Τρίτη, Απριλίου 30

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Κατέθεσε αγωγές η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: 30/04/2013 - 20:53
Τελευταία δημοσίευση: 20:53Πολιτική
Κατέθεσε αγωγές η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Κατέθεσε αγωγές η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Αποζημίωση της τάξης των 200.000 ευρώ ζητά η Μαργαρίτα Παπανδρέου με αγωγή που κατάθεσε εναντίον των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Δημοκρατία» και «Βήμα της Κυριακής» για δημοσιεύματα που αφορούν την εμπλοκή της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της εταιρείας του ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην αγωγή της στρέφεται παράλληλα εναντίον των Στυλιανού Στασινόπουλου, Νικόλαου Λέκκα και του Ευάγγελου Καραμάνου, στελεχών του ΣΔΟΕ.
Τέλος, ζητά 6μηνη προσωποκράτηση για τους εκδότες των τριών εφημερίδων ενώ στρέφεται και εναντίον της δημοσιογράφου του Βήματος Ιωάννας Παπαδάκου.
«Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου.  Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Όσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν» δήλωσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Πηγή:thepaper.gr

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο – «ταφόπλακα» της Κύπρου

Τελευταία ανανέωση: Τρίτη 30 Απριλίου 2013 19:46
Με 29 ψήφους υπέρ και 27 κατά, όπως αναμενόταν δηλαδή, υπερψηφίστηκε στην κυπριακή Βουλή το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση με την Τρόικα.
Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο – «ταφόπλακα» της Κύπρου
Η συζήτηση άρχισε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 18:50 με τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί του Μνημονίου. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20), του ΔΗΚΟ (8) και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.
Εναντίον του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (19), της ΕΔΕΚ (5), ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Νίκος Κουτσού, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλία

Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/303450/yperpsifistike-to-mnimonio-–-tafoplaka-tis-kyproy#ixzz2S12miS7i

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Στα άκρα η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: 30/04/2013 - 18:17
Τελευταία δημοσίευση: 18:22Πολιτική
Στα άκρα η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου
Στα άκρα η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών. Να συμμετάσχει στη συζήτηση για τα οικονομικά που θα γίνει στην ΚΠΕ καλεί τον προκάτοχό του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το κλίμα που δημιουργείται διαλύει το ΠΑΣΟΚ» απαντά ο Παπανδρέου. Απορρίφθηκαν προς το παρόν οι εισηγήσεις για διαγραφή.

Οξύνεται η σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος, με την ενότητα της Ιπποκράτους να κρέμεται σε μια κλωστή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απορρίπτοντας τις εισηγήσεις για διαγραφή του Παπανδρέου, απάντησε με σκληρή γλώσσα μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του κόμματος στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, καλώντας τον μάλιστα να συμμετάσχει στη σχετική συζήτηση που θα γίνει στην ΚΠΕ για τα οικονομικά, προειδοποιώντας ότι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης είναι τα όργανα που εξέλεξε πρόσφατα το Συνέδριο.

«Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες» προειδοποιεί τον πρώην Πρόεδρο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

• Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

• Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

• Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Οι σχέσεις των δυο ανδρών, μετά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι έφτασαν στα άκρα, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε και εξέτασε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του προκατόχου του.

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κρέμεται σε μια κλωστή, αφού η σύγκρουση αναβάλλεται για αργότερα, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κυβερνητικούς εταίρους και το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν επιπτώσεις των εξελίξεων στην κυβερνητική συνοχή.

Η Ιπποκράτους οργίστηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου αναφέρεται ότι «εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό όπως τονίζει δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. «Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος» αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος.

Νωρίτερα με άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους αφήνονταν ευθέως να εννοηθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα παραστατικά για τις δαπάνες, ενώ τόνιζε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποστασιοποιήθηκε από την κίνηση Καρχιμάκη που ιδρύθηκε ως τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, πίσω από την οποία η ηγεσία του κόμματος πιστεύει ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου

Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Δεν είχε σκοπό να εστιάσει την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών.

Επειδή όμως, σε ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Γ. Παπανδρέου «εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του» και ότι μίλησε για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σημειωθούν τα εξής, προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων:

Τη συνάντηση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων και των δαπανών, την περίοδο 2003-2011.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο έλεγχος στοχεύει στην χάραξη μιας καθαρής διαχωριστικής γραμμής, καθώς τώρα μόνο το μοντέλο μιας λιτής, αυτοχρηματοδοτούμενης διαχείρισης, μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει αποδεκτό από τη κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.


Η άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση  

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από το Γιώργο Παπανδρέου να συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ.

Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Πρώτο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.

Ένα βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Επειδή ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα θα επισκεφθεί την Πάτρα συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρέπει να ολοκληρωθεί και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες. 


Πηγή: real.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Η ΒΑΡΔΙΑ





ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ .ΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ

ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: 30/04/2013 - 09:01
Τελευταία δημοσίευση: 09:01Τσούζουν
ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Καθώς αύριο ξημερώνει Πρωτομαγιά θα ανατρέξουμε σε δύο πατριώτες που μας δίδαξαν  να μη φοβόμαστε το θάνατο και να  δίνουμε τα πάντα για την πατρίδα: Ναπολέων Σουκατζίδης είναι ο ένας Αλέκος Παναγούλης ο άλλος. Εφυγαν την ίδια μέρα, σαν  αύριο…
Ηταν Πρωτομαγιά του 1944 όταν οι χιτλερικοί εκτέλεσαν ομαδικά 200 Ελληνες πατριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Βάρβαρα αντίποινα για το σκοτωμό ενός στρατηγού τους από τους αντάρτες στους Μολάους. Ανάμεσά τους ο Ναπολέων Σουκατζίδης, ένας σπουδαίος αγωνιστής του ΚΚΕ. Ο Γερμανός στρατοπεδάρχης του Χαϊδαρίου, που τον χρειαζόταν για διερμηνέα, τον ξεχώρισε από τους 200 και πήγε να βάλει άλλον στη θέση του. Εκείνος το αρνήθηκε και έπεσε μαζί με τους 199 φωνάζοντας «ζήτω η Ελλάδα»!
Με την Ελένη Γλύκατζη (Αρβελέρ),την Αννα Συνοδινού και τον Μάνο Χαζηδάκη, που ανήκαν τότε στην αντιστασιακή μου ομάδα,  μαζεύαμε εκείνη τη μέρα τα σημειώματα που έριχναν οι 200 μελλοθάνατοι από τα φορτηγά, καθώς οδηγούντο στο Σκοπευτήριο.Τι μέρα, Θεέ!
Ηταν Πρωτομαγιά του 1976 όταν ο Αλέκος Παναγούλης σκοτώθηκε με το αυτοκίνητό του, στη λεωφόρο  Βουλιαγμένης λίγες μέρες πριν αποκαλύψει, με ντοκουμέντα (που περιέργως χάθηκαν) ποιοί από τους παλαιούς πολιτικούς είχαν συνεργασθεί με τη χούντα. Αλλος ένας αγνός και άδολος μαχητής της αντίστασης που ήλθε πολλές φορές φάτσα με το θάνατο χωρίς να τον φοβηθεί. Αποπειράθηκε να εξοντώσει τον Παπαδόπουλο ως τύραννο, στις 13 Αυγούστου του 1968 στη Βάρκιζα. Πιάστηκε, δραπέτευσε, ξαναπιάστηκε, καταδικάστηκε δις σε θάνατο, αρνήθηκε και αυτός την απονομή χάριτος, αγωνίστηκε ως βουλευτής του κέντρου, έγινε παγκόσμιο σύμβολο, υπήρξε το ίνδαλμα της  ο Οριάνας Φαλάτσι, έμεινε και αυτός στην ιστορία…
Επιμύθιο: Από μερικούς τέτοιους άφοβους μαχητές έχει ανάγκη και σήμερα η δόλια πατρίδα .Και από κάποιους ηγέτες να υψώσουν ανάστημα στον κατακτητή όπως σαν σήμερα επαναστάτης  Ιησούς  στο τότε κατεστημένο των Γραμματέων και Φαρισαίων! …

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σοκ στον Πειραιά. Αυτοκτόνησε ο Κ. Ρεσβάνης

Πρώτη καταχώρηση: 30/04/2013 - 11:29
Τελευταία δημοσίευση: 11:29Κοινωνία
Σοκ στον Πειραιά. Αυτοκτόνησε ο Κ. Ρεσβάνης
Σοκ στον Πειραιά. Αυτοκτόνησε ο Κ. Ρεσβάνης

Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Ρεσβάνης, ήταν ο άνδρας που αυτοκτόνησε πριν από λίγο, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά, στην οδό Παλαιολόγου 5, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.
Ο άτυχος 55χρονος δικηγόρος, διαπιστώθηκε ότι είναι κλινικά νεκρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες, φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2009.

Ο Κωνσταντίνος Ρεσβάνης είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και τον Δεκέμβρη του 2012.   enikos.gr


ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Κούρδοι εναντίον Τσετσένων για την απαγωγή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 04:21
Οι Κούρδοι της Συρίας φέρονται να έχουν εντοπίσει τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες και ετοιμάζουν επιχείρηση για τη διάσωσή τους, ενώ γνωρίζουν και δίνουν στη δημοσιότητα την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την απαγωγή τους, πρόκειται για την ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία φυσικά ανήκει στο συνοθύλευμα των ισλαμιστών ανταρτών που αυτοονομάζεται συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού Πρακτορείου Firat News, o Στρατός Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η οργάνωση που απήγαγε τους δυο μητροπολίτες στη Συρία, είναι η ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία ανήκει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος, ως γνωστόν, στηρίζεται ανοικτά από την Τουρκία.

Ομάδες κούρδων μαχητών 300 ανδρών συνολικά, φέρεται να έχουν περικυκλωσει το σημείο στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι δύο απαχθέντες μητροπολίτες. Πιθανόν μαζί με τους Κούρδους να βρίσκεται ρωσική ομάδα ειδικών δυνάμεων, καθότι εντυπωσιάζει η ταχύτητα με την οποία βρήκαν το σημείο κράτησης των μητροπολιτών. Αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πάντα σύμφωνα με τον YPG μέσω του Πρακτορείου Firat News , δόθηκε από τους Κούρδους διορία προς τους ισλαμιστές της Feteh El-Hesun να απελευθερώσουν τους δυο μητροπολίτες, ειδάλως οι μονάδες του κουρδικού Στρατού Λαϊκής Άμυνας θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους, δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζουν την τοποθεσία που κρατούνται οι δυο ιερωμένοι.

Οι Κούρδοι ζητούν επίσης από τους απαγωγείς να ζητήσουν συγνώμη από τους χριστιανούς για το περιστατικό.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: defencenet.gr

Δευτέρα, Απριλίου 29

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

"Μανωλάδα" στο Λαχανά Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 21:24
Τελευταία δημοσίευση: 21:24Κοινωνία
Μανωλάδα στο Λαχανά Θεσσαλονίκης
"Μανωλάδα" στο Λαχανά Θεσσαλονίκης

Συνθήκες που θυμίζουν...Μεσαίωνα περιέγραψε στους έκπληκτους αστυνομικούς, 46χρονη αλλοδαπή η οποία κατήγγειλε ότι 44χρονος, που την απασχολούσε στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί στην περιοχή του Λαχανά στη Θεσσαλονίκη, την παρενοχλούσε σεξουαλικά, την ανάγκαζε να κοιμάται δίπλα στα...ζώα, ενώ είχε βάλει και έναν 80χρονο να την προσέχει για να μην δραπετεύσει.
Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τη "φυλακή" της, το πρωί της Κυριακής, και να καταγγείλει στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τις τραγικές συνθήκες που βίωνε στα χέρια του "εργοδότη" της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας "κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δυόμισι ετών, 44χρονος ομογενής, εκμεταλλευόταν την εργασία της σε κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε στην περιοχή του Λαχανά Θεσσαλονίκης είτε με τη χρήση και απειλή σωματικής βίας είτε με την κατά περίσταση παρακράτηση του δελτίου αστυνομικής της ταυτότητας, δίχως να της καταβάλει το σύνολο της προσυμφωνημένης αμοιβής.
Επίσης, η 46χρονη, διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο εκτροφής και σταυλισμού των ζώων, ενώ κατήγγειλε και την σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση από τον 44χρονο.
Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της 46χρονης, 80χρονος ομογενής, την επιτηρούσε προκειμένου να μη διαφύγει, καθώς επίσης επόπτευε και την ορθή εκτέλεση των εργασιών που της είχαν αναθέσει".
Αμέσως μετά την καταγγελία, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στην οικία του 44χρονου, στην περιοχή του Λαγκαδά.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:thesstoday.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δήλωση Γ.Ραγκούση για την χθεσινή απόφαση να επανακάμψουν τα stage στο δημόσιο και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ
Εισερχόμενα
x

Γιάννης Ραγκούσης
3:58 μ.μ. (Πριν από 17 ώρες)

προς Εμένα
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται. Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη contact@ragkousis.gr
Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;

Το Δεκέμβριο του 2009 με το Ν.3812, πριν καν εμφανιστεί στον ορίζοντα η τρόικα και το μνημόνιο, καταργήσαμε την ομηρία των νέων ανθρώπων από τα stage και καθιερώσαμε την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις, ακόμη και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που παρέμεναν εκτός δικαιοδοσίας του ΑΣΕΠ σύμφωνα και με τον Ν.2190/94.
 
Η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2009, έκανε ένα πλήρες και αποφασιστικό βήμα προς την απόλυτη αξιοκρατία, αλλά κυρίως, προς την ριζική αλλαγή της μεταπολιτευτικής νοοτροπίας που ήθελε το δημόσιο τομέα ως προορισμό της επαγγελματικής προοπτικής  μέσω παλαιοκομματικών προσλήψεων..
 
Η πελατειακή Ελλάδα δέχτηκε ένα καίριο πλήγμα ενώ  η μεταρρύθμιση του Ν.3812 κατάφερε να επιζήσει 3,5 χρόνια.
 
Τον Απρίλιο του 2013 όμως, χθες το βράδυ συγκεκριμένα, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μας ξαναγύρισε στην εποχή της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας, της νοοτροπίας που χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος.
 
Επανέκαμψαν τα προγράμματα τύπου stage στο δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190 ! 
 
Οι άνεργοι εμπαίζονται καθώς καμία δεξιότητα δεν θα αποκτήσουν, το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό.
 
Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες θα αναλάβουν αποκλειστικά το πολιτικό κόστος από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν θα επιλεγούν  για να υπαχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Την ίδια στιγμή ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι μεν θα πιέζουν, οι δε θα υπόσχονται, "κλείνοντας το μάτι", τη μονιμοποίηση διαμέσου της προσαύξησης της μοριοδότησης που και αυτή καταργήθηκε για λόγους ισονομίας με τον  Ν.3812.
 
Η Ελληνική οικονομία θα στερηθεί για μια ακόμη φορά την ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο εργάζονται εκατομμύρια έλληνες θα παρακολουθεί να εξελίσσεται ερήμην των αναγκών του ένα ακόμη επεισόδιο πελατειακού πολιτικού παιχνιδιού.
 
Οι συλλήβδην  στοχοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα κοιτούν αδιαμαρτύρητα τη δημιουργία ξανά ενός θεσμικού, διοικητικού και εργασιακού προβλήματος που στο μέλλον θα επιχειρηθεί εκ νέου η επίλυσή του με ανερμάτιστες και άδικες οριζόντιες πολιτικές..
 
Η ζημιά για τον τόπο είναι πολύ μεγάλη, είναι ανυπολόγιστη.
Ό,τι φτιάξαμε χαλάνε.
Πώς μπορεί να υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο με ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;



 email: info@ragkousis.gr
    website: www.ragkousis.gr
  Γιάννης Ραγκούσης

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΤΕ) ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ)

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την 1η Μαΐου ανακοίνωσαν τα σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, γεγονός που σημαίνει ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν ...
με προσωπικό ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται πιο βάρβαρα μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 14:16
Τελευταία δημοσίευση: 14:20Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται πιο βάρβαρα μέτρα
ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται πιο βάρβαρα μέτρα

Για «πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση του Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι διαθέτει «κρυφή ατζέντα» για νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
«Οι τροπολογίες Μανιτάκη για κατάργηση της προσωρινής προστασίας των εργαζομένων και Βρούτση για μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, που αποσύρθηκαν μέχρι να επανέλθουν δριμύτερες, καθώς και η τροπολογία εμπνεύσεως Βενιζέλου για την απασχόληση των ανέργων συνιστούν το μνημονιακό καμβά όπου θα ξεδιπλωθεί το ταλέντο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ισοπεδώνοντας πλήρως τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού», παρατηρεί η Κουμουνδούρου.
Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «τα μεροκάματα των 19 ευρώ και των 17 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνιστούν την πρόβα τζενεράλε των νέων αντιδραστικών σχεδίων διάλυσης κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω μείωσης των μισθών».
«Πόσο θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός να κρύβεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο, πανικοβλημένος και  αδύναμος να δικαιολογήσει στο ελάχιστο τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου, που ο ίδιος διακήρυττε την επαναδιαπραγμάτευσή του;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνέχισης στον ίδιο καταστροφικό δρόμο των μνημονίων». enikos.gr

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΡΝΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Λιτό θα είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 12:16
Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι με δυσκολία θα καταφέρουν να γεμίσουν το φετινό τραπέζι...
Τα μνημόνια, η άνευ προηγουμένου ακρίβεια αλλά κυρίως η άδεια τσέπη του Έλληνα παίζουν καταλυτικό ρόλο στο φτωχότερο ίσως πασχαλινό τραπέζι των τελευταίων χρόνων.
Αγανακτισμένοι οι πολίτες
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των πολιτών στο newsbomb.gr.
«Κατακουρεμένη η σύνταξη. Οι τιμές απλησίαστες. Όσο για το φετινό μου τραπέζι πολύ λιτό. Εγώ σκέφτομαι να πάρω κοτόπουλο αντί αρνί» λέει στην κάμερα μία γυναίκα που έκανε τα ψώνια της στην Βαρβάκειο αγορά.
Που μας έχουν οδηγήσει όμως οι κυβερνώντες... Αντί να χαιρόμαστε το παραδοσιακό μας αρνί να σκεφτόμαστε τρόπους προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα.
«Πολύ ακριβό. Μας έχουν κάνει να μη ξέρουμε από που να στρίψουμε» τονίζει με νόημα μία άλλη κυρία.
Μία πρόταση που εμπερικλείει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εξέφρασε άλλη μία νοικοκυρά. «Καλές είναι οι τιμές εμείς δεν έχουμε λεφτά» είπε με όσο χαμόγελο της έχει απομείνει. «Το τραπέζι μας θα είναι λίγο μέτριο» συνέχισε.
Όμως και οι έμποροι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο υποψήφιος πελάτης και κάνουν το καλύτερο δυνατόν. «Από πέρυσι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές αλλά ο κόσμος που δεν έχει λεφτά διαμαρτύρεται ότι είναι ακριβές. Πιο φθηνά από πέρυσι αλλά και ο κόσμος πιο φτωχός από πέρυσι.» δηλώνει με νόημα ένας έμπορος.
Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι θα μας αφανίσουν ακόμα και την παράδοση! Μάχονται για αυτό και το επιδιώκουν με κάθε τρόπο...

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία τη Μ. Τετάρτη

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 10:55
Τελευταία δημοσίευση: 11:00Κοινωνία
ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία τη Μ. Τετάρτη
ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία τη Μ. Τετάρτη 

Η ΓΣΕΕ διαφωνεί με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, επιμένοντας ότι ο εορτασμός θα πρέπει να γίνεται την 1η Μαΐου. Γι' αυτό και κήρυξε 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.
Έτσι, βάσει της υπουργικής απόφασης, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.  enikos.gr

ΑΠΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 11:12
Τελευταία δημοσίευση: 11:12Κοινωνία
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε να προχωρήσει την Πρωτομαγιά, Μεγάλη Τετάρτη, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Λόγω της απεργίας, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.  enikos.gr

ΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,ΚΑΘΗΚΙΑ, ΦΤΟΥ ΣΑΣ

ΟΑΕΕ: Μεγάλη Τρίτη οι συντάξεις Μαϊου

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 09:54
Τελευταία δημοσίευση: 09:54Κοινωνία
ΟΑΕΕ: Μεγάλη Τρίτη οι συντάξεις Μαϊου
ΟΑΕΕ: Μεγάλη Τρίτη οι συντάξεις Μαϊου 

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημέρωσε ότι η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου.
Η πληρωμή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους των Τομέων (ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ). enikos.gr

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΠΛΩΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΡΑΠΛΕΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ,ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Ναυάγιο στη Μεθώνη - Δύο νεκροί Σύροι ναυτικοί, αγνοούνται οκτώ

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 08:33
Τελευταία δημοσίευση: 08:33Κοινωνία
Ναυάγιο στη Μεθώνη - Δύο νεκροί Σύροι ναυτικοί, αγνοούνται οκτώ
Ναυάγιο στη Μεθώνη - Δύο νεκροί Σύροι ναυτικοί, αγνοούνται οκτώ
Δύο σορούς ανέσυρε το λιμενικό από το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Μεθώνης, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας. Αγνοούνται άλλοι οκτώ.
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα, Σύροι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis. Το πλοίο που βυθίστηκε μετέφερε λιπάσματα κα εκφράζονται φόβοι για τις οικολογικές συνέπειες.
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο.  enikos.gr

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑΙ 168 ΟΧΙ 123 ΠΑΡΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ 292 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 00:53
Έντονες αντεγκλίσεις, ένταση και διαφωνίες κυριάρχησαν στη διαδικασία με αποτέλεσμα να κάνει «διορθωτικές αλλαγές» ο κ. Γιάννης Στουρνάρας
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το πολυνομοσχέδιο που προώθησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας για τα προαπαιτούμενα ώστε να εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης. Ήταν μια έντονη συνεδρίαση με αντεγκλίσεις, διαφωνίες και εντάσεις.
Το θέμα είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε να κάνει κάποιες μικρές διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ύστερα από την έντονη πίεση της αντιπολίτευσης.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:
  • «Ναι» ψήφισαν  168 βουλευτές
  • «Όχι» ψήφισαν  123 βουλευτές
  • «Παρών» ψήφισε ένας βουλευτής
  • Συνολικά ψήφισαν 292 βουλευτές
Οι τροπολογίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από 170 βουλευτές, ενώ εναντίον ψήφισαν 121 βουλευτές κι ένας παρών. 
Το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό κατ' άρθρο και ως σύνολο από την πλειοψηφία της Βουλής. 
Από τις πρώτες διαπιστώσεις φάνηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει τα προσχήματα και να συνεχίσει την τακτική υποτέλειας προς την τρόικα. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η αντιπολίτευση για πρώτη φορά φάνηκε ιδιαιτέρως επικριτική και αυστηρή προς την τρικομματική κυβέρνηση, την οποία σφυροκόπησε επανειλημμένως ακόμα και λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.
Οι «βελτιώσεις»
Μετά από έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών αναγκάσθηκε να δεχθεί περισσότερες δόσεις, μείωση οφειλής ή και εξαίρεση από το χαράτσι για όσους είναι στο όριο της φτώχειας, με προσθήκη που κατέθεσε το απόγευμα στο πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα, τα πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια, θα πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα σε περισσότερες δόσεις ή θα μειωθεί το ύψος τους ή θα έχουν πλήρη απαλλαγή από αυτό.
Η τροπολογία αφορά σε ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία. Συμφωνήθηκε επίσης με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να καθοριστούν τα κριτήρια και τα όργανα που θα την εφαρμόσουν.
Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε παράλληλα, αναδιατύπωση που επιχειρεί να απαντήσει στις ανησυχίες των επιχειρήσεων στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, για τις κρατικές ενισχύσεις που είχαν λάβει και που σήμερα καλούνται να επιστρέψουν εντόκως πίσω, καθώς αυτές έχουν κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τροπολογία προβλέπει πως για καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων παραμεθορίων περιοχών, που είχαν θεσμοθετηθεί τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια, και τα οποία έχουν κριθεί παράνομα αλλά η επίσημη διαδικασία έρευνας ξεκίνησε πριν από 8 έτη ή αργότερα, η απόφαση ανάκτησης των χορηγηθέντων πόρων, διαβιβάζεται στην Κομισιόν «ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης με ευνοϊκότερους όρους, για λόγους προστασίας της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».
Οι δύο προσθήκες, απαντούν σε σειρά παρατηρήσεων βουλευτών, που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια.
Έγινε επίσης δεκτό το άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε ΟΤΑ. Ο κ. Στουρνάρας δέχθηκε ένα από τα τρία άρθρα της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, θέμα που προκάλεσε εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση.
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε τη ρύθμιση που αφορά σε εκτέλεση προγράμματος ολιγόμηνης απασχόλησης ανέργων σε Δήμους και Περιφέρειες, όχι όμως και τα άρθρα για τη μείωση εργοδοτικών εισφορών, ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.
Ο υπουργός εξήγησε ότι «δεν έχουμε τους δημοσιονομικούς πόρους» για να στηριχθεί το μέτρο, ωστόσο δεσμεύθηκε να το ξαναδεί όταν θα υπάρξει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.
Επιπλέον, με άλλη προσθήκη που κατέθεσε ορίζεται ότι επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίων άρτου στα σούπερ μάρκετ κ.α. αλλά «σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο και τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων».
Ο Γ. Στουρνάρας έκανε επίσης δεκτή την τροπολογία για τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί από την πράξη του ΑΣΕΠ από το 2010. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα και οι οφειλές στους ΟΤΑ.
Εντάσεις
Η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης. Η αρχή έγινε με την κατάθεση ένστασης περί αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε.
Ακολούθησαν έντονες επικρίσεις του υπουργού Οικονομικών κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απάντηση σε υψηλούς τόνους από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «διαψεύσθηκαν οι προφήτες της καταστροφής».
Τα κυριότερα σημεία της συνεδριάσεως
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας επεχείρησε να πείσει για την αναγκαιότητα του πολυνομοσχεδίου για το οποίο παραδέχθηκε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχει θέσει (προφανώς εκβιαστικά) η τρόικα ώστε να επιτρέψει την εκταμίευση των 2,8 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στις απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής το από πού θα βρεθούν οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ισχυριζόμενος πως αυτή «είναι η τελευταία ευκαιρία». Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν και ανέφερε πως από την 1η Ιουνίου θα γνωρίζει η Ελλάδα τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων και τη μέση σύνταξη. 
Οι χαλαρές σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων φάνηκαν μετά την αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Στουρνάρα. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε από το βήμα της Βουλής: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός», υπονοώντας τον κ. Στουρνάρα. Ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε να επιτεθεί πάλι εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε αιχμάλωτο «μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του». 
Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει προσωπικώς στον κ. Βενιζέλο, αλλά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσιάζει από τη Βουλή. Σε ένα σημείο μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους και χειροκροτήθηκε.
Θορυβώδης και επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής. Επειδή ο προεδρεύων κ. Γιώργος Καλαντζής δεν κατάφερε να διακόψει τον θόρυβο από τις ομιλίες στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος εθίγη και απεχώρησε διαμαρτυρόμενος ενώ τον ακολούθησαν οι βουλευτές του κόμματός του εκτός της αίθουσας, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία. 
Διμέτωπη ήταν η επίθεση της επικεφαλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα. Αυστηρή και επικριτική γλώσσα χρησιμοποίησε τόσο εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως από τη σκοπιά του λαού, τα δύο κόμματα δεν διαφέρουν.
Ο γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» κ. Νίκος Μιχαλολιάκος κατήγγειλε «ωμό εκβιασμό» και για το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο λέγοντας ότι ξέρει υπαλλήλους με προσόντα που μπήκαν στο δημόσιο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ αλλά κινδυνεύουν να φύγουν και την ίδια ώρα «θα μείνουν στο δημόσιο τα κομματόσκυλα που μπήκανε από το παράθυρο».

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΟΙ ΠΟΛΙΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ

Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Πρώτη καταχώρηση: 29/04/2013 - 04:10
Τελευταία δημοσίευση: 04:26Διάφορα
Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία
Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία
Η λιτότητα έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, οδηγώντας σε αυτοκτονίες, κατάθλιψη και σε λοιμώδεις ασθένειες, καθώς μειώνεται η πρόσβαση σε φάρμακα και στην ιατρική φροντίδα, αναφέρει μελέτη ερευνητών.
Μετά από μια δεκαετή έρευνα, που διεξήγαγαν ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ και ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας, Σανιάι Μπασού, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αποδεικνύεται ότι η λιτότητα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Στη μελέτη τους που αναμένεται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 10.000 αυτοκτονίες και έχουν διαγνωστεί περίπου ένα εκατομμύριο περιπτώσεις κατάθλιψης, εξ αιτίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης υφεσης» και των συνοδευτικών της λιτότητας που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.
Στην Ελλάδα, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό για την πρόληψη του ιού HIV, παρατηρήθηκε αύξηση στα ποσοστά του AIDS κατά περισσότερο από 200% από το 2011. Η χώρα όπως αναφέρεται στη μελέτη, γνώρισε επίσης το πρώτο κρούσμα ελονοσίας εδώ και δεκαετίες, εξ αιτίας των περικοπών του προγράμματος ψεκασμού κατά των κουνουπιών.
Στη Βόρεια Αμερική περισσότερο από πέντε εκατομμύρια αμερικανοί έχουν χάσει την πρόσβαση σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ στην Βρετανία, περίπου 10.000 οικογένειες έχουν μετατραπεί σε αστέγους, εξ αιτίας του προϋπολογισμού λιτότητας της κυβέρνησης.
«Οι πολιτικοί μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία από τις οικονομικές επιλογές τους », δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συν-συγγραφέας της μελέτης με τίτλο: The Body Economic: Why Austerity Kills   enikos.gr

Κυριακή, Απριλίου 28

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

«Συνεχίζετε την ίδια καταστροφική πολιτική»

  • Κυριακή, 28 Απριλίου 2013,  20:58 

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

«Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«Πάντοτε μας σώζετε στο παρα πέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».  Newsbest.gr

ΕΨΑΧΝΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ


Άνεργος και αγανακτισμένος ο δράστης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 17:44


Σοκαρισμένη είναι η ιταλική κοινωνία ύστερα από το πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν εξοργισμένο πολίτη, ο οποίος όπλισε το χέρι του με μια Beretta διαμετρήματος 7,65 mm και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών την ώρα που ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μία έγκυος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο δράστης συνελήφθη. Πέρα από την προσωπική ιστορία του δράστη, συγκλονίζει επίσης η ευαισθησία και η κατανόηση που επέδειξαν οι καραμπινιέροι για αυτόν, καθώς έβαλαν κατά των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβληθεί τόσο στους ίδιους όσο και στον λαό.

Το προφίλ του δράστη

Σφαίρες στο Παλάτσο Κίτζι
Σφαίρες στο Παλάτσο Κίτζι
Ο 49χρονος Λουίτζι Πρεΐτι, ο οποίος κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο, ήταν ο άνθρωπος που η οργή τού όπλισε το χέρι. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο δράστης πρόσφατα απολύθηκε από τη δουλειά του -εργαζόταν ως οικοδόμος-, ενώ επιπλέον χώρισε με τη σύντροφό του.

Έψαχνε εναγωνίως για δουλειά. Του αρκούσε ένα μεροκάματο. Μάταια όμως. Η δουλειά στην οικοδομή, ανύπαρκτη.  zouga.gr

ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για αποχώρηση από την κυβέρνηση!

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 28 Απριλίου 2013 08:46
 Τώρα θυμήθηκε ο Βενιζέλος να κάνει αντιπολίτευση;
ΠΑΣΟΚ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
 Το πολιτικό θράσος μερικών πολιτικών μπορεί μερικές φορές να υπερβεί κάθε όριο. Πάρτε για παράδειγμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο που πληροφορίες τον θέλουν, από εκεί που παρακαλούσε τον Σαμαρά για ένα υπουργείο, τώρα να σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
Ο «σχιζοφρενικός» τρόπος με τον οποίον το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διαχειριστεί τον ρόλο του στο νέο πολιτικό σκηνικό του τόπου, προμηνύει τα πολλαπλά αδιέξοδα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ηγεσία του. 
Συνεργάτες του εισηγούνται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κάτι πρέπει επιτέλους να κάνει ώστε να μην εδραιωθεί στην συνείδηση της βάσης ότι το κόμμα έχει μεταλλαχθεί και ότι στην ουσία έχει κατά κάποιον τρόπο συγχωνευθεί με την δεξιά του κ. Αντώνη Σαμαρά», όπως χαρακτηριστικά λένε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Όμως ο Βενιζέλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που με τις επιλογές του ως Υπουργός Οικονομικών έχει μπει στο ίδιο κάρδο της ιστορίας με τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου. 
  • Υπερασπίστηκε με πάθος το Μνημόνιο. 
  • Επέβαλλε με ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό πάθος τις επιλογές του Μνημονίου. 
  • Ακολούθησε πιστά τις υποδείξεις των δανειστών μας δίχως να παρεκλίνει ούτε κεραία από τον δρόμο που είχε χαράξει ο προκάτοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 
Πώς θα έρθει σήμερα να τραβήξει ξαφνικά μία κόκκινη γραμμή απ' όλα αυτά, σα να μην τρέχει κάστανο; 
Αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα, που κατά πολλούς κρατά σιδεροδέσμιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην στήριξη της κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς ακόμα κι αν αποχωρήσει από αυτόν, κανείς δεν θα πιστέψει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το κάνει γιατί δήθεν... οραματίζεται μία άλλη πολιτική. 
Αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό με το οποίο πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι η επιστροφή του κόμματος στις ρίζες του και η επανασύνδεσή του με την εκλογική και κομματική βάση του, δεν μπορεί να γίνει όταν στην ηγεσία του είναι ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τα οικτρά λάθη της πολιτικής και της διακυβέρνησης Παπανδρέου. 
Υπό αυτήν την έννοια αν το δει κανείς, ο Βενιζέλος θεωρείται ήδη καμμένο χαρτί όταν ανέλαβε την καυτή πατάτη που του πέταξε στον ανασχηματισμό του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτοντάς του το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Οικονομικών. Τότε, αντί ο κ. Βενιζέλος να πει «όχι», δέχτηκε την θέση, με την συνέχεια να είναι γνωστή. 
Αποδεικνύοντας την άποψη που λέει ότι πολλές φορές ένας εφυής πολιτικός δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαστικά κι έξυπνος... Κι ο νοών νοείτω. 
Διαβάστε επίσης:
Βενιζέλος: Θα τους εξαφανίσω!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ,ΨΕΥΤΗ,ΚΛΕΦΤΗ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ,Η ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΥΣΤ ,ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ

Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια...

Πρώτη καταχώρηση: 28/04/2013 - 09:13
Τελευταία δημοσίευση: 09:24Πολιτική
Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια...
Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια...

Έχει χάσει τον ύπνο του ο Πρωθυπουργός. Δεν κλείνει ή δεν μπορεί να κλείσει μάτι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
Πολλές φορές πετάγεται από το κρεβάτι του και προσπαθεί να θυμηθεί αν έκανε κάποιος υπουργός το έργο που του έχει ανατεθεί. Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν κοιμάται τα βράδια το γνωρίζουν πολλοί υπουργοί που συχνά παρατηρούν το κινητό τους να χτυπά χαράματα.
"Είμαι ο Αντώνης..." ακούνε στην άλλη άκρη της γραμμής...

Πηγή: Βηματοδότης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ

Η Ελισάβετ θέλει το Μον Ρεπό

Πρώτη καταχώρηση: 28/04/2013 - 11:13
Τελευταία δημοσίευση: 11:13Κοινωνία
Η Ελισάβετ θέλει το Μον Ρεπό
Η Ελισάβετ θέλει το Μον Ρεπό
Πωλείται το Μον Ρεπό; Ένα "περίεργο" δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph προκάλεσε ταραχή στην Κέρκυρα κι όχι μόνο. Το άρθρο που έχει τίτλο "Πωλήσεις-φωτιά στην Ελλάδα", κάνει λόγο για γενικό ξεπούλημα των "ασημικών" της χώρας προκειμένου να μειώσει το χρέος της. «Από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά, ακόμη και την πρεσβεία της στο Λονδίνο, μία χώρα σε κρίση, η Ελλάδα, πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία» αναφέρει η εφημερίδα.
Αφού αναφέρεται στις πρόσφατες πωλήσεις του Σκορπιού και της Οξυάς, η συντάκτρια γράφει ότι «το ανάκτορο της Κέρκυρας και της Οξυάς, η συντάκτρια γράφει ότι «το ανάκτορο της Κέρκυρας, όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, διατίθεται προς πώληση. Το ίδιο και μια παραθαλάσσια έκταση στην Κέρκυρα, για την οποία η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της λέει ότι βρίσκεται δίπλα σε ιδιοκτησία της δυναστείας των Ρόθτσιλντ».
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, πρόκειται για προβοκατόρικο άρθρο που ήθελε "να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα", όπως αναφέρει παράγοντας της Κέρκυρας, ο οποίος γνωρίζει καλά την ιστορία του ακινήτου. Όπως επισημαίνει ο ίδιος αλλά και στελέχη εταιρειών real estate, το δημοσίευμα πιθανότατα «εκφράζει τους μύχιους πόθους της βασιλικής οικογένειας του Μπάκιγχαμ, η οποία επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει το Μον Ρεπό».
Είναι γεγονός ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια θεωρεί το κτήμα και το αρχοντικό «ιδιοκτησία» της για λόγους... ιστορικούς. Εκεί γεννήθηκε ο Φίλιππος Μαουνμπάντεν, ο μετέπειτα δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής