Τρίτη, Ιουλίου 16

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ BLOG ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΠΑΜΕ ΚΙΜΩΛΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση

Πρώτη καταχώρηση: 16/07/2013 - 07:43
Τελευταία δημοσίευση: 07:43Πολιτική
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση
Τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης και να υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν και οι 155 βουλευτές το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες «βράζουν».
Το άσχημο κλίμα φάνηκε και στην συνάντηση που είχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί με τους βουλευτές της ΝΔ.
«Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ
Τα περισσότερα «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη άσκησαν σκληρή κριτική κυρίως στους Γ. Μαυραγάνη για τα φορολογικά και Κ. Αρβανιτόπουλο για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κανείς ωστόσο δεν είπε ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. 
«Δεν φοβόμαστε εκείνους που αντιδρούν στο προσκήνιο, αλλά αυτούς που σιωπούν και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν» έλεγε με νόημα στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος. Ο γραμματέα της ΚΟ σε ρόλο «διαιτητή» προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών.
Ένα πρώτο δείγμα θα φανεί από τις σημερινές τοποθετήσεις των βουλευτών καθώς αρχίζει στην ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ή έντονη διαφωνία κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχέδιου το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και αυτό φάνηκε και από τις ιδιαιτέρως προσεκτικές δηλώσεις που έκανε ο Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Παιδείας καθώς όπως σημειώνουν δεν είχαν ενημερωθεί για την ένταξη των εκπαιδευτικών (τεχνικών ειδικοτήτων) σε διαθεσιμότητα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.
«Δεν συζητώ με ταλιμπάν»
Τεταμένο ήταν το κλίμα και στην σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο οικονομικών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και του προεδρείου της ΚΕΔΕ.
Η ένταση ήταν τέτοια που σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισε «ταλιμπάν» τον δήμαρχο Νίκαιας παρουσία του Γ. Στουρνάρα.

Πηγή: Real.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ

Παραλύoυν τα πάντα...

Πρώτη καταχώρηση: 16/07/2013 - 07:25
Τελευταία δημοσίευση: 07:25Κοινωνία
Παραλύoυν τα πάντα...
Παραλύoυν τα πάντα...

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Παραλύει σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας με κορύφωση των κινητοποιήσεων των συνδικάτων την 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Με αιχμή του δόρατος τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο «ταφόπλακα» και απαιτούν «να μην ψηφιστεί». Καλούν δε σε συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και τους φοιτητές να συμμετάσχουν. Μισή ώρα νωρίτερα καλεί το ΠΑΜΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Χθες, επίσης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν και νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η διαμαρτυρία απευθύνεται «σε όλους εκείνους που με τις λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές τους έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη λιτότητα, τη φορολεηλασία. Διεκδικούμε αλλαγή της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων του δημοσίου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών».
Λόγω της απεργίας με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ που οργανώνει προσυγκέντρωση των Υγειονομικών κάτω από τα γραφεία της στις 11.00 σήμερα. Την απεργία στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Ιατρών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το πολυνομοσχέδιο «καταστρέφει τα μικρά και τα μεσαία ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια με το clawback που επιβάλλει. Η εφαρμογή του μέτρου ακόμη και στο Ασυλο Ανιάτων Ασθενών, θα έχει αποτέλεσμα πολλοί κατάκοιτοι ασθενείς να βρεθούν στο δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή, επιβάλλει αστυνομικά μέτρα στους γιατρούς με το ποινολόγιο και καταργεί κάθε έννοια χρηστής, δημοκρατικής και έννομης διοίκησης».
Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, καλούν, επίσης, τα μέλη τους να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και έχουν ανακοινωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ τόσο για σήμερα, όσο και για την Τετάρτη 24 Ιουλίου, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Με 4ωρη στάση εργασίας (10.00 - 14.00) συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, με απόφαση της ΠΟΕΣΥ.
Μέσα Μεταφοράς
Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι μετακινήσεις με ορισμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων, με απεργίες και στάσεις εργασίας, στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιήσουν τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα ενώ ματαιώνονται και τα αυριανά πρωινά δρομολόγια. Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.
Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών όμως τα δρομολόγια του μετρό δε θα φτάνουν έως το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».
Προβλήματα σε ορισμένες πτήσεις ειδικά σε περιφερειακά αεροδρόμια ενδέχεται να δημιουργήσει και η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Πηγή: Real.gr

ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ

Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου

Πρώτη καταχώρηση: 16/07/2013 - 02:55
Τελευταία δημοσίευση: 03:01Πολιτική
Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου
Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου
 Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) που αφορούν την λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε η Ολομέλεια της βουλής.
Συνολικά ψήφισαν 283 βουλευτές. Βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια.  Άκυρα βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια και 5 λευκά.
Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34, παρών 67.
Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42 και παρών 18.
Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 παρών 11.
Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση δικαστικού συμβουλίου, αποτελούμενο από πέντε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.   enikos.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 15

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ ΣΟΙΜΠΛΕ

Μας χρωστούν το χρέος μας!

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 07:21
Τελευταία δημοσίευση: 07:21Το blog μου
Μας χρωστούν το χρέος μας!
Μας χρωστούν το χρέος μας!
Η επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να διατυπωθούν επιτέλους επισήμως και σε υψηλούς τόνους οι δίκαιες απαιτήσεις της χώρας μας απέναντι στο Βερολίνο, έστω και με καθυστέρηση έξι και πλέον δεκαετιών. Δυστυχώς, από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα, καμμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να πράξει το αυτονόητο: να θεμελιώσει δηλαδή με ακράδαντα επιχειρήματα, να διατυπώσει πειστικά και να προωθήσει με δυναμισμό τα εθνικά μας αιτήματα για αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου προς τη ναζιστική Γερμανία, για επανόρθωση των τεράστιων βλαβών που προκάλεσαν οι κατακτητές στις υποδομές της χώρας και για επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών μας θησαυρών. Δυστυχώς, όπως έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν στη στήλη αυτή, το πολιτικό μας σύστημα επέδειξε -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- απίστευτη και ύποπτη ολιγωρία. Και το χειρότερο είναι ότι όσοι γενναίοι τόλμησαν κατά καιρούς και έθεσαν το ζήτημα αντιμετωπίστηκαν από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών, αλλά και των δημοσιογράφων, περίπου ως... γραφικοί.
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ υπουργός Οικονομικών έρχεται στην Αθήνα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στη χώρα του, βέβαιος προφανώς ότι θα κάνει έναν... υγιεινό περίπατο, που θα τον ωφελήσει επικοινωνιακά και θα ενισχύσει τα ποσοστά του στις κάλπες του Σεπτεμβρίου. Είναι στο χέρι μας να τον διαψεύσουμε! Η Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας, η Ελλάδα των λουκέτων και των αυτοκτονιών, η Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας δεν μπορεί να μετατραπεί σε «σκηνικό» για την προεκλογική «παράσταση» του κ. Σόιμπλε. Οι ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του για τη σημερινή εικόνα αποσάθρωσης της κοινωνίας μας και για τη συνακόλουθη εθνική μας κατάθλιψη είναι τεράστιες. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όταν το γερμανικό κράτος αρνείται προκλητικά να πληρώσει όσα αποδεδειγμένα μας χρωστά. Το Βερολίνο που έχει ήδη κερδίσει δεκάδες δισ. ευρώ στις «πλάτες» των υπερχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, την περίοδο της κρίσης, το Βερολίνο που δεν έδειξε ποτέ πραγματική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, οφείλει τώρα να επιστρέψει τα λεφτά που μας έκλεψε επί κατοχής, υπό τη μορφή αναγκαστικού δανείου.
ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ του περασμένου Απριλίου, για το ίδιο θέμα, σημειώναμε ότι, αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή στοιχεία των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι πρόκειται για 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. ευρώ για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, δηλαδή για 162 δισ. ευρώ συνολικά. Τόσο ο Μανώλης Γλέζος, που πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στον αγώνα για την επιστροφή των γερμανικών οφειλών, όσο και πολλοί διαπρεπείς οικονομολόγοι τονίζουν ότι στο ποσό αυτό δεν έχουν υπολογισθεί οι τόκοι. Με δεδομένο ότι τα ποσά αυτά ήταν καταγεγραμμένα σε δολάρια, με το μέσο επιτόκιο των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, δηλαδή με 6%, η σημερινή αξία των αποζημιώσεων μπορεί να είναι πολλαπλάσια! Στις 2 Ιουλίου του 2011, ο οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης κ. Ζακ Ντελπλά δήλωσε στην εφημερίδα Les Echos ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 575 δισ. δολάρια.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ σε ό,τι αφορά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές, σε όλο το διάστημα της κατοχής. Μόνο από την πρώτη αποτίμηση, που είχε κάνει αμέσως μετά τον πόλεμο, φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας... Σημειώστε ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής είχαν αρχίσει να το αποπληρώνουν σε δόσεις, από τον Απρίλιο του 1943 έως τα τέλη του 1944. Οι πληρωμές αυτές, για τις οποίες λογικά υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην κεντρική μας τράπεζα, αποτελούν ουσιαστικά αναγνώριση της οφειλής.
Η ΝΟΜΙΚΗ και ηθική βάση των ελληνικών απαιτήσεων είναι εξαιρετικά ισχυρή. Και τώρα είναι -επιτέλους- η ώρα της αποφασιστικής και ανυποχώρητης διεκδίκησης. Οπως εύστοχα υπενθυμίζει ο αιώνιος έφηβος Μανώλης Γλέζος στην ανοικτή επιστολή που απευθύνει σήμερα προς τον κ. Σόιμπλε, μέσω της εφημερίδας μας, «η φτωχή και καθημαγμένη Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που δάνεισαν το 1953 την ηττημένη Γερμανία, προκειμένου να ανακάμψει». Είναι και ηθικό λοιπόν το χρέος του Βερολίνου απέναντι στη χώρα μας. Και οι πολιτικοί μας ταγοί οφείλουν να το θυμίσουν στον Γερμανό υπουργό, για να πάψει να μας κουνά κάθε τόσο προκλητικά το δάκτυλο, απευθύνοντας προειδοποιήσεις και συγκεκαλυμμένες απειλές. Μας χρωστούν το χρέος μας! Τα ποσά τα γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι αυτά που επιδίκασε το 1946 η Διασυμμαχική Επιτροπή υπέρ της Ελλάδας. Και όπως ο Μανώλης Γλέζος επισημαίνει: «Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε! Δεν επιζητούμε εκδίκηση, αλλά δικαίωση»... Την Πέμπτη φθάνει στην Αθήνα, εκτός από τον κ. Σόιμπλε, και η ώρα της αλήθειας! Και για Ελληνες και για Γερμανούς...   enikos.gr

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ


Φάκελος Φόροι: Ποιοι πληρώνουν, ποιοι εισπράττουν

15 Ιουλίου 2013 | 15:24245 α- α+
Φάκελος Φόροι: Ποιοι πληρώνουν, ποιοι εισπράττουν
Ήδη τα πρώτα 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων βρίσκονται στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και είναι έτοιμα να ταχυδρομηθούν στους παραλήπτες τους.

Από αυτά οι 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών καλούνται να πληρώσουν 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο, όσο ήταν… κάποτε ο κατώτατος μισθός!

Ποιοι πληρώνουν, ποιοι εισπράττουν, ποιοι είναι τυχεροί

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι 1 στους 3 θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρους, ενώ μόλις 1 στους 13 θα είναι τυχερός και θα κληθεί να εισπράξει επιστροφή φόρου. Συγκεκριμένα από τους 780.000 φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα πρώτα εκκαθαριστικά, μόνο οι 253.000 (32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Από την άλλη μόλις 57.000 περίπου (7,7% του συνόλου) θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου. Οι 57.000 παραλήπτες πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα κληθούν να εισπράξουν επιστροφές φόρων συνολικού ύψους μόλις 15 εκατ. ευρώ. Σε πραγματικούς αριθμούς στον καθέναν αντιστοιχεί, δηλαδή, κατά μέσον όρο επιστροφή φόρου 263 ευρώ.

Οι υπόλοιποι 470.000 περίπου φορολογούμενοι (60% του συνόλου) θα παραλάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα. Οι 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο.

Σε δόσεις η εξόφληση στην Εφορία

Για όσους φορολογούμενους το συνολικό ποσό του φόρου που αναγράφει σε χρεωστικό εκκαθαριστικό, εφόσον υπερβαίνει τα 300 ευρώ, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 3 δόσεις. Η πρώτη δόση θα εξοφληθεί τέλος Ιουλίου ή Αυγούστου. Η δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου και η τρίτη μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση όμως που το συνολικό χρεωστικό ποσό δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, τότε οι φορολογούμενος θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ το ποσό.

Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο -Βλέπουν «τρύπα» στα έσοδα
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το συνολικό ποσό των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των πρώτων 780.000 φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι μόλις 175 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι από την εκκαθάριση των πρώτων 900.000 δηλώσεων είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 820 εκατ. ευρώ, πράγμα που προοιωνίζεται «τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου.

Πέρυσι, το Δημόσιο εισέπραξε περίπου 5 δισ. ευρώ από τους τρεις αυτούς φόρους που βεβαιώθηκαν μέσω των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Συνεπώς, για φέτος έχει προβλεφθεί ήδη μια μείωση των εσόδων από τα εκκαθαριστικά, της τάξεως του 26%. Μέχρι στιγμής όμως η μείωση φθάνει το 78,6% και αφορά έσοδα τα οποία θα επιδιωχθεί να εισπραχθούν με έναν μήνα καθυστέρηση.

Οι άνεργοι μειώνουν τα φορολογικά έσοδα


Για τη σημαντική μείωση στα φορολογικά έσοδα που περιμένει να δει το οικονομικό επιτελείο ευθύνεται η μείωση των εισοδημάτων που δηλώνονται φέτος σε σύγκριση με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν πέρυσι. Αιτία είναι η δραστική αύξηση της ανεργίας, αλλά και της μείωσης των μισθών, οι γενικευμένες περικοπές στις αποδοχές και τα αλλεπάλληλα φορολογικά μέτρα που οδήγησαν σε συρρίκνωση των φορολογητέων εισοδημάτων.     star.gr

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ .ΜΑΣ ΕΚΑΙΓΑΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ . ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

«Οι Γερμανοί μας έκαιγαν..»

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 15:53
Τελευταία δημοσίευση: 15:53Κοινωνία
«Οι Γερμανοί μας έκαιγαν..»
«Οι Γερμανοί μας έκαιγαν..»

«Ήταν μία δυστυχία. Μας έκαιγαν. Βλέπαμε από το βουνό, όπου είχαμε κρυφτεί, το χωριό μας, τους Ασπράγγελους, μέσα στον καπνό και τις φλόγες. Χαλασμός». Με αυτά τα λόγια, ο 94χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φρίξος Τζιόβας, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον εφιάλτη που ό ίδιος, μαζί με τους συγχωριανούς του, έζησε στους Ασπράγγελους Ζαγορίου. Τον κ. Τζιόβα, συναντήσαμε κατά τις διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμης στα Μαρτυρικά χωριά» του Ζαγορίου, για την επέτειο των 70 χρόνων από το ολοκαύτωμα .
Οι Ασπράγγελοι, είναι χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου. Στις 15 Ιουλίου του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές, μπήκαν στο χωριό και πυρπόλησαν τα σπίτια. Όπως αφηγείται, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε φτάσει στην κατοχική διοίκηση, η πληροφορία ότι, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, οι νέοι του χωριού είχαν μυστική μάζωξη στο σχολείο, μαζί με αντάρτες του ΕΛΑΣ, τον έφεδρο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, που είχε έρθει από την Μέση Ανατολή, Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη και έναν Άγγλο με το όνομα Τζον. Την επόμενη ημέρα, στις 12 είχε Ιουλίου, έφτασε στους Ασπράγγελους και το πρότυπο τμήμα της ΕΠΟΝ, από την Αθήνα.
Ήδη, στην περιοχή της Ηπείρου, κινούνταν μία μεγάλη μηχανοκίνητη γερμανική φάλαγγα της Μεραρχίας Εντελβάις, που απέσπασαν από το ανατολικό μέτωπο προς το Νότο. Στις 13 Ιουλίου, οι νέοι του χωριού μαζί με του Επονίτες, έδωσαν μάχη με γερμανικές περιπόλους έξω από το χωριό, όπου τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εικοσάχρονοι. Την επομένη το βράδυ, ήρθε το μήνυμα ότι το χωριό κινδυνεύει και πρέπει να εγκαταλειφθεί. «Κρύψαμε το πράγματα ,πιστέψαμε ότι θα γίνει αρπαγή, όχι κάψιμο. Τη νύχτα φύγαμε. Το πρωί είδαμε στις φλόγες στα σπίτια μας ,αλλά και στην Ελάτη όπου έκαψαν το μισό χωριό. Μας έκαψαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Μοναστήρι. Τα 122, από τα 140 πέτρινα καστρόσπιτα του χωριού κατέρρευσαν».
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, είναι αποκαλυπτικά του μεγέθους της καταστροφής. «Το 1943 άρχισαν οι καταστροφές των Ναζί στο Ζαγόρι. Είχαμε 171 θύματα, 1678 καμένα σπίτια,7 εκκλησίες, ένα παρεκκλήσι, ένα μοναστήρι και 16 σχολεία. Πρόκειται για μια θηριωδία στο μεγαλείο της. Οι παλαιότεροι θυμούνται, ενώ οι νεότεροι μαθαίνουν ώστε να μην ξεχαστούν αυτές οι θηριώδες».
Κάποια χωριά στο Ζαγόρι, ήδη έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται να αναγνωριστούν όλα, ενώ με υπογραφές των κατοίκων διεκδικούνται αποζημιώσεις. Ενδεικτικά, στο Γρεβενίτι, έγιναν στάχτη και τα 295 σπίτια του χωριού, ενώ εκτελέστηκαν 23 πολίτες .Το Ελατοχώρι, το Μακρίνο και η Λεπτοκαρυά κάηκαν ολοσχερώς όλα τα σπίτια, στη Βοβούσα καταστράφηκαν τα 83 από τα 84, στην Δόλιανη τα 132 από τα 135, στην Ελάτη τα 56 από τα 70, στο Τρίστενο τα 138 από τα 154 και στο Φλαμπουράρι τα 85 από τα 92 σπίτια.
Τις εκδηλώσεις «Μνήμης», για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Ζαγορίου, διοργάνωσαν ο δήμος Ζαγορίου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων και άλλοι τοπικοί φορείς.   enikos.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Αυτοκτόνησε στους καταρράκτες της Έδεσσας

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 11:23
Τελευταία δημοσίευση: 11:23Κοινωνία
ΒΙΝΤΕΟ-Αυτοκτόνησε στους καταρράκτες της Έδεσσας
Αυτοκτόνησε στους καταρράκτες της Έδεσσας  
Ένας ηλικιωμένος, 70 ετών περίπου, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον καταρράκτη στην Έδεσσα.
Πελάτες και εργαζόμενοι του εστιατορίου που βρίσκεται δίπλα στους καταρράκτες, αντιλήφθηκαν τον ηλικιωμένο προσπαθώντας να τον μεταπείσουν ωστόσο ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια, πραγματοποίησε τη βουτιά θανάτου στα νερά του καταρράκτη.  ΠΗΓΗ thestival.gr

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΟΡΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ

Μηλιός: Εμμένουμε στην κατάργηση του μνημονίου

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 12:07
Τελευταία δημοσίευση: 12:07Πολιτική
Μηλιός: Εμμένουμε στην κατάργηση του μνημονίου
Μηλιός: Εμμένουμε στην κατάργηση του μνημονίου
Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε.
«Οι μεγάλες συνιστώσες έχουν ήδη αυτοδιαλυθεί. Υπάρχουν κάποιες άλλες, οι οποίες ζήτησαν αυτόν τον χρόνο, ο οποίος δεν θα είναι επ’ αόριστων», σχολίασε αρχικά σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο συνέδριο για την κατάργηση των συνιστωσών και συνέχισε:
«Μένουμε στη γραμμή της κατάργησης του μνημονίου στην επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας», ξεκαθάρισε ο κ. Μηλιός και συμπλήρωσε:
«Η διαγραφή ολόκληρου του χρέους δεν είναι ορθή πολιτική. Ένας λόγος που εξηγήθηκε στο συνέδριο, ήταν ότι ένα τμήμα του χρέους, είναι στα χέρια θεσμών και ανθρώπων οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν. Για παράδειγμα, το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ή των μικροομολογιούχων».  enikos.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΙΜΟΙ,ΠΑΝΩΡΙΜΟΙ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Γλέζος: Είμαστε έτοιμοι...

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 09:45
Τελευταία δημοσίευση: 09:45Πολιτική
Γλέζος: Είμαστε έτοιμοι...
Γλέζος: Είμαστε έτοιμοι...

«Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε τον λαό στην εξουσία» τονίζει ο βετεράνος αγωνιστής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο περιθώριο του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το λέμε: Δεν πάμε να κυβερνήσουμε εμείς, πάμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία» υπογραμμίζει.
Διαβάστε ένα απόσπασμα  από τη συνέντευξη:
-Kύριε Γλέζο στα 91 σας χρόνια στην πρώτη γραμμή…
-Δεν έχει σημασία που είναι ο Μανώλης Γλέζος. Σημασία έχει ότι όλοι αυτοί οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που τους βλέπετε εδώ, χτίζουν και δημιουργούν τη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα του λαού, την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας , την Ελλάδα της πραγματικής και άμεσης δημοκρατίας, την Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
-Κύριε Γλέζο η Αριστερά είναι έτοιμη να κυβερνήσει;
-Μα αυτό ακριβώς είπα προηγουμένως. Είμαστε ώριμοι, πανώριμοι, όχι για να κυβερνήσουμε εμείς, αλλά για να φέρουμε το λαό στην εξουσία. Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και το λέμε: Δεν πάμε να κυβερνήσουμε εμείς, πάμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία.
-Η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία ενωμένη; Βλέπουμε να υπάρχουν διαφωνίες. Μπορεί να υπάρξει συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς;
-Όλη η Αριστερά μπαίνει μπροστά στις ευθύνες της και ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο των καιρών.
-Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν;
- Το αποδεικνύει το συνέδριό του…

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ακατάσχετο από τα 1.000 στα 600€

Πρώτη καταχώρηση: 15/07/2013 - 08:26
Τελευταία δημοσίευση: 08:46Οικονομία
Ακατάσχετο από τα 1.000 στα 600€
Ακατάσχετο από τα 1.000 στα 600€

Τη μείωση του ακατάσχετου ορίου για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ ρίχνει και πάλι στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι διέψευδε με κάθε τρόπο τα δημοσιεύματα του περασμένου Φεβρουαρίου, που το αποκάλυψαν για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν πάρει εντολή να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου και να παραδώσουν πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Εάν το μέτρο προχωρήσει, τότε η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο νέο φορολογικό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σήμερα, η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία, το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης, εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ.
Ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί, μετά την κατάσχεση, να πέσει κάτω από 1.000 ευρώ. Μείωση του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ σημαίνει ότι εφορίες θα μπορούν να δεσμεύουν και να κατάσχουν από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθούς και συντάξεις, εφόσον το ποσό, που απομένει, δεν είναι μικρότερο των 600 ευρώ.

Πηγή: Δημοκρατία

Κυριακή, Ιουλίου 14

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ

Υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου όλα τα κόμματα

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 21:48
Τελευταία δημοσίευση: 21:48Πολιτική
Υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου όλα τα κόμματα
Υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου όλα τα κόμματα

Στην παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο θα συμφωνήσει κατά πάσα πιθανότητα αύριο όλη η βουλή.
Μπορεί στην Προανακριτική Επιτροπή να υπήρξαν διαφωνίες και διαφορετικά πορίσματα, αλλά σύμφωνα με το MEGA, όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα της παραπομπής του στο δικαστικό συμβούλιο.
O Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ήδη ειδοποιήσει τη βουλή ότι αύριο θα πάει και θα απαντήσει στην Ολομέλεια. Είναι η τελευταία φορά που ο πρώην υπουργός μπορεί να απευθυνθεί στους βουλευτές . Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με μυστική ψηφοφορία όλων των βουλευτών, προκειμένου να αποδεχθούν τα δύο κακουργήματα και το ένα πλημμέλημα που υπάρχει στο πόρισμα και να στείλουν , αν τελικά υπάρξει τέτοια απόφαση, τον κ. Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο.  enikos.gr

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΒΡΩΜΑ

Μέρκελ: "Κάναμε πολλά για το ευρώ"

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 21:33
Τελευταία δημοσίευση: 21:57Διεθνή
Μέρκελ: Κάναμε πολλά για το ευρώ
Μέρκελ: "Κάναμε πολλά για το ευρώ"

Συνέντευξη στο ARD και στην εκπομπή ‘Bericht aus Berlin’ παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Κυρίαρχο θέμα ήταν οι αμερικανικές παρακολουθήσεις. Δεν έλειψαν όμως οι αναφορές και στην ευρωκρίση.
Σε ερώτηση εάν προτίθεται να παρουσιάσει στους Γερμανούς πολίτες μετά τις εκλογές το «λογαριασμό» για τη διάσωση των τραπεζών και του ευρώ, η καγκελάριος ήταν κατηγορηματική:
«Φυσικά και όχι. Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο κάναμε πολλά για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, πιστεύω, και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Γιατί μόνον όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία. Επίσης, πρόσφατα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και με τις εγγυήσεις για δανειακά προγράμματα (σσ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) για την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και για την Ελλάδα, καταστήσαμε σαφές ότι δεν αφήνουμε περιθώρια αμφιβολιών για το τι πρέπει να γίνει. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με σαφή κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ό,τι είναι προβλέψιμο θα λέγεται και συνεπώς υπάρχει απόλυτη διαφάνεια».

Βέβαιη για τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας
Αναφερόμενη στις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο κοινοβούλιο, και θα ξεπεράσουν δηλαδή το εκλογικό όριο του 5 %, καθιστώντας έτσι δυνατή τη συνέχιση του νυν κυβερνητικού συνασπισμού. «Όποιος θέλει να παραμείνω καγκελάριος, πρέπει απλά να ψηφίσει CDU», είπε χαρακτηριστικά. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους. «Θα πρέπει να δούμε τότε ποιες επιλογές υπάρχουν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Η καγκελάριος τάχθηκε κατά των σχεδίων αύξησης της φορολογίας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους. Ποτέ άλλοτε τα φορολογικά έσοδα δεν ήταν τόσο υψηλά, όπως είπε:
«Εάν με οποιαδήποτε αύξηση προκαλέσεις τώρα ανασφάλεια στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις, τότε δεν αποκλείεται να έχεις –παρά τους υψηλότερους φόρους- μικρότερα φορολογικά έσοδα».

Για την NSA
Σχολιάζοντας το σκάνδαλο των αμερικανικών παρακολουθήσεων, η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τις ΗΠΑ να σέβονται το γερμανικό δίκαιο όταν οι μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν στην Γερμανία. «Περιμένω τη ρητή διαβεβαίωση από την αμερικανική κυβέρνηση ότι μελλοντικά θα τηρείται το γερμανικό δίκαιο επί γερμανικού εδάφους».
Εντούτοις, όπως διευκρίνισε, ακόμη και μετά την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Φρίντριχ στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν παλαιότερα το γερμανικό δίκαιο. Η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: Deutsche Welle

Η ΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ

Κατσέλη: Ακατανόητη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 17:17
Τελευταία δημοσίευση: 17:29Πολιτική
Κατσέλη: Ακατανόητη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Κατσέλη: Ακατανόητη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Μόνο ο πανικός μπορεί να εξηγήσει την ακατανόητη δήλωση του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που με κατατάσσει στις εσωκομματικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκας Κατσέλη, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
«Αν ανακτήσει κατ’ ελάχιστο τη ψυχραιμία του, ας απαντήσει στις θέσεις και τις δηλώσεις μου ως Προέδρου της ‘Κοινωνικής Συμφωνίας’ που καταρρίπτουν το μύθο του μονόδρομου και προτάσσουν ένα εναλλακτικό σχέδιο εθνικής ανεξαρτησίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνοχής, στην αντίθετη κατεύθυνση της ακολουθούμενης από την τρόικα και τη συγκυβέρνηση αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, η οποία, αν δεν ανατραπεί, θα οδηγήσει τελικά στη διάλυση της Ευρωζώνης» τονίζει η κυρία Κατσέλη κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.   enikos.gr

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

6 τρόποι ενυδάτωσης το καλοκαίρι

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 18:57
Τελευταία δημοσίευση: 19:00Κοινωνία
6 τρόποι ενυδάτωσης το καλοκαίρι
6 τρόποι ενυδάτωσης το καλοκαίρι 

Το καλοκαίρι, η ενυδάτωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ιδιαιτέρως επειδή οι ώρες της ηλιοθεραπείας και της έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες αυξάνονται κατά πολύ. Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να παραμείνετε ενυδατωμένες.
Κατά βάση η κατανάλωση νερού, αρκεί για να μας κρατήσει ενυδατωμένους, αλλά πόσοι δεν το βρίσκετε δύσκολο ή ίσως και βαρετό να πιείτε την απαραίτητη ποσότητα;

1. Σχεδιασμός
Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι πως έχετε αρκετό νερό μαζί σας, είναι πάντα να έχετε μαζί σας.
2. Ποικιλία 
Τα smoothies είναι επίσης ενυδατικά, αν θεωρείτε πως το νερό είναι βαρετό. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί χυμοί για να έχετε ποικιλία. Απλά φροντίστε να αποφεύγετε καφείνη, αλκοόλ και ζάχαρη.
3. Μην πίνετε μόνο νερό, βάλτε το και στο φαγητό σας
Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα είναι το καρπούζι, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και σε απαραίτητους ηλεκτρολύτες...   enikos.gr

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο nowdoctor.gr

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΗ,ΓΟΥΡΟΥΝΙ,ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕ, ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ

Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 12:56
Τελευταία δημοσίευση: 13:38Πολιτική
Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Διαβεβαιώσεις ότι δε θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέους φόρους για το όποιο δημοσιονομικό κενό δημιουργηθεί για το 2015-2016 έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
«Η έμφαση θα είναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μειώνουν το κόστος του κράτους χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ύψος του κενού θα φανεί μετά το καλοκαίρι σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με την άποψη της τρόικας ότι το κενό θα είναι 2% του ΑΕΠ.
«Έως τον Ιούλιο του 2014 επαρκούν τα χρήματα του πακέτου βοήθειας», σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «για το υπόλοιπο της περιόδου, είμαι βέβαιος ότι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο και εμείς τηρούμε τις δικές μας».
Σημείωσε ταυτόχρονα ότι όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση όπως προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup «θα τεθεί το θέμα της μείωσης του χρέους».
Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση υπογραμμίζει πως «το σκεπτικό μας είναι να εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες της χρονιάς σε πιλοτική βάση, και αν πετύχει, θα γίνει μόνιμο. Για να πετύχει το μέτρο, η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να περάσει αμέσως στις τιμές , αλλιώς δεν θα υπάρξει τόνωση της κατανάλωσης που μπορεί να καλύψει την απώλεια εσόδων από τη μείωση του συντελεστή».  enikos.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί θα... χτυπούν κάρτα

Πρώτη καταχώρηση: 14/07/2013 - 08:12
Τελευταία δημοσίευση: 08:12Κοινωνία
Οι εκπαιδευτικοί θα... χτυπούν κάρτα
Οι εκπαιδευτικοί θα... χτυπούν κάρτα

Ηλεκτρονική κάρτα εγκαθιστά το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ελέγχεται ποιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται, πού και πόσο.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίσταται «η υποχρεωτική ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος», μία κίνηση η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τους «εκτός τάξης εκπαιδευτικούς».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της εφημερίδας ότι «μεγάλη συζήτηση γίνεται για τους “εκτός τάξης εκπαιδευτικούς”. Πόσοι είναι εκείνοι που, επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα, αποφάσισαν να μην έχουν ούτε μία ώρα διδασκαλίας;» ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Κακώς γίνεται αυτή η συζήτηση, γιατί αφορά πολύ μικρό αριθμό εκπαιδευτικών. Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εξετάζουν τέτοιες περιπτώσεις και αναμένουμε πορίσματά τους. Δεν μπορεί, όμως, αυτές οι περιπτώσεις που όντως, όπως είπα, είναι λίγες να στιγματίζουν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Πέραν τούτου, από τον Σεπτέμβριο που εγκαθίσταται η υποχρεωτική ημερήσια ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος, επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιος εργάζεται, πού και πόσο».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Προαναγγέλλει αλλαγές και στους αποσπασμένους -σήμερα- εκπαιδευτικούς στο υπουργείο και στα Δημόσια ΙΕΚ, οι οποίοι όπως σημειώνει, «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013, οι οποίοι έχουν επιλέξει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργούνται, «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».


Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Σάββατο, Ιουλίου 13

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ

Βενιζέλος: «Όχι νέα μέτρα…»

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 21:27
Τελευταία δημοσίευση: 21:27Πολιτική
Βενιζέλος: «Όχι νέα μέτρα…»
Βενιζέλος: «Όχι νέα μέτρα…»

"Η Ελλάδα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία", τονίζει σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής", ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδίδει σε ιδεολογικά αίτια την πολιτική που ακολουθήθηκε από τους εταίρους στην Ελλάδα ενώ σημειώνει πως η πολιτική μας θέση "όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα" καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, όταν συνοδεύεται από τη θέση "ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός "κανονικού" για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους".
Ο κ. Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή "υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο" αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η "εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο".
"Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα", διαμηνύει ο κ Βενιζέλος.
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για την αντιπολίτευση λέγοντας:
"Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου. Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι΄ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της..."

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 15:33
Τελευταία δημοσίευση: 15:33Πολιτική
Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ
Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» .
Συγκεκριμένα,στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 19,7% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 8,9% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 3,7% και η ΔΗΜΑΡ 2,1%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν αγγίζει το 12,2%, το 11,5% απαντά ότι θα ψηφίσει "άκυρο-λευκό" ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 6,5%.
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 29,1% έναντι 28,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται με διαφορά (51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ).
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%, ενώ ο "κανένας" έχει ποσοστό 43%.  enikos.gr



Διαβάστε επίσης
«Όχι» στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας λένε οι πολίτες

Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Κωνσταντοπούλου: Η εμπιστοσύνη του λαού προϋπόθεση για νίκη

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 12:53
Τελευταία δημοσίευση: 12:53Πολιτική
Κωνσταντοπούλου: Η εμπιστοσύνη του λαού προϋπόθεση για νίκη
Κωνσταντοπούλου:  Η εμπιστοσύνη του λαού προϋπόθεση για νίκη
«Η αναγκαία προϋπόθεση για την νίκη μας είναι η εμπιστοσύνη του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και η εμπιστοσύνη καθενός μας στον σύντροφο» τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε επίσης ότι δεν θα είναι υποψήφια προς εκλογή στη νέα ΚΕ του κόμματος.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τμήμα της λαϊκής εντολής των εκλογών του 2012 και πρόσθεσε ότι είναι ο φορέας που θα οδηγήσει στην σύγκρουση με το χρεωκοπημένο κατεστημένο που προδίδει το δημόσιο συμφέρον.
 Κυβερνά ένα πολιτικό προσωπικό που είναι πειθήνιος εντεταλμένος ξένων και ντόπιων συμφερόντων, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας της ότι κυβερνά αυτός που έκρυβε επί 15 μήνες την λίστα Λαγκάρντ και αυτός που τον προστατεύει.
Χαρακτηρίζοντας την πολιτική των μνημονίων ως κοινωνική γενοκτονία και ως εσχάτη προδοσία απέναντι στην λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία και την δημοκρατία, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι ιδρύουμε τον συλλογικό υπερασπιστή της δημοκρατίας απέναντι στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέναντι στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τα χουντικά διαγγέλματα τύπου Κεδίκογλου, ιδρύουμε τον συλλογικό υπερασπιστή, των απολυμένων, των επιστρατευμένων και της δημόσιας περιουσίας.  enikos.gr

Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ

Δούρου: Ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 14:46
Τελευταία δημοσίευση: 14:46Πολιτική
Δούρου: Ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι
Δούρου: Ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι
«Έχετε δύναμη και αύριο το βράδυ να την χρησιμοποιήσετε» υπογράμμισε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι από το Συνέδριο πρέπει να βγούμε ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι, ενώ επέκρινε κάποιους «που χθες βράδυ έδωσαν τροφή στα χαλκεία της ΝΔ και στις "μονταζιέρες"».
Η κ. Δούρου τάχθηκε κατά της μιζέριας και των χαρακτηρισμών και πρόσθεσε ότι «τα "αριστερόμετρα" διαιρούν την αριστερά και εμποδίζουν τους αγώνες της».
Επίσης έκανε λόγο για κάποιους «που τυπώνουν ιλουστρασιόν φυλλάδια με χρήματα που καταθέτουμε οι βουλευτές στο κόμμα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι δεν ξέρει ποια είναι τα «golden boys» και ποιά τα «golden girls», αλλά εκείνο που ξέρει είναι πως «όταν στην δεκαετία του '90 κάποιες δυνάμεις έλεγαν να ψηφίσουμε "ΠΑΣΟΚ για να μη βγει η Δεξιά", κάποια παιδιά επιμέναμε αριστερά».  enikos.gr

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ

Προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 09:27
Τελευταία δημοσίευση: 09:27Κοινωνία
Προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού
Προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού

Καθυστέρηση στον απόπλου του είχε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Κρήτη 2,  λόγω πρόσκρουσης στον προβλήτα της Πάτρας. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει από το λιμάνι της Πάτρας για Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 90 άτομα μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους. Απέπλευσε τελικά λίγο μετά τις 3.00 το πρωί.

Το πλοίο είχε παραδοθεί στις φλόγες στις 20 Νοεμβρίου όταν βρισκόταν 6 περίπου ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στο γκαράζ. Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν καταφέρει να σβήσουν τη φωτιά και το πλοίο είχε αποσυρθεί επί μήνες για επισκευή. Το Λιμεναρχείο της Πάτρας διεξάγει έρευνες για τα αίτια της πρόσκρουσης.

Πηγή: patrastimes.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ Η ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΛΛΟΥΝΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ 200 ΣΟΥΠΕΡΤΑΝΓΚΕΡ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Πώς ακούγεται η αποκόλληση παγετώνα;

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 06:30
Τελευταία δημοσίευση: 06:30Ξεχωρίζουν
Πώς ακούγεται η αποκόλληση παγετώνα;
Πώς ακούγεται η αποκόλληση παγετώνα;
Πώς ακούγεται στον βυθό η αποκόλληση ενός παγετώνα; Φανταστείτε τους κρότους από τις ρωγμές που κάνει ένα παγάκι που λιώνει σε ένα ποτήρι λεμονάδας και πολλαπλασιάστε το σε κολοσσιαία κλίμακα, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν υποβρύχια μικρόφωνα για να καταγράψουν τους ήχους ενός παγόβουνου που έλιωνε καθ’ όλο τον κύκλο ζωής του, από τη στιγμή της αποκόλλησής του στη θάλασσα Γουέντελ, μέχρι την εξαφάνισή του στον ανοιχτό ωκεανό.
«Σε διάστημα μιας ώρας η ηχητική ενέργεια του παγόβουνου που αποκολλούνταν αντιστοιχούσε στον ήχο που θα έκαναν 200 σουπερτάνκερ ταυτόχρονα», επισημαίνεται στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Oceanography.
Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον παγετώνα για δύο μήνες μέχρι την αποκόλληση του παγόβουνου.
«Δεν περίμενε κανείς πως ένα παγόβουνο θα παρήγαγε τόσο ηχητική ενέργεια χωρίς να προσκρούσει σε κάτι ή να χτυπήσει στον βυθό», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Robert Dziak, προσθέτοντας πως ο ήχος της αποκόλλησης παγετώνων μπορεί να φτάσει ακόμα και μέχρι τον Ισημερινό.
Οι δυνατοί ήχοι, είτε φυσικοί είτε από ανθρωπογενείς δραστηριότητες, επηρεάζουν τη θαλάσσια ζωή, ιδιαιτέρως τα ζώα που χρησιμοποιούν σύστημα ηχοεντοπισμού για την αναζήτηση τροφής, την αναπαραγωγή ή την πλοήγηση.
«Η αποκόλληση και το λιώσιμο των πάγων είναι φυσικό φαινόμενο οπότε προφανώς τα ζώα προσαρμόστηκαν σε αυτούς τους ήχους με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, αν η ατμόσφαιρα συνεχίζει να θερμαίνεται και οι αποκολλήσεις παγετώνων εντατικοποιηθούν, τότε ο θόρυβος αναμένεται να αυξηθεί στις πολικές περιοχές», τόνισε ο Δρ. Dziak, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να απειλήσει τη θαλάσσια ζωή.
Σημειώνεται ότι η μελέτη των φυσικών ήχων στους ωκεανούς είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθά τους ερευνητές να υπολογίσουν τους ήχους που παράγονται από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες και να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις τους.
ΠΗΓΗ:econews.gr

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ

Πολιτικό «μασάζ» μέχρι την τελευταία στιγμή

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 07:31
Τελευταία δημοσίευση: 08:18Πολιτική
Πολιτικό «μασάζ» μέχρι την τελευταία στιγμή
Πολιτικό «μασάζ» μέχρι την τελευταία στιγμή

Αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις υπουργών με «γαλάζια και πράσινα» στελέχη και εξάντληση των περιθωρίων που υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο είναι η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Το «πολιτικό μασάζ» στους διαφωνούντες βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο.

Στα δύο κομματικά επιτελεία επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς η μείωση του δημοσίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την δόση. Ήδη η Α. Μέρκελ – λίγες ημέρες πριν την άφιξη Σόιμπλε - έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για το θέμα των απολύσεων. Παράλληλα η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσαν αντίθετοι για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Συσκέψεις σε Μαξίμου και Συγγρού 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις έχει ο πρωθυπουργός με υπουργούς με στόχο να χαράξουν την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά την συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια. Παράλληλα ο Α. Σαμαράς είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Ευ. Βενιζέλο με τον οποίο συζητά όλες τις εξελίξεις αλλά και το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των κομμάτων τους.

Περίπου δύο ώρες κράτησε η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη, Γ. Μιχελάκη, Κ. Μητσοτάκη, Δ. Σταμάτη και Σ. Κεδίκογλου. «Συζητήσαμε κυρίως το πολυνομοσχέδιο. Γιατί, όπως ξέρετε, πέρα από τα ευρύτερα θέματα μεταρρυθμίσεων έχει και προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών.

Την Δευτέρα το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών και του υφυπουργού οικονομικών με βουλευτές, δημάρχους και στελέχη της ΝΔ.

Παρόμοιες συσκέψεις γίνονται και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Στόχος των συσκέψεων είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες των διαρροών καθώς η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης είναι μόλις 155 βουλευτές.

Έντονο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ 

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του κόμματος. Πληροφορίες λένε στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν πολύ καλά την τοπική αυτοδιοίκηση ότι βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις ορισμένων δημάρχων. Στην Χ. Τρικούπη φωτογραφίζουν τον Π. Κουκουλόπουλο, αλλά και τον πρώην υπουργό Γ. Ραγκούση ο οποίος φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Γ. Ντόλιο και της Θ. Τζάκρη οι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο.

Θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν έχει τεθεί επισήμως, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως την περίπτωση που καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα τεθούν αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων.

Πηγή: real.gr

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΑ

Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 01:59
Τελευταία δημοσίευση: 01:59Διεθνή
Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού
Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού
Οι ενέργειες του πληρώματος της αμαξοστοιχίας, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής εκτροχιάστηκε λίγο έξω από ένα σταθμό νότια του Παρισιού, μόλις που απέτρεψαν τη σύγκρουση με ένα δεύτερο τρένο, δήλωσε Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέ.
Το τρένο ταξίδευε με 137 χιλιόμετρα την ώρα, κάτω από το όριο ταχύτητας, όταν εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα από το σταθμό στην πόλη Μπρετινί-σιρ-Ορζ, δήλωσε ο υπουργός.
Εξαιτίας του δυστυχήματος έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 22 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Έργα συντήρησης που διεξάγονταν σε μία άλλη πλατφόρμα στο σταθμό, ίσως να προκάλεσαν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, δήλωσε ο Κουβιλιέ.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, παρά τη δύση του ηλίου. Ο δήμαρχος της πόλης Μπρετινί-σιρ-Ορζ, όπου συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι πιθανώς υπάρχουν ακόμα νεκροί κάτω από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας.
Όπως αναφέρει το dpa, αυτή η τραγωδία αποτελεί το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, επιβεβαίωσε τον αριθμό των μέχρι στιγμής νεκρών και τραυματιών. Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF. Ανέφερε επίσης ότι «έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας από το Παρίσι στη Λιμόζ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια». Ανακοίνωσε τέλος, ότι όλοι οι τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.
Ο δήμαρχος της πόλης, Μπερνάρ Ντεκό, δήλωσε ότι 227 άτομα επλήγησαν από τη συντριβή, αριθμός που περιλαμβάνει κάθε επιβάτη της αμαξοστοιχίας που έλαβε οποιουδήποτε είδους ιατρικής ή ψυχολογικής περίθαλψης.
Ένας επιζώντας δήλωσε στο dpa ότι «ως εκ θαύματος» το βαγόνι στο οποίο επέβαινε παρέμεινε όρθιο τη στιγμή που τα άλλα βαγόνια εκτροχιάστηκαν. «Είχα σχεδόν κοιμηθεί όταν ξαφνικά το τρένο έγινε ασταθές. Οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται. Ήταν λες και το τρένο κινούνταν πάνω σε χαλίκια. Η δική μας αμαξοστοιχία παρέμεινε όρθια και κανείς από εμάς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», είπε. Δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν. «Οι άνθρωποι που περίμεναν άλλες αμαξοστοιχίες ήρθαν τρέχοντας από την πλατφόρμα για να βοηθήσουν. Έσπασαν τα παράθυρα του βαγονιού και βοήθησαν τους επιβάτες να βγουν έξω».
Ο επικεφαλής της SNCF, Γκιγιόμ Πεπί, δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμα άγνωστα.  enikos.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 12

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΒΡΩΜΑ

Ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο από την Μπακογιάννη

Πρώτη καταχώρηση: 12/07/2013 - 22:36
Τελευταία δημοσίευση: 22:36Πολιτική
Ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο από την Μπακογιάννη
Ενστάσεις για το πολυνομοσχέδιο από την Μπακογιάννη

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Ντόρα Μπακογιάννη διατύπωσε τις ενστάσεις της επί του πολυνομοσχεδίου, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τη διαφωνία της για τις διατάξεις που καταργούν συγκεκριμένους κλάδους της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και τη δυσφορία της για την απουσία του υπουργού Παιδείας από την συζήτηση στην Επιτροπή.
«Αφήνουμε μια περιοχή της Ελλάδας όπως τα Γιάννενα με μακραίωνη παράδοση στην αργυροχρυσοχοΐα, χωρίς ειδικευμένους τεχνίτες. Το ίδιο συμβαίνει με τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα και η Ρόδος που χρειάζονται ψυκτικούς. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, πως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται σε γιατρούς, δικηγόρους και οικονομολόγους» τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η βουλευτής είπε ανάμεσα σε άλλα ότι «Θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο με βαριά καρδιά γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».
Όμως, το πολυνομοσχέδιο συνάντησε την κριτική ενός ακόμη στελέχους της ΝΔ.
"Μεταρρύθμιση σημαίνει σχεδιασμός από το μηδέν, και όχι η κατάργηση ολόκληρων υπηρεσιών, στελεχωμένων κρυστάλλινα απ' το ΑΣΕΠ", επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης.  enikos.gr

ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ

Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 12/07/2013 - 22:10
Τελευταία δημοσίευση: 22:10Πολιτική
Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ
Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

«Το συνέδριο δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες, ή να λύσουμε προβλήματα μεταξύ μας και διαφορές», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «το συνέδριο άφορα την κοινωνία, τη χώρα που βουλιάζει».
«Αυτή η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι, ότι γίνεται είναι για να μη βγούμε από το ευρώ. Έχουμε δικτατορία στη χώρα που την έχει επιβάλλει η Ε.Ε., η Γερμανία, το ΔΝΤ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι μας», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για τη δικτατορία της Ευρώπης και του ευρώ. Γι αυτή τη φυλακή πολυτελείας που μας έχουν επιβάλλει» ενώ πρόσθεσε ότι « δεν μπορεί να μην ανοίξουμε μετά το συνέδριο μας τη συζήτηση για την ευρωζώνη. Δεν μπορεί να μην μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά και ξεκάθαρα γι' αυτό το θέμα.
«Μια φορά είχα πει για πτώχευση όχι για την Ελλάδα και έγινε χαμός. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους είναι μεγάλη αοριστία. Μιλάμε για διαγραφή χρέους συνολικά», τόνισε, αναφέροντας ότι «έχουμε όπλο τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, τη στάση πληρωμών. Ξεκάθαρα».
«Διαβασα σε ένα σάιτ τίτλο από ένα στέλεχος μας "ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ με όποιους θέλουν". Υπάρχει κανείς που δεν θέλει εδώ να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει όμως να πετάξουμε βαρίδια από το σκάφος, ούτε να βάλουμε τελεσίγραφα και προθεσμίες. Δεν περισσεύει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ απολύτως κανένας. Με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε περισσότεροι και όχι λιγότεροι από το συνέδριο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.enikos'gr

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ 20000 ΚΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟΛΥΕΙ 2500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Απεργούν και οι γιατροί

Πρώτη καταχώρηση: 12/07/2013 - 10:56
Τελευταία δημοσίευση: 11:07Κοινωνία
Απεργούν και οι γιατροί
Απεργούν και οι γιατροί

«Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση έκρινε πως οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της.
«Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις.
Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και φαίνεται προς στιγμήν πως εξαιρούμεθα από τις διαθεσιμότητες, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες μας που απειλούνται με απόλυση, στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό.
Αποφασίσαμε λοιπόν στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου:
Απεργούμε την Τρίτη 16 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.
Από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ απεργούμε την  Τετάρτη 24 Ιουλίου ειδικά για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.
Όλο το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις στα Νοσοκομεία και επαφές με κοινωνικούς φορείς, ώστε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις από κοινού με τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.   enikos.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ

Δώσαμε συντάξεις 33 εκατ. € σε πεθαμένους

Πρώτη καταχώρηση: 12/07/2013 - 09:49
Τελευταία δημοσίευση: 09:49Οικονομία
Δώσαμε συντάξεις 33 εκατ. € σε πεθαμένους
Δώσαμε συντάξεις 33 εκατ. € σε πεθαμένους
Στις 2.628 ανήλθαν οι εντοπισθείσες περιπτώσεις πληρωμών συντάξεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων του Δημοσίου που είχαν αποβιώσει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.  Το συνολικό ποσό που διαπιστώθηκε ότι είχε καταβληθεί αχρεωστήτως υπερβαίνει τα 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ έχουν ήδη ανακτηθεί.
Την ίδια ώρα, ο χρόνος απονομής συντάξεων από τις υπηρεσίες του Δημοσίου έχει μειωθεί πλέον από τους 11-12 μήνες που ήταν πέρυσι σε 5-6 μήνες, ενώ προχθές Τετάρτη καταβλήθηκαν «προσωρινές συντάξεις» σε 1.126 νέους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ

Fwd: Πρθ: Fwd: FW: Πρθ: Τα οφέλη του θαλασσ ινού μπάνιου στην υγεία μας
Εισερχόμενα
x

spiros thalassinos
8:31 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς κρυφή κοιν.: Εμένα
---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από
Ημερομηνία: 11 Ιουλίου 2013 - 11:59 μ.μ.
Θέμα: Πρθ: Fwd: FW: Πρθ: Τα οφέλη του θαλασσινού μπάνιου στην υγεία μας
Προς:









Τα οφέλη του θαλασσινού μπάνιου στην υγεία μας


Ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, περίπου τρεις δεκαετίες πριν, επεσήμανε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας... για τον οργανισμό και απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ομορφιά και την υγεία του οργανισμού.

Το γεγονός οτι υπάρχουν ειδικά κέντρα «θαλασσοθεραπείας» για χρόνιες παθήσεις, είναι τρανταχτή απόδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζει η θάλασσα στην υγεία μας. Με ποιο τρόπο όμως βοηθάει τον οργανισμό και το δέρμα μας προκαλώντας αυτό το αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας κάθε φορά που βουτάμε στα νερά της.

Οι κυριότερες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού είναι:

1. Άλατα και ιχνοστοιχεία για τις αρθρώσεις: Το νερό της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και όπως έχει αποδειχτεί, τα άτομα που κολυμπούν συστηματικά απαλλάσσονται από τέτοιου είδους ενοχλήσεις Αλλωστε η υδροκινησιοθεραπεία, γίνεται ευκολότερα λόγω άνωσης μέσα στη θάλασσα.

2. Θαλασσινή αύρα για το αναπνευστικό: Βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας, σύμφωνα με καναδική μελέτη του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ. Παράλληλα ωφελούν πάρα πολύ και τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα, καθώς βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μύτης.

3. Φύκια για ενυδάτωση και προστασία: Τα φύκια είναι συστατικά πολύτιμα στην κοσμετολογία και τη φαρμακευτική επιστήμη γενικότερα λόγω της συμβατότητάς τους με το ανθρώπινο δέρμα, που τους επιτρέπει να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματά του. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από φλεγμονές, την προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν την ελαστικότητά της καθυστερώντας τη γήρανση.

4. Ηλιος και θάλασσα θεραπεύουν τις δερματοπάθειες: Σύμφωνα με τη δερματολογική μελέτη Framingham, o ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δερματοπάθειες όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


Φωτιά και λάβρα ο Γλέζος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 21:59


Για αρχηγικές τάσεις, με γαλαρία χειροκροτητών, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα η εμβληματική μορφή της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του κόμματος, στο κλειστό του Tae Kwo Do στο Φάληρο.

Φωτό: Πριν την ομιλία Γλέζου
Φωτό: Πριν την ομιλία Γλέζου
Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, ο Μανώλης Γλέζος κατήγγειλε τη διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως η δική του συνιστώσα (Ενεργοί πολίτες) δεν διαλύεται, βάζοντας πλέον ξεκάθαρα τα όρια μεταξύ της προεδρικής ηγετικής ομάδας και της εσωκομματικής αριστερής αντιπολίτευσης.

Η επίθεση του Μανώλη Γλέζου έφερε σε αμηχανία το ηγετικό επιτελείο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά των καθισμάτων τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να αποδομεί τα επιχειρήματά του για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.   zougla.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 11

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΨΕΥΤΗ


Βενιζέλος: «Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 21:24
«Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις» τόνισε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.

«Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρατήρησε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» ανέφερε και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.

Μιλώντας για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη, ο πρόεδρος του Κινήματος επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση».

Κατά τη συνάντηση του με φορείς και παράγοντες του τουρισμού, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση όλων των μορφών του τουρισμού στο νησί και ιδιαιτέρα του Θρησκευτικού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει και ο εσωτερικός τουρισμός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έφθασε το απόγευμα στο Ηράκλειο και είχε επαφές με κομματικές οργανώσεις αλλά και φορείς του τουρισμού, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι και αύριο το Ρέθυμνο και τα Χανιά ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Οι συναντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιηθήκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, ενώ έξω απ’ αυτό βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί.

Αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και στις 10:30 θα έχει συνάντηση - συζήτηση με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας. Στις 18:00 θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ, στις 19:00 θα επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στις 19:45 θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την παρουσία Βενιζέλου στην Κρήτη
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, 21:27    zougla.gr