα μετά από μήνες έκλεισαν στο χειρότερο δυνατό σημείο, με τους δείκτες στο κατακόκκινο. Η Fitch αναφέρει στο Bloomberg ότι αν μέχρι την Κυριακή δεν έχει τελειώσει η δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, τότε η χώρα θα προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία και θα συμπαρασύρει και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Αμέσως μετά βγαίνει το Spiegel  με κύριο άρθρο στην γερμανική του ιστοσελίδα που λέει ότι η Πορτογαλία φοβάται ότι είναι η επόμενη μετά την Αθήνα. Οι απαιτήσεις των υπουργών Οικονομικών δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα για την πολυαναμενόμενη διάσωση και το πακέτο αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα, γράφει η αμερικανική Wall Street Journal.
Σε μία σκληρή γραμμή, ο βρετανικός Guardian αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "με την ανεργία να αυξάνεται στην Ελλάδα, τα εισοδήματα να στερεύουν, την ύφεση να βαθαίνει και την κοινωνική αναταραχή να εντείνεται, υπάρχει απαισιοδοξία και αγανάκτηση, και στις δύο πλευρές, την Ελλάδα από την μία, την Ευρωζώνη από την άλλη, μία αίσθηση ότι η λιτότητα δεν αποδίδει και ότι το ερώτημα για τη χρεοκοπία είναι όχι το εάν, αλλά το πότε".

Η εφημερίδα “Tageszeitung” σχολιάζει ότι είναι άσκοπο να εξωθείται η Ελλάδα πέρα από τα ακραία όρια της λιτότητας, ενώ στην συνέχεια του άρθρου αναφέρει ότι ούτε η Γερμανία δεν θα άντεχε τέτοια ύφεση. Σε μία αιρετική παρέμβαση κόντρα στα στερεότυπα, η εφημερίδα προειδοποιεί πως αν η Γερμανία πληγεί από μια τεράστια ύφεση 20% -όπως αυτή που περιμένει την Ελλάδα με τα νέα μέτρα- τότε η οικονομία της θα συρρικνωνόταν κατά 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η Ευρώπη σπρώχνει τους έλληνες σε εξέγερση», προειδοποιούν οι “New York Times”, σε άρθρο με τίτλο «Ελληνική Τραγωδία». Το ίδιο δημοσίευμα κατηγορεί την Άγκελα Μέρκελ για «καταστροφική πολιτική κακοδιαχείρισης στην Ευρωζώνη. Οι New York Times επισημαίνουν ότι οι Έλληνες κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να διασωθούν ενώ η ιταλική La Republica υπογραμμίζει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία αλλά το Eurogroup "φρενάρει" ακόμα την βοήθεια.  star.gr

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Οργή λαού. Επεισόδια στην Αθήνα

Οργή λαού. Επεισόδια στην Αθήνα : Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους  εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες  στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.
Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.

Σκληρά και άδικα μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόικα, έγιναν αποδεκτά από τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη Κυριακή θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Η διέξοδος των πολιτών ήταν μία. Αντίσταση. Δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες να πουν ένα «όχι» απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω τη χώρα και με υπέρμετρη δόση θυμού και οργής να αντισταθούν στην πίεση των δανειστών. madat-agr

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΑ ΑΓΡΙΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ

Καρατζαφέρης: "Η γερμανική μπότα έχει καταργήσει την ΕΕ"

Καρατζαφέρης: "Η γερμανική μπότα έχει καταργήσει την ΕΕ" : Mε επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.  Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται
Mε επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την ταπείνωση της Ελλάδας, «ακόμα και αν πεινάω».

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».

Ασκησε δριμύτατη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.
"Αυτο που συνέβη από χθες το βράδυ εως τωρα με έπεισε ότι μας υπολογίζουν περισσότερο", είπε αρχίζοντας την συνέντευξη ο κ. Καρατζαφέρης.

Και συνέχισε: "Αν σας έδειχνα το κινητό μου και βλέπατε ποιοί με πήραν τηλέφωνο θα αντιλαμβανόσαστε το βάρος που κουβαλάμε.  Για 2 χρόνια πιέστηκα να πείσω ότι το κουρασμένο πολιτικό σύστημα θελει αλλαγη. Δυο χρόνια φωναζα για μια κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας συνευθύνης.

Πριν τρεις μήνες, τα δυο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό εξευρέσεως πρωθυπουργού πρότειναν την πρωθυπουργία σε πιθανούς και απίθανους και είχε ευτελιστεί μόνο από την προσφορά του πρωθυπουργικου χαρτοφυλακιου ο θεσμός. Οι 2 πρωταγωνιστές με φώναξαν την τελευταία ημέρα. Τους υπέδειξα ότι οι λύσεις είναι ατελέσφορες και επέμενα στην λύση Παπαδήμου."

Σε άλλο σημείο είπε ότι "Την τελευταία στιγμή και προκειμένου να σωθεί η σύνταξη της τρίτης ηλικίας, άρχισε ένα άγριο ψαλίδισμα από το ταμείο των ενόπλων δυνάμεων, τινάζοντας το αρχιπέλαγος στον αέρα. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είχα λόγους να συνεχίσω την διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις 6 η ώρα να αποχωρήσω. Μου είπαν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί θα γίνει ταραχή στις αγορές. Εγιναν κάποια πράγματα σοβαρά και κάποια τραγελαφικά."

"Δεν τα ξεκαθάρισα όλα εκείνο το βράδυ γιατί ειχε εξελιξεις και το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη. Η Lehman Brothers έπεσε και έκανε 2 χρόνια να συνέλθει το σύστημα. Πόσο μάλλον αν πέσει μια χώρα. Η κα Μέρκελ ενώ έχει ζευγάρι των 5 παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου".   madat-a.gr
-

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΗ Η ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Αστυνομικοί: Ζητούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας

Αστυνομικοί: Ζητούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας : Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως είναι «η εκβίαση, η
Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως είναι «η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».

Στην ανακοίνωση-επιστολή, που απευθύνεται ονομαστικά στους Σ.Ντερούζ, Π.Τόμσεν και Κλ.Μαζούχ, οι αστυνομικοί διαμηνύουν πως «αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας».

«Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί 'με το πιστόλι στον κρόταφο', τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν οι αστυνομικοί, υπογραμμίζοντας:

«Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

»Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

»Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

»Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

»Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

»Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

»Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

»Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».
Σε λευκή απεργία

Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία έχει καλέσει τα μέλη της σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, που απορρέουν από το επαγγελματικό τους αντικείμενο, όπως είναι η επίδοση δικογράφων, η διασταύρωση οικοδομικών παραβάσεων, η φύλαξη γηπέδων κ.λπ.

Χαρακτηρίζοντας τις δραστηριότητες αυτές «πάρεργα», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς, που επιθυμούν να απέχουν, να το πράξουν.
tanea.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΣΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΑΘΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Αποχωρεί ο Καρατζαφέρης από την κυβέρνηση συνεργασίας;

Αποχωρεί ο Καρατζαφέρης από την κυβέρνηση συνεργασίας; : Συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 13.30 ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 13.30 ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τον αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή απλά θα συνεχίσει να στηρίζει χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν.

Πολιτικοί κύκλοι, πάντως, έχουν προεξοφλήσει την αποχώρηση του κ. Καρατζαφέρη από την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μετά τους χθεσινούς… χρησμούς του αρχηγού του ΛΑΟΣ μετά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κομματικά στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόνισαν ότι πρόκειται για ειλημμένη από καιρό απόφαση του κ. Καρατζαφέρη.

Star.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 9

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Αυτός είναι ο πραγματικός διάλογος μεταξύ του υπ. Οικονομικών και του προέδρου της Ν.Δ.
• Σαμαράς: ας τους πούμε τώρα ότι θα κόψουμε ακόμη περισσότερα από άμυνα και επενδύσεις και βλέπουμε .
• Βενιζέλος: έτσι γινόντουσαν οι...
προϋπολογισμοί ως τώρα και καταστρέψαμε την Ελλάδα με το έλλειμμα και το χρέος
• Σαμαράς: μου λες ότι καταστρέφω την Ελλάδα ;
• Βενιζέλος: λέω ότι πρέπει να λέμε σοβαρά ,ειλικρινή και υπεύθυνα πράγματα για τις περικοπές δαπανών και τον προϋπολογισμό . Μάλιστα μίλησα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ,γιατί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη .

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ




ΠOΛITIKHHμερομηνία δημοσίευσης: 09-02-12
Ολονύκτιο θρίλερ στο Μαξίμου

Στον Παπαδήμο η τρόικα μετά τη διαφωνία αρχηγών για τις συντάξεις

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εν μέσω των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε συμφωνία στο σύνολο σχεδόν των επώδυνων μέτρων που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI κατέληξε η μαραθώνια σύσκεψη των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με μόνο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις. Μοναδικό «αγκάθι» μεταξύ των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά μετά την επτάωρη συνεδρίαση, παρέμενε ο τρόπος μείωσης των συντάξεων. Αργά το βράδυ, μετά την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να έχουν διαβουλεύσεις με τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσης που θα ικανοποιεί όλα τα Ηενδιαφερόμενα μέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάση της συζήτησης αποτελούσε πρόταση της ελληνικής πλευράς να περικοπούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να μη θιγούν οι κύριες συντάξεις, όπως επέμενε ο κ. Παπανδρέου και να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές, όπως ζητούσε ο κ. Σαμαράς. Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου μετέδιδε ότι μέχρι σήμερα το πρωί το σύνολο της συμφωνίας θα έπρεπε να έχει «κλειδώσει», είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε με νέα σύσκεψη, καθώς για το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το καθοριστικό Eurogroup, για τη νέα βοήθεια και την ολοκλήρωση του PSI. Εξάλλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Παπαδήμος με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν, στους πολιτικούς αρχηγούς διαμηνύθηκε πως δεν υπάρχουν περιθώρια νέων καθυστερήσεων ή επικοινωνιακών ελιγμών. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Παραίτηση - βόμβα του υφυπ. Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκου

Παραίτηση - βόμβα του υφυπ. Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκου : Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

Από το γραφείο του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.

Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα».

Ο Γιάννης Κουτσούκος εκλέγεται βουλευτής Ηλείας από το 2000. Νωρίτερα είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Zougla.gr

ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ


Επεισόδιο Σαμαρά - Βενιζέλου στη σύσκεψη του Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 13:40
Για φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνουν λόγο στην Λ. Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, ο έντονος διάλογος είχε ως εξής:

Βενιζέλος: Με τις εμμονές σου στις συντάξεις βάζεις τη χώρα στην χρεοκοπία.

Σαμαράς: ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις, δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τί είναι αυτά που κάνεις;

Στο σημείο αυτό, πάντα κατά τις πηγές της Λ.Συγγρού, παρενέβη ο κ. Παπαδήμος λέγοντας: «Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ αφήστε μας μόνους».

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΝΔ -την οποία απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ- χάρη στη διαπραγμάτευση από τον κ. Σαμαρά βγήκε από τη συζήτηση των περικοπών ο 13ος και 14ος μισθός και αυτό, υποστηρίζουν, αποδεικνύεται από το γεγονός πως στο μεταφρασμένο κείμενο που πήρε ο κ. Καρατζαφέρης υπήρχε σχετική αναφορά. Όπως επίσης ισχυρίζονται, αποφεύχθηκε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, καθώς και η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΝΔ απορρίπτει τη θέση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ ότι εξαιτίας της εμμονής του κ. Σαμαρά στο θέμα των επικουρικών, τέθηκε θέμα περικοπής στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρωθυπουργός διέκοψε αρκετές φορές και μίλησε με διάφορους παράγοντες, ακόμη και με την κ. Μέρκελ, η οποία όμως τον παρέπεμψε στους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ο κ. Σαμαράς ήταν, τέλος, κατηγορηματικά αρνητικός έναντι του ειδικού ταμείου διαχείρισης του χρέους που ζητούν Μέρκελ και Σαρκοζί, ενώ πάντα κατά τις ίδιες πηγές, χθες δεν συζητήθηκε θέμα εκλογών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ


Γρίφος Καρατζαφέρη: Σε 24 ώρες θα προβώ σε δηλώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 13:53
Εντός 24 ωρών ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να απαντήσει εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα συμβολικά το ποσό των 1.000 ευρώ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Βουλή, δηλώνοντας ότι είναι μια  κίνηση για να σταλεί το μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να επιστρέψει στη δραχμή. Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα προς την Άγκελα Μέρκελ ότι «δεν είμαστε υπάλληλοί της».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΝΗΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Α. Τσοχατζόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 19:27
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Μετά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων.

Δεν έχει δηλώσει, όμως, το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Το περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, διέρρεε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπάρξει προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης», καθώς «το υπόμνημα που κατατέθηκε σήμερα απαντά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την συγκεκριμένη δήλωση «πόθεν έσχες».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Μανώλης: "Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα"

Μανώλης: "Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα" : Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης, αν ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα. Μιλώντας
Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης, αν ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα. Μιλώντας σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, στο Περιστέρι, ο κ. Μανώλης ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, όμως, όπως είπε, το λάθος δεν μπορεί να συνεχίζεται. 

«Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα εμείς θα είμαστε στο δρόμο», δήλωσε ο κ. Μανώλης, ο οποίος ζήτησε άμεσα εκλογές.
Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κουτσιούκης στην παρέμβασή του κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι «σαν ναρκομανής έκανε τα πάντα για να πάρει τη δόση», ενώ χαρακτήρισε λάθος ότι η ΝΔ μπήκε στην κυβέρνηση του Λουκά
Παπαδήμου. «Αυτό καλείται ο πρόεδρος να το διορθώσει», τόνισε ο κ. Κουτσιούκης, επισημαίνοντας πως «αν δεν διορθωθεί το λάθος, θα διορθώσουμε εμείς τη ΝΔ στο σύνολό της».
tanea.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG

Προβολές σελίδων ανά χώρα
Ελλάδα
28.404
Αυστραλία
2.719
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
2.328
Ρωσία
998
Γερμανία
119
Ολλανδία
106
Ηνωμένο Βασίλειο
46
Ουκρανία
29
Καναδάς
25
Κύπρος
25

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Τρίτη, Φεβρουαρίου 7

ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΟΜΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ

ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΟΜΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ

ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΟΥΣΤ

Στις 4 το απόγευμα το καθοριστικό συμβούλιο των αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό

Ωρα «μηδέν» για την υπογραφή
της νέας δανειακής σύμβασης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2012 15:00
Web-Only
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση των όρων της δανειακής συμφωνίας σε ό,τι αφορά στα εργασιακά. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και εντός της ημέρας θα έχει διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του προσυμφώνου για τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως διαμορφώθηκε μετά τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις. Το απόγευμα, θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό.



Η τρόικα ζήτησε να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να εκθέσει τις απαιτήσεις της, τις οποίες έχει υποβάλλει και γραπτώς σε 16σελιδο κείμενο, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως πριν από τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα.

Στο μεσοδιάστημα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ καλούνται να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τη συμφωνία και, κυρίως, εάν θα ψηφίσουν στη συνέχεια τα μέτρα σκληρής λιτότητας και τις περικοπές που απαιτούν οι δανειστές.ΤΑ ΝΕΑ