Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ

Βολές Κακλαμάνη για τη λίστα του ΣΔΟΕ

Βολές Κακλαμάνη για τη λίστα του ΣΔΟΕ
Ευθείες βολές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, για τη διαρροή της λίστας του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που ελέγχονται, και στην οποία περιλαμβάνεται το όνομά του, εξαπέλυσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους και τους συνέστησα μάλιστα από αύριο, που τα φαρμακεία ξεκινούν να δίνουν δωρεάν τα φάρμακα, να πάρουν και Λεξοτανίλ. Μπρορεί να τους χρειαστεί. Με εμένα τέτοια παιχνίδια δεν μπορεί να παίξει κανείς. Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσω και με ονοματεπώνυμα» προειδοποίησε ο κ. Κακλαμάνης, προσθέτοντας:

«Αύριο θα επισκεφθούν οι δικηγόροι μου τον κ. Πεπόνη και θα ζητήσουν εισαγγελική εντολή προκειμένου, πρώτον, να πάρω την -ανώνυμη από ό,τι φαίνεται- καταγγελία, να δω τι γράφει, και, δεύτερον, να πάρω επισήμως τη λίστα για να δω τίνος την υπογραφή φέρει από κάτω».
Zougla.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣΝ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Νικολόπουλος για "σκαφάτους"

Πρώτη καταχώρηση: 30/09/2012
13:29Πολιτική
Ερώτηση για "τους... «σκαφάτους», τους πάσης φύσεως «εκατομμυριούχους φοροφυγάδες», αλλά και το πρόστιμο ύψους 40 εκ. ευρώ που προ διετίας επιβλήθηκε σε μεγαλοεφοπλιστή επειδή αγόραζε ακίνητα μέσω offshore εταιρειών χωρίς να πληρώνει φόρο", κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος «Αναγέννηση», Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, "την «επικοινωνιακή αξία» υπερπροβολής τέτοιων ιστοριών κάθε φορά που επίκειται ένα νέο κύμα επώδυνων μέτρων για τον λαό, σημειώνοντας πως οι διάφορες γλαφυρές ιστορίες, άλλοτε με «ρακοσυλλέκτες που έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων», άλλοτε με «αγρότες που κυκλοφορούν με Ferrari» και εσχάτως με διάφορες «λίστες» φοροφυγάδων, τείνουν να καταντήσουν παντελώς κοινότυπες, δείχνοντας πως πίσω από όλα αυτά, ενδεχομένως δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η ανάγκη αποπροσανατολισμού από την ουσία των επώδυνων μέτρων και της σκληρής βιοπάλης του λαού".
«Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αν υπάρχουν ή να βάλει ένα τέλος σε αυτή την πανσπερμία διαρροών και ιστοριών που έχουν καταντήσει εκνευριστικές γιατί, πολύ απλά, δεν αποκαλύπτουν τίποτα! Τα αρμόδια υπουργεία ας παρουσιάσουν στη Βουλή τα ανάλογα πειστήρια, προκειμένου να ξέρει και ο λαός… ποιοι τα φάγανε» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, που ρωτάει τα εξής:
 α) Ποιοι είναι οι 53.000 που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ζητάει να κατατεθούν τα cd με τις λίστες.
β) Ποιοι είναι οι «σκαφάτοι» που φοροδιεφεύγουν, πόσα πρόστιμα έχουν καταλογιστεί μέχρι σήμερα και πόσα έχουν εισπραχθεί.
γ) Πόσοι ιδιοκτήτες σκαφών εντάχθηκαν στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών του 2010 και εξόφλησαν τους φόρους τους αυτοβούλως και τι ποσά έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.
δ) Αν υπάρχουν, και ποιοι είναι, οι πάσης φύσεως «δήμαρχοι», «αγρότες», ακόμα και «ρακοσυλλέκτες» που έχουν εντοπιστεί με αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων.
ε) Τι απέγινε το πρόστιμο ύψους 40.000.000 ευρώ που επιβλήθηκε προ διετίας σε μεγαλοεφοπλιστή για αγορές ακινήτων που περνούσαν σε offshore εταιρείες, χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ φόρος. enikos.gr

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Και ήτο για το Σύνταγμα παντού συνομιλία,
και ο Τρικούπης έγραψε πως πταί η βασιλεία,
Και είδε ο Γεώργιος πως του ΄γιναν κουνούπι
και δυό βεντούζες έβαλε στο Σύνταγμα κοφτές,
κι εκάθησε στο θρόνο του και είπε στον Τρικούπη
«έλα λοιπόν να κυβερνάς εσύ οπού δεν φταίς!»
...........................................................
Κι εβγήκε ο Χαρίλαος από τη φυλακή
κι εφύτρωσε Πρωθυπουργός με κόκκινο βρακί,
...........................................................
Και πάταγος ηκούετο και οχλοβοή μεγάλη,
και ο Τρικούπης έπεσε βαρύς στα χαμηλά,
και ήλθαν τρίτοι, δεύτεροι, και τέταρτοι και άλλοι,
και κάθε τόσο κόμματα εγένοντο πολλά.
Ο δε Μεγαλειότατος δεν έλεγε μια λέξη
και μόνος του εψιθύριζε «ας βρέξει ότι τρέξει»

Ο Κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΜΠΡΟΚΕΡ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΘΝΟΣ .Ο Κ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ


«Η χώρα τελεί υπό κατοχή»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012, 11:54
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή επανέλαβε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Παπανδρέου λειτούργησε ως μπρόκερ των διεθνών τραπεζών και ξεφτίλισε ένα περήφανο έθνος. Έπρεπε να είχε συλληφθεί και όχι να διδάσκει τώρα στο Χάρβαρντ πως διαλύουμε μία χώρα μέσα σε δυο χρόνια.

«Ο κ. Σαμαράς κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία», καταγγέλλει ακόμα ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στη στάση του νυν πρωθυπουργού απέναντι στον Γ. Παπανδρέου.  zougla.gr

ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ Η ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Nikolaos Plastiras.jpgΠροτομή του Νικόλαου Πλαστήρα στην Καρδίτσα
Ο Νικόλαος Πλαστήρας (4 Νοεμβρίου 1883 - 26 Ιουλίου 1953) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός στη νεότερη Ελλάδα. Έγινε γνωστός για την στρατιωτική του δράση κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (όπου έγινε γνωστός ως Μαύρος Καβαλάρης) και την Μικρασιατική εκστρατεία και πολλές φορές ενεπλάκη με την πολιτική συμμετέχοντας ή οργανώνοντας κινήματα. Ο Νικόλαος Πλαστήρας κυβέρνησε την Ελλάδα τρεις φορές, μία το 1945 και άλλες δύο στα 1951-1952. Επί κυβερνήσεως του απαλλοτριώθηκαν τα περισσότερα τσιφλίκια και αποδόθηκε η γη στους καλλιεργητές.

ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

11:20«Δεν έχει αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα»

  • 0
     


 «Δεν έχει αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα»
 
«Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα», δήλωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης να είναι ήδη ειλημμένη, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της έκθεσης της τρόικας και την δόση να δίδεται όταν τα μέτρα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο. «Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Κότχαους, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel». troktiko.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αναστέλει την απεργία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Αναστέλει την απεργία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

0
 
0
 
 

Επί πιστώσει θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ για την απόφασή του και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μάς ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο», σύμφωνα με το newpost.gr
Από την πλευρά του ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι μετά τις διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου «αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας».
«Θα έλεγα ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αφού και εμείς δείξαμε ότι κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, να δείξει και εκείνη τη θετική στάση της απέναντι στα πολλά προβλήματα των φαρμακείων τα οποία αυτή τη στιγμή οικονομικώς πλήττονται βαριά» προσέθεσε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής. tsantiri.gr

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ


«Υπάρχουν οι βουλευτές και υπάρχουν οι βολευτές». Η ατάκα είναι του Γεωργίου Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας) πριν από μισό αιώνα στη Βουλή. Σήμερα, η ατάκα αυτή παραμένει επίκαιρη, με την διαφορά ότι ο αριθμός των βουλευτών-βολευτών φαίνεται να αγγίζει πια τα όρια επιδημίας. Νεποτισμός και σκάνδαλα παράνομου πλουτισμού, είναι τον τελευταίο καιρό, στην ημερήσια διάταξη.
Ο κ. Πολύδωρας διορίζει την κόρη του στην Βουλή και δηλώνει «Δεν μετανιώνω για τον διορισμό της κόρης μου» διερωτάται μάλιστα, και προκαλεί να του πουν, αν έχει κάνει κάτι παράνομο! Στο βιβλίο του με τίτλο «Κατά Κηνσόρων» περνά μάλιστα στην, κατ’ αυτόν, αντεπίθεση, αναφέροντας αντίστοιχους διορισμούς (σε θέση μάλιστα μονίμων υπαλλήλων) από άλλον συνάδελφό του, πρώην υπουργό.. Την εποχή που η ανεργία σπάει κόκαλα, την εποχή που μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων ψάχνει, μάταια, να βρει δουλειά, εμείς διορίζουμε ανερυθρίαστα την κόρη μας και με τσαμπουκά διερωτώμαστε πού είναι η παρανομία… Φαίνεται πως η γνωστή φράση πρώην υπουργού, ότι κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό, έχει γράψει ιστορία σε κάποιους πολιτικούς χώρους.
Εκτός από τον νεποτισμό, τα φαινόμενα παράνομου πλουτισμού, φαίνεται να δίνουν και να παίρνουν. Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του κ. Τσοτχατζόπουλου όπου η δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί των πολλαπλών σκανδάλων στην υπόθεση αυτή. Αναφέρομαι στη λίστα των 32 (κατ’ άλλους των τριάντα τόσων) που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η πιο χαρακτηριστική, ίσως, περίπτωση είναι εκείνη του προέδρου της Βουλής, (με κάποια πισινά να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου) ο οποίος την μία παραιτείται και την άλλη δεν παραιτείται. Μαζί και άλλες περιπτώσεις πρώην υπουργών και επώνυμων στελεχών. που βρίσκονται στην ίδια λίστα. Η λίστα αυτή είναι λέει γνωστή στο ΣΔΟΕ αλλά και σε άλλους χώρους εδώ και δύο χρόνια, και δεν έχει κουνηθεί φύλλο! Μένει, ασφαλώς, να αποδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης, το βάσιμο ή μη των καταγγελιών αυτών. Μέχρι τότε όμως θα πλανάται  η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι «κάτι τρέχει» και όπως λέει ο λαός μας δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Και οι μισές και παραπάνω από αυτές τις (τριάντα τόσες) υποθέσεις να αποδειχθούν αβάσιμες, αυτό που μένει είναι αρκετό για να μαυρίσει (κι’ άλλο) και να απαξιώσει (κι’ άλλο) την εικόνα του πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης. Η κατάσταση αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου και η δυσοσμία δύσκολα κρύβεται πια.
Οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται, με ή χωρίς την συγκατάθεσή της, η σημερινή ελληνική κοινωνία, θα πιάσουν τόπο μόνο εάν και εφόσον το πολιτικό σύστημα αναγεννηθεί και το φαύλο σύστημα των τελευταίων δεκαετιών κοπεί από τη ρίζα του και μπουν οριστικά οι τίτλοι τέλους.  protagon.gr

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Συνεχίζεται η κόντρα Μεϊμαράκη - Χατζηνικολάου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012, 21:48
Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, δηλώνοντας τα εξής:

«Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί. Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του, έκανα ό,τι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων. Ζητώ από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους. Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι “Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη”. Κάθε ημέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται».  zougla.gr

Ο Κ.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2012
21:22Ξεχωρίζουν
"Ο κ. Μειμαράκης προσπαθεί να μετατρέψει μια υπόθεση που τον αφορούσε σε προσωπική αντιδικία μαζί μου. Δεν θα τον παρακολουθήσω!

Η Realnews δημοσίευσε απλώς, ενυπόγραφη και ένορκη κατάθεση που τον αφορούσε. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο των σχετικών καταγγελιών έχει η Δικαιοσύνη, η οποία ελπίζω κι εύχομαι να ανοίξει λογαριασμούς και offshore, όπως αυτές που αποκαλύπτουμε στο σημερινό μας ρεπορτάζ.

Εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτε. Το Πόθεν έσχες μου κατατίθεται κάθε χρόνο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και βέβαια όχι στον κ.Μειμαράκη" enikos.gr

ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

"Ο Καρούζος δικαιώνει τον Λιβανό!"

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2012
21:01Πολιτική
   Το Κυριακάτικο  "ΒΗΜΑ" αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, από το οποίο προκύπτει ότι ο Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια!
     Στο σχετικό ρεπορτάζ γράφει, μεταξύ άλλων, η Γιάννα Παπαδάκου : "όπως προκύπτει από τον φάκελο του ΣΔΟΕ, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει ενώπιον συμβολαιογράφου πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια".
  Υπενθυμίζεται ότι ο ιωσήφ Λιβανός ενέπλεξε στην υπόθεση τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Μιχάλη Λιάπη.

  enikos.gr

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Παρουσιάζουν την "έκθεση ελέγχου" ως "τελικό πόρισμα" του ΣΔΟΕ

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2012
21:22Ξεχωρίζουν
Στη βιασύνη που έχουν ορισμένοι να "κλείσουν" την πολύ σημαντική υπόθεση, παρουσιάζουν ως "τελικό πόρισμα" του ΣΔΟΕ μια "έκθεση ελέγχου" σε μία μόνο εταιρεία του Ιωάννη Καρούζου, την KAROUZOS CONSTRUCTION.
   Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, καθώς το τελικό πόρισμα δεν έχει ακόμα συνταχθεί και  κάποιοι λαμβάνουν ως τέτοιο την συγκεκριμένη έκθεση ελέγχου που έχει να κάνει με την αγοραπωλησία 2 συγκεκριμένων ακινήτων στην Γλυφάδα.
  Το αποσαφηνίζουμε για να μην δημιουργείται... σύγχυση. enikos.gr

My Movie.wmv ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΑΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

My Movie.wmv ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΑΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

Η ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ AΡΓΟΣΒΗΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ

Κόρη Τσοχατζόπουλου: Πατέρα, σπάσε τη σιωπή σου!

Κόρη Τσοχατζόπουλου: Πατέρα, σπάσε τη σιωπή σου!
Ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στις φύλακες Κορυδαλλού και του ζήτησε να σπάσει τη σιωπή του. Ειδικότερα ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:
«Η κόρη και τα εγγόνια του Άκη Τσοχατζόπουλου αργοσβήνουν μέρα με τη μέρα. Συνομίλησα με τον Άκη στη φυλακή και του ζήτησα να σπάσει τη σιωπή του. Του είπα είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα.

Στην πολιτική απολογία της πάντως, ενώπιον του ανακριτή , η Αρετή επανέλαβε ότι όλες οι αγορές στις οποίες έχει προβεί είναι νόμιμες και δικαιολογούνται από τα εισοδήματά της. Όμως λόγω ψυχολογικής αδυναμίας δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή κάτι που αναμένεται να πράξει τις προσεχείς ημέρες δια υπομνήματος.

Νωρίτερα απολογήθηκε συμπληρωματικά ο πρώτος ξάδελφος του Άκη, Νίκος Ζηγρας, όπου επανέλαβε όσα είχε πει στη αρχική του απολογία. madat-a.gr

My Movie.wmv ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΑΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Αύξηση 40% στα εμφράγματα

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2012
11:47Κοινωνία
Τις ολέθριες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων αποτυπώνουν ολοένα και περισσότερες έρευνες, που δείχνουν πως οι πολίτες της χώρας μας πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η κρίση επέφερε 40% αύξηση στις ισχαιμικές καρδιοπάθειες και την κατάθλιψη.
Παράλληλα, σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις εκτίθενται όσοι υπερβαίνουν το οκτάωρο εργασίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

My Movie.wmv ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ,ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Συντάξεις: Ποιοι θα χάσουν περισσότερο από τις αλλαγές

Συντάξεις: Ποιοι θα χάσουν περισσότερο από τις αλλαγές
Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» οριστικά μέσα στις επόμενες ημέρες και θα τεθούν υπό την έγκριση της τρόικας στη συνάντηση του υπουργού Ι. Βρούτση την ερχόμενη Τρίτη.

Η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη είναι το πρώτο μέτρο που εφόσον ισχύσει θα συμπαρασύρει και όλα τα χαμηλότερα όρια ηλικίας για μητέρες, πρόωρες, μειωμένες κ.ά. που θα αυξηθούν κατά επιπλέον δύο έτη φέρνοντας νωρίτερα τις αυστηρότερες προϋποθέσεις που κανονικά θα αυξάνονταν με βάση τον νόμο Λοβέρδου, σταδιακά έως το 2015 ή και το 2017. Βαρύτερο μέτρο που παραμένει στο τραπέζι είναι η ταυτόχρονη αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης από τα 15 στα 20 για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης στα 67, από τα 65.
Οι συνταξιούχοι καθώς και οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως και φέτος είναι οι δύο μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που θα θιγούν από το νέο «πακέτο» των περικοπών.

Οι πρώτοι θα δουν, από την 1/1/2013, νέες μειώσεις στις συντάξεις χάνοντας τα δώρα των 800 ευρώ (εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι, ωστόσο, θα χάσουν 30 ευρώ τον μήνα, δηλαδή μία σύνταξη το έτος) και οι δεύτεροι θα υποχρεωθούν να μείνουν επιπλέον δύο χρόνια στην αγορά εργασίας ή και χωρίς σύνταξη, αν είναι άνεργοι, δεν συμπληρώνουν με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις ή και τα νέα ηλικιακά όρια.


Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα:

• Μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ανήλικο που θα συμπλήρωνε την 1/1/2013 τα 5.500 ένσημα θα είχε δικαίωμα να λάβει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 60 ετών που ισχύει φέτος) και μειωμένη στα 60 (από 55 φέτος). Με την προσθήκη δύο ετών θα έχει το δικαίωμα στα 67.

• Για τη λήψη κατώτατης σύνταξης με 4.500 ένσημα φέτος χρειάζεται ο άνδρας ηλικίας 65 ετών και η γυναίκα ηλικίας 63 ετών. Και οι δύο θα χρειάζονται πλέον 6.000 ημέρες ασφάλισης και ο άνδρας στην ηλικία των 67 ετών και η γυναίκα των 65 (όριο που με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Λοβέρδου θα ίσχυε το 2015).

• Η σύνταξη της 35ετίας σε ηλικία 58 ετών που ίσχυε το 2010, από 1/1/2013 θα κλείδωνε με 38 έτη ασφάλισης και ηλικία 60 ετών. Με την προσθήκη δύο ετών θα καταβάλλεται στα 62.

• Ασφαλισμένος στα βαρέα και ανθυγιεινά, την 1/1/2013 θα χρειαζόταν 11.400 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 60 ετών. Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται από τον επόμενο χρόνο να συμπληρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 60 ετών (ή 62 ετών αν ταυτόχρονα αυξηθεί και το ηλικιακό όριο).

• Ασφαλισμένοι που είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 60 ετών για να λάβουν τη σύνταξη θα πρέπει να αναμένουν να συμπληρώνουν την ηλικία των 62 ετών.

• Γυναίκα δημόσιος υπάλληλος με 3 παιδιά και 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα εισέπραττε τη σύνταξη σε ηλικία 65 ετών (από 55 ετών που ισχύει έως και φέτος με 23 έτη ασφάλισης). Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να συμπληρώσει το 67ο.

• Γυναίκα έγγαμη δημόσιος υπάλληλος με 25 έτη ασφάλισης το 2013 θα έπρεπε να συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών για να λάβει μειωμένη σύνταξη. Με την προσθήκη δύο ετών θα χρειάζεται να έχει την ηλικία των 62 ετών.
«Υπό επεξεργασία» είναι το ύψος των νέων μειώσεων στις συντάξεις που θα επιβληθούν στα ποσά τα οποία έχουν απομείνει μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες γίνονται.

Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, η χαμηλότερη εισφορά θα είναι 2% ή 5% για κύρια + επικουρική σύνταξη από 1.000 - 1.500 ευρώ (π.χ με 1.500 ευρώ η εισφορά θα είναι 30 ευρώ το μήνα ή 75 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της εισφοράς), από 1.501 - 2.000 ευρώ 10% (στα 2.000 ευρώ η εισφορά 200 ευρώ το μήνα) και από τα 2.000,01 ευρώ και πάνω 15% ή ακόμη και 20% (δηλ. τουλάχιστον 315 ευρώ τον μήνα για σύνταξη των 2.100 ευρώ). Η απώλεια για τους συνταξιούχους θα είναι διπλή αφού καταργούνται και τα δώρα (τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη) που δικαιούνται σήμερα όσοι λαμβάνουν σύνταξη έως 2.500 ευρώ.

Αμεσα θα χάσουν το ΕΚΑΣ όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι (υπολογίζονται στους 70.000) είναι κάτω των 64 ετών. Στους νέους συνταξιούχους το ΕΚΑΣ θα χορηγείται με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών. Η απώλεια κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, από 30 - 230 ευρώ τον μήνα. Για παράδειγμα, χαμηλοσυνταξιούχος με σύνταξη 486 ευρώ + ΕΚΑΣ 230 ευρώ, δηλ. 716 ευρώ θα χάσει το 32,12% του μηνιαίου εισοδήματος.
Star.gr

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΤΗΝ ΓΙΟΥΧΑΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ


Photo: Panayiotis Tzamaros/Fosphotos
Photo: Panayiotis Tzamaros/Fosphotos
1 εικόνα
Αν μου έλεγες ότι θα υπερασπιζόμουν κάποτε την Βίκυ Σταμάτη σύζυγο Τσοχατζοπούλου θα γελούσα από την καρδιά μου. Κι όμως σήμερα αυτό θα κάνω. Την γιουχάρισα όταν ήταν η ώρα. Στους γάμους των Παρισίων. Την κατήγγειλα όταν την «παρασημοφορούσαν» οι κυρίες του συλλόγου Ελπίδα. Όταν παραχωρούσε τα έσοδα του βιβλίου της για τα ανήμπορα παιδάκια (τι έχουν δει κι αυτά τα παιδάκια!). Όταν το ζεύγος εμφανίζονταν χεράκι χεράκι στο χορό της Δημοκρατίας και αποδέχονταν την παρουσία τους όλοι. Μάλλον ας κυριολεκτήσω…. Όταν οι περισσότεροι έβγαζαν τον σκασμό. Ή έκαναν ρεπορτάζ για την πιο κομψή παρουσία. Βράβευαν ξιπασιές. Παράταιρη υπήρξα μονίμως στα πάρτυ των πολλών. Το τελευταίο μου κείμενο, για τα μάτια της μόνο, ήταν σύγκριση Σταμάτη Vs Λιάνη. Όταν η δικαιοσύνη, η κοινωνία, οι πολιτικοί είχαν βρει τον στόχο τους. Κάπως ως επιφοίτηση. Αλλά από κει κει πέρα….Ξεκινάνε για μένα οι απάτητες ζώνες.
Στις πολιτισμένες κοινωνίες οι παραβάτες, οι εγκληματίες, παραδίδονται στα χέρια της δικαιοσύνης και κατευθύνονται ή όχι στη φυλακή. Οι δημοσιογράφοι σ΄αυτές τις διαδρομές οφείλουν να παρακολουθούν το κάθε βήμα. Μέχρι την φυλάκιση ή την περίεργη αποφυλάκιση (υπάρχουν και τέτοιες αποφυλακίσεις). Από κει και πέρα η συνείδησή μου λέει ότι σταματάει ο ρόλος τους. Προχθές είδα σε εφημερίδα  ένα κείμενο για την Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου και τις μέρες της στη φυλακή. Ήταν το τρίτο ή τέταρτο ρεπορτάζ με το ίδιο θέμα. Σχεδόν έχει γίνει εβδομαδιαία ενασχόληση «Τι κάνει η Βίκυ στην φυλακή». Η εφημερίδα ΘΕΜΑ είναι συνδεδεμένη απόλυτα με τον Θέμο Αναστασιάδη. Τον θυμάμαι στην μάχιμη δημοσιογραφία αλλά τον θυμάμαι και σε μια περιπέτειά του με την δικαιοσύνη. Τον θυμάμαι να καταφθάνει στα δικαστήρια και η κάμερα να ζουμάρει στο πρόσωπό του. Θυμάμαι την αμηχανία του, θυμάμαι σαν εφιάλτη σχεδόν εκείνο το πάνω χείλος του να πλαταγίζει σαν χείλη ψαριού σε ενυδρείο. Ζόρικο πράγμα! Πόσο μάλλον όταν τρέχουν στο κατόπι σου ένα σωρό άνθρωποι. Όταν οι περισσότεροι απ’ αυτούς που σε χαζεύουν έχουν βγάλει την ετυμηγορία πριν την ετυμηγορία . Όταν σε καίνε με όλα τα ζουμιά που παράγει η μαύρη φύση του καθενός. Τα καυστικά. Και για τους περισσότερους η ενασχόλησή ολοκληρώνεται με τα καυστικά. Εκεί σφυρίζεται η λήξη ενδιαφέροντος τους.
Η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου είναι πλέον στη φυλακή. Να διαχειριστεί τα αδιαχείριστα. Να καταβαραθρώνεται κάθε μέρα από τις συνέπειες των πράξεων της. Να χτυπιέται πάνω σε αδιέξοδα που η ίδια έχτισε. Να λιώνει η απέραντη ματαιοδοξία της. Ακόμα κι αν το δικαιούται  δεν είναι εύκολο πράγμα. Από την άλλη ένα παιδί ανήλικο κάπου, κάπως, κάποτε, προσπαθεί να διαχειριστεί τα δικά του αδιαχείριστα υπό το βλέμμα μιας τοπικής κοινωνίας. Αυτό κι αν δεν είναι εύκολο. Κατά το εβδομαδιαίο ρεπορτάζ, η Βίκυ Σταμάτη μέρα τη μέρα τα χάνει…Σας ακούγεται περίεργο; Η Βίκυ Σταμάτη πάσχει από μικροβιοφοβία και περνάει τα πάντα με Detol και ουρλιάζει ότι τα μικρόβια θα την πνίξουν; Σας μοιάζει περίεργο; Δεν είναι σκαλοπάτια της ίδιας σκάλας; Η Βίκυ Σταμάτη έχει γίνει πετσί και κόκαλο και διεκδικεί το τηλέφωνο σαν λυσσασμένο αγρίμι. Mοιάζει περίεργο;  Κάνει σαν τρελή για να βρεθεί τρόπος να δει το παιδί της που δεν το έχει συναντήσει από την μέρα που μπήκε φυλακή και πέφτει σε βαριά κατάθλιψη. Μπορώ μέχρι και να λυπηθώ.

Οφείλω να μαλώσω την ψυχή μου γι' αυτή μου την ανθρώπινη αντίδραση; Να νοιώσω άσχημα; Αυτό μου αφαιρεί την δυνατότητα να λυπάμαι και για τα παιδάκια της Αφρικής;  Έτσι πόνεσα και για την κόρη του Θέμου όταν τον έβλεπα να χτυπάνε τα χείλη του στην κάμερα και να υποχρεώνει το στόμα του σε ένα δήθεν χαμόγελο. Μάχιμη δημοσιογραφία ναι! Ενημέρωση, ρεπορτάζ, σκάψιμο υποθέσεων, φως. Ναι! Αλλά πόσο δημοσιογραφία είναι να εξασφαλίζω φωτογραφία με την γυναίκα του Ψωμιάδη της Aspis Bank (ναι του απατεώνα που έφαγε τα λεφτά του κόσμου) με την τσάντα με τα φαγητά στην ουρά του επισκεπτηρίου και να συγκρίνω την τσάντα της με τις πλαστικές σακούλες των διπλανών «φτωχών» κατά την εφημερίδα. Πόσο δημοσιογραφία είναι να καταγράφω εβδομαδιαίως και να ειρωνεύομαι το «Kitchen paper» που αναζητάει η Βίκυ υστερικά ουρλιάζοντας για να καθαρίζει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά το ίδιο κελί; Τι νόημα έχει να παρακολουθούμε ως άλλοι Big Brother τον ίδιο ένοχο μέσα στην φυλακή; Εκτός κι αν σώθηκαν οι ένοχοι σε τούτον τον τόπο. Οι επόμενοι. Λες; Ούτε και την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης για νάμαι ειλικρινής παρακολούθησα. Βρε λες να εξέλειπαν ένοχοι στο ενδιάμεσο;
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών  protagon.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΚΑΜΤΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κατεπείγουσα επιστολή δικαστών προς τον πρωθυπουργό

  • 0
     


 Κατεπείγουσα επιστολή δικαστών προς τον πρωθυπουργό
Κατεπείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης απέστειλαν έξι δικαστικές Ενώσεις ενόψει των δρομολογουμένων νέων περικοπών στις αποδοχές τους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, οι δικαστές εξάντλησαν όλα τα διαπραγματευτικά μέσα υπογραμμίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, οι οποίες έχουν ήδη μειωθεί κατά 38%.
Μάλιστα κάνουν λόγο για «άκαμπτη επιμονή» της κυβέρνησης ενώ υποστηρίζουν ότι οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους έχουν ως στόχο την γενικότερη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης καθώς και τον περιορισμό της ανεξαρτησίας και του ελεύθερου φρονήματος των δικαστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Στο σημείο αυτό, παραθέτουν συγκριτικά στοιχεία για τις δαπάνες των δικαστών και των βουλευτών κάνοντας λόγο για πολλά προνόμια και φοροαπαλλαγές των δεύτερων.
Τέλος χαρακτηρίζουν «δικαιολογημένη» την αγανάκτηση και αντίδραση των δικαστών εξαιτίας της επιμονή του οικονομικού επιτελείου και απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση. troktiko.gr

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Πυρά Βαρβιτσιώτη κατά των βουλευτών που είναι στη λίστα

Πυρά Βαρβιτσιώτη κατά των βουλευτών που είναι στη λίστα
Πυρά κατά των βουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω Twitter.

«Δεν μπορώ να κάθομαι στη Βουλή δίπλα σε ανθρώπους που είτε η τιμιότητά τους ελέγχεται είτε εκβιάζονται» σχολίασε ο Μ.Βαρβιτσιώτης.

Επιπλέον, ο βουλευτής της Ν.Δημοκρατίας ζητά μέσω twitter από τη δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ να βγάλουν άμεσα πόρισμα για να μην υπάρχουν σκιές σε πολιτικούς που θα πάρουν δύσκολές αποφάσεις.  madat-a.gr
-

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΥΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ"

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
xatzin-meimar
Ο Νίκος Χατζηνικόλάου τραβάει έως τέλους την κόντρα του με τον Β. Μεϊμαράκη για το θέμα που προέκυψε από την αποκάλυψη της REAL NEWS, με την εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου της Βουλής σε υπόθεση μαύρου χρήματος. Ο δημοσιογράφος επέμενε από την εκπομπή του, επανειλημμένες μάλιστα φορές ότι θα συνεχίσει έως τέλους το ρεπορτάζ, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να προμηθευτεί την εφημερίδα του την Κυριακή, η οποία θα έχει μεγάλο και καυτό ρεπορτάζ πολλών σελίδων.
Στο μεταξύ, τα πόθεν έσχες από το 1989 θα δημοσιοποιήσει ο κ. Μεϊμαράκης ανοίγοντας και όλους τους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς του. Την ίδια ώρα, περνώντας στην αντεπίθεση ρίχνει το γάντι στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, λέγονωτας:.«Περιμένω και από τον κ. Χατζηνικολάου να κάνει το ίδιο. Αν έχει την προσωπική ευθιξία ο κ. Χατζηνικολάου θα πράξει ανάλογα και ως προς τα πόθεν έσχες όσο και με την επιστολή», δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης....

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


Χρυσή Αυγή: «Οι κλέφτες δεν έχουν θέση στη Βουλή»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012, 09:25
«Να ανοίξουν πάραυτα όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων εμπλέκονται στη λίστα του μαύρου χρήματος. Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη Βουλή, αλλά στη φυλακή» είναι το σχόλιο της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιοποίησε η zougla.gr με τα πολιτικά πρόσωπα που παρουσιάζουν ύποπτο πλουτισμό.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

'Αρθρο του Χρήστου Πασαλάρη

Πρώτη καταχώρηση: 27/09/2012
18:49Πολιτική
Παραβάτης Χατζηνικολάου; Κάθε άλλο, κύριε Μεϊμαράκη

Ώστε ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκτός από..."μαφιόζος" και "αλήτης", είναι και μέγας παραβάτης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας!!!...Γιατί; Διότι έβγαλε στο φως το θηριώδες και επιμελώς κουκουλωμένο επί δύο χρόνια σκάνδαλο των κτηματομεσιτών χωρίς να ζητήσει την...άδεια του Προέδρου της Βουλής, που το όνομά του, καθώς και άλλων τινών είναι μπερδεμένο στην υπόθεση.
Κάτι τέτοιο υπονόησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν κατηγόρησε τον εκδότη της Real News ότι δεν ζήτησε την άποψή του προτού εξαπολύσει τη βόμβα του. Ακόμη και οι νεαροί σπουδαστές της δημοσιογραφίας ξέρουν όμως ότι: Α) όταν έχουν στα χέρια τους μια μεγάλη επιτυχία οφείλουν να τη βγάλουν στο φώς το ταχύτερο, προτού τους προλάβει κάποιος ανταγωνιστής ή διαρρεύσει από στόμα σε στόμα. Και Β) ότι, μόνο μετά τη δημοσίευση θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις ή με τις απόψεις τυχόν εμπλεκομένων προσώπων, ώστε το θέμα τους να έχει συνέχεια και να αποβεί χρήσιμο για το κοινό.

Αν ο Χατζηνικολάου ζητούσε την άποψη του Μεϊμαράκη, του Βουλγαράκη και του Λιάπη πριν βγάλει στο φώς την επιτυχία του, κινδύνευε: α) να διαρρεύσει από τους ίδιους και β) να δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις (και δεν προχωρώ περισσότερο) για να ματαιωθεί η αποκάλυψη. Άρα πολύ σωστά έπραξε και προς τιμήν του, αφού άλλωστε δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που βγάζει στο φώς.

Αυτά προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία και αυτά διδάσκουμε ως δάσκαλοι στις σχολές επί 45 χρόνια. Εκτός βεβαίως από την ευπρέπεια, την ευγένεια και την εντιμότητα, προσόντα που χαρακτηρίζουν το Νίκο, έναν από τους 5-6 υποδειγματικούς μαθητές και συνεργάτες μου, εντελώς ξένο προς τον κουτσαβακισμό και την γλωσσική αλητεία...enikos.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Και στην λίστα του ΣΔΟΕ
ο Μεϊμαράκης

Πρώτη καταχώρηση: 27/09/2012
21:00Πολιτική
Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.

- Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.

- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007).

- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.

- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.

- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

- Ιωάννης Αθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.

- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.

- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.

- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός

- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.

- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.

- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.  enikos.gr

ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΄ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .
XATZI-AKRIB
Μπήκαμε πλέον σε χορό μηνύσεων και αγωγών. Η Real news προν την Κατρερίνα Ακριβοπούλου του ΣΚΑΪ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προς την βουλευτή και δημοσιογράφο Σ. Βούλτεψη και ο χορός καλά κρατεί.
Αγωγές και μηνύσεις ετοιμάζει το νομικό τμήμα του real group προς την κ.Ακριβοπούλου και τον Σκάϊ για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθούν αύριο το πρωί, όπως ανέφερε πριν από λίγο στην εκπομπή του ο Ν.Χατζηνικολάου.
Το real group και ο Νίκος Χατζηνικολάου πήραν την απόφαση...
αυτή έπειτα από τις δηλώσεις της κ. Ακριβοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάϊ, οπού είπε ευθέως ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αποκάλυψη του Σκανδάλου Μειμαράκη-Λιάπη-Βουλγαράκη στο συγκερκιμένο σημείο και οτι ούτε λίγο ούτε πολύ, η δημοσιοποίηση ενός τόσο μεγάλου σκανδάλου εξυπηρετεί σκοπιμότητες και κάποιος πολύ πιο ισχυρός είναι πίσω από αυτό. Ο Τηλεοπτικός σταθμός Σκάϊ δεν διεχώρησε την θέση του με αυτή της εν λόγω δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να είναι και αυτός στην λίστα με τις αγωγές που θα κατατεθούν.
Αγωγή και άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη, ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή ισχυρισμούς της βουλευτού της ΝΔ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών "δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους".  makeleio.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΥΤΗΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ

Εξώδικο για τον «κρεμασμένο»

Πρώτη καταχώρηση: 27/09/2012
16:05Κοινωνία
Οι έξι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον συνάδελφό τους, αστυνομικό, που κατά την μεγάλη πορεία των ένστολων στη Αθήνα, τοποθετήθηκε συμβολικά σε ομοίωμα αγχόνης, απέστειλαν γραπτή εξώδικη διαμαρτυρία στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, Νικόλα Παπαγιαννόπουλο.
Μεταξύ άλλων σε αυτήν αναφέρεται :
«Η δήθεν προσβολή της «δημοσίας αιδούς» και η τάχα «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» του συναδέλφου ένεκα της προσδέσεώς του σε αγχόνη, ενώ ήταν σημειωτέον εκτός υπηρεσίας και εν ώρα διαδηλώσεως, δεν μπορεί επ' ουδενί να δικαιολογήσει την άσκηση της οιασδήποτε πειθαρχικής διώξεως. Ο εικονικός απαγχονισμός αποτελεί μια ύστατη πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας που θέλει να καταδείξει με έντονο συμβολισμό τον πνιγηρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των προωθούμενων μέτρων των ήδη εξαθλιωμένων μισθολογικά ένστολων και είναι βέβαιο ότι ούτε το Σώμα προσβάλλει, ούτε σκανδαλίζει την ελληνική κοινωνία που διαβιεί αναλόγως.
  Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την επίσημη στολή επιθεωρήσεως οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Χώρας, το σχοινί της αγχόνης το φέρουν μονίμως και διαρκώς πέριξ του λαιμού, εκπέμποντας έντονο συμβολισμό. Είναι το σχοινί που τραβάει ο Έλληνας ναύτης όταν απειλείται με αιχμαλωσία και ο οποίος προτιμά να θέσει τέλος στην ζωή του παρά να υποδουλωθεί…» enikos.gr

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ένας απίστευτος διάλογος ανάμεσα σε Μεϊμαράκη - Παυλόπουλο

Ένας απίστευτος διάλογος ανάμεσα σε Μεϊμαράκη - Παυλόπουλο
Ένα απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στα έδρανα της Βουλής κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας για άρσεις ασυλίας συναδέλφων τους.

Όλα έγιναν με αφορμή όσα είχε πει νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την υπόθεση στην οποία έχει ακουστεί το όνομα του Προέδρου της Βουλής.

Ποιός είδε τον κ. Μεϊμαράκη και δεν τον φοβηθηκε. Σύμφωνα με τους παριστάμενους ακούστηκε να λέει στον κ. Παυλόπουλο: 

ΕΥ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Που το κατάλαβες ρε Βαγγέλη;

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για τον εκρηκτικό χαρακτήρα μου;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό κατάλαβες;

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντι μου.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δε με αφορά.
Zougla.gr

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ,ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ,,ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Οι αρχηγοί συμφώνησαν στους βασικούς άξονες του πακέτου

Οι αρχηγοί συμφώνησαν στους βασικούς άξονες του πακέτου
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες» τόνισε ο Φ.Κουβέλης εξερχόμενος του Μαξίμου λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης, η οποία και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως υπάρχουν κάποια  ζητήματα σε εκκρεμότητα, τόνισε ωστόσο πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αναζήτηση τετραετούς επιμήκυνσης .

«Επιμένουμε στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικό μέτρο ειδικά αν υπάρξει τελικά η επιμήκυνση» τόνισε ο κος Κουβέλης
Όπως αναφέραμε και χθες στο Star.gr, η λίστα των μέτρων είναι μακρά και επώδυνη και περιλαμβάνει συνολικά μέτρα 13,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που έχουν αποφασιστεί είναι:

-Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη

- Αυξηση του κατωτάτου ορίου χρόνου συνταξιοδότησης απο τα 15 ετη σήμερα στα 20 ή και 21 έτη

- Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1.000 ευρώ απο 1% έως 15% (για συντάξεις ανω των 2.000 ευρώ)

- Περικοπή στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων

- Πλήρης κατάργηση 13ης-14ης σύνταξης  (200-200-400 ευρώ)

- Πλήρης κατάργηση 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο (250-250-500 ευρώ)

- Περικοπή ΕΚΑΣ

- Περικοπές ειδικών μισθολογίων (μέση μείωση 12%)

- Νέα μείωση 25%-30% στις αποδοχές για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ

- Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ
- Νέου τύπου εφεδρεία για 35.000 έως 40.000 δημοσίους υπαλλήλους

- Μείωση αναπηρικών επιδομάτων

- Περικοπή σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων

- Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών

- Μαχαίρι στα εποχικά-ειδικά επιδόματα ανεργίας

- Μείωση επιδομάτων νεφροπαθών

- Μείωση εφάπαξ κατα 23% για τους δημόσιους υπαλλήλους και 45%-50% για τους υπόλοιπους

- Αυστηρότερα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα (στα 30.000 ευρώ το οικογενειακό εισόδημα απο 45.000 ευρώ σήμερα)

- Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων

- Αύξηση εισφοράς για ασφάλιση υγείας των αγροτών (ΟΓΑ)

- Περιορισμός των φοροαπαλλαγών (εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια)

- Κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις

- Συντελεστής φορολογίας ενιαίος 30% για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

- Διατήρηση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ για φέτος σε μισθωτούς συνταξιουχους με πιθανότητα να αυξηθεί σε 7.00 ή 8.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2013.

- Συγχώνευση φορέων του Δημοσίου

- Λουκέτο σε δημοτικές επιχειρήσεις

- Ψαλίδι σε επιδόματα, υπερωρίες, λειτουργικά έξοδα και επιχορηγήσεις

- Προσλήψεις 1:10 στο Δημόσιο εως το 2015

- Περικοπές σε νοσοκομειακές και φαρμακευτικές δαπάνες

Την ίδια ώρα, θα προβλέπονται βιβλία εσόδων-εξόδων για τους αγρότες, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια (από 8 θα γίνουν 4 ή 3). madat-a.gr

Ο ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΙΚΟ

Χατζηνικολάου: Μην διανοηθούν να κλείσουν την υπόθεση

Πρώτη καταχώρηση: 27/09/2012
10:36Media

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

Έρχεται, ψηφίζει, φεύγει

Πρώτη καταχώρηση: 27/09/2012
08:46Πολιτική
Την Κυριακή επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου για να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα και μετά να αναχωρήσει για άλλες αποστολές, όπως στη Νορβηγία και πιθανόν και στην Αφρική, για να ξαναβρεθεί και πάλι τον Οκτώβριο στη Βοστόνη, όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο πρώην πρωθυπουργός είχε μάλιστα και τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Στουρνάρα, για να μάθει τα νεότερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα νέα μέτρα.
Χθες προήδρευσε στη Νέα Υόρκη του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Πρωθυπουργός της Τζαμάικα, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας και πολλοί άλλοι ανάμεσα στους οποίους η πλέον στενή συνεργάτης του κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Πηγή: Βηματοδότης.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2012
17:30Πολιτική
Ο εκδότης της Real news κ. Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου». enikos.gr

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.

Ύβρεις Μεϊμαράκη

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2012
17:25Πολιτική
Με ύβρεις και απειλές κατά του Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά και με καθυστέρηση τριών ημερών απάντησε o πρόεδρος της Βουλής στην κατάθεση-μηνυτήρια αναφορά που τον εμπλέκει σε σκάνδαλο real estate ύψους 10 δισ. ευρώ και αποκάλυψε η Real news.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν και επανέλαβε ότι θέλει με κάθε τρόπο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για το πόσο θα διαρκέσει η ιδιότυπη αναστολή των καθηκόντων του, σημειώνοντας ότι «όσο δεν ξεκαθαρίζουν αυτές οι κατηγορίες, δεν μπορώ να προεδρεύσω σε συνεδρίαση για τα μέτρα, εκτός αν μου το ζητήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες».
Σε ό, τι αφορά τα όσα ακούγονται περί παραίτησης του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν παραιτείται είναι επειδή δεν θέλει να εμπλέξει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του, επαναλαμβάνοντας ότι θα κάνει «ό, τι χρειαστεί».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι «δεν έχει κανένα θέμα με το Μαξίμου» και ότι «συμπορεύονται σε μία προσπάθεια απέναντι στην αποσταθεροποίηση της χώρας».
Ο κ. Μεϊμαράκης, αποφεύγοντας να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για την ουσία της υπόθεσης, εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Real news κ. Νίκου Χατζηνικολάου.  «Εγώ θα βγάλω το κουστούμι και θα τον αντιμετωπίσω στην αρένα. Δεν θα πάω σαλονάτα.  Ξέρω πού πάω να δώσω την μάχη και δεν με φοβίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής ενώπιον 30 περίπου κοινοβουλευτικών συντακτών.
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα της Real news «μαφιόζικα, αλήτικα, εκβιαστικά», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι και κατευθυνόμενα.  «Εγώ είμαι καθαρός και χτύπησε λάθος πρόσωπο, όποιος το χτύπησε, για να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε : «Ο Νίκος Χατζηνικολάου μου πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά θέλει να μου το πιει λίγο λίγο».     enikos.gr