Παρασκευή, Νοεμβρίου 30

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ,ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

Το «όραμα» του Γ.Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 16:44
«Τα ευρωομόλογα και η ομοσπονδιακή τραπεζική ένωση είναι ζωτικά εργαλεία για να διαφυλάξουμε την ΕΕ από παρόμοιες κρίσεις και να θέσουμε τις οικονομίες μας σε πιο σταθερές βάσεις», υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση του ινστιτούτου «Berggruen» στο Βερολίνο.

Η δεύτερη αλλαγή που προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι οι παρεμβάσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου η ανταγωνιστικότητα να βασιστεί στην ποιότητα, όχι στις ανοσότητες, όπως λέει.

Η τρίτη παρέμβαση που εισηγείται ο κ. Παπανδρέου είναι να ισχυροποιηθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. «Η περίπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων κάνει τους Ευρωπαίους πολίτες να νιώθουν ότι τίθενται στο περιθώριο απ' αυτές τις αποφάσεις. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα, η Ευρώπη έχει δημιουργήσει έλλειμμα δημοκρατίας», εκτιμά ο κ. Παπανδρέου.

«Η Ευρώπη μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, όμως πρώτα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες για το μέλλον τους», εξηγεί ο κ. Παπανδρέου.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

ΟΑΕΕ: Αναστέλλονται οι συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 30/11/2012
16:52Κοινωνία
ΟΑΕΕ: Αναστέλλονται οι συντάξεις

Στην αναστολή των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους, θα προχωρήσει, από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού για την επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:
1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. 
 enikos.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Νέα μέτρα αν αποτύχουν οι αποκρατικοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 11:07
Aέα μέτρα, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα επιβληθούν το 2013, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις την ίδια χρονιά.

Αυτό σημειώνεται στο προσχέδιο του Μνημονίου και προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα, αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.  zougla.gr

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΦΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑΝ

Πάγκαλος: Αν δεν τον θέλουν...

Πρώτη καταχώρηση: 30/11/2012
14:16Πολιτική
Πάγκαλος: Αν δεν τον θέλουν...
Θέμα ηγεσίας, θέτουν ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο χθες, το ζήτημα σήμερα έθεσε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, συσχετίζοντάς το με το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
«Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας δυστυχώς όπως έγινε γιατί δεν ήταν έτσι, μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο…Δεν είναι πράγμα αυτό…», είπε ο κ.Πάγκαλος (ΝΕΤ FM).
Αναφερόμενος δε, στα περί …αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και συγκρότησης νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «αυτά είναι αστειότητες», καλώντας όποιον θέλει να κάνει φορέα, να τον κάνει, να τους τον δείξει, και όταν το θέαμα τους "τέρψει", θα σηκωθούν και θα φύγουν, όπως είπε. «Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει όμως αυτός…», είπε με νόημα.
Νωρίτερα πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ‘χαιρετήσει’ την πρόθεση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο.   enikos.g

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος κύκλος άγριων μέτρων

Πρώτη καταχώρηση: 30/11/2012
12:23Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Νέος κύκλος άγριων μέτρων

Σχόλιο για το φορολογικό νομοσχέδιο εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

"Τα φορομπηχτικά, μνημονιακά μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κορυφώνουν τη βαρβαρότητα της ακολουθούμενης, ακραία νεοφιλελεύθερης, οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και «στρώνουν το χαλί» για μεγαλύτερο βάθεμα της ύφεσης και νέο κύκλο άγριων μέτρων.
Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά, η μείωση των φορολογικών κλιμακίων, η φορολόγηση με 26% των «μικρών» ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ και η υπέρμετρη επιβάρυνση των μικρών επιχειρήσεων, των μικροϊδιοκτητών ακινήτων και των αγροτών συνθέτουν το «παζλ» μιας πρωτοφανούς οικονομικής αγριότητας. Την ίδια στιγμή, μειώνεται η συνολική επιβάρυνση των μεγάλων εταιρειών από το 40% στο 33% και ελαφρύνονται οι «έχοντες» (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι κτλ) και οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ενώ συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο οι μεγαλοφοροφυγάδες και οι offshore εταιρείες.
Απέναντι σε αυτή την κοινωνικά βάρβαρη φορολογική πολιτική, που ως στόχο έχει την αναδιανομή του πλούτου, υπέρ των πολύ λίγων, είμαστε όχι μόνο αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να την ανατρέψουμε και να προωθήσουμε μια ριζικά διαφορετική και κοινωνικά δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα έχει ως γνώμονα την ελάφρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων και την ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων".  enikos.gr

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ελλάδα/Κόσμος

OHE: Η Παλαιστίνη αναγνωρίστηκε ως κράτος - παρατηρητής

OHE: Η Παλαιστίνη αναγνωρίστηκε ως κράτος - παρατηρητής
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 30.11.2012 - 02.45
​Η Παλαιστίνη απέκτησε θέση «κράτους παρατηρητή» στον ΟΗΕ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην έδρα του στη Νέα Υόρκη. Με συντριπτική πλειοψηφία, το παλαιστινιακό αίτημα έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα, 138 χώρες ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Τσεχία και ο Παναμάς, ενώ υπήρχαν και 41 που ψήφισαν «αποχή».
Η θετική ψηφοφορία αποτελεί συμβολικό ορόσημο στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων.
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη.
«Έχουμε ήδη κάνει σαφές ότι μόνο μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη που και οι δύο αξίζουν», είπε η κ. Κλίντον.
Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, κάλεσε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε έκκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών όσο το δυνατόν πιο σύντομα και άνευ όρων.
«Ο άμεσος διάλογος είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει, ως φίλος τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.
Η ημέρα που επιλέχθηκε για την κατάθεση του αιτήματος από τον Μαχμούντ Αμπάς δεν είναι τυχαία καθώς την Πέμπτη ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό».star.gr

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!! Αναρτήθηκε από Καπέλλας Δημήτρης στις Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012 Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Εν αναμονή της γερμανικής ψήφισης

Πρώτη καταχώρηση: 30/11/2012
05:48Διεθνή
Εν αναμονή της γερμανικής ψήφισης

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει την σήμερα ισχυρό μήνυμα στήριξης υπέρ της συμφωνίας που επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο Eurogroup και η οποία αποσκοπεί στη μείωση του χρέους της Ελλάδας.
Η συζήτηση στη γερμανική Κάτω Βουλή, Bundestag, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 11:30, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και των Πρασίνων, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρά τις έντονες επικρίσεις από μερίδα βουλευτών.
Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, έχουν εκφραστεί αρνητικά και θα καταψηφίσουν το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Άλλοι βουλευτές αναμένεται να απέχουν της ψηφοφορίας.
Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

πηγη:ΑΜΠΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 29

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ


Άρχισε ο διάλογος για τη νέα Κεντροαριστερά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 10:37
Στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-δημόσιος διάλογος για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών προέκυψαν οι εξής προτάσεις: η δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου και η δημιουργία μιας ελληνικής «Ελιάς», όπου οι σχηματισμοί που συμμετέχουν διατηρούν την αυτονομία τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Γ. Καμίνης, Γ. Φλωρίδης, Τ. Γιαννίτσης, Σπ. Λυκούδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούσης, Ανδρ. Παπαδόπουλος, Ν. Μαραβέγιας, Σπύρος Βούγιας, Θανάσης Οικονόμου, Ν. Μπίστης, Αθηνά Δρέττα, κ.ά..

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ «ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ»

Άγριο «κράξιμο» σε Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου και Καρακούση


agrio-kraksimo-se-pretenteri-papadimitrioy-kai-karakousi
«Πυρά» κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Πρετεντέρη, Αντώνη Καρακούση και Μπάμπη Παπαδημητρίου εξαπέλυσε σήμερα ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, με αφορμή την κριτική που δέχονται τα ΜΜΕ για την στάση τους απέναντι στο μνημόνιο. «Ξεφτιλίστηκαν με αυτά που έγραφαν δύο χρόνια και τώρα γράφουν τα αντίθετα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελλατόλας.

Σε συνέντευξή του στο Real, ο γνωστός εκδότης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, επεσήμανε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά απόφαση καθώς «δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί η κυβέρνηση αυτή έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο».

Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στην κριτική που δέχονται οι δημοσιογράφοι, ότι «καλλιεργούν αρνητικό κλίμα για την χώρα», ο γνωστός εκδότης υποστήριξε πως αυτά θα πρέπει να τα λένε για τους δημοσιογράφους των «Νέων», του «Βήματος» και του «Έθνους» που «δύο χρόνια τώρα μας έχουν πρήξει με το Μνημόνιο».

Ο κ. Δελλατόλας χαρακτήρισε ορισμένους συναδέρφους του, που όπως είπε είναι και φίλοι του, «κήρυκες του μνημονίου», που έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση δεν έχει μέλλον και άρχισαν να αλλάζουν τη στάση τους.

Στο σημείο αυτό, ο εκδότης ανέφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον οποίο, ωστόσο, χαρακτήρισε εξαιρετικό αρθρογράφο, ο οποίος κάνοντας στροφή 180 μοιρών έγραψε χθες άρθρο στα «Νέα», όπου έκανε λόγο για «γερμανική μπότα».

«Αυτά να τα πουν στον Πρετεντέρη, τον Παπαδημητρίου και τον Καρακούση που μας ζαλίζουν με το λόμπι της δραχμής», είπε ο εκδότης και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους: «Ποιο λόμπι της δραχμής και παραμύθια. Αυτοί που υπαρασπίστηκαν τα μνημόνια ξεφτιλίζονται τώρα. Ας βάλουν κατω τα γραπτά τους να μας πουν ποιος λεει την αληθεια».

Στο τέλος, μάλιστα, ο κ. Δελλατόλας, εκτός εαυτού, τους «έστειλε όλους στο διάολο».  fimotro.gr

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ία

Σε επιφυλακή λόγω Χρυσής Αυγής

Πρώτη καταχώρηση: 29/11/2012
18:03Κοινωνία
Σε επιφυλακή λόγω Χρυσής Αυγής

Αναστάτωση επικρατεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας καθώς την Κυριακή θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη.
Με δεδομένο τα επεισόδια που έχουν προκληθεί σε όλες τις άλλες πόλεις τις Ελλάδας σε ανάλογες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τελευταία στο Αγρίνιο και την Κρήτη, οι Αρχές προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: ilialive.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Τζαμτζής: Η ΝΔ θα κάνει δική της εξεταστική

Πρώτη καταχώρηση: 29/11/2012
14:08Πολιτική
Τζαμτζής: Η ΝΔ θα κάνει δική της εξεταστική
"Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει δική της πρόταση εξεταστικής επιτροπής, για να χυθεί άπλετο φως, χωρίς εμπάθεια και εκδικητικότητα", είπε νωρίτερα στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τζαμτζή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναρωτήθηκε πώς η τρικομματική κυβέρνηση «δεν έχει ζαλιστεί από τις πολλές κυβιστήσεις, περιδινήσεις και μεταλλάξεις» και πρόσθεσε ότι ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στην ομιλία του, δεν είπε τίποτα για την πρόθεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. enikos.gr

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου

Πρώτη καταχώρηση: 29/11/2012
14:28Πολιτική
Κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου
Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Βενιζέλου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση για «συγκάλυψη και συνομωσία της σιωπής», λέγοντας «σήμερα η συνομωσία της σιωπής και η συγκάλυψη είναι παρούσες για ακόμα μία φορά,  όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά σήμερα υπάρχει και τρίτος εταίρος, η Δημοκρατική Αριστερά της ευθύνης που αναλαμβάνει κα αυτή ακέραια την ευθύνη της συγκάλυψης. Να ξέρετε όμως ότι με φθηνά επιχειρήματα δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον ελληνικό λαό. Και ότι ακόμα και αν δεν καθίσουν στο εδώλιο, οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο περιθώριο της ιστορίας, όσοι θέλετε να συγκαλύψετε λαμβάνετε θέση δίπλα τους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο Εurogroup κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ανοήτως θριαμβολογεί, θα σας γυρίσει μπούμεραγκ. Θριαμβολογείτε ότι δήθεν η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη. Γιατί πανηγυρίζει ο κ. Σαμαράς στο διαδίκτυο και όχι εδώ μαζί μας; Είναι επικίνδυνο να πανηγυρίζετε τη μη λύση γιατί στερείτε διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. Κοιτάτε πώς θα βγάλετε το σήμερα, αλλά δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου και τότε θα πρέπει να κάνουμε ταμείο.
Γίνεστε χειροκροτητές της Μέρκελ».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. «Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει και αυτή την προσπάθεια της χώρας, έχει απειλήσει επενδυτές, έχει εμποδίσει ιδιωτικοποιήσεις και σήμερα εμποδίζει την επαναγορά ομολόγων. Εκπροσωπεί ο Τσίπρας συμφέροντα hedge funds και τους δίνει επιχειρήματα να μη συμμετάσχουν;  Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών που έχουν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά; Στο όνομα ποιου μιλάει; Η δική σας ομερτά ποια είναι κύριε Τσίπρα;».
Για τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Τσαμπουκάδες στους παρόντες συσχετισμούς δεν χωράνε. Αυτό προτείνετε στον ελληνικό λαό; Να γίνει μάρτυρας για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη; Από την μία είναι η φωνή του μέλλοντος και από την άλλη η φωνή του παρελθόντος. Έχουμε κάνει την επιλογή μας να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης. Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε εγγυητές της σταθερότητας της χώρας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε όρθιοι και γιατί θα ανέβουμε μαζί με την χώρα». enikos.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

Το θέμα  του οικογενειακού επιδόματος  και της κατάργησης του φόρου απαλλαγών επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας ''τέλος'' στο θέμα του αφορολόγητου των παιδιών...

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι καταργείται το αφορολόγητο και αντί αυτού θα δίνεται επίδομα σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτρο γιατί η εικόνα που δημιουργείται είναι ότι τελικά οι οικογένειες με ένα παιδί επιβαρύνονται λιγότερο από τις οικογένειες με τρία παιδιά.   fimotro.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 28

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η μυστική συνάντηση των βουλευτών

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
20:28Πολιτική
Η μυστική συνάντηση των βουλευτών
Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν διαγραφέντες βουλευτές ή βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο της Βουλής που στεγάζει τα γραφεία των Βουλευτών στην οδό Σέκερη.
Το ραντεβού δόθηκε μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, ιδρύοντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.
Ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε τις προηγούμενες μέρες απέστειλε επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην οποία μεταξύ άλλων τους γράφει:
«Όπως σας είναι γνωστό, ο κανονισμός λειτουργίας της Βουλής «ευνοεί» - και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό – τις συντεταγμένες κοινοβουλευτικές ομάδες.
Χωρίς αυτό να είναι παράλογο, εντούτοις δημιουργεί πρόβλημα στην επαρκή εκπροσώπηση και ανάδειξη των ανεξαρτήτων «φωνών».
Κατά συνέπεια, δημιουργεί ζήτημα ουσιαστικής Δημοκρατίας, αφού και οι Βουλευτές, που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των 300 εκπροσώπων του ελληνικού λαού, εκφράζοντας ένα τμήμα του.
Για τον λόγο αυτό, σας προσκαλώ σε συνάντηση των ανεξάρτητων Βουλευτών, ώστε να συζητήσουμε τις δυνατότητες που διανοίγονται μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού Βουλευτών για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδος, προκειμένου να ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις, ώστε να ενδυναμωθεί η «φωνή» των ανεξάρτητων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (του καθενός φυσικά, από την δική του ιδεολογική και πολιτική σκοπιά)». enikos.gt

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

VPRC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
20:26Πολιτική
VPRC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τα "Επίκαιρα".
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής για τον Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η ΝΔ 26,5%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,5%.
Το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6, 5%), η ΔΗΜΑΡ 5,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ 5%.
Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας με 51%, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 16% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 9,5%  enikos.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ

  •  

Συνάντηση Στουρνάρα - τραπεζιτών για την επαναγορά ομολόγων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 18:29
Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με κύριο θέμα συζήτησης το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες θα προσέλθουν στη συνάντηση με μία ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη σχετική διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτυχία της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι όροι του προγράμματος, με βάση τις έως σήμερα διαρροές, που προβλέπουν επαναγορά σε τιμή όχι υψηλότερη του 35% της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα, δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Ως εκ τούτου θεωρούν ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνον εφόσον ο τελικός λογαριασμός της ανακεφαλαιοποίησης μειωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα.Ακύρωσε το ταξίδι του ο Αβραμόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
17:04Πολιτική
Προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα.Ακύρωσε το ταξίδι του ο Αβραμόπουλος
Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι στα Τίρανα εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων του Σαλι Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου.

Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν επί λέξει η εξής:

«Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».
Πηγή:real.gr
Η ανακοίνωση του υπουργείου για Μπερίσα

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της  επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
"Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα", σημειώνει το υπουργείο. enikos.gr

My Movie ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΤΙΣΑ ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ

ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

Μπαράζ φόρων τον Δεκέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
08:22Οικονομία
Μπαράζ φόρων τον Δεκέμβριο

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, μέσα στον Δεκέμβριο, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τη δόση για το φόρο εισοδήματος, το ειδικό τέλος ακινήτων, το φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να στείλει άμεσα τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010, υπόχρεοι για την καταβολή του οποίου είναι περίπου 350.000 φορολογούμενοι.
Παράλληλα έρχεται και η τρίτη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που έχει ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει 5,36 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στις γιορτές.
 enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ,ΑΛΗΤΕΣ,ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ,ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

21 Δεκεμβρίου το τελευταίο δώρο

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
08:33Κοινωνία
21 Δεκεμβρίου το τελευταίο δώρο
Στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί για τελευταία φορά δώρο στους συνταξιούχους, μαζί με τη σύνταξη. Από τον Ιανουάριο του 2013 η σύνταξη θα δίνεται στο τέλος του μήνα και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι μειώσεις, οι οποίες θα γίνονται σταδιακά. Μέχρι να φτάσει, δηλαδή, η σύνταξη στο επίπεδο που θέλει το μνημόνιο.
Σύμφωνα δε, με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον Antenna, από την Δευτέρα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να ρωτούν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ τα πάντα για το τι δικαιούνται σε ό,τι αφορά τις συντάξεις.  enikos.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%

Πρώτη καταχώρηση: 28/11/2012
02:04Πολιτική
Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει η έρευνα της «Marc» για την εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20,8%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, η ΔΗΜΑΡ 4,8% το ΚΚΕ 4,5%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 7,1% των ερωτηθέντων.

Τρίτη, Νοεμβρίου 27

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Απεργούν αύριο οι γιατροί

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
20:11Κοινωνία
Απεργούν αύριο οι γιατροί
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην Υγεία.
Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική εξόντωση» των γιατρών και για ένα Σύστημα Υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».
Η Ομοσπονδία κηρύσσει επίσης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως «Πανελλαδική Ημέρα Λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς Ειδικευόμενους».
Τη συγκεκριμένη ημέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας. enikos.gr

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Δαμανάκη:Ανάσα για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
20:11Πολιτική
 Δαμανάκη:Ανάσα για την Ελλάδα

«Ανάσα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» χαρακτηρίζει η Μαρία Δαμανάκη την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της Μαρίας Δαμανάκη:

«Οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup αποτελούν ανάσα για την Ελλάδα. Της δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσει τους μισθούς και συντάξεις του Δεκεμβρίου, να σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και να καλύψει τα κενά του προϋπολογισμού που ακόμη παραμένει ελλειμματικός. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, που υποφέρουν, δεν πήγαν χαμένες. Είναι όμως σαφές ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλες δυσκολίες. Μένουν πολλά να γίνουν για να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και βιωσιμότητας. Έχουμε ακόμη μπροστά μας την εφαρμογή των επώδυνων αποφάσεων, που μόλις ψηφίστηκαν από τη Βουλή, για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τη βάση για την αλλαγή πορείας της οικονομίας προς την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Οι ίδιες αποφάσεις του Eurogroup επίσης αποτελούν ανάσα για την Ευρώπη. Η ευρωζώνη έδειξε ότι θέλει να παραμείνει ισχυρή και οι χρηματοπιστωτικοί μηχανισμοί που στήσαμε για την αντιμετώπιση της κρίσης έδειξαν ότι μπορούν να δράσουν με ευελιξία. Οι εταίροι έκαναν κάποια βήματα κοινοτικής αλληλεγγύης. Αλλά το κυριότερο είναι ότι οι δανειστές μας, η Τρόικα, το ΔΝΤ, έστω και έμμεσα, αναγνωρίζουν επιτέλους ότι οι στόχοι του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ήταν ανέφικτοι και οι αρχικές εκτιμήσεις άστοχες και οδήγησαν σε ύφεση και ανεργία. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν επιτυγχάνεται με συνταγές υπερβολικής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο. Έτσι, δικαιωνόμαστε όσοι υποστηρίξαμε, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι δεν πρέπει να ακολουθείται σε βάρος της ανάπτυξης και ότι πρέπει να συνδυάζεται με κοινωνικές εξισορροπητικές πολιτικές ώστε να αποφεύγεται η παρατεταμένη ύφεση και η κοινωνική αδικία».  enikos.gr

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΕΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υποτελή στάση της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, 18:18
Για στάση υποτέλειας κατηγόρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης την κυβέρνηση σχολιάζοντας τις αποφάσεις της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Πρώτη φορά βλέπουμε κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την υποτελή στάση του επιτήδειου αμέτοχου που ακολούθησε, την ώρα που το χρέος θα συνεχίσει να βουλιάζει και να πνίγει τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup έναν αόριστο συμβιβασμό ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ, ο οποίος σε σημαντικό βαθμό βρίσκεται «στον αέρα» και μπορεί στο άμεσο μέλλον να αποδειχθεί «μια τρύπα στο νερό».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΜΗΠΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ



Λοβέρδος: Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές μας, ας φύγει

Λοβέρδος: Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές μας, ας φύγει

0
 
0
 
 


Η περίοδος από το Μάρτιο 2012, οπότε έγινε η εκλογή προέδρου, ως το Μάιο-Ιούνιο, οπότε έγιναν εκλογές, ουδέποτε αποτιμήθηκε από ευρύ κομματικό όργανο, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.
«Το 5%, 6% ή 7% των δημοσκοπήσεων έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και τους πιο αδαείς από εμάς. Γιατί όσοι έχουμε εμπειρία από αγώνες και διάθεση μαχητικής συμμετοχής, δεν έχουμε ανάγκη δημοσκοπήσεων για να καταλάβουμε που πάει η χώρα και η παράταξή μας» τόνισε ο πρώην υπουργός.
Άσκησε επίσης κριτική για τον τρόπο της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μιλώντας για «αντιφατική πολιτική», όπου «από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη, με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε».
Επίσης, ο κ. Λοβέρδος μίλησε για έλλειψη στρατηγικής, εξαιτίας της οποίας «χάσαμε 7 βουλευτές σε μία μέρα. Οι 41 βουλευτές το Μάιο, έγιναν 33 τον Ιούνιο, για να μειωθούμε σε 26 μετα την κρίσιμη ψηφοφορία! Και ποιός ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος αριθμός μας!».
Υπερασπίστηκε την επιλογή του να μη συμμετέχει στα όργανα του κόμματος, επικαλούμενος τις διαφωνίες του και τονίζοντας πως, αν συμμετείχε, «θα εξάγονταν καθημερινά ειδήσεις για εσωτερικές συγκρούσεις, κάτι που θα ήταν καθολικά ζημιογόνο. Στήριξα όμως τις πολιτικές μας δημόσια. Στις ομιλίες μου, στον Τύπο, στην τηλεόραση. Δεν είδα και πολλούς να στηρίζουν την παράταξη με τον ίδιο τρόπο».
Σε σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup και το ελληνικό πρόβλημα, είπε πως «η διαρκής ευθύνη των κυβερνώντων δίχως επίγνωση, και συλλογικά μίας Ευρώπης που αργεί, που υφίσταται τις συνέπειες της παρουσίας του IMF, και που οι ηγέτες της σέρνονται πίσω από τα συμφέροντα των χωρών και των κομμάτων τους, δεν επιτρέπουν να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημά μας».
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την άποψη πως η χθεσινή λύση δεν είναι επαρκής. «Όσοι πανηγυρίζουν θα εκτεθούν» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «η χρηματοδότηση, βεβαιότατα, είναι θετική και υπαρξιακής υφής για τη χώρα μας και, π.χ., η επαναγορά σε προκαθορισμένη τιμή είναι θετική, αφού μπορεί να οδηγήσει σε περίπου 20 δισ. μείωση του χρέους, αλλά όλοι πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει, αν αυξηθεί η ύφεση».
Επίσης, ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά των υπουργών κ.κ. Μανιτάκη, Χατζηδάκη και Ρουπακιώτη: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στους τρεις τομείςτης δράσης τους. Στο θεσμικό εκπέμπει σε άλλο μήκος κύμματος (δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση), ενώ είναι τα πιο κρίσιμα για την ανάπτυξη υπουργεία. Στα αναπτυξιακά είναι στο μηδέν».
Επιπλέον, τόνισε: «Το μηχανισμό εξισορρόπησης των ελειμμάτων, που θεσπίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν σε αυτόν συμπεριληφθεί και η αυξανόμενη φαρμακευτική δαπάνη, δεν θα τον ψηφίσω, όταν θα έλθει για κύρωση στη Βουλή».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε πως» αν δεν απελευθερώσουμε την οικονομία από τη γραφειοκρατία, τότε η ΕΕ και το ΔΝΤ θα ξανασυζητούν πάλι για μας κι εμείς, ως πολιτικοί, θα είμαστε παρατηρητές του κλεισίματος των επιχειρήσεων, της αύξησης της γραφειοκρατίας και διαπιστωτές της ύφεσης. Θα σαρωθούμε».
Αναφορικά με το Συνέδριο, ο κ. Λοβέρδος είπε πως «οι αναφορές είναι πολύ γενικές και δεν μπορώ να αναφερθώ» και πρόσθεσε «δεν πιστεύω πως ένα μονοκομματικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύσεις».
Ο κ. Λοβέρδος έκλεισε την ομιλία του, σημειώνοντας πως «δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες γι’ αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπεινα ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις».
Τέλος, «χτυπώντας» έμμεσα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε: «Όποιος δεν μπορεί να κάνει διακριτές τις γραμμές που μας ορίζουν, ας τα αφήσει κι ας φύγει», προκαλώντας τον κ. Βενιζελο να πάρει πρωτοβουλίες.Πηγή: protothema.gr

ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ,ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ,ΕΜΕΙΝΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Tη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζητεί ο επικεφαλής... του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του κάνει μεταξύ άλλων λόγο για πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, υποστρηίζοντας πως η Σύνοδος του Eurogroup αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του υρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.

Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα

Προς

τον Αξιότιμο

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κο Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Από χτες υπάρχει μια ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.

Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχτηκε μια λύση που δεν είναι λύση. Αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα, με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή, ήδη, κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και επειδή δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, το συντομότερο δυνατόν, τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Τσίπρας 

fimotro.gr

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑΔΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΟΠΥΥ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο την Τρίτη, καθώς οι φαρμακοποιοί... δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις, που έλαβαν στα βασικά τους αιτήματα.

«Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, τουλάχιστον έως το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συγκεντρωμένους τους φαρμακοποιούς έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και συμμετέχοντες και τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άμεση πληρωμή των τρεχουσών οφειλών των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, για τις οποίες ο Οργανισμός θα δώσει τις επόμενες δύο ημέρες συγκεκριμένες ημερομηνίες, η πληρωμή του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, μήνες για τους οποίους ζητήθηκε και θα δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι παλαιές οφειλές του 2011 και των ταμείων, που εντάχθηκαν στον Οργανισμό για τα οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ρύθμισης του αναδρομικού rebate, το οποίο ωστόσο, δεν συζητά το υπουργείο Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις απαντήσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου, λέγοντας μάλιστα ότι αυτά τα έχουν ακούσει πολλές φορές, αλλά ουδέποτε έχουν τηρηθεί, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα κάνουν γιορτές με κινητοποιήσεις. enikos.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

 Συνολικά δεκατέσσερα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή... την περίοδο ανοικτά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους.


Συγκεκριμένα, ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής προγράμματα του ΟΑΕΔ:

1) Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και, γενικά, εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας από 16 έως 24 ετών, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικότερα, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

6) Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ», «ΓΗ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΓΑ», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE».

7) Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΕ», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ ΑΕ», «BELLE ΑΕ», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ ΑΕ», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ», «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του νομού Θεσσαλονίκης.

8) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.

9) Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

10) Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

11) Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

12) Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ- ΣΕΛΕΤΕ.

13) Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση-ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2012.

14) Αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2012 (ΛΑΕΚ 1-25) που αποσκοπεί στη διερεύνηση των ευκαιριών κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σχεδόν 1.178.241 άτομα έχουν ενταχθεί σε 71 επιμέρους προγράμματα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι. Η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση- συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά τουλάχιστον 5% έως 7%.

Η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 85,8% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, ενώ, ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό ανέρχεται στο 46,5%.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα, δεν θα πρέπει να έχουν προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε μείωση του προσωπικού, ενώ, δεσμεύονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους από 3 έως 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση. Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού fimotro.gr

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Που θα πάνε τα χρήματα της δόσης;

Που θα πάνε τα χρήματα της δόσης;
Σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που θα καταβληθούν από τους δανειστές θα χρησιμοποιηθεί για την ικανοποίηση άμεσων υποχρεώσεων και μονάχα ένα ελάχιστο μέρος απ’ αυτά θα εισέλθει στην πραγματική αγορά.

Από τις Βρυξέλλες αναδύθηκε λευκός καπνός για την επόμενη δόση των 44 δις ευρώ, η οποία απομακρύνει μεν το φάσμα της χρεοκοπίας της χώρας, ωστόσο η αγωνία δεν τελειώνει, καθώς η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από μια σειρά προϋποθέσεων.

Η πρώτη δόση, ύψους 34,4 δισ. ευρώ, θα δοθεί στις 13 Δεκεμβρίου και θα υπάρξουν άλλες δύο, που θα καταβληθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013, ανάλογα με την πρόοδο εφαρμογής του Μνημονίου. Απαραίτητη και απαρέγκλιτη προϋπόθεση για τη δόση του Ιανουαρίου είναι να ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η μερίδα του λέοντος θα πάει στον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών.

Για την κεφαλαιακή ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα διατεθούν τα 24 δισ. ευρώ, με τους όρους ανακεφαλαιοποίησης να έχουν θεσμοθετηθεί και όλα να είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Η κυβέρνηση με τα χρήματα της δόσης θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του με κονδύλι ύψους 4 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην αποπληρωμή των οφειλών, καθώς θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά άμεσα. Παράλληλα, για την εξόφληση των εντόκων γραμματίων μηνιαίας διάρκειας, που εκδόθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, θα δοθούν 3,4 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά είχαν υπολογιστεί στη δόση του Ιουνίου ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για να αποπληρωθούν ομόλογα αντίστοιχου ύψους που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Άμεσα θα πρέπει να αποπληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν την 1η και στις 21 του Δεκέμβρη. Το συνολικό ποσό είναι 500 εκατ. ευρώ, με τα 250 εκατ. ευρώ να αφορούν σε ομόλογο που δεν εντάχθηκε στο PSI.

Τέλος, για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, απαιτούνται περίπου 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τι σημαίνει η επαναγορά χρέους;

Eurogroup: Ναι στη δόση για την Ελλάδα με νέο όρο

Zougla.gr

ΑΥΤΗ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΟΧΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Παπαδημούλης: Τσιρότο η απόφαση

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
09:01Πολιτική
Παπαδημούλης: Τσιρότο η απόφαση

«Αναιμικό συμβιβασμό» και «λύση τραυμαπλάστ» που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna.
"Aυτή η φόρμουλα δίνει μερικές φιάλες οξυγόνου, όχι λύση για το χρέος, που θα επανέλθει σύντομα", τόνισε. enikos.gr

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μέρκελ:Όχι στην διαγραφή χρέους

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
01:28Οικονομία
Μέρκελ:Όχι στην διαγραφή χρέους

Η Μέρκελ απέκλεισε την πιθανότητα διαγραφής του ελληνικού χρέους, μιλώντας σε βουλευτές της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, σύμφωνα με μια τοπική γερμανική εφημερίδα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) εξέφρασε την αντίθεσή της σε μια ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους καθώς κάτι τέτοιο δεν συνιστά λύση, όπως είπε, σύμφωνα με μια τοπική γερμανική εφημερίδα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μέρκελ επισήμανε ότι αν διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας τότε και άλλες χώρες ενδέχεται να υποβάλουν παρόμοιο αίτημα, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Πασάουερ Νόιε Πρέσε. Όλοι αναμένουν από την Μέρκελ "να πει την αλήθεια για το μέλλον της Ελλάδας" όμως ούτε η ίδια, ούτε ο Σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της στις προσεχείς εκλογές, ο Πέερ Στάινμπρουκ, γνωρίζουν ποιο θα είναι αυτό, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει ότι το Βερολίνο αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους "για νομικούς λόγους". Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Βερολίνο επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, καθώς το θέμα της διαγραφής χρέους θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους Γερμανούς φορολογούμενους και ψηφοφόρους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν εντός του 2013.

ΠΗΓΗ:real.gr

ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ

Σαμαράς: Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
03:26Οικονομία
Σαμαράς: Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα

Οι πρώτες δηλώσεις, έξω από το Μαξίμου, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση του Eurogroup. «Όλα πήγαν καλά. Αύριο ξεκινάει μία καλύτερη ημέρα για τους Έλληνες.Το παλέψαμε όλοι μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του Πρωθυπουργού... enikos.gr

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ

"Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία"

Πρώτη καταχώρηση: 27/11/2012
04:42Οικονομία
"Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία"

Η απόφαση του Eurogroup δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας…
"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ είναι σημαντική διότι κρατά την Ελλάδα στο ευρώ, της δίνει σημαντική ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η σημερινή απόφαση απελευθερώνει πόρους μέσω της μείωσης των επιτοκίων των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. "H Ελλάδα είναι πλέον χώρα που δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με άλλες χώρες στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας.
Συνεχίζοντας ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ώρα η Ελλάδα να σκεφτεί πώς θα αξιοποιήσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία δημιουργικά, ώστε να προχωρήσει μπροστά, προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που ψήφισε η Ελληνική Βουλή , οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με έμφαση τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Σε ότι αφορά το θέμα της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με δάνεια από τον ΕΤΧΣ, η οποία θα δρομολογηθεί ως τις 12 Δεκεμβρίου, o υπουργός οικονομικών υπήρξε ιδιαίτερα φειδωλός σε ότι αφορά το ύψος του δανείου και το επιτόκιο που θα ισχύσει.
Καταλήγοντας, ο Γ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη βοήθειά του στην προσπάθεια, λέγοντας ότι χωρίς την αποφασιστική συμβολή του δεν θα είχαν προωθηθεί οι 72 προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση της δόσης, ενέργειες.
 enikos.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26

My MovieΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Mακρά η νύχτα στο Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2012
20:51Πολιτική
Mακρά η νύχτα στο Μαξίμου
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά και οι στενοί του συνεργάτες και σύμφωνα με πληροφορίες του ΜEGA όλοι προβλέπουν μακρά νύχτα και διαπιστώνουν μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις.
Κι αυτό, γιατί το απόγευμα, στο κυβερνητικό επιτελείο έφταναν κάποιες πληροφορίες ότι γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος, δηλαδή ουσιαστικά για το θέμα της αφαίρεσης από το ελληνικό χρέος 40 δις ευρώ που ζητά το Ταμείο.
Με τις παραμέτρους που είχαν μελετήσει είχαν φτάσει να βλέπουν ότι φεύγουν από το ελληνικό χρέος 33 δισ. ευρώ και μένουν άλλα 7 δισ. ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι αυτά τα 7 δισ. ευρώ είναι «επτά βουνά των Άλπεων» όπως είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου που έχει πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες.
Είναι δηλαδή μεγάλη η δυσκολία να συμφωνήσει το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους και οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους, και γι' αυτό τίποτα δεν αποκλείεται. Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι το ΔΝΤ τα θέλει όλα και τα θέλει άμεσα. Θέλει δηλαδή όλες οι παράμετροι της λύσης που θα δίνουν τη δυνατότητα το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο το 2020 να εφαρμοστούν άμεσα, έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
  enikos.gr

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Δεν υπογράφουν οι δήμαρχοι

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2012
22:26Κοινωνία
Δεν υπογράφουν οι δήμαρχοι
Την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας,  στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης, που έγινε χθες στην Πάτρα.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δήμαρχοι δεν θα υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη όσον αφορά στις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων.
Επίσης, σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει κινητοποίηση, αμέσως μετά το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Τέλος, οι δήμαρχοι, σύμφωνα με το ψήφισμα, δεν θα υπογράψουν καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.  enikos.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2012
21:08Πολιτική
Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος της Βουλής λαμβάνει ως μισθό ποσό που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004, μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007 και τοποθετήθηκε στο γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί προεδρείας Πετσάλνικου.
Ο γ.γ. του Κοινοβουλίου ανέφερε επίσης ότι η υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του Χρήστου Παπουτσή, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση, καθώς έχει δυο πτυχία, μεταπτυχιακά και ομιλεί τέσσερις γλώσσες.
Αναφορικά με την αμοιβή της, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, εκτός από τον μισθό της λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ, ποσό που δεν καθορίζεται από τη Βουλή αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου ανέφερε επίσης ότι η υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο με λιγότερα, όπως είπε προσόντα, και πρόσθεσε ότι για το 2014 που η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε είναι πιθανό η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου αυτού στις Βρυξέλλες.
Διευκρίνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει για όλα τα κοινοβούλια των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε καθώς είναι υποχρέωση των χωρών μελών.   enikos.gr

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ

Γιώργος Νταλάρας: Ούτε μια φορά δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ!

Γιώργος Νταλάρας: Ούτε μια φορά δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ!
Ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη του δηλώνει με έμφαση ότι διατηρούσε και διατηρεί αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα του Άννα Νταλάρα πολιτεύτηκε με το συγκεκριμένο κόμμα, εκλέχτηκε βουλευτής και διετέλεσε και Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Μα, γιατί με ταυτίζετε με το ΠΑΣΟΚ; Ήδη επί Ανδρέα Παπανδρέου είχα πει σε μια συνέντευξη ότι θα ήταν καλό να εισαγάγουμε πολιτικούς από την Άπω Ανατολή, γιατί τουλάχιστον εκείνοι όταν τους πιάσουν στα πράσα, κάνουν χαρακίρι. Ούτε μια φορά δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Κι ας είχε και σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσα να συνεννοηθώ. Με τον Αλέκο Παπαδόπουλο π.χ ή τον Λαλιώτη, τον Τρίτση, τον Γεννηματά...» είπε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης , επαναλαμβάνοντας παλαιότερες δηλώσεις του.

Από την άλλη, ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει πως θα ήταν άδικο να αποδώσει τις επιθέσεις που δέχθηκε στις συναυλίες του, στην πολιτική καριέρα της γυναίκας του.
Star.gr

ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ


Στην εισαγγελία το video με τις απειλές Κασιδιάρη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, 13:15
Υποβλήθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, το οπτικοακουστικό υλικό, που αναπαρήχθη από τα Μ.Μ.Ε. και απεικονίζει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να απευθύνεται, με απειλητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.  zougla.gr

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΙΕΣΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Εθνική αφύπνιση!

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2012
07:06Το blog μου
Εθνική αφύπνιση!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ (σ.σ. χθεσινή) βαρυσήμαντη συνέντευξη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναυάρχου κ. Κοσμά Χρηστίδη στη Real news και στον Πάρι Καρβουνόπουλο είναι μια πραγματική κραυγή αγωνίας για το μελλοντικό αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Και συνεπώς αποτελεί ισχυρό «σήμα κινδύνου» για τη μορφή και την κατεύθυνση των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στα ανοικτά μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων. Οταν ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΝ αναγκάζεται να προσφύγει σε δημόσια έκκληση μέσω εφημερίδας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις οικονομικοί πόροι που απαιτούνται, «τουλάχιστον στους τομείς της προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών», για να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του στόλου μας, τότε καθίσταται απολύτως προφανές ότι η κατάσταση στη χώρα και στις Ενοπλες Δυνάμεις της είναι πλέον δραματική. Και βέβαια ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση του ναυάρχου ότι οι περικοπές που έγιναν στον ζωτικό χώρο της Εθνικής μας Αμυνας και ιδίως στο στρατιωτικό προσωπικό που φυλάσσει νυχθημερόν τα σύνορα της χώρας είναι «δυσβάσταχτες και δυσανάλογες». Ο Αρχηγός μεταφέρει κατ΄ουσίαν την άποψη χιλιάδων αξιωματικών και υπαξιωματικών ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν γι’ αυτούς δεν είναι δίκαια. Και τη μεταφέρει συγκρατημένα και σε χαμηλούς τόνους... Το κλίμα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύ, με ό,τι αυτό σημαίνει...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ  η ανησυχία όσων ασχολούνται με την πορεία των εθνικών μας θεμάτων εντείνεται. Η οικονομική ανέχεια της χώρας είναι βέβαιο ότι επηρεάζει τώρα σημαντικά την πολιτική και διαπραγματευτική της εικόνα και ισχύ. Είμαστε αποδυναμωμένοι. Η διπλωματία μας βρίσκεται διαρκώς σε άμυνα, απέναντι σε συνομιλητές που συνήθως μας αντιμετωπίζουν αρνητικά και με προκατάληψη, ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Η χώρα «ξοδεύει» την όποια δύναμη και επιρροή της απέμεινε για να εξασφαλίζει στοιχειωδώς τα προς το ζην. Η καθημερινή μάχη της ελληνικής διπλωματίας δίδεται για την επόμενη δόση των δανεικών και για τη ρύθμιση των χρεών μας, με άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα η προώθηση και η διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων σε μια σειρά από κρίσιμες διαφορές μας με τα γειτονικά κράτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ  παράδειγμα το Σκοπιανό. Οπως θα διαβάσετε σήμερα στο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς μας στο Βερολίνο Φαίης Καραβίτη, το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της FYROM με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει στο τραπέζι, εν μέσω κρίσης, με γερμανική υποστήριξη, ακόμη και χωρίς προηγούμενη διευθέτηση του ακανθώδους ζητήματος της ονομασίας. Οι Γερμανοί τάσσονται μάλιστα υπέρ της ταχείας διαδικασίας, καθώς εκτιμούν ότι η αδυναμία της Ελλάδας προσφέρει «ιδανική ευκαιρία». Πιέζουν για έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του Δεκεμβρίου! Και σε όσους επισημαίνουν ότι θα υπάρξει ελληνική αντίδραση, σπεύδουν να απαντήσουν ότι «η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη». Θα χρησιμοποιήσουν άραγε στο μέλλον το ίδιο επιχείρημα και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές; Μήπως και αν αντιδράσουμε στα οικονομικά και πολιτικά σχέδιά τους για τη Θράκη;

ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟτου τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζει πλέον η γερμανική διπλωματία είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Βερολίνου κ. Βεστερβέλε φιλοξένησε εκεί τους ομολόγους του από την Ουγγαρία, την Αλβανία, τη Σερβία, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη FYROM, τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο. Παρών και ο κ. Χασάν Γκιογούς, υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Θέμα η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Απούσα μόνον η Ελλάδα... Και η εξήγηση γι’ αυτό, ακόμη πιο προκλητική, ήρθε από τα χείλη κορυφαίου Γερμανού διπλωμάτη: «Δεν φταίμε εμείς αν η Ελλάδα επέλεξε να γίνει από ατμομηχανή της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων απαθής παρατηρητής, παραχωρώντας τη θέση της στη Αγκυρα»! Και αυτά γίνονται και λέγονται λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η χώρα μας θα πιεσθεί τώρα έντονα από τους δανειστές της προκειμένου να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις. Δεν τους αρκεί ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος που ήδη ασκούν στα εσωτερικά μας πράγματα. Δεν τους αρκεί η ενισχυμένη, ασφυκτική επιτροπεία. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως όχι μόνο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Επιδιώκουν να ξαναμοιράσουν την τράπουλα για να αποκτήσουν οριστικά και σε απόλυτο βαθμό τον στρατηγικό, οικονομικό και πολιτικό έλεγχο στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ιδίως στο Αιγαίο, που τελευταία «μυρίζει» πετρέλαιο... Και για να το επιτύχουν θα επιδιώξουν να μας «κοντύνουν», θα επιδιώξουν να μας αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;  Θα κρατήσουμε όρθια τη χώρα; Θα επιμείνουμε στα εθνικά μας δίκαια; Ή μετά το οικονομικό μνημόνιο, που μας οδήγησε στην ύφεση και στην πτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας μας, θα υπογράψουμε τώρα και ένα πολιτικό μνημόνιο ντροπής και υποχωρήσεων, που θα μας οδηγήσει σε εθνικό «ακρωτηριασμό»; Με τον λαό και τον στρατό πεινασμένο και κυρίως ηθικά εξουθενωμένο, οι κίνδυνοι εμφανίζονται σήμερα μεγαλύτεροι από κάθε άλλη φορά. Ας ελπίσουμε η κραυγή αγωνίας του Αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου Χρηστίδη να αφυπνίσει έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα την πολιτική μας ηγεσία. Ας ελπίσουμε ότι οι ταγοί μας θα συνειδητοποιήσουν πως έρχεται σφοδρή καταιγίδα, πως θα δεχθούμε δηλαδή επιθέσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα ανοιχτά μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων και πως πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν –έστω και στοιχειωδώς- για να οργανώσουν και να ενισχύσουν την εθνική μας άμυνα... Ας ελπίσουμε...