Παρασκευή, Αυγούστου 31

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: "Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από την οικονομική κρίση"

Ολάντ: "Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από την οικονομική κρίση"
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το καθήκον του είναι να πει την αλήθεια στους Γάλλους, η οποία είναι ότι η σημερινή οικονομική κρίση είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και δεν θα γλιτώσει από αυτήν καμία χώρα.

«Το καθήκον μου είναι να πω την αλήθεια στους Γάλλους. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει» δήλωσε σε ομιλία του στο Σαλόν-εν-Σαμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται παντού και οι τιμές των πρώτων υλών, των δημητριακών λόγω επίσης κλιματικών αιτιών, όπως και κερδοσκοπικών, αλλά και του πετρελαίου αυξάνονται σημαντικά. Δεν θα επανέλθω στις χθεσινές και τις προχθεσινές ευθύνες» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολουθούσε ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί.

«Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να κρίνουμε το παρελθόν, αλλά μόνον για να δράσουμε ήδη από σήμερα ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον» επέμεινε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πήρε τα ηνία της χώρας το Μάιο «έχοντας απόλυτη επίγνωση της υπόθεσης».
Zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΡΑΛ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣΚΑΙ ΥΦΕΣΗΣ ΜΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Επικίνδυνος για τη χώρα ο Σαμαράς"

ΣΥΡΙΖΑ: "Επικίνδυνος για τη χώρα ο Σαμαράς"
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το προωθούμενο νέο πακέτο μέτρων.

«Ούτε η πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία δεν μπορούσε να συλλάβει πως μετά τις τελευταίες εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής θα γινόταν, τόσο γρήγορα και τόσο ξεδιάντροπα, κουρελόχαρτο για την κυβέρνηση και τους δανειστές» σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση.

Επαναλαμβάνει πως «τα νέα μέτρα, για τα οποία ένα Θεός γνωρίζει σε τι ύψος τελικά θα φτάσουν, οδηγούν σε ένα καινούριο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης, με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνία. Θα αφήσουν μια χώρα υποθηκευμένη στους δανειστές, χωρίς σχολεία και νοσοκομεία, εκατομμύρια ανέργους, εξαθλιωμένους πολίτες και ανήμπορους συνταξιούχους».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς τους επικίνδυνους: «Ο κ. Σαμαράς, που κρύβεται από την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό, αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των συμφερόντων των δανειστών και το νεκροθάφτη των προσδοκιών του λαού μας για ανάπτυξη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα»
Zougla.gr

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Άρχισαν τα "όργανα"! Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Άρχισαν τα "όργανα"! Πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Με τα νέα μέτρα έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα στα χαρτιά , αρχίζουν οι διαδηλώσεις και οι πορείες από διάφορους κλάδους ακόμα για τα παλιά μέτρα. Οι λιμενικοί κάνουν την αρχή και βγαίνουν στους δρόμους σήμερα για να διαδηλώσουν για τις περικοπές,στρατιωτικοί,αστυνομικοί και πυροσβέστες,ακολουθούν.
Τα Σώματα Ασφαλείας από σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου και για τις επόμενες δέκα ημέρες μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο περικοπής του μισθού τους.

Σήμερα οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστών και Λιμενικών στις 11.30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως θα επιδιώξουν να συναντήσουν και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με την τρόικα.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο 1 ευρώ, ενώ υπογράμμισαν ότι αρνούνται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».

Πάντως οι εκπρόσωποι των ενστόλων διαβεβαιώσουν ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.
Zougla.gr

ΦΟΡΟΙ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ


Τέλος και στους... δωρεάν γιατρούς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, 06:55
Δε θα έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε λίγες ημέρες καθώς και οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ)...αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία με το φορέα.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Υγείας αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ;

Οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό όπως και οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου. Μπορεί να είναι μόνο ένα τμήμα των γιατρών που συνεργάζονται με το φορέα, παρ αυτά τα προβλήματα δε θα λείψουν.

Άλλωστε και οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας έχουν δηλώσει πως βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι υα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ


Άγριο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, 06:23
«Λυπητερή» ύψους 5,5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν 2.800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται θεαματικά, προκειμένου να βγουν τα… νούμερα του υπουργείου Οικονομικών ενόψει της έλευσης της Τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν προκειμένου να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα είναι η ολική κατάργηση των έτσι κι αλλιώς «κουρεμένων» δώρων από όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση 2,2 δις. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν μπουν στην… γκιλοτίνα του υπουργείου Οικονομικών τα δώρα των συντάξεων, εξετάζεται το σενάριο οι μειώσεις να ξεκινήσουν από τις συντάξεις των 700 ευρώ.

Το μέτρο αφορά:

  • όσους έχουν συντάξεις που φθάνουν τα 2.500 ευρώ, οι οποίοι εισπράττουν μέχρι σήμερα δώρα 800 εκατ. και
  • την πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων
Η ολική κατάργηση των δώρων αναμένεται να «παγώσει» ακόμα περισσότερο τις αγορές, οδηγώντας στο κλείσιμο καταστημάτων και την αύξηση της ανεργίας καθώς θα περιορίζεται εκ νέου η αγοραστική δύναμη τμήματος του καταναλωτικού κοινού.



Παράλληλα, προωθείται νέα μείωση των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική μαζί) μέσω παρακρατήσεων που αφορούν 1.000.000 συνταξιούχους.

Ειδικότερα:

  • Από τα 1.001 ευρώ -1.500 η εισφορά θα φθάνει το 2%. Π.χ. Αν η κύρια και η επικουρική σύνταξη είναι 1.400 ευρώ, θα παρακρατούνται 28 ευρώ τον μήνα
  • Από τα 1.501 – 2.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 5%. Π.χ. κύρια+επικουρική 1.800 ευρώ, η παρακράτηση θα είναι 90 ευρώ
  • Από τα 2.001 και πάνω η εισφορά θα φθάνει το 10%. Π.χ. 2.200 ευρώ κύρια+επικουρική, η μηνιαία εισφορά θα είναι 220 ευρώ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Πέμπτη, Αυγούστου 30

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ,ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ,ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ

Ρέσλερ:"Δεν παίρνω πίσω τίποτα"

Πρώτη καταχώρηση: 30/08/2012
16:12Οικονομία
«Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ και διευκρινίζει ότι όσα έχει πει για την Ελλάδα και την κρίση - ότι «μια έξοδος έχει πάψει πλέον να τρομάζει» - εξακολουθούν να ισχύουν. Διαχωρίζει ωστόσο τη θέση του από τις «βίαιες» και «ανεύθυνες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), για τα οποία, επισημαίνει, «θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον τόσο ζωτικό ζήτημα».
Ο κ. Ρέσλερ απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα. «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχετικοποιήσω αυτές τις δηλώσεις ή να τις πάρω πίσω. Αντίθετα, ισχύουν όσα έχω πει», επισημαίνει και προσθέτει ότι όταν κάνει δηλώσεις, έχει πάντα καλά επιχειρήματα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα, ο κ. Ρέσλερ παραπέμπει στην έκθεση της τρόικας, επαναλαμβάνει ότι «οι κανόνες στην Ευρώπη πρέπει να τηρούνται» και προσθέτει: «Όποιος αναλαμβάνει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Όποιος παραβαίνει τις υποσχέσεις του, δεν θα λάβει άλλα χρήματα». Εκφράζει πάντως την κατανόησή του για την δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διερωτήθηκε εάν ορισμένες δηλώσεις γίνονται συνειδητά ή από ανοησία και τις αποδίδει σε συναισθηματική φόρτιση.
«Φυσικά, η διαδικασία μεταβολής έχει πάντα και άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Ας θυμηθούμε ότι κατά την εφαρμογή της "Ατζέντα 2010" ζήσαμε στην Γερμανία ταραγμένους καιρούς. Στην Ελλάδα οι αναγκαίες απαιτήσεις είναι πολύ εκτενέστερες από την μεταρρύθμιση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αλλά παρόλη την συναισθηματική φόρτιση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την πίεση από την ελληνική κυβέρνηση. Οι υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια», κατέληξε ο κ. Ρέσλερ. enikos.gr  

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΧΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΡΑΞΕΙΣς ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ


ΔΗΜΑΡ: «Πρέπει να δούμε τα περιουσιακά των κληρικών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012, 14:51
«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη και εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με «την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων».

Σημείωσε, δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: «Εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΦΤΟΥ ΣΟΥ

ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Από την ΝΑΞΟ θεωρήθηκε από την κυβέρνηση σαν ο πιο κατάλληλος για να συνεχίσει το ξέσκισμα των αδυνάτων ελλήνων πολιτών και πιο ειδικός για το οικονομικό ξέσκισμα των ελλήνων συνταξιούχων.Είναι πολύ χειρότερο κάθαρμα ακόμη και από τον προηγούμενο Υπουργό Εργασίας τον Κουτρουμάνη.Ντροπή για τις Κυκλάδες οπου εκλέγεται σαν βουλευτής και πιο μεγάλη ντροπή για την Νάξο δεν έχω προς το παρών τίποτα άλλο να πω ΦΤΟΎ ΣΟΥ Κάθαρμα ΦΤΟΥ ΣΟΥ.

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ

From:
Date: 2012/8/30
Subject: PROSOXH
To:








Κώστας Χατζής - Το γυφτάκι 30 - 01 - 2010

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ

Τσοχατζόπουλος: "Μου την έστησαν ο Παπανδρέου και η ΝΔ"

Τσοχατζόπουλος: "Μου την έστησαν ο Παπανδρέου και η ΝΔ"
Σε σκευωρία αποδίδει πάλι την προφυλάκισή του, με τη συνέντευξή του στο περιοδικό  "Επίκαιρα" που κυκλοφορεί αύριο , ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, από τις φυλακές Κορυδαλλού...

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται ότι πήρε μίζες για την προμήθεια  οπλικών συστημάτων,  ισχυρίζεται ότι... του την "έστησαν" ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ΝΔ, ενώ αφήνει  υπονοούμενα για «μαύρο χρήμα»  στα κόμματα και διατυπώνει αιχμές κατά των διαδόχων του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι ζημίωσαν το Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις...  

Κατά τον ίδιο είναι  λανθασμένες οι ερμηνείες που δίνονται σε συγκεκριμένες αναφορές στο ημερολόγιο του. Κατηγορεί επίσης τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και ζητά να αποφυλακιστούν η σύζυγος και η κόρη του.
Star.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 29

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες Καλογιάννης Αντώνης

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟ,ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ

Σφοδρές αντιδράσεις

Για «δήθεν διαφωνίες» των εταίρων μιλούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Τα πυρά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δέχθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τη διαμόρφωση ενός άδικου και αντικοινωνικού πακέτου που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση της κοινωνίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για δήθεν διαφωνίες των εταίρων, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

» Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί , δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του.»

Ο Χρήστος Ζώης των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει: «Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει;

» Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις», για να προσθέσει: «σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες, από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα».
Newsroom ΔΟΛ

Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΚΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΜΕΤΡΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Ισοπεδώνουν την κοινωνία

Πρώτη καταχώρηση: 29/08/2012
13:50Πολιτική
Την συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως εξής:
"Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.
Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί , δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα  της εξόντωσής του". enikos.gr

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ 12 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ

Μειώνεται η τιμή των ρύπων στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 08:55
Η τιμή των ρύπων του άνθρακα στην Αυστραλία ενδέχεται να κάνει «βουτιά» στα 12 δολάρια τον τόνο, όταν ο φόρος των ρυπογόνων αερίων λήξει τον Ιούλιο του 2015, ως συνέπεια της απόφασης της κυβέρνησης Γκίλαρντ να καταργήσει την προκαθορισμένη τιμή των αδειών του διοξειδίου του άνθρακα σε 15 δολάρια και να τον συνδέσει με την τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι 12,5 δολάρια την παρούσα στιγμή.

Η αναδίπλωση της Γκίλαρντ στην πολύκροτη αυτή πολιτική έγινε κάτω από σοβαρές πιέσεις που προκάλεσαν οι ανησυχίες του ενεργειακού επιχειρηματικού χώρου αναφορικά με την προκαθορισμένη τιμή των ρύπων και τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για αναποτελεσματική πρακτική που θα συντελέσει στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

Παρά τις αλλαγές, από την πρώτη Ιουλίου που εφαρμόστηκε ο φόρος του άνθρακα, τιμάται 23 δολάρια ο τόνος, πρακτική που θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναφορικά με το κατά πόσον οι αλλαγές θα επηρεάσουν τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα έσοδα του κράτους θα μειωθούν, ενώ το κόστος του πακέτου στήριξης των νοικοκυριών θα διατηρηθεί στο ποσόν των 4, 8 δις δολάρια.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΟΥΣΤ,ΑΠΟ ΔΩ ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ


ΠΤΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ



Πρώην υπουργοί καταθέτουν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα

Πρώην υπουργοί καταθέτουν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα

31
 
0
 
 

Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Ζανιάς και Πέτρος Χριστοδούλου καταθέτουν την Δευτέρα στου οικονομικούς Εισαγγελείς
Οι πρώην υπουργοί θα κληθούν να καταθέσουν την Δευτέρα ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη. Εδώ και αρκετό καιρό από εδώ έχουμε γράψει πως η υπόθεση πιθανότατα θα οδηγηθεί σε εξεταστική επιτροπή κάτι που πλέον είναι τόσο κοντά όσο ποτέ.
Η Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη εκ των πέντε μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν την Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν από την αρχή γνωστό πως δεν έβγαινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την κ. Κατσέλη καλούνται να εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρώην Υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρος Χριστοδούλου.
Από το περιεχόμενο των δικών τους καταθέσεων θα εξαρτηθεί η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς αμέσως μετά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, αν δεν κρίνουν αναγκαία την εξέταση άλλων μαρτύρων , θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων .
tsantiri.gr

ΟΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΙΝΗΤΟΙ ΩΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

«Ματώνει η καρδιά» της Μέρκελ για τους Έλληνες που υποφέρουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2012 23:08
Web-Only
Την συμπάθειά της προς τους Έλληνες που πλήττονται από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα λιτότητας εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και επισήμανε ότι πρέπει να πληρώσουν και πιο εύποροι Έλληνες.

«Ματώνει η καρδιά όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους» στην Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του προγράμματος «Διάλογος για το μέλλον της Γερμανίας», το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η κυρία Μέρκελ επισήμανε ακόμη ότι «αυτό ισχύει ιδιαίτερα, διότι οι ευκατάστατοι είναι τόσο "ευκίνητοι" ώστε μπορούν χωρίς πρόβλημα να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Αναφορά στην ανάγκη να μην υποφέρουν πάντα οι αδύναμοι, αλλά και εκείνοι οι οποίοι «έχουν επωφεληθεί από την πατρίδα τους, χαίρονται που είναι Έλληνες, αλλά ίσως δεν έχουν κάνει τόσες πολλές θυσίες», είχε κάνει η καγκελάριος και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την περασμένη Παρασκευή. 
ΤΑ ΝΕΑ

Τρίτη, Αυγούστου 28

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΦΤΟΥ ΣΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
Ζήτημα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο καυτό θέμα της έγκρισης του νέου πακέτου μέτρων αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, με την επισήμανση ότι μέχρι το παρά πέντε της ψηφοφορίας η μορφή των μέτρων θα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δίνοντας μία πρόγευση των όσων θα πει σήμερα ενώπιον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος ότι θα συζητηθούν όλα τα μείζονα θέματα και μάλιστα χαρακτήρισε «κρίσιμες» πολιτικά τις επόμενες ημέρες. Επιφυλάχθηκε επίσης να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο μέτρων αφού πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συνάντηση του ιδίου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Πρωθυπουργό.
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - η πρώτη μετά την «αποβολή» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την τελευταία άτυπη σύγκλησή της - πραγματοποιείται στη σκιά των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του Κώστα Σκανδαλίδη περί καταψήφισης των νέων μέτρων αλλά και της πρόσφατης παρέμβασής του υπέρ της σύνδεσης της ψηφοφορίας με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Μάλιστα χθες, τη συλλογιστική του κ. Σκανδαλίδη, που στην παρούσα φάση είναι επί της ουσίας ο Νούμερο 2 στο ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης λέγοντας (στη ΝΕΤ) ότι «ο κ. Σκανδαλίδης λέει κάτι λογικό, άρα μήπως χρειάζεται ψήφος εμπιστοσύνης για να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης;». Επίσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στον Βήμα FM, σχολίασε ότι «εάν υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις για τα μέτρα το δημοψήφισμα είναι διέξοδος στο αδιέξοδο».

Η ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πάντως ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος εμμέσως χθες στις διαφοροποιήσεις, έθεσε θέμα σύνθεσης των απόψεων στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα της πολυσυλλεκτικότητας, δεδομένου ότι τώρα ο χώρος δεν βρίσκεται στο 45%.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους είναι πρόωρο να γίνεται διάλογος για το θέμα των μέτρων, καθώς οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που αποτελεί και το πλέον νομιμοποιημένο όργανο του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική κατεύθυνση της ηγεσίας του κόμματος είναι να ψηφιστούν τα μέτρα, να στηριχθεί επομένως η κυβέρνηση, αλλά να υπάρξει εντατική διαπραγμάτευση για την ποιότητα των μέτρων.
«Το θέμα της τρόικας είναι να υπάρξει δέσμευση ότι θα ψηφιστούν μέτρα 11,6 δισ. και όχι από πού θα βρεθούν αυτά» σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως και χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει χωρίς μεμψιμοιρία την προσπάθεια του Πρωθυπουργού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξιολογεί τα πράγματα», επιφυλασσόμενος να πει περισσότερα μετά τη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ. Αποκάλυψε επίσης ότι στο Μνημόνιο 2 υπάρχει ρήτρα σύμφωνα με την οποία εάν ξεφύγει η ύφεση από τους προβλεπόμενους ρυθμούς τότε μπορεί να γίνει αναδιαπραγμάτευση. Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε για πρώτη φορά πως εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση Παπαδήμου είχαν την επικοινωνιακή στήριξη που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά και εάν οι εκλογές είχαν συμφωνηθεί να γίνουν τον Οκτώβριο του 2012 και όχι τον Μάιο, τότε «θα ήταν πολύ διαφορετικός ο πολιτικός χάρτης».
Χαρακτηριστικά, είπε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου εξασφάλισε 75 δισ. λίγο πριν από τις εκλογές και τώρα γίνεται τόση συζήτηση για τα 31 δισ. της επόμενης δόσης. ΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, Αυγούστου 27

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Την Τετάρτη η σύσκεψη των τριών

Πρώτη καταχώρηση: 27/08/2012
18:52Πολιτική
Την Τετάρτη θα συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Η συνάντηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 10 το πρωί.
Μία ημέρα νωρίτερα , την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα συζητηθούν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του πακέτου περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.enikos.gr

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ για τα 11,6 δισ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επιμένει στην άποψη ότι τα μέτρα προϋποθέτουν επιμήκυνση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012
Διακριτές αποστάσεις στα θέματα της οικονομίας εξακολουθεί να τηρεί το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να επιμένει ότι η λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ προϋποθέτει επιμήκυνση, διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και εμπροσθοβαρή καταβολή των δόσεων προς τη χώρα μας.


Η Ιπποκράτους απέφυγε να πάρει επισήμως θέση για τις πρόσφατες υψηλού επιπέδου συναντήσεις Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, ωστόσο, πηγές του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι "στηρίζουμε τις διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού" προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση της βιωσιμότητας του χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτιμά να περιμένει τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας προτού προχωρήσει σε νέες εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στην οικονομία.Εξ αυτού του λόγου μάλιστα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα γίνει η αποτίμηση της επίσκεψης Σαμαρά στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ορίστηκε για τα μέσα της εβδομάδας με στόχο να έχει προηγηθεί η συνάντηση των τριών.
Πάντως, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έβλεπαν χθες ως ορατή την πιθανότητα ο Β. Βενιζέλος να δώσει ένα πρώτο στίγμα σε σχέση με τα οικονομικά στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι ίδιες πηγές φέρουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δυσαρεστημένο για το γεγονός ότι δεν έχει συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι. Ουσιαστικά, ο Β. Βενιζέλος θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση "δεν πρέπει να είναι ενοχική" και αυτό διότι τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά επιτεύγματα στην οικονομία χάρη και στις θυσίες των πολιτών, κάτι που αποτυπώνεται και στο non paper το οποίο παρέδωσε στον Πρωθυπουργό λίγο πριν ταξιδέψει στην Ευρώπη. ΤΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ


Αγώνας δρόμου πλέον για την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ του Οκτωβρίου πριν τα σύννεφα της κρίσης καλύψουν για τα καλά Ισπανία ή Ιταλία.

Να κλείσει όλο το πακέτο των μέτρων και των βασικών διαρθρωτικών αλλαγών ακόμη και σε επίπεδο σχεδιασμού, επιθυμεί πλέον ο Πρωθυπουργός πριν φτάσει ο κρίσιμος Οκτώβρης όπου η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μην υπάρξουν δραματικές εξελίξεις με την οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς έπειτα από τις συναντήσεις που είχε με Μέρκελ και Ολάντ, βάζει τους υπουργούς του σε… τροχάδην προκειμένου να κλείσουν τα 11,6 δισ. ευρώ αλλά και το πρώτο κομμάτι των ώριμων αποκρατικοποιήσεων προωθώντας παράλληλα νομοθετικές παρεμβάσεις που θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία της αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Παρά τον έντονο προβληματισμό που εκφράζεται για το κατά πόσο η τρικομματική κυβέρνηση θα αντέξει όλο αυτό το σκληρό πακέτο που θα υλοποιηθεί μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ο Πρωθυπουργός όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του, είναι αποφασισμένος να τρέξει μέσα στον επόμενο μήνα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα του επιτρέψουν να πάει στη Σύνοδο του Οκτωβρίου με μία ξεκάθαρη ατζέντα για να ζητήσει και επίσημα την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο μεσοδιάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η έκθεση της τρόικας για την οποία στο οικονομικό επιτελείο εκφράζεται αισιοδοξία ως προς την καταγραφή της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις αποφάσεις που ελήφθησαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Το περιεχόμενο της έκθεσης θα είναι καθοριστικής σημασίας για το γενικότερο κλίμα που θα δημιουργηθεί στους κόλπους της ευρωζώνης για το εάν και κατά πόσο η Ελλάδα δικαιούται μία παράταση χρόνου προκειμένου να υλοποιήσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως από σήμερα η μάχη δεν θα δοθεί μόνο εκτός αλλά και εντός συνόρων: Περιμένουν μία επικοινωνιακή αντεπίθεση εντός και εκτός βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι προετοιμασμένοι και για κοινωνικές αντιδράσεις λόγω των μέτρων που έρχονται.

Αυτό όμως που τονίζεται σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση είναι πως τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Η Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές και δεν πρέπει να χάσει τη θετική συγκυρία που δημιουργήθηκε έπειτα από τις συναντήσεις του κ. Σαμαρά.

Κύριος και βασικός φόβος του Πρωθυπουργού αλλά και του οικονομικού επιτελείου είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη πιο σοβαρές αναταράξεις σε ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αυτομάτως επιπλέον υποχρεώσεις για χρηματοδότηση των δυο χωρών κάτι που για την Ελλάδα θα σημαίνει και το οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για επιμήκυνση και χαλάρωση όρων του μνημονίου.Real.gr

Κυριακή, Αυγούστου 26

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

'' ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ''...


'' Όλοι θα έπρεπε να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους '', δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μελών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την Ευρωζώνη,...
σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.
Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που έχουν γίνει γνωστά, η Καγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ αποφασιστική φάση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ.
'' Έχουμε ευθύνη ο ένας για τον άλλο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά είναι μια πολιτική ενότητα, η οποία φρόντισε για πολλές δεκαετίες για την ειρήνη '', δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και αναφερόμενη στην έκταση των μεταρρυθμίσεων  που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε ότι '' πρέπει να συμπεριφερόμαστε με πολλή προσοχή, όταν γνωρίζουμε τι αλλαγές είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα ''.

Μάνος Λοΐζος - ακορντεόν

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΕ ΟΥΣΤ


Φ. Ρέσλερ: «Ναι» στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, «όχι» στην επιμήκυνση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 19:00
«Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι επιθυμητή, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιπλέον παραχώρηση» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η οποία θα προβληθεί απόψε.

Ο κ. Ρέσλερ δεν επανέλαβε το σχόλιό του περί εξόδου της Ελλάδας, η οποία «δεν τρομάζει πλέον κανέναν», ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση χρόνου δεν είναι εφικτή, διότι σημαίνει πάντα και χρήματα. «Εάν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να δοθεί καμία περαιτέρω βοήθεια», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρα
Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΔΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ


Αυστραλία: Ζευγάρι ξεπέρασε το όριο της ηχορύπανσης την ώρα που έκανε σεξ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 13:23
Εντολή αποχής από το θορυβώδες σεξ, με την απειλή στην αντίθετη περίπτωση της επιβολής προστίμου, δόθηκε σε ένα ζευγάρι στην Αυστραλία, το οποίο παραδέχθηκε ότι επιδιδόταν για ώρες σε θορυβώδεις ερωτικές περιπτύξεις πέντε βράδια την εβδομάδα, αφού η αστυνομία αναγκάστηκε να ανταποκριθεί στις διαμαρτυρίες των γειτόνων είκοσι φορές, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σάντεϊ Μέιλ.

«Ξεπεράσαμε το όριο της ηχορύπανσης σε τέτοιο βαθμό που μας συνέλαβαν και μας έβγαλαν έξω από το ίδιο μας το σπίτι και μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σεξ» δήλωσε η 34χρονη Τζέσικα Έιντζελ στην εφημερίδα αυτή της Αυστραλίας.

Ο σύντροφός της, ο 45χρονος Κόλιν ΜακΚένζι, παραδέχθηκε στην Sunday Mail ότι οι ερωτικές τους συνευρέσεις είναι κάπως «θορυβώδεις».

Η αστυνομία εξέδωσε την εντολή αποχής για το ζευγάρι αυτό βάσει του νόμου περί ηχορύπανσης. Πρόκειται για την πρώτη εντολή αυτού του είδους που εκδίδεται στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Στην περίπτωση που το ζεύγος δεν τηρήσει την εντολή και οι γείτονες ειδοποιήσουν ξανά την αστυνομία, υπάρχει ο κίνδυνος να του επιβληθεί πρόστιμο.

«Η αστυνομία είχε κληθεί στο παρελθόν στην κατοικία αυτή και είχε εκδώσει προειδοποιήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αστυνομία είχε κληθεί νωρίτερα το ίδιο βράδυ, επομένως όταν την ξανακάλεσαν πήρε μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι γείτονες θα κοιμόντουσαν καλά τη νύχτα» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τρέβορ Λόβγκροουβ, υπερασπιζόμενος την αστυνομία, μετά τις διαμαρτυρίες ότι εισβάλει στην ιδιωτική ζωή του ζευγαριού.
Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΗΚΙΑ ΟΥΣΤ



Το σχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων – Η απόρρητη έκθεση

Το σχέδιο για τις περικοπές των συντάξεων – Η απόρρητη έκθεση


0
0

Στον «ακρωτηριασμό» όλων των συντάξεων ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ τον μήνα, του ΕΚΑΣ και των επιδομάτων πρόνοιας, καθώς και του εφάπαξ όχι μόνο του Δημοσίου αλλά του συνόλου των Ταμείων οδηγείται για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση.
Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στην οποία μεταξύ άλλων:
  • Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.α.
  • Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώπερικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή «πλαφόν» τόσο στις κύριες συντάξεις όσο και στις επικουρικές.
  • Κοστολούνται όλα τα προτεινόμενα μέτρα. Είναι ενδεικτικό πως η μείωση της κύριας σύνταξης άνω των 1.400 ευρώ κατά 10% σε όλο το ποσό οδηγεί στην εξοικονόμηση 541 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε 10 ευρώ αύξησης της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ η επιβάρυνση ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ειδικά για τους στρατιωτικούς, ζητείται να κοπούν οι προαγωγές πριν από τη συνταξιοδότηση, μέσω των οποίων καταβλήθηκαν αυξήσεις 400 εκατ. ευρώ το 2010.
Επίσης εντοπίζεται ότι οι συντάξεις για ορφανές, ανύπανδρες ή διαζευγμένες κόρες στρατιωτικών το 2010 ήταν 220 εκατ. ευρώ και σε μια ακραία περίπτωση καταβαλλόταν σε άγαμη θυγατέρα 4.000 ευρώ τον μήνα.
Σημειώνεται ότι οι περικοπές αυτές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατ. συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όσων βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Σε ότι αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στο πακέτο μέτρων και προτάσεων του ΚΕΠΕ σημειώνεται ότι:
«Τα κατώτατα όρια συντάξεων να ισχύουν από την ηλικία των 65 ετών. Τα κατώτατα όρια θέλουν ένα συνολικό επανασχεδιασμό. Πολλές φορές δημιουργούν αντικίνητρα για παραμονή στην αγορά εργασίας, που συνεπάγεται μείωση των εισφορών και αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών».
Επίσης προτείνεται αναστολή συντάξεων κορασίδων άνω των 24 ετών από εισόδημα 950 ευρώ ανά μήνα. Σήμερα η σύνταξη αναστέλλεται από εισόδημα 1.900 ευρώ ανά μήνα και περικόπτεται από 950 ευρώ ανά μήνα.
Για τις βουλευτικές συντάξεις το ΚΕΠΕ προτείνει τα εξής:
  • Νέοι βουλευτές να μην λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη αλλά να ασφαλίζονται στον ασφαλιστικό φορέα τους. Αν δεν έχουν, να ασφαλίζονται στο γενικό σύστημα της χώρας (ΙΚΑ).
  • Για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα να ισχύσει η προηγούμενη πρόταση.
  • Σε περίπτωση πολλαπλής σύνταξης να εφαρμοστούν οι προτεινόμενοι περιορισμοί που ισχύουν για όλους.
Για το ΕΚΑΣ, η πρόταση είναι να καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν βγει στη σύνταξη τουλάχιστον με 4.500 ένσημα και ότι δεν έχουν άλλα εισοδήματα (π.χ. από ενοίκια).
Για τα πολυτεκνικά επιδόματα προτάθηκε να μειωθούν κατά το ένα τρίτο, να τεθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια πολύ χαμηλότερα από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Για τα προνοιακά επιδόματα (αναπηρίας) προτάθηκε και εξετάζεται να περικοπούν κατά το ένα τρίτο και να διαμορφωθούν σε περίπου 200 ευρώ τον μήνα.
Για τον τομέα της Υγείας, προτείνονται περικοπές της φαρμακευτικής δαπάνης και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις και αύξηση του εισιτηρίου για κάθε επίσκεψη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Ειδικά για τους ανασφάλιστους προτείνεται, πέραν της πληρωμής του εισιτηρίου, να επιβαρύνονται με το κόστος νοσηλείας και να πληρώνουν τα φάρμακά τους. tsantiri.gr

ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΣΟ Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ


«Υπηρέτης συμφερόντων ο Σαμαράς»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 09:58
Ως υπηρέτη συμφερόντων χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι χάρισε στην Άγγελα Μέρκελ 1,9 δισ. από μίζες της Siemens και τώρα ζητεί νέες περικοπές από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε συλληφθεί, αντί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να «προκαλεί στα χλιδάτα ξενοδοχεία της Πάρου».

«Οδηγούμαστε στην πτώχευση εντός μνημονίου, όσο ο κ. Σαμαράς εκβιάζεται από τους τοκογλύφους», κατέληξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Καμμένος.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος