Τετάρτη, Οκτωβρίου 31

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Και πάλι οι ένστολoι στους δρόμους

Πρώτη καταχώρηση: 31/10/2012
16:20Κοινωνία
Και πάλι οι ένστολoι στους δρόμους

 Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
Με ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές, οι Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας γνωστοποιούν τους λόγους για τους οποίους και αύριο, Πέμπτη, οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί, πραγματοποιούν ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία κορυφώνοντας έτσι μια σειρά κινητοποιήσεων από αρχές Σεπτεμβρίου 2012.
«Οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας:
α) του άδικου – άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα «ερμαφρόδιτα» επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό.
β) των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74% κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας και
γ) των φόρων – εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού.
Απευθυνόμαστε την ύστατη στιγμή, για άλλη μια φορά σήμερα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να μη γίνει άμεσα καμία επιπλέον περικοπή αλλά να ξεκινήσει διάλογος μέχρι τέλους του έτους με το Υπουργείο Οικονομικών, για την κατάρτιση νέου μισθολογίου με γνώμονα τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, της ιδιαιτερότητας της εργασίας των ενστόλων, την ανάλογη και ίση οικονομική μεταχείριση των συναδέλφων, με τους αντίστοιχους με τα ανάλογα προσόντα Δημόσιους Υπαλλήλους και με πλήρη εναρμόνιση του μισθολογικού κόστους που έθεσε στη διαπραγμάτευση η Τρόικα.» enikos.gr

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα

Πρώτη καταχώρηση: 31/10/2012
16:06Πολιτική
Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα 
 Στις επτά θα συγκληθεί εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφού για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τίθεται μείζον εσωκομματικό θέμα, με τους 15 βουλευτές που δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή κατά την ψηφοφορία.
  Η γραμμή που δόθηκε ήταν : παρών στο άρθρο 4 , όχι στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ και "ναι" σε όλα τα άλλα. Και όμως υπήρξαν εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις.
   Το απόγευμα λοιπόν αναμένεται "σκληρή μάχη" για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να μεταδοθεί Ζωντανά από το live streamming του ΠΑΣΟΚ. enikos.gr

ΠΗΓΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ




ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Γενική απεργία σήμερα στα ΜΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
23:12Κοινωνία
Γενική απεργία σήμερα στα ΜΜΕ        

Γενική απεργία από σήμερα στις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο αποφάσισαν ομόφωνα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσοντας παράλληλα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Βασικά αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του Ι. Στουρνάρα την οποία «ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως σήμερα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.
Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ».
Ζητείται επίσης να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων Τύπου με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
«Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ απεργιακή συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Γίνεται παράλληλα πρόσκληση στους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ,ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΦΤΟΥ ΣΑΣ

α

Μέχρι 15% οι περικοπές στις συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
21:41Κοινωνία
Μέχρι 15% οι περικοπές στις συντάξεις


Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες , ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας. Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.
Ακόμη, οι άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.
Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.
Επίσης, καταργούνται η βουλευτική σύνταξη και η χορηγία για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».
Τα πρόσωπα αυτά «θα ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη στους φορείς που ασφαλιζόντουσαν πριν από την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

My Movie ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΙΚΟΥ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΕΣ

ική

Κωνσταντοπούλου σε Στουρνάρα:"Να φύγετε"

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
22:59Πολιτική
Κωνσταντοπούλου σε Στουρνάρα:"Να φύγετε"
Και ο Μανώλης Γλέζος επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
«Αυτά είναι τσαπατσουλιές. Γιατί την τελευταία στιγμή αυτή η προσθήκη; Ποιος σας το επέβαλε; Εξηγήστε μας γιατί το κάνατε;». ρώτησε ο κ. Γλέζος τον κ. Στουρνάρα.

Ο υπουργός απαντώντας έκανε λόγο για ανάγκη «κοινωνικής ισορροπίας»  και τόνισε :«Έχετε άδικο σε όσα είπατε. Και την προηγούμενη φορά προκάλεσα τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ποια είναι η δική σας λύση. Πράγμαται παίρνουμε επώδυνα μέτρα για να ξαναβάλουμε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Ποια είναι η δική σας λύση; Περιμένω απάντηση».

Τελικά η απάντηση ήρθε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο: «Η λύση που προτείνουμε και θα ήταν η πλέον επωφελής για τη χώρα θα ήταν να φύγετε μια ώρα αρχύτερα». Και πρόσθεσε : "Επειδή απευθύνεστε με απύθμενο θράσος προς το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό που έχετε ρημάξει, να σας πω ότι με τον ίδιο τρόπο απευθύνθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου που περιέγραψε πόσο δύσκολες αποφάσεις πήρε και αυτός και μας εγκάλεσε να τον συμπονέσουμε διότι ισοπέδωσε μια ολόκληρη κοινωνία. Επειδή εμείς δεν λειτουργούμε με ξένα κόλλυβα δεν έχουμε ούτε έλεος, ούτε συμπόνια για τον υπουργό Οικονομικών που σήμερα εισάγει τα επαχθέστερα μέτρα». enikos.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Συνεδριάζει η ΠΝΟ

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
23:36Κοινωνία


Συνεδριάζει η ΠΝΟ

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης στις 10:00 προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με το επικείμενο συνέδριο της ομοσπονδίας των ναυτεργατών.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα μέλη της ΠΝΟ είχαν συνάντηση με τον Κώστα Μουσουρούλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ακτοπλοΐα.
Πηγή:Ναυτεμπορική

Τρίτη, Οκτωβρίου 30

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Ιερώνυμος:Η Εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
17:10Κοινωνία
 Ιερώνυμος:Η Εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες
Δημόσια παρέμβαση για τη Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

«Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους και άσπρους και μαύρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες» είπε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν πολιτικοί φορείς που προστατεύουν την Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση: «Όταν δεν θα έχω εγώ να φάω και δεν θα έχεις και εσύ να φας, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δεν θα έχεις να φας τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε.  enikos.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Προβολές σελίδων ανά χώρα

Γράφημα με τις πιο δημοφιλείς χώρες μεταξύ των αναγνωστών του ιστολογίου
ΚαταχώρισηΠροβολές σελίδας
Ελλάδα
43401
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
4936
Αυστραλία
3366
Ρωσία
2177
Γερμανία
163
Ολλανδία
121
Ηνωμένο Βασίλειο
87
Ουκρανία
77
Γαλλία
58
Λιθουανία
57
 ------ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ 55020

ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΧΝΙΔΙ

Βαξεβάνης:"Έχω κι άλλα ονόματα"

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
12:42Media
Βαξεβάνης:"Έχω κι άλλα ονόματα"

Ακόμη ένα δημοσίευμα των «New York Times» κάνει αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και τη λίστα «Λαγκάρντ» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο από το περιοδικό HOT DOC.
Οι Times φιλοξενούν δηλώσεις του δημοσιογράφου που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχει αποδείξεις ότι είναι κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της λίστας.


 «Έχουμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον και σε άλλα δημοσιεύματα. Υπάρχουν ονόματα στη λίστα που οδηγούν σε offshore εταιρίες και συνδέονται με άλλα πρόσωπα, σχετιζόμενα ακόμα και με υπουργούς», είπε ο Βαξεβάνης.


Πηγή: koutipandoras.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Βενιζέλος: Θα μας δικαιώσει η ιστορία

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
12:50Πολιτική
Bενιζέλος: Θα μας δικαιώσει η ιστορία
"Και ο λαός θα μας καταλάβει και η ιστορία θα μας δικαιώσει, για το τεράστιο βάρος που σηκώσαμε και σηκώνουμε", είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "δεν θα κάνουμε ούτε τι έκανε η ΝΔ πριν τις εκλογές, ούτε τι κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που παίζει χωρίς όρους και όρια" και ξεκαθάρισε ότι "είμαστε ειλικρινείς και υπεύθυνοι".   enikos.gr

Γ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ- Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΧΟΙ Τ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 13

Στο έλεος του Σάντι οι άστεγοι

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
07:18Διεθνή
 Στο έλεος του Σάντι οι άστεγοι 
Η Σάντι στο πέρασμα της έχει σαρώσει ότι έχει βρει μπροστά της. Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι άστεγοι της Νέας Υόρκης, αφού πλημμύρισε το μετρό και δύσκολα βρίσκουν καταφύγιο. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 13 όπως μεταδίδουν τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα. Το κέντρο άμεσης βοήθειας έχει δεχθεί περισσότερες από 10.000 κλήσεις. Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ. enikos.gr

ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

«Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται»

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
07:38Πολιτική
«Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται»
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το αίτημα να περνούν οι αποκρατικοποιήσεις πρώτα από την βουλή. Μετά από αυτή την εξέλιξη κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της απογευματινής ψηφοφορίας καθώς αναμένονται διαρροές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ.
Στην ΝΔ, επισήμως, τονίζουν πως οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα υπερψηφίσουν την τροπολογία, αλλά δεν βάζουν και το «χέρι τους στην φωτιά». Ωστόσο, η συμπεριφορά των βουλευτών και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι ένα πρώτο σημαντικό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει στις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για τα μέτρα.
Στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, σε συνεχείς συσκέψεις που έχουν, ζυγίζουν όλα τα δεδομένα για την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Μ. Κεφαλογιάννη και Θ. Μπούρα οι οποίοι τον ενημερώνουν διαρκώς για το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών αλλά και για τα «γαλάζια μυστικά δείπνα» τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ωστόσο, η εντολή που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρη ακόμα και στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις: «Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται».  Ο Γραμματέας της ΝΔ σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε πως «πρόκειται ουσιαστικά για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Μέχρι τις 7 Νοεμβρίου τα μέτρα στην βουλή

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 7η Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεση της περίπου μία εβδομάδα για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων.
Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν όλο αυτό διάστημα καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά. Με εντολή του Πρωθυπουργού ο Γιάννης Βρούτσης πήγε στην Αγίου Κωνσταντίνου και προσπάθησε επί δύο ώρες να μεταπείσει τα στελέχη του Φώτη Κουβέλη χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής» δήλωνε ο Υπουργός Εργασίας έξω από το Μαξίμου, ωστόσο, μετά την άρνηση της τρόικας τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, όπως και οι στενοί τους συνεργάτες, βρίσκονται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή και έχουν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Στο Μαξίμου - εκτιμούν - επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη σε όλες τις επαφές υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση για την εξεύρεση λύσης.
Από το Υπουργείο Εργασίας πέρασε αργά χθες το βράδυ και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με τον Γιάννη Βρούτση καθώς και σε αυτό το στρατόπεδο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Η Ιπποκράτους πριν από μερικές ημέρες είχε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το οικογενειακό επίδομα και τις αποζημιώσεις.

Πηγή: real.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΚΡΙΜΑ ΦΤΟΥ ΣΟΥ

Θα έρθει να ψηφίσει τα μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
07:54Πολιτική
Θα έρθει να ψηφίσει τα μέτρα
Αποφασισμένος, όπου κι αν βρίσκεται εκείνη την ημέρα, να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα και να ψηφίσει τα μέτρα, εμφανίζεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
«Για τον πρώην Πρόεδρο του ΠαΣοΚ δεν υφίσταται θέμα να μην ψηφίσει τα μέτρα», διέρρεαν οι συνεργάτες του, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο Βερολίνο όπου θα μιλούσε στη Σύνοδο του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης. Θέμα του Συμβουλίου είναι «το επόμενο βήμα προς την πολιτική ένωση. Θεσμοί και λαϊκή νομιμοποίηση».

Πηγή: tovima.gr

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

Τα sms του Νίκου για τη λίστα

Πρώτη καταχώρηση: 30/10/2012
08:00Πολιτική
Τα sms του Νίκου για τη λίστα
Ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου είχε χθες άλλες ασχολίες.
Με τη δημοσίευση των ονομάτων που εμφανίζονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όπου σ' αυτήν εμφανίζεται το όνομα «Νίκος Παπανδρέου», με την ιδιότητα του «Προέδρου» άρχισε τα sms προς δημοσιογράφους σημειώνοντας: «προφανώς υπάρχει και άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη Γη. Βρείτε τον να χαρεί τη συνωνυμία».

Πηγή: tovima.gr

ΣΥΡΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΡΟΥΣΣΟΣ. ANTΩΝΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ



Eδιωξαν τον Παπανδρέου από εστιατόριο του Βερολίνου!

ΒΙΝΤΕΟ: Εδιωξαν τον Παπανδρέου από εστιατόριο του Βερολίνου!

53
 
0
 
 

Στόχος διαμαρτυρόμενων πολιτών έγινε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στη γερμανική πρωτεύουσα.
Οπως αναφέρει το pheme.gr επειτα από τη συμμετοχή του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να φάει μαζί με φίλους του σε εστιατόριο του Βερολίνου.
Η παρουσία του, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από νεαρούς Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε παρακείμενο χώρο για να παρακολουθήσουν συναυλία ελληνικών συγκροτημάτων.
Αμέσως ομάδα νεαρών εισέβαλε στο εστιατόριο και αποδοκίμασε με έντονο τρόπο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατόπιν αυτού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο. tsantiri.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ,ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ Ε΄




"Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;"

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιουνίου στα 1940. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Τάκη Μουζενίδη και στις σχολές χορού των Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος φιλμ. Όντας πνεύμα ανήσυχο όμως, δεν έμεινε εκεί.

«Το αγοροκόριτσο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Τρία κλικ αριστερά". Το ανέμελο κορίτσι του σελιλόιντ κραύγαζε κραυγή μεγάλη, ώριμη γυναίκα πια ηλικιακά και με το πρόσωπο της απελπισίας για δέρμα της. Άνθρωπος υπερκινητικός με μυαλό που δούλευε συνέχεια στο κόκκινο, γνώρισε από νωρίς την μέσα ήττα. Ίσως γι' αυτό η φωνή της βρήκε τέτοια απήχηση στη νεολαία της εποχής.
Ήταν ένα σώμα, που έζησε ξέφρενα σχεδόν τα πάντα κι ένα μυαλό που κάηκε τελικά από την ανημποριά του ν' αντιμετωπίσει το φονικό σύστημα αξιών της εποχής, που επέβαλλε τις ζωές - φωτοτυπίες. Έγινε μια τεράστια κραυγή, μια ηχώ απελπισίας, την οποία, εκείνα τα χρόνια τουλάχιστον, οικειοποιήθηκε κατά το πλείστον ο (ιδεολογικός) χώρος των Εξαρχείων.
Ο λόγος της είναι έξω από φόρμες και κυρίως έξω από τα όρια του κινούμενου, κατά των εποχών, ήθους. Ήταν ασυμβίβαστος. Η Kατερίνα, φωνάζει, βρίζει, κλαίει, ουρλιάζει, κομματιάζεται. Αυθεντική όπως ο πόνος. Απόλυτη, όπως το αδιέξοδο.»*

Το 1986, η Κατερίνα έλεγε: "Δεν θέλω να γίνω μελό, δεν πουλάω τα παιδικά μου χρόνια, ούτε τα πρόσφατα... Ελπίζω. Αν δεν ελπίζω εγώ, ποια θα ελπίζει; Είμαι μάχιμη. Ουαί και αλίμονο αν αυτό δεν είναι ναι στη ζωή. Έγραφα γιατί ήταν μια αναγκαιότητα για μένα. Μια κίνηση για να μην αυτοκτονήσω. Τώρα μου έχει περάσει. Δεν θέλω να αυτοκτονήσω, έχω φύγει από αυτό. Αισθάνομαι ανασφαλής γιατί βγαίνω και μιλάω χωρίς να έχω τίποτα, χωρίς να ανήκω πουθενά..."
Η Κατερίνα, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ποίηση. Η αιώνια έφηβος, η οργισμένη, η πιο σπαρακτικά ραγισμένη φωνή της γενιάς της. Μια ποιήτρια που έγραφε για να μην εκραγεί, που είχε κάνει τον πόνο και το παράπονο στίχους, κι αυτοί οι στίχοι ήταν πάνω απ' όλα αληθινοί.
Όπως έχει ειπωθεί "Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι "ποιητές" έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω απ' όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες..."
Το σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, κάποια που δεν άντεχε όλο αυτό τον πόνο και την αθλιότητα γύρω της, και έβγαζε ποιητικές κραυγές μπας και ξυπνήσουν οι χαρτοφυλακένιοι άνθρωποι. Οι κραυγές της δεν πήγαν χαμένες, αφού όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι διαβάζουν την ποίησή της, όλο και περισσότεροι αληθινοί άνθρωποι την ανακαλύπτουν.
Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη του κινηματογράφου Παύλου Τάσιου.

«Δεν της χαρίστηκε ούτε ο θάνατος. Τη βρήκαν στο δρόμο. Η τελευταία υπερβολική δόση (3 οκτωβρίου του 1993). Από όλες τις προηγούμενες (πόνο, πείνα, απόγνωση, διωγμό) είχε γλυτώσει.»*

*Αποσπάσματα από το κείμενο της δημοσιογράφου Στέλλας Βλαχογιάννη που υπάρχει στο www.hridanos.gr

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζικών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζικών


0
0

Σύσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου και ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας από την οποία το κεφαλαιακό όφελος θα ανέλθει στα 1,6 δις. ευρώ.
Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της παροχής εγγυήσεων μέσω του EFSF, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως η τρόικα δεν δέχεται την ανταλλαγή των νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με ομόλογα EFSF από την οποία οι τράπεζες ανέμεναν πως οι κεφαλαιακές τους ανάγκες θα μειώνονταν κατά 9 δις. ευρώ.
Το θέμα της ρύθμισης των δανείων συμφωνήθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση, ενώ συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση, για τις 30 Νοεμβρίου, στη δημοσιοποίηση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

My Movie Η ΣΤΕΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΙΚΟΣ

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ

Βαξεβάνης: "Ο Βενιζέλος έχασε το USB στην τουαλέτα"

Πρώτη καταχώρηση: 29/10/2012
14:08Media
Βαξεβάνης: "Ο Βενιζέλος έχασε το USB στην τουαλέτα"

"Αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθια να βγω εγώ κατηγορούμενος, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχασε το USB στην τουαλέτα", δήλωσε πριν από λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.  enikos.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ


Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στον Guardian

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 14:19
Για αδράνεια λόγω του φόβου να αντιμετωπίσουν τους φοροφυγάδες της ελληνικής ελίτ κατηγορεί τις αρμόδιες υπηρεσίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στην εφημερίδα Γκάρντιαν.

Σε δημοσίευμα με αφορμή τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου προσθέτει ότι η λίστα δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι του τεράστιου προβλήματος φοροδιαφυγής στην Ελλάδα που προκύπτει από ένα «διαλυμένο και διεφθαρμένο σύστημα».

Ο πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι είχε παραδώσει στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα 20 ονόματα της λίστας με τους πιο μεγάλους λογαριασμούς, που αντιστοιχούσαν περίπου στο μισό του συνολικού ποσού που αθροιζόταν στη λίστα. Προσθέτει ότι το ΣΔΟΕ τον ενημέρωσε πως τα προφίλ των κατόχων δεν δικαιολογούσαν τέτοιους τραπεζικούς λογαριασμούς. «Του ζήτησα να προχωρήσει σε πλήρη έρευνα. Δεν ήμουν ευχαριστημένος με την έλλειψη προόδου», λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πριν φύγει από το υπουργείο στα μέσα του 2011 παρέδωσε όλους τους σχετικούς φακέλους στον νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζητώντας του να προβεί σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Απορρίπτει τις σε βάρος του κατηγορίες ότι «έχασε» το αυθεντικό CD με τη λίστα, λέγοντας ότι έδωσε όλες τις πληροφορίες στο ΣΔΟΕ με οδηγίες να διεξαχθεί έρευνα. «Το CD ασφαλώς το άφησα στο γραφείο όταν έφυγα από το υπουργείο. Δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα, αλλά ακόμα και εκείνο δεν είναι το αυθεντικό, είναι ένα αντίγραφο ενός CD που έχουν οι γαλλικές αρχές», σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απορρίπτει το επιχείρημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι τα στοιχεία δε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έρευνα λόγω παράνομης απόκτησής τους. «Οι πληροφορίες αυτές είναι όμοιες με μια ανώνυμη πληροφορία. Δεν γίνονται δεκτές στο δικαστήριο, αλλά το ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένο από το νόμο να κάνει τις έρευνές του. Και δεν τις έκανε», τονίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ως εξήγηση για αυτή την αδράνεια δίνει το φόβο των αρχών όταν είδαν τα σημαντικά ονόματα από τον επιχειρηματικό και εκδοτικό χώρο στη λίστα. «Αποφάσισαν να μην προχωρήσουν χωρίς ξεκάθαρες πολιτικές οδηγίες και κάλυψη», εκτιμά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Προσθέτει ότι ενώ τα ποσά της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι διόλου ασήμαντα (περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά), η αλήθεια είναι πως «συγκρινόμενα με άλλες λίστες δεν είναι ο θησαυρός που όλοι αναζητούσαν».

Αναφέρεται στη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας με τα 54.000 ονόματα που έβγαλαν 22 δισεκατομμύρια ευρώ από τη χώρα, λέγοντας ότι ο πρώτος έλεγχος κατέδειξε πως έξι δισεκατομμύρια από αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Συμπληρώνεται ότι 15.000 πρόσωπα σε αυτή τη λίστα λαμβάνουν επιστολές περί φορολόγησής τους με τον ανώτερο συντελεστή του 45%.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγει σημειώνοντας ότι μέτρα που ο ίδιος έλαβε για τη βελτίωση της είσπραξης φόρων συνάντησαν με αντιστάσεις από τη γραφειοκρατία και τη δικαιοσύνη. Κάνει μάλιστα λόγο για διεφθαρμένο και διαλυμένο σύστημα.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει προκαλέσει κοινοβουλευτική έρευνα που ίσως αποτελέσει τη βάση για διώξεις σε μια περίοδο που τα άκρα ριζοσπαστικοποιούνται τόσα στα δεξιά όσο και στα αριστερά. «Δημιουργείται μια αίσθηση αδικίας, πέρα από την ένδεια και την απογοήτευση της οικονομικής κρίσης, λόγω της σχετικής ασυλίας που απολαμβάνουν οι πλούσιοι της χώρας με το μακρύ ιστορικό φοροδιαφυγής», καταλήγει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ

"ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ REAL FM"

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ
Tρομερό κρεσέντο του Τράγκα σήμερα από τις 8 το πρωί στον Real fm. Φώναζε, έκλαιγε, διαμαρτυρόταν, εξηγούσε, επιτίθετο, όλα τα είχε σήμερα το πρόγραμμα της εκπομπής του. Τι κρατήσαμε ως το πιο ενδιαφέρον; Ότι ίσως είναι η...
τελευταία φορά που κάνει εκπομπή στον Real fm γιατί δεν θέλει να παίρνουν τα απόνερα την ιδιοκτησία του σταθμού. Έτσι ακριβώς το είπε ο Τράγκας που βλέπει την στοχοποίησή του και αμέσως μετά περιέλαβε την Πόπη Διαμαντούκου που γράφει πολλά και διάφορα σήμερα στα ΝΕΑ για την χθεσινή του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση...fimotro.gr

ΣΤΗΝ ΜΑΟΥΝΙΕΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΣ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ

Ταξίδεψε στην οικονομική

Πρώτη καταχώρηση: 29/10/2012
07:57Πολιτική
Με το αεροπλάνο της γραμμής και όχι με το πρωθυπουργικό, πήγε στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, είχε και ένα απρόοπτο, όπως διαβάζουμε στα Νέα.
Ο πρωθυπουργός κάθησε παράθυρο με τον Σίμο Κεδίκογλου δίπλα. Κάποια στιγμή έκανε την εμφάνισή του ένας επιβάτης, δάσκαλος για την ακρίβεια, ο οποίος ήταν ο πραγματικός... κάτοχος της θέσης. Ο Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή, του... είχε πάρει τη θέση. Ο πρωθυπουργός σηκώθηκε ευγενικά για να καθήσει ο δάσκαλος, ο οποίος όμως, μη μπορώντας να πιστέψει το τυχαίο γεγονός, δεν άφησε τον πρωθυπουργό να σηκωθεί από τη θέση.

Πηγή: Τα Νέα

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Κρεμάστηκε με καλώδιο

Πρώτη καταχώρηση: 29/10/2012
08:10Κοινωνία
Κρεμάστηκε με καλώδιο
Αλλο ένα τραγικό συμβάν προστίθεται στον κατάλογο των απελπισμένων. Τέλος στη ζωή του έβαλε, χθες τη νύχτα, ένας 47χρονος, μέσα στο σπίτι του στις Αρχάνες, στην Κρήτη.
Ο άνδρας, που βρέθηκε από συγγενείς που τον αναζητούσαν, εντοπίστηκε σε αποθήκη του σπιτιού κρεμασμένος με ένα καλώδιο. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της αυτοκτονίας, καθώς δε βρέθηκε κάποιο σημείωμα, με το οποίο ο 47χρονος ίσως έδινε απαντήσεις.
Πηγή: cretalivenews.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 28

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΦΑΣΙΝΕΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012, 18:47
Νέα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για να «κλείσει» το πακέτο των νέων μέτρων.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι και η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 
 

ΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΥΠΟΛΗΤΗ

Η ξυπόλητη σημαιοφόρος, το πρόσωπο της ημέρας

Η ξυπόλητη σημαιοφόρος, το πρόσωπο της ημέρας
Στο Σύνταγμα παρέλασε μία σημαιοφορος και ήθελε να εκφράσει  την διαμαρτυρία της, την δυσφορία της για τα όσα συμβαίνουν,
Και επέλεξε έναν τρόπο που δεν προσέβαλε κανέναν αλλά απέδωσε ανάγλυφα την σημερινή κατάσταση...
Μία νεολαία χωρίς παπούτσια ... Μία εκπαίδευση ξυπόλητη.
Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει το γεγονός, ωστόσο οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν έκανε κάποιο σχόλιο. madat-a.gr

My Movie ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΤΙΣΑ ΜΟΥ

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΦΑΣΙΝΑ,ΑΛΗΤΗ ,ΚΑΘΗΚΙ,ΚΑΘΑΡΜΑ ΦΤΟΥ ΣΟΥ

Κουβέλης: Να μείνουμε στην ευρωζώνη

Πρώτη καταχώρηση: 28/10/2012
14:32Πολιτική
Κουβέλης: Να μείνουμε στην ευρωζώνη
Σε εφημερίδα της Κύπρου μίλησε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι "να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να μην επιστρέψει στη δραχμή", δήλωσε ότι το στοίχημα της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης είναι να πετύχει, χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία των τριών πολιτικών αρχηγών και στο ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Δεν γνωρίζω για τέτοια επιλογή, πάντως είναι επιζήμια η συζήτηση για ανασχηματισμό».  enikos.gr

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,ΝΑ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΓΚΕΛΑ

Το παράπονο του Ψωμιάδη

Πρώτη καταχώρηση: 28/10/2012
15:42Πολιτική
Το παράπονο του Ψωμιάδη

Μετά τη Δοξολογία στον Ι.Ν. του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, όπου επικράτησαν πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι ντροπή οι απλοί πολίτες, οι χριστιανοί, να αντιμετωπίζονται ως υπόδουλοι, περιορισμένοι μακριά και πίσω από κάγκελα. Η θλιβερή αυτή εικόνα που είδαμε σήμερα στον Άγιο Δημήτριο, δεν ταιριάζει ούτε στην τριπλή εθνική και θρησκευτική γιορτή, ούτε στη Δημοκρατία μας. Δημοκρατία με αποκλεισμούς δε νοείται. Ως αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας λυπάμαι και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο λαό της πόλης μας, θα παρακολουθήσω πλέον τις εκδηλώσεις του τριημέρου –και ιδιαίτερα τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση- ανάμεσα στον κόσμο.
Ακραία στοιχεία πάντα θα υπάρχουν, όμως θεωρώ ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ως απόγονος ηρώων της Ηπείρου, όσο και ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ως εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον απλό λαό. Δίνουν μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και θα πετύχουν μόνο αν έχουν δίπλα τους τούς Έλληνες.
Εξάλλου, αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι πολιτικοί μας από τον αγώνα της Απελευθέρωσης και από το έπος του ’40, είναι ότι, όπως τότε οι στρατηγοί έτσι αυτοί τώρα, πρέπει να δίνουν το παρών στα πεδία των μαχών αποτελώντας το παράδειγμα στον απλό λαό.

Κι επειδή έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, να θυμηθούμε ότι η τιμή τέτοιων εκδηλώσεων δεν απευθύνεται σε κείνους που βρίσκονται στις εξέδρες, αλλά στην Ιστορία και στους ήρωες μας. Οι παρελάσεις γίνονται για τα παιδιά μας, για την ιστορική μνήμη και για το μέλλον του τόπου μας.

Όταν εγώ τοποθέτησα την ελληνική σημαία στο ελληνικό κοινοβούλιο κάποιοι με χλεύαζαν. Χαίρομαι γιατί σήμερα με αισιοδοξία τη βλέπουμε να είναι φάρος ελπίδας. Ήρθε η ώρα πάλι να υπερασπιστούμε τη σημαία και το αίμα των προγόνων μας, πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες.
Ο Ελληνισμός, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, μπορεί να πετύχει και πάλι το θαύμα αν πολιτικοί και λαός προχωρήσουμε ενωμένοι. Αν πούμε όχι στο διχασμό. Με περηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση.
Μπορούμε να ξαναγεννηθούμε ως έθνος, αρκεί να πιστέψουμε ότι όλοι έχουμε έναν Ζορμπά μέσα μας. Έναν Ζορμπά αδούλωτο, που διεκδικεί και νικά».enikos.gr

ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Το νέο κόμμα Σαμαρά στην υπηρεσία των συμφερόντων

“ Το νέο κόμμα που σκέφτεται να ιδρύσει ο Αντώνης Σαμαράς ισοδυναμεί με την ίδρυση «γερμανόφιλης παράταξης» στην Ελλάδα ”
«Ολοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» αναφώνησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος απαλλαγμένος από τις φοβίες γύρω από το πολιτικό κόστος διαπίστωσε ότι η «Δημοκρατική Παράταξη» δεν έχει μέλλον τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δηλώσεις αυτές του Θεόδωρου Πάγκαλου συμπίπτουν χρονικά με τις σκέψεις τις οποίες κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ή σε κάθε περίπτωση με τις εισηγήσεις που δέχεται για τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού» κόμματος, για την συγκρότηση μίας παράταξης του «Πολιτικού Κέντρου» ή για την επανίδρυση της Κεντροδεξιάς. Οι φήμες οργιάζουν και οι πληροφορίες διακινούνται με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, φέρεται να κινείται και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνομιλεί τακτικά με πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του και δεν θέλει να "πιαστεί στον ύπνο". Δημήτρης Καπέλας

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ,ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Απερίσκεπτοι υπουργοί

27/10/2012
Περίεργα πράγματα -1.Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι …έχασε τη λίστα Λαγκάρντ και λυπάται γι αυτό. Προφανώς και ο ίδιος ήξερε ότι κανείς δεν πρόκειται να τον πιστέψει. Αλλά και την αλήθεια να έλεγε, αυτό δεν μπορεί να συνιστά συμπεριφορά υπουργού: χάνει δημόσιο υλικό, ιδιαιτέρως κρίσιμο και ευαίσθητο και καθαρίζει με ένα «λυπάμαι»;

Περίεργα πράγματα -2.Ο Βαγγέλης Βενιζέλος άφησε άναυδο το πανελλήνιο όταν δήλωσε ότι τη λίστα Λαγκάρντ, που δήλωνε ο Στουρνάρας ότι δεν βρήκε στο υπουργείο, την έχει ο ίδιος. Δηλαδή δεν την παρέδωσε. Άλλη ιδιαιτερότητα υπουργικής συμπεριφοράς. Φεύγει από το υπουργείο και παίρνει μαζί του και το υλικό- το πρωτότυπο, ούτε καν αντίγραφο. Στη συνέχεια το …στέλνει και σε τρίτους – ο Πρωθυπουργός δεν είναι φορολογική αρχή ώστε να το κατέχει - παρ ότι περιέχει προσωπικά δεδομένα. Και λέει ότι δεν το είδε καν και ασφαλώς ούτε και αυτός περιμένει να τον πιστέψουν.

Έχουμε λοιπόν δυο πρώην υπουργούς, πανέξυπνους, ετοιμόλογους και με πρόσβαση σε έγκυρες νομικές συμβουλές, οι οποίοι λένε πρωτοφανή πράγματα, αραδιάζουν σαπουνόφουσκες, ομολογούν παρανομίες και από τη μια κατάθεση στην άλλη πέφτουν σε αντιφάσεις, παρ ότι έγινε και μια προσπάθεια να συνεννοηθούν μεταξύ τους – και πάντως επικοινώνησαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, τουλάχιστον μια φορά.

Μοιραία λοιπόν εγείρεται ένα ερώτημα: γιατί αυτές οι ακατανόητες συμπεριφορές από δυο κατά τα λοιπά έξυπνους ανθρώπους; Γιατί αυτή η περίεργη διαχείριση της λίστας και γιατί η εξωφρενική προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα με αρλούμπες; Γιατί ένα υλικό που θα έπρεπε να πάει κατ ευθείαν στο ΣΔΟΕ για υπηρεσιακή χρήση, κατέληξε σε χέρια υπουργών και από εκεί χάθηκε, ή οτιδήποτε άλλο- ενδεχομένως και να αλλοιώθηκε;

Ας μην κρύβεται κανείς πίσω από το δάκτυλό του. Μόνο μια εξήγηση μπορεί να υπάρχει: κάτι προσπαθούν να κρύψουν. Κάποιον ή κάποιους προσπαθούν να  προστατεύσουν. Η εξήγηση που έδωσαν από το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη λίστα προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν υποστήριξη από όσους αναφέρονται, είναι όχι μόνο αστήρικτη, αλλά και ανόητη και πάντως περιέχει σκοπιμότητα.

Η πιο λογική ερμηνεία είναι ότι οι δυο υπουργοί είναι μπλεγμένοι σε μια ιστορία αποσιώπησης. Το έκαναν όσο ήταν υπουργοί και είχαν τη σχετική ευχέρεια, προσπαθούν να το κάνουν και τώρα παρ ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και δεν αποκλείεται να διωχθούν από τη  Δικαιοσύνη. Τι φοβούνται ώστε να καταφεύγουν σε ομολογίες απερισκεψίας και συμπεριφορές που τους εκθέτουν;

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα εμμείνουν στη σημερινή γραμμή τους. Σε κάθε περίπτωση όμως βλάπτουν τον εαυτό τους. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Γιατί λάθος είναι να μένει στη σκιά η αλήθεια αυτής της υπόθεσης. Είναι προτιμότερο να μιλήσουν ανοικτα και καθαρά, χωρίς φόβο και πάθος. Και προπάντων χωρίς να υποτιμούν τη νοημοσύνη των άλλων.ptotagon.gr

Σάββατο, Οκτωβρίου 27

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ

MONIMO ΘΥΜΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...
Πανηγυρίζει η ΕΥΠ. Του πάσαραν μια λίστα από αυτές που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά, τα έκανε μπάχαλο, τον κυνηγούν τώρα για να τον συλλάβουν και γενικά τον χρησιμοποίησαν τέλεια για να αλλάξουν την ατζέντα...
της επικαιρότητας από τα μέτρα. Όχι ότι του έχουμε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση καθώς γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά τον ρόλο που παίζει, αυτά όμως θα έπρεπε να τα είχε καταλάβει από την αρχή. Ότι δηλαδή θα τον καλούσαν να αποδείξει την γνησιότητα της λίστας κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να αποδείξει ποτέ. Δεν το λέει το Fimotro που έχει δεκαπλάσια επισκεψιμότητα από το site του περιοδικού του. Το λέει η απλή λογική...
Fimotro

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ,ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΩΣΤΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ

Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

Πρώτη καταχώρηση: 27/10/2012
21:12Πολιτική

Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης
Την αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη προκάλεσε η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας λίγες μετά την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό ΗΟΤ DOC που κυκλοφόρησε σήμερα.
Αναλυτικά η απάντησή του:

"Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.
Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια".

Πηγή: koutipandoras.gr

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΡΑΙΣΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ,ΑΛΗΤΕΣ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση προχωρά, θα συναινέσει και ο Κουβέλης

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση προχωρά, θα συναινέσει και ο Κουβέλης
Περισσότερο από 5 ώρες κράτησε η κυβερνητική σύσκεψη ενόψει της κατάθεσης των μέτρων. Την Τετέρτη η κατάθεση του προυπολογισμού. Μάχη με τον χρόνο για να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο μέχρι την Πέμπτη. «Συζητήσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup. θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει. Φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές. Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος. Θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες» τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά για την στάση της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Στουρνάρας είπε «Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος» και τόνισε πως τα μέτρα θα κατατεθούν σε ένα άρθρο «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο» σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στό ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου

Α. Σαμαράς: Φώτη μην κάνεις τώρα πίσω – Φ. Κουβέλης: Δώσε μου μία διέξοδο

Συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή καθώς φοβάται τις διαρροές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να βρει διέξοδο για να ψηφίσει τα εργασιακά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία προσέγγιση, παρά τον μαραθώνιο των τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των τριών κομμάτων που θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Αντώνης Σαμαράς λόγω και των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον Φ. Κουβέλη οι οποίες διαμορφώθηκαν κατά την κυβερνητική τους συνεργασία συνομιλεί τακτικά μαζί του προσπαθώντας να τον πείσει να συναινέσει στα εργασιακά.

Εκείνο που τονίζει ο Πρωθυπουργός στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι ότι ήδη η τρόικα έχει κάνει αρκετά βήματα πίσω από τις αρχικές της θέσεις και σημειώνει τους κινδύνους που υπάρχουν για την χώρα μας στην περίπτωση που δεν περάσει το πακέτο των μέτρων.

Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά από την άλλη τονίζει πως δεν μπορεί να συμφωνήσει στα εργασιακά. Όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ με δηλώσεις τους σημειώνουν πως δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Το γεγονός πάντως ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και μάλιστα σε αρκετό καλό επίπεδο αποδεικνύει πως θέλει να βρεθεί ο τρόπος προκειμένου να περάσουν τα μέτρα και να πάρει η χώρα μας την επόμενη δόση.

Ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει μόνος του στην κατάθεση των μέτρων με οποιοδήποτε κόστος.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Την Δευτέρα το απόγευμα στο Euro Working Group ή το αργότερα μέχρι την Τετάρτη όπου και θα γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 17 υπουργών της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.  real.gr

ΣΥΚΙΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΗ ΦΤΟΥ ΣΟΥ

Λοβέρδος: Έκλεισε ο κύκλος μας

Πρώτη καταχώρηση: 27/10/2012
10:01Πολιτική
Λοβέρδος: Έκλεισε ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο» δηλώνει σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είτε για την ανεξαρτητοποίησή του, είτε για τη δημιουργία νέου κεντροαριστερού πόλου που θα καταφέρει -όπως λέει- να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, υποστηρίζει ότι η χώρα κινδυνεύει με εσωτερική οικονομική κατάρρευση. «Η οικονομία αργοσβήνει και οι πολιτικοί κοιτούν και περί άλλα τυρβάζουν».
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά την εκταμίευση της δόσης από το πακέτο βοήθειας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.
«Αν δεν κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του, μπορούμε να αποτελέσουμε τον πλειοψηφικό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός. Κόμματα του χώρου, δίκτυα και πρόσωπα πρέπει να βρούμε κοινή πορεία. Μπορούμε να είμαστε πρώτοι στις επόμενες εκλογές» τονίζει.
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στην ψήφιση των μέτρων, ο κ. Λοβέρδος λέει ότι «θα στηρίξω χωρίς εκπτώσεις τη συμφωνία των τριών αρχηγών», όμως διαμηνύει ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι «όχι μέτρα κι ό,τι να' ναι».enikos.gr

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CD ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΗ ΦΤΟΥ ΣΟΥ

Παπακωνσταντίνου: Εχω δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: 27/10/2012
10:37Πολιτική
Παπακωνσταντίνου: Εχω δάνεια
«Δεν έχω πουθενά καταθέσεις, έχω μόνο δάνεια» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του και συμπληρώνει: «Σήμερα δεν είμαι υπουργός ή βουλευτής, είμαι εκτός πολιτικής. Και με οικονομική κατάσταση πολύ χειρότερη απο όταν μπήκα στην πολιτική. Υπάρχουν και όρια στο πόσα μπορεί να ανεχθεί κάποιος να ακούει» λέει ο υπουργός.
Για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ: «Αυτό που μας παραδόθηκε από τη Γαλλία ήτα αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά» και αναρωτιέται: «Ποιος μπορεί πραγματικά να πιστεύει πως θα έπαιρνα το ρίσκο να αφαιρέσω οτιδήποτε, όταν τα αρχικά στοιχεία υπάρχουν στη Γαλλία;».

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


«Να ματαιωθούν με κάθε θυσία τα μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, 10:59
Να εξεγερθούν και να σταματήσουν τα μέτρα που έρχονται καλεί τoυς πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Τα μέτρα αυτά πρέπει να ματαιωθούν με κάθε θυσία», αναφέρει ο κ. Τσίπρας ενώ κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη ότι «αντέδρασε στα εργασιακά γιατί είδε ότι πάει για πολιτική εξαφάνιση».

«Αν υπάρχει εκ νέου επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, πρέπει να καταψηφίσουν τα μέτρα», σημειώνει και προβλέπει ότι οι διεργασίες κατά του μνημονίου «θα προκαλέσουν σεισμικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό».

Για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Θα τον καλέσω να το κάνει την ώρα του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μια αισχρή κοροϊδία σε έναν λαό που ματώνει για να βγάλει πέρα τη ζωή του. Θα έπρεπε να ντρέπονται».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Παρασκευή, Οκτωβρίου 26

ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ


«Ο λαός θα βγει νικητής από την κρίση»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 14:51
Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τον τριήμερο εορτασμό της πόλης.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι ο λαός πάντα ξεπέρασε τις κρίσεις με ανδρεία, φρόνημα και αγάπη για την ελευθερία και την πρόοδο.

«Ποτέ δεν μπορεί να νικηθεί ένας τέτοιος λαός. Ο λαός θα βγει νικητής» υπογράμμισε. zougla.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Λίστα Λαγκάρντ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 22:10


Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Γνωστά ονόματα

Επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα.

Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».

Πατήστε πάνω στις εικόνες και διαβάστε όλα τα ονόματα:


         
       
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 22:22