Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τη σύλληψη των χρυσαυγιτών

Το Ακορντεόν - Μάνος Λοίζος

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Κ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 16:59
«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία
Είτε προφυλακιστούν αύριο και μεθαύριο είτε όχι οι Μιχαλολιάκοι και Σία, θεωρούνται ήδη τελειωμένοι και «καμένα χαρτιά» για τον ηγετικό πυρήνα των Ελλήνων φασιστών, που βρίσκονται εντός ή εκτός Χρυσής Αυγής.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ήδη υπάρχει μία «κίνηση των 100» με στελέχη του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου (από την οποία κίνηση έχουν αποκλειστεί λούμπεν πρόσωπα τύπου Ρουπακιά και κυρίως την αποτελούν μορφωμένοι, επιστήμονες, τέως στρατιωτικοί και επιχειρηματίες). Άμεσος στόχος της κίνησης των 100 είναι η γρήγορη αλλαγή της ηγεσίας και του πολιτικού προσώπου της νέας Χρυσής Αυγής, που θα απομακρυνθεί σε ένα βαθμό από τις βίαιες επιθέσεις και τα προγκρόμ μεταναστών και αντιφρονούντων.
Τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της νέας Χρυσής Αυγής είναι του δικηγόρου κ. Κώστα Πλεύρη (που θεωρείται ο πατριάρχης του φασισμού στην Ελλάδα), στρατηγός της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που αποστρατεύθηκε πρόσφατα και ένα από τα ιστορικά στελέχη της 4ης Αυγούστου και της Χρυσής Αυγής, ο Ίων Φιλίππου, πολιτικός μηχανικός, προσωπικός φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου και συγγραφέας του βιβλίου «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός οδοδείκτης», που κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις εκδόσεις «Ήλεκτρον» του Κώστα Πλεύρη.
Ήδη το πριόνισμα των Μιχαλολιάκων και Σια και η απαξίωσή τους άρχισε από τα εσωτερικά ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής, που υπολογίζουν ότι η παρέα Μιχαλολιάκου ίσως παραμείνει για αρκετό χρόνο κρατούμενη μέχρι τη δίκη της, η οποία θα διαρκέσει και αρκετούς μήνες.
Τούτο σημαίνει ότι ο χώρος για την επόμενη διετία θα παραμείνει ακέφαλος, γιατί είναι προφανές ότι η κ. Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, που της έχει ανατεθεί ουσιαστικά η αρχηγεία της Χρυσής Αυγής είναι ακατάλληλη και άσχετη από πολιτικό αγώνα εντός και εκτός των νόμων.
Μία απόδειξη του «πριονίσματος» της ηγεσίας Μιχαλολιάκου, που έχει αρχίσει ήδη από τα άδυτα των αδύτων της Χρυσής Αυγής, είναι και τα παρακάτω λόγια που γράφει προς τον αρχηγό της ΧΑ σε επιστολή που του έστειλε πρόσφατα ο Ιων Φιλίππου και περιέχεται στο βιβλίο του, «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός οδοδείκτης», στη σελίδα 360:
«Η ένδεια (εννοεί η πολιτική ένδεια της ΧΑ) βρίσκεται στα πρόσωπα τα οποία είναι πολύ δυνατά στη δράση, αλλά πολύ αδύνατα στη σκέψη. Αναγνωρίζω βέβαια, ότι δουλεύεις με το υλικό που διαθέτεις. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, της πολιτικής ενηλικίωσης της ΧΑ δεν αρκεί αυτό πια. Διότι τα πρόσωπα έχουν υπερβεί με οίηση τον ρόλο τους και η έλλειψη αυτογνωσίας, κινδυνεύει να τα καταστήσει γραφικά, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος της Χρυσής Αυγής. Για να γίνω σαφής. Ο Χρήστος (εννοεί τον βουλευτή Επικρατείας της ΧΑ Χρήστο Παππά), ο Ηλίας (εννοεί τον Κασιδιάρη) και άλλος Ηλίας (εννοεί τον Παναγιώταρο) αλλά και όλοι οι άλλοι δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα να οδηγήσουν τη Χρυσή Αυγή στο πεπρωμένο της. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι η άγνοια της αγνοίας ένεκα της οποίας βαυκαλίζονται ότι το διαθέτουν και έτσι βυθίζονται στο τέλμα μιας πολιτικής ενδογαμίας, όπου όλοι αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται ερήμην της αδήριτης πραγματικότητας.
Πρέπει συνεπώς να τα αλλάξεις όλα, αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Η Χρυσή Αυγή για να μη γίνει στάχτη πρέπει να αλλάξει ριζικά».
Αυτά τα λόγια ενός ιστορικού στελέχους του ελληνικού φασισμού και της Χρυσής Αυγής, του Ίωνα  Φιλίππου και κυρίως η φράση προς τον Μιχαλολιάκο ότι πρέπει να τα αλλάξει όλα αρχίζοντας από τον εαυτό του, αποκαλύπτουν και την επόμενη μέρα της Χρυσής Αυγής.
Νέα πρόσωπα, νέα ηγεσία, νέα πολιτική δράση και πέταγμα στα σκουπίδια όλων αυτών που οδήγησαν το νεοναζιστικό κόμμα στα κάγκελα της φυλακής.
Διαβάστε επίσης: 
Θα «θάψουμε» πέντε - έξι τώρα που βρήκαμε παπά;
Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή
«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»
Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής
«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»
Βαρύτατο το κατηγορητήριο - Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη ΧΑ
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή
 Ο κοριός της ΕΥΠ που «έδεσε» την ομάδα του Μιχαλολιάκου

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Αλλάζει όνομα η Χρυσή Αυγή!

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 19:18
Αλλάζει όνομα η Χρυσή Αυγή!
Σχεδόν έτοιμο το μανιφέστο Μιχαλολιάκου
Με μία νέα αποκάλυψη έρχεται σήμερα το Newsbomb για να ταράξει τον ήσυχο ύπνο όσων προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έτσι εύκολα ξεμπερδέψαμε με το φάντασμα του νεοναζισμού στην χώρα μας. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι αυτοί που χαράσσουν πολιτική στην Ελλάδα, το κάνουν με όρους μέχρι εκεί που βλέπει η μύτη τους.
Διαφορετικά δεν εξηγείται η απέλπιδα προσπάθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης της διαπλοκής να μας προπαγανδίζουν εδώ και δύο 24ωρα την ίδια «καραμέλα»: ότι οι συλλήψεις των Χρυσαυγιτών ισοδυναμούν με το ξερίζωμα της ακραίας εξρεμιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Και αυτό διότι όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο καθένας, η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να εμπορεύεται την απελπισία και την δυστυχία του κόσμου, όσο οι αιτίες που δημιουργούν αυτές τις συνθήκες παραμένουν αλώβητες. Και όσο τα Μνημόνια σε μία αποκαμωμένη Ελλάδα που έχει μεταλλαχθεί σε γερμανικό προτεκτοράτο, εξακολουθούν να σφίγγουν όλο και πιο πολύ την θηλιά γύρω από τον λαιμό του ελληνικού λαού.
Στην αντίκρουση λοιπόν των ισχυρισμών που με περισσή ρηχότητα προβάλλονται από πολλά παπαγαλάκια, το Newsbomb σας αποκαλύπτει σήμερα το οργανωμένο σχέδιο αντεπίθεσης της Χρυσής Αυγής, το οποίο είχε αρχίσει να καταστρώνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή που οι Χρυσαυγίτες και ο Μιχαλολιάκος μυρίστηκαν ότι έσφιγγε γύρω τους ο αστυνομικός και δικαστικός κλοιός.
Το πρώτο βήμα είναι η αλλαγή ονόματος της οργάνωσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί, προκειμένου τα στελέχη της να αποφύγουν τον «σκόπελο»  όταν η Χρυσή Αυγή ανακηρυχτεί  σε εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε ότι η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Ασφαλείς πληροφορίες λένε δηλαδή ότι ο Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τις κυβερνητικές αποφάσεις, ωστόσο δεν ανέμενε ότι αυτές θα συμπεριλάμβαναν την σύλληψη του ίδιου και των ηγετικών στελεχών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν το νέο  όνομα με το οποίο η  Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις επόμενες εκλογές  είναι  «Εναντίον Όλων».
Οι συλλήψεις πράγματι τους αιφνιδίασαν, όμως όλο το προηγούμενο διάστημα- που μεσολάβησε από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα μέχρι την βίαιη προσαγωγή τους στην ΓΑΔΑ- ο Μιχαλολιάκος είχε προλειάνει το έδαφος. Προετοιμασία που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο Χρήστος Παππάς που παρέμενε ασύλληπτος και παραδόθηκε ένα 24ωρο αργότερα, στην διάρκεια του οποίου έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο που είχε επεξεργαστεί ο Μιχαλολιάκος.
Αυτό αποδεικνύει πρώτον: ότι η Χρυσή Αυγή περίμενε ήδη το χτύπημα των αρχών- ίσως με όχι τόσο άμεσο τρόπο- και ότι δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι δήθεν «τέλος η Χρυσή Αυγή».
Κατά δεύτερον εξίσου ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι παράλληλα με την αλλαγή του ονόματος της Χρυσής Αυγής που έχει ήδη δρομολογηθεί και θα ανακοινωθεί με τον τρόπο και τον χρόνο που θα επιλέξει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το νέο μανιφέστο που θα πλασάρει τον ιδεολογικοπολιτικό μανδύα της οργάνωσης ετοιμάζεται πυρετωδώς. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, το μανιφέστο το κρατάει στα χέρια της η σύζυγος του Μιχαλολιάκου και οι τελικές πινελιές αναμένεται να μπουν από τον ίδιον εν ευθέτω χρόνο.
Όλα τα παραπάνω συνάγουν στο συμπέρασμα πως οι εκτιμήσεις ότι «όλα τέλειωσαν με την Χρυσή Αυγή»  επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπ όψη τους όσοι δημιουργούν συνθήκες πολιτικού πανηγυρισμούς τέτοιες ώρες που η κοινωνία είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική σε όσα ακούει και βλέπει.
Διαβάστε επίσης:
Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας
Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες
«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας
Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή
«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»
Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής
«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 18:44
Το κατηγορώ της Δικαιοσύνης για τον αρχηγό της«εγκληματικής οργάνωσης»
Δριμύ κατηγορώ κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής εξαπολύουν οι ανακριτές  

Δριμύ κατηγορώ κατά του αρχηγού της «εγκληματικής οργάνωσης», Νίκου Μιχαλολιάκου,  εξαπολύουν οι ανακριτές αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε  εις βάρος του: «εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του Βουλευτού της Χρυσής Αυγής, διηύθυνες αυτήν, παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παράνομων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς παρατίθενται».
Οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνέταξαν τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και σύμφωνα με αυτά επικεφαλής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά οι οποίοι έδιναν τις εντολές στους βουλευτές  οι οποίοι με τη σειρά τους τις διαβίβαζαν προς τα κάτω. Οι βουλευτές είχαν το ρόλο του περιφερειακού διοικητή στους οποίους αναφέρονταν οι τοπικοί πυρηνάρχες, δηλαδή οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων όπως της Νίκαιας ή του Περάματος.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, το καταστατικό της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται πλήρως από τον τρόπο δράσης στην υπόθεση της Νίκαιας όπου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς  φέρεται να ενημερώνει τον Πατέλη (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας), εκείνος το βουλευτή Λαγό και εκείνος με τη σειρά του τους Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο.
Τα τηλέφωνα αυτά πάντως δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί και να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διασταύρωση για το τι ειπώθηκε μεταξύ των βουλευτών και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, από την πλευρά των κατηγορουμένων, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Γιάννης Λαγός είναι υπεύθυνος για τις μετακινήσεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και πως ούτως ή άλλως, μιλούσε μαζί του τα βράδια για να κανονιστεί το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, καθώς και ο αριθμός των αστυνομικών που θα ζητούσε προς φύλαξη από το τμήμα προστασίας υψηλών προσώπων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας
Χειροπέδες σε τρεις πρώην φρουρούς βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Σαμαράς: Η ηγεσία της Χ.Α. θα δικαστεί για εγκληματικές ενέργειες
«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτές είναι οι κλήσεις τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Φύσσας
Το πιστόλι του Παναγιώταρου χρησιμοποιήθηκε στην κηδεία του Ντερτιλή
«Μιχαλολιάκος και συλληφθέντες βουλευτές είχαν διευθυντικό ρόλο»
Σοκάρουν οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής
«Αν μας βγάλουν εκτός νόμου έχουμε 100 έτοιμους να πέσουνε!»

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μιχελάκης:Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: 30/09/2013 - 15:38
Τελευταία δημοσίευση: 16:00Πολιτική
Μιχελάκης:Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές
Μιχελάκης:Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές

Αντίθετος με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι "το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι οι πρόωρες εκλογές". "Η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές αλλά αυτή την στιγμή το ζητούμενο είναι η πορεία της χώρας. Οι εκλογές δεν θα έδιναν λύση στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ο τόπος", τόνισε.

Για το ενδεχόμενο περιφερειακών εκλογών σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χ.Α., ο κ. Μιχελάκης είπε ότι πιστεύει ότι "η Δημοκρατία έχει την δυνατότητα και τα όπλα να μπορέσει μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης, να αμυνθεί απέναντι σε εκείνους οι οποίοι θα προσπαθήσουν, με τακτικισμούς, να την πλήξουν". "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στείλει στον βρόντο όλες τις αιματηρές θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός", πρόσθεσε.

Για την  αναστολή κρατικής χρηματοδότησης, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε:"Δεν είναι δυνατόν σ ένα κόμμα που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στον Αρχηγός και σε βουλευτές του, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση".  enikos.gr

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ

Να επικυρώσει η Βουλή!

Πρώτη καταχώρηση: 30/09/2013 - 07:20
Τελευταία δημοσίευση: 07:20Το blog μου
Να επικυρώσει η Βουλή!
Να επικυρώσει η Βουλή!

Η ΣΥΛΛΗΨΗ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του κόμματός του, που κατηγορούνται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και είχαν βαρύτατη κακουργηματική δράση, καλυπτόμενοι πίσω από την ασπίδα της βουλευτικής τους ασυλίας, έχει δύο όψεις:

• Από τη μία πλευρά «δηλώνει» την ισχυρή και ανυποχώρητη απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας να επιδείξει πλέον μηδενική ανοχή απέναντι στο ναζιστικό αυτό μόρφωμα, που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια υπεράνω του νόμου, καθώς οι Αρχές επεδείκνυαν συχνά περίεργη «αμηχανία» απέναντι σε έκνομες ενέργειες ηγετικών στελεχών του. «Αμηχανία» που ορισμένες φορές γεννούσε υπόνοιες κάλυψης, αν όχι και στήριξης της Χ.Α. από ορισμένους αξιωματούχους των Αρχών ασφαλείας...

• Από την άλλη πλευρά, οι χθεσινές πρωτόγνωρες για την πολιτική ζωή της χώρας μας εξελίξεις δημιουργούν τώρα εύλογη ανησυχία για την επόμενη μέρα. Ως γνωστόν, η απόσταση που χωρίζει τον θρίαμβο από την καταστροφή είναι μικρή. Αν, για παράδειγμα, η ελληνική κοινωνία δεν πεισθεί ότι η υπόθεση είναι απολύτως «δεμένη» και αν δεν τηρηθούν σχολαστικά και με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι νόμιμες διαδικασίες, μπορεί το πολιτικό αποτέλεσμα των συλλήψεων να είναι τελικά το αντίθετο από το προσδοκώμενο...

Η ΑΠΟΨΗ διαπρεπών συνταγματολόγων, όπως ο κ. Κατρούγκαλος, ότι ακόμη και αν όλα έχουν γίνει νομότυπα πρέπει έστω και εκ των υστέρων να αποφασίσει η Βουλή για την άρση της ασυλίας των κρατούμενων βουλευτών και του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος είναι πολιτικά ορθή. Ιδίως όταν άλλοι συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής Χρυσόγονος, λένε ότι όσα έγιναν ήταν στα όρια της νομιμότητας... Η δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν πρέπει να εκδικείται! Τιμωρεί και πρέπει να τιμωρεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.  enikos.gr

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Το πόρισμα Βουρλιώτη Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2013 - 20:18 Τελευταία δημοσίευση: 08:36Κοινωνία Το πόρισμα Βουρλιώτη Το πόρισμα Βουρλιώτη Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των 9 σελίδων που συνέταξε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής,τεκμηριώνεται με στοιχεία ότι το συγκεκριμένο κόμμα συνιστά ενεργή εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, με ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, αρχηγό στα πρότυπα του "Führerprinzip" τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά. Η οργάνωση εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ γίνεται λόγος για ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και εκβιασμούς, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, πρώην χρυσαυγιτών και θυμάτων αλλά και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ο "führerprinzip" «Γνώριζε, οργάνωνε και συντόνιζε τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση» αναφέρει το πόρισμα που αποδίδει ηγετικό ρόλο στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο .Το «διευθυντήριο», όπως λένε οι αρχές, αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους λεγόμενους «πυρηνάρχες» και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις. Αυστηρή ιεραρχία Ο κ. Χ. Βουρλιώτης περιγράφει την εσωτερική δομή και οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζεται ως ναζιστικού τύπου με δομή, ιεραρχία, αυστηρές εντολές, σκληρή πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών. Υπαρχηγός ο Νίκος Παππάς. Στον σκληρό πυρήνα της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή βρίσκονται οι βουλευτές που συνελήφθησαν. Χαμηλότερα στην ιεραρχία βρίσκονται μεσαία στελέχη του κόμματος που χαρακτηρίζονται ως «πυρηνάρχες» και είναι κατά τόπο υπεύθυνοι σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η δράση της οργάνωσης ξεκινά από το 1987 και στην πορεία κλιμακώνεται με αντιδημοκρατικό τρόπο, ναζιστικό περίβλημα και ιδεολογία. Οι ανήλικοι Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξε εκτεταμένη στρατολόγηση ανηλίκων, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου είχε συγκροτηθεί ομάδα νεαρών με την ονομασία «Κένταυρος». Τα παιδιά αυτά στρατολογούνταν εκπαιδεύονταν και υπόκεινταν σε σκληρή ναζιστική προπαγάνδα, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη στελέχωση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πόλεμος με την αλβανική μαφία Ένα ακόμα εντυπωσιακό όσο και ανατριχιαστικό στοιχείο που καταγράφεται στο πόρισμα είναι η ενεργή εμπλοκή και διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας μετά από την επεξεργασία των στοιχείων διαπίστωσε τη διασύνδεση στελεχών της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα προστασίας της νύχτας. Ενδεικτικά αναφέρεται η δράση μελών του κόμματος στην περιοχή του Κορυδαλλού, όπου τα στελέχη της Χ.Α. είχαν ανοιχτό πόλεμο με άτομα αλβανικής καταγωγής για την προσφορά «προστασίας» σε μαγαζιά. Tags: Το πόρισμα Βουρλιώτη, führerprinzip, ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Κένταυρος, Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, enikos.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29


ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τσίπρας: Οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι ευλογία και όχι κατάρα

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2013 - 21:34
Τελευταία δημοσίευση: 21:34Πολιτική
Τσίπρας: Οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι ευλογία και όχι κατάρα
Τσίπρας: Οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι ευλογία και όχι κατάρα
Με την δήλωση ότι «οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά, ότι τελικά λέει όχι στην δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας , μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε ακόμη πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».
Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και κινήθηκε για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης , ενώ χαιρέτησε τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του φασιστικού κόμματος.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το σκηνικό που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δολοφονία του Παύλου (Φύσσα) θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα» και πρόσθεσε ότι το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.
Στην μακρά επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η οργή για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, «είναι που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδότησαν, , στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς».
Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, είπε ο κ. Τσίπρας, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος και ότι δεν άλλαξε μυαλά ο κος Σαμαράς και οι συνεργάτες του, αλλά αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση και σε αλλαγή στρατηγικής.
Χαιρετίζοντας την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει ότι οι αγώνες, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη η δικαιοσύνη να βάλει απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Να αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος. Να αποξηλωθούν οι Χρυσαυγήτικοι θύλακες στην αστυνομία, τον στρατό, την ΕΥΠ. Να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία. Να καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ. Να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα κίνημα για τη πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, που δε μπορεί παρά να έχει στη πρώτη τη γραμμή τις νέες και τους νέους, αγόρια και κορίτσια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γέννησαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και να αλλάξει πορεία η χώρα.
Για εκλογές
Στην επίσης μακρά απάντησή του στον πρωθυπουργό για τις εκλογές ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σημεία που έθιξε ο κ. Σαμαράς, δηλαδή στην ανάγκη για σταθερότητα, δικαιοσύνη και όχι προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σωστή θέση είναι «σταθερότητα , δικαιοσύνη, εκλογές» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο κύριος Σαμαράς μιλάει για ένα ειδικό καθεστώς δικαιοσύνης, για ένα ειδικό καθεστώς σταθερότητας, για ένα ειδικό καθεστώς δημοκρατίας.
Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά «αντέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αντέχει τον περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων, αντέχει τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα για μετανάστες, την ανοχή στους ναζί …Όλα τα αντέχει, αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!!!»
Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι η δικαιοσύνη του πρωθυπουργού και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και η σταθερότητά τους είναι η αστάθεια της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, το αδιέξοδο για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας και συμπλήρωσε:.
«Γι' αυτό λέει και όχι εκλογές.
Όπως λέει και όχι διάλογος,
Όχι δημόσια τηλεόραση,
Όχι λειτουργία της βουλής
Όχι συνάντηση των αρχηγών,
Όχι τελικά στην ίδια τη δημοκρατία»
Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση που το επιδιώξει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός μας λέει, ότι επειδή απείλησε με επαναληπτικές εκλογές το φίδι του Ναζισμού, «πρέπει εμείς να σας αφήσουμε ήσυχους να υπογράψετε και το τρίτο μνημόνιο που υποσχεθήκατε στους δανειστές και να ζητάμε από το λαό να σωπάσει».
Ε' λοιπόν όχι, είπε ο κ. Τσίπρας δεσμευόμενος ότι στη προκειμένη περίπτωση της μνημονιακής ασφυξίας και της άρσης κυριαρχίας του λαού και της πατρίδας μας, οι εκλογές, θα είναι λύτρωση, θα είναι απελευθέρωση, θα είναι σωτηρία.
Θα είναι η μεγάλη και σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη του λαού μας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, από το δρόμο της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφής, είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του.       enikos.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΣΤΟ STAR

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Ο ΑΚΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Ράδιο αρβύλα τα περί αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 13:52
Ράδιο αρβύλα τα περί αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου
Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένα όργιο φημών σχετικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την υποτιθέμενη αποφυλάκισή του.
Κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικώς από τις δικαστικές πηγές, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος όχι μόνο εξακολουθεί να κρατείται σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού, από αύριο αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης του στο Εφετείο Κακουργημάτων.
Εάν και εφόσον μάλιστα η απόφαση που βγει, είναι καταδικαστική, η ποινή που θα του επιβληθεί για τα κακουργήματα τα οποία κατηγορείται αναμένεται να είναι πολλών ετών.
Διαβάστε επίσης:
Σκληρή μάχη να μην επιστρέψουν η Βίκυ και η Αρετή στη φυλακή
Πολιτική Αγωγή: ο Άκης εξευτέλισε διεθνώς την πατρίδα του!
Εισαγγελέας: Ο Άκης σχεδίαζε εταιρεία χρηματαποστολών για τις μίζες
Μόνο το 1999 ο Άκης επένδυσε 2 δισ. δραχμές
Άκης σε πολιτική αγωγή: Να με λέτε υπουργό. Δεν είμαστε φιλαράκια
Πολιτική Αγωγή: Υπάρχουν κι άλλα ποσά σε πολλές γωνιές της γης!

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351789/radio-arvyla-ta-peri-apofylakisis-toy-aki-tsohatzopoyloy#ixzz2gHP5m4DF

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΗ

Πλεύρης: Είμαι φασίστας, αλλά...

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2013 - 11:05
Τελευταία δημοσίευση: 11:05Πολιτική
Πλεύρης: Είμαι φασίστας, αλλά...
Πλεύρης: Είμαι φασίστας, αλλά...
Ως υπόκοσμο χαρακτηρίζει τα στελέχη της Χρ. Αυγής που βιαιοπραγούν ο Κωνσταντίνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
«Όποιος προβαίνει σε βιαιοπραγίες δεν ασκεί πολιτική. Είναι υπόκοσμος» λέει και προσθέτει: «Έχω δηλώσει ότι είμαι φασίστας αλλά δεν έχω στο χέρι μου τη σβάστικα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ,

Σενάρια για περικοπές συντάξεων

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2013 - 12:52
Τελευταία δημοσίευση: 12:52Οικονομία
Σενάρια για περικοπές συντάξεων
Σενάρια για περικοπές συντάξεων
Περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σε ποσοστό τουλάχιστον 10%, προβάλλουν και πάλι στον ορίζοντα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μολονότι το 2013 δεν διαφαίνεται κάποια σοβαρή εμπλοκή στην πληρωμή συντάξεων και λοιπών παροχών (αν και τα αποτελέσματα των Ταμείων συν τον ΕΟΠΥΥ είναι μείον τουλάχιστον κατά 2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του κρατικού προϋπολογισμού), είναι βέβαιο ότι το 2014 θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.
Για το επόμενο έτος, το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τρόπο να κλείσει η τρύπα ποσού άνω των 2 δισ. ευρώ, που θα επιφέρει η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 1,8 δισ. ευρώ, καθώς και η εφαρμογή της δεύτερης φάσης μείωσης ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΦΩΝΑΞΕ ΖΗΤΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδόθηκε ο Παππάς

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2013 - 13:11
Τελευταία δημοσίευση: 13:11Πολιτική
ΒΙΝΤΕΟ-Παραδόθηκε ο Παππάς
Παραδόθηκε ο Παππάς
Παραδόθηκε ο καταζητούμενος βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ.
Ο κ. Παππάς επανέλαβε στους δημοσιογράφους τις θέσεις του κόμματός του, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εναντίον της Χρυσής Αυγής και ότι όλα αυτά έγιναν επειδή ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Μπαίνοντας, μάλιστα, στο κτίριο δήλωσε «ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω».
Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Παππά, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το πόρισμα του Εισαγγελέα ως υπαρχηγός της οργάνωσης, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.  enikos.gr

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ


Εδώ Παππάς εκεί Παππάς…

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, 21:56
Την ώρα που το ένταλμα σύλληψης για τον φερόμενο ως υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος.

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία του με ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρει : «κυκλοφορώ ελεύθερος δεν είδα κανέναν».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Χρήστος Παππάς είναι πλέον ο μοναδικός από την ηγετική ομάδα της οργάνωσης που δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Οι πληροφορίες τον θέλουν να οργανώνει τις επόμενες κινήσεις των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και να πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα οικειοθελώς για να παραδοθεί καθώς καταζητείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε ολόκληρο το νομό Αττικής εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιμέλεια: Τόνια Κανελλίδου
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, 22:10

Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΑΝ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΕΚΤΙΣΟΠΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ

Τι λένε οι συνταγματολόγοι στο Newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 18:24
Τι λένε οι συνταγματολόγοι στο Newsbomb.gr
Π. Παυλόπουλος-Γ. Κατρούγκαλος: «Αν κριθούν ένοχοι, θα εκτίσουν τις ποινές τους αυτόματα», αλλά για να χάσουν την Βουλευτική τους ιδιότητα, «αν δεν παραιτηθούν, θα πρέπει να καταδικαστούν αμετάκλητα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Κουμιώτης
Υπερεπαρκές αποδείχθηκε το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δηλώσεις των Καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Κατρούγκαλου, στο newsbomb.gr
Π. Παυλόπουλος: «Δεν χρειάζεται καν η άρση της ασυλίας τους»
Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και συνάμα Βουλευτή της Ν.Δ., Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. καθηγητής εξήγησε πως: «Δεν χρειάζεται καν η άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εφόσον οι συλλήψεις τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, άρα σε έγκλημα συνεχές».
«Αν και εφόσον κριθούν ένοχοι για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, θα εκτίσουν τις ποινές τους αυτομάτως, χωρίς καμία άρση της Βουλευτικής τους ασυλίας ή παρεμφερή διαδικασία», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο καθηγητής στον επίλογό του δεν παρέλειψε, όπως έκανε από την αρχή της υπόθεσης, να υπεραμυνθεί για άλλη μία φορά το ισχύον νομικό πλαίσιο, επαναλαμβάνοντας τις προ ημερών δηλώσεις του, με τις οποίες υποστήριζε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο ήταν και παραμένει υπεραρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής.
Γ. Κατρούγκαλος: «Αν δεν παραιτηθούν, θα πρέπει να καταδικαστούν αμετάκλητα», για να χάσουν την βουλευτική τους ιδιότητα
Ο κ. Κατρούγκαλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Newsbomb.gr μαζί του, υποστήριξε πως: «Το Σύνταγμα είναι σαφές, δεν χάνει την βουλευτική του ιδιότητα κάποιος μόνο και μόνο επειδή έχει συλληφθεί, θα πρέπει να καταδικαστεί αμετάκλητα, δηλαδή με απόφαση και του Αρείου Πάγου, ώστε να χάσει την βουλευτική του έδρα.
Συνεπώς εάν δεν παραιτηθούν, οι συλληφθέντες Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διατηρούν τυπικά την έδρα τους, αν και προφανώς όσο διαρκεί η προφυλάκισή τους δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της Βουλής και μόνον αν παραιτηθούν, θα είναι υποχρεωτικό να γίνουν αναπληρωματικές τοπικές εκλογές στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί».

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351616/ti-lene-oi-syntagmatologoi-sto-newsbombgr#ixzz2gD6m0KzD

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Κ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΕ

Ζαρούλια σε Μιχαλολιάκο: «Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες»

Ζαρούλια σε Μιχαλολιάκο: «Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες»
«Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες», είπε η Ελένη Ζαρούλια, αντικρίζοντας τον σύζυγό της και Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να φτάνει στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Στο σημείο βρισκόταν και η κόρη του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία τον αγκάλιασε και τον φίλησε.
Διαβάστε επίσης:
Βίντεο: Η Ουρανία Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351635/zaroylia-se-mihaloliako-agapi-moy--toys-xeftilises#ixzz2gD5MdHAm

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 5 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Συνελήφθησαν Nίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης

Πρώτη καταχώρηση: 28/09/2013 - 08:56
Τελευταία δημοσίευση: 08:56Κοινωνία
ΒΙΝΤΕΟ-Συνελήφθησαν Nίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης
υνελήφθησαν Nίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης
Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.
Ανάμεσα, λοιπόν, στους συλληφθέντες των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι αρχές αναζητούν κι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι 34.
Όπως μετέδωσε το MEGA, έχουν ήδη συλληφθεί 5 άτομα και οι συλλήψεις συνεχίζονται.  enikos.gr

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ



 
 ``ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝ`` - Γ. Σουρής
 
 
          
 
                           ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΟΥΡΗ
 
                           http://3.bp.blogspot.com/-nJ5LXbSejLg/UEULsVm4_3I/AAAAAAAAFkQ/Us3d1CORTqk/s400/images.jpg
Κάτι επίκαιρο........
από τον ΣΟΥΡΗ (1853-1919)
Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ι Σ

Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ' αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς.
Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να' λθουν όλοι,
και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει.

Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη
με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων,
κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα,
καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα.

Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,
να εργάζεται δι' όλης της νυκτός και της ημέρας,
δίχως καν λεπτό να παίρνει ... καταργούμε δε προσέτι
και το δίκαιον ακόμη και το ... άδικον ρουσφέτι.
Καταργούμεν Εφορίας, καταργούμεν Τελωνεία
καταργούμεν και Νομάρχας, καταργούμεν κι αστυνόμους,
καταργούμεν προς τοις άλλοις κάθε μια συγκοινωνία,
καταργούμεν τους στενούς μας και πλατείς σιδηροδρόμους,
καταργούμεν βουλεβάρτα, καταργούμεν και πλατείας
καταργούμεν και τας τόσας περιττάς δενδροφυτείας.

Καταργούμεν και τους Δήμους, καταργούμεν κι Επαρχεία,
καταργούμεν τα μεγάλα και μικρά ουροδοχεία,
και δημόσια προς τούτοις καταστήματα του Κράτους,
καταργούμεν και καμπόσους, δημοσίους αποπάτους.
Καταργούμεν τους συμβούλους, καταργούμεν τους Πρυτάνεις,
καταργούμεν κάθε είδος και διάταγμα δαπάνης.

Καταργούμεν τας μεγάλας και μικράς διοργανώσεις,
καταργούμεν τους στρατούς μας, καταργούμεν και τους στόλους,
καταργούμεν τας εκτάκτους των παρασκευών πιστώσεις,
και τους Γάλλους τους στρατάρχας και τους ιδικούς μας όλους.
Καταργούμεν ατμοβάρεις, καταργούμεν ναυαρχίδας,
καταργούμεν τας Παράλους και τας ατμοτελωνίδας.

Καταργούμεν τας δυνάμεις της ξηράς και της θαλάσσης,
καταργούμεν τας εντόκους και ατόκους πληρωμάς,
καταργούμεν τα ταμεία της Ελλάδος μας συμπάσης,
καταργούμεν δε και όλας τας εδώ οικοδομάς,
κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι,
το λαμπρόν φρενοκομείον του Ζωρζή Δρομοκαΐτη.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: 28/09/2013 - 03:36
Τελευταία δημοσίευση: 03:47Διεθνή
Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία
Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ψήφισμα σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας στη συνεδρίαση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, απαιτεί την εξάλειψη των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά δεν απειλεί με αυτόματες κυρώσεις το καθεστώς του πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, εάν και εφόσον αυτό δεν συμμορφωθεί με τις εντολές της διεθνούς κοινότητας.
Η ομόφωνη ψηφοφορία από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας που τερμάτισε την έντονη διπλωματική κινητικότητα των τελευταίων εβδομάδων, είχε ως βάση τη συμφωνία Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στη Γενεύη νωρίτερα αυτό το μήνα η οποία επετεύχθη μετά την επίθεση με το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν σε προάστιο της Δαμασκού όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι
Νωρίτερα διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι η ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία αποκαλούμενη και ως «Γενεύη 2» θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η πολιτική μετάβαση στη χώρα.
Ο ειδικός διαμεσολαβητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Λακχάρ Μπραχίμι, καλείται στο μεσοδιάστημα να προχωρήσει σε απολογισμό της προετοιμασίας έως το τέλος του Οκτωβρίου, με στόχο την κοινοποίησή του στα μέσα Νοεμβρίου, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.  enikos.gr

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Δεν μπορώ να καταλάβω που θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν.Ενας ηλικιωμένος φωνάζει αγανακτησμένος στον φίλο του ρε που πάμε.Στο γαιδουρονήσι του απαντάει ο φίλος του εκεί σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν.Πιο πέρα ενας λαχειοπώλης μου λέει έλα να σε σώσω το βράδυ κληρώνει.Η Τατιάνα Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR κληρώνει 1000 Ευρώ στον τυχερό που θα απαντήσει πιο γρήγορα στην ερώτηση που πολύ αργότερα θα ανακοινώσει, ..Αλήθεια  πόσα και ποιοι κερδίζουν από αυτές τις κομπίνες των κληρώσεων που κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί πραγματοποιούν κανείς δεν γνωρίζει.Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εξ αιτίας του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής σίγουρα θα πάμε σε γενικές εκλογές.Οσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τον τόπο.Τώρα εδώ που τα λέμε κατά την γνώμη μου την κύρια ευθύνη για όλη την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση που ενώ άλλα είχε πει προεκλογικά άλλα έκανε και συνεχίζει να κάνει.Γιατί με ποιό δικαίωμα ακολουθεί αυτή την τελείως απαράδεχτη,εγκληματική και αντισυνταγματική πολιτική κανείς έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει.Ωρες ,Ωρες αναρωτιέμαι μήπως έχει δίκηο ο τρελλός της γειτονιάς μου που λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να φέρει μια νέα χούντα στην ελλάδα,γιατί έτσι συμφέρει τους έλληνες και ξένους τοκογλύφους που εκπροσωοπεί .Γιατί  αλήθεια άφησαν και αφήνουν την Χρυσή Αυγή να αποκτήσει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό στις εκλογές.Δεν βλέπουν ότι πολλοί  έλληνες ψήφισαν την Χρυσή Αυγή για να τιμωρίσουν τους πολιτικούς   που ξεσκίζουν τους οικονομικά αδύνατους πολίτες.Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι περίπου ενα εκ. έλληνες ψήφισαν το μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή γιατί πιστεύουν στην εγκληματική πολιτική της.Θυμάμαι τό μήνυμα στο κινητό που μου έστειλε ένας φίλος και συμμαθητής,να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πούστη να μας στερήσει το χαμόγελο και την ελπίδα.Θυμάμαι σε μια παλιά ελληνική ταινία τον αείμνηστο ηθποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο που έλεγε Ψυχραιμία θα δούμε.Τέλος θυμάμαι και τον αείμνηστο ηθποιό Βασίλη Αυλωνίτη που έλεγε αυτό που άκουσα το πρωί  από τον ηλικιωμένο συνταξιούχο Ρε που πάμε. ΜΜ

Ο Ν ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Χρυσή Αυγή: Απειλούνται με φυλακή - Απειλούν με κάλπες

27 Σεπτεμβρίου 2013 | 12:20561 α- α+
Χρυσή Αυγή: Απειλούνται με φυλακή - Απειλούν με κάλπες
Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Μιχαλολιάκος μπροστά στο δικαστικό «τσουνάμι» που χτυπά τη Χρυσή Αυγή. Η αποκάλυψη του Ν. Χατζηνικολάου για την εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Μιχαλολιάκος και οι «γλυκές» σκέψεις του Μαξίμου.

Ραγδαίες ενδέχεται να είναι οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες στο πολιτικό πεδίο μετά το δικαστικό «τσουνάμι» που χτυπά τη Χρυσή Αυγή με τις πληροφορίες να δίνουν και να παίρνουν για τα στοιχεία που δένουν υψηλά στελέχη ακόμη και βουλευτές του κόμματος σε έκνομη δράση.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος με «κομμένα φτερά» εμφανίστηκε χθες στο περιστύλιο της βουλής και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών του προκειμένου να γίνουν εκλογές -κατ' αρχήν στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκπροσωπείται το κόμμα του.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής έχει στα χέρια του συγκεκριμένη εισήγηση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο δικαστικός κλοιός φτάσει μέχρι τον πυρήνα του κόμματός του. Κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό έχει κορυφαίος συνταγματολόγος και ο αδελφός του κ. Μιχαλολιάκου - ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει βουλευτή σε 15 περιφέρειες και όπως τονίζουν όλοι όσοι γνωρίζουν τις προβλέψεις του συντάγματος είναι εξαιρετικά δύσκολο η χώρα να προχωρήσει μόνο στις λεγόμενες αναπληρωματικές εκλογές καθώς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου εκπροσωπείται σε μεγάλες περιφέρειες που σε εθνικές εκλογές δίνουν κυβερνήσεις.

Οι «γλυκές» σκέψεις στο Μαξίμου


Τα τελευταία 24ωρα στα «γαλάζια» παρασκήνια αλλά και στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ιδέες και σκέψεις για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετρήσεις που «τρέχουν» δείχνουν όχι μόνο σημαντική αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής αλλά και «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων στη ΝΔ. Σε όλες τις μετρήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, η ΝΔ εμφανίζει ενίσχυση των ποσοστών της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή να χάνει δυνάμεις ακόμη και σε "δυνατές" γι' αυτήν περιφέρειες όπως είναι η Α' Αθηνών.

Σ. Κεδίκογλου: Ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα

«Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δεν εκβιάζεται» λένε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας όμως ως «ανέκδοτο» τα όσα διαρρέουν από τη Χρυσή Αυγή για ομαδική παραίτηση και κάλπες. Βασική παράμετρος παραμένει η βουλευτική ασυλία για τους χρυσαυγίτες - παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί «χρήσιμη» για κάποιους στην πορεία των ερευνών.

Ωστόσο δεν λείπουν οι φωνές που λένε ότι η Χρυσή Αυγή στην παρούσα στιγμή είναι εμφανώς αποδυναμωμένη με «τσαλακωμένο» προφίλ και πλέον με το «φυσικό της πρόσωπο» να είναι κάθε βράδυ στα δελτία των οκτώ. Η συγκυρία, κατά τα ίδια στελέχη, είναι ιδανική ώστε να τεθεί πολιτικά στο περιθώριο το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου και ταυτόχρονα να «εξασφαλιστεί» ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρίσκο όμως παραμένει: Αρκετοί «γαλάζιοι» εκτιμούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται περίπου ως «ρυθμιστής» των πολιτικών εξελίξεων και ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αποφάσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν ληφθεί και όλα θα σταθμιστούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μέσα σε όλα θα πρέπει να συνυπολογίσει και το τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του καθώς είναι κοινό μυστικό πως ο κ. Βενιζέλος, για τους σχεδιασμούς της επόμενης ημέρας, θα πρέπει να φτάσει στις εκλογές έχοντας τουλάχιστον διασφαλίσει πως τα ποσοστά του δεν θα είναι χαμηλότερα από τις τελευταίες εκλογές.   madat-a.gr

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Είσαστε ηλίθιοι;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, 10:50
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι ένα γεγονός αποκρουστικό που πόνεσε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, σε όποιον πολιτικό χώρο κι εάν ανήκε. Η παραδειγματική τιμωρία του δράστη και των ομοίων του είναι πράξη αυτονόητη για μία φυσιολογική και συντεταγμένη κοινωνία.

Από εκεί και πέρα, όμως, η υπέρβαση και η υπερβολή εμπεριέχουν κινδύνους μίας τεράστιας γκάμας καταστάσεων, που αρχίζει από τη γελοιότητα για να φθάσει μέχρι την τραγωδία. Είναι τραγικό να ταυτίζεις το σύνολο των οπαδών της Χρυσής Αυγής με το έγκλημα, επειδή διαφωνείς πολιτικά μαζί τους. Προσωπικά αισθάνομαι μία απέραντη αηδία για όλες αυτές τις ναζιστικού τύπου δοξασίες και πρακτικές.

Στενοχωριέμαι αντιλαμβανόμενος ότι νέοι άνθρωποι, από άγνοια ή ελλιπή κοινωνική και ουσιαστική παιδεία, καταφεύγουν στους κόλπους του συγκεκριμένου χώρου προκειμένου να ταυτιστούν με την ψευτομαγκιά ενός φουσκωτού. Χαμογελάω όταν διαπιστώνω ότι από τότε που η κρίση συμπεριέλαβε στους κόλπους της τη νύχτα οι φουσκωτοί έπιασαν δουλειά στο κόμμα του Μιχαλολιάκου. Γιατί δεν είναι δυνατόν όπου δεις μαύρη μπλούζα να ξεφυτρώνει ένας χοντρός σβέρκος. Τι τους ταΐζουν δηλαδή, μόνο συμπληρώματα;

Το να ταυτίζεις, όμως, το σύνολο των πολιτών που τους ψήφισαν με εγκληματικές πράξεις και να καταφεύγεις σε ομαδική υστερία ανακαλύπτοντας όλες τις αποτρόπαιες ενέργειές τους ένα πρωί, λες και προέκυψαν από παρθενογένεση, θεωρώ ότι είναι εξίσου επικίνδυνο και γελοίο.

Ο ναζισμός αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Η αυστηρότητα εξαντλείται με φειδώ εκεί που πρέπει. Ο διάλογος οπλισμένος με λογική και συναίσθημα γεννάει πειστικά επιχειρήματα. Όλα τα άλλα είναι επικίνδυνα γιουρούσια πολιτικάντηδων οι οποίοι μυρίστηκαν αίμα και σπεύδουν ως πολιτικά βαμπίρ να το απολαύσουν.

Όχι πολιτικά κουρέλια, δεν κινδυνεύουμε από τους φασίστες ούτε από τους ναζιστές, γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου όλα έχουν ως βάση την καρικατούρα και τη γελοιότητα. Υπ' αυτήν την έννοια, ακόμα και οι φασίστες μας είναι αστείοι. Προφανώς, δεν έχετε δει πραγματικές φασιστικές δομές χώρων στη Γερμανία ή την Ιταλία για να καταλάβετε τι σημαίνει βία.

Οι αστείοι και υπό προϋποθέσεις επικίνδυνοι φασίστες που κυκλοφορούν στη χώρα μας και που είναι δικό σας δημιούργημα, φροντίστε να μείνουν τουλάχιστον μόνον αστείοι για να μη μεταλλαχθούν σε πραγματικούς.

Έκανε ο Ρουπακιάς το αποτρόπαιο έγκλημα και σπεύδετε να ταυτίσετε όσους ψήφισαν τον Μιχαλολιάκο με το αίμα; Είσαστε λογικοί; Είσαστε ανόητοι; Είσαστε επικίνδυνοι; Είσαστε ηλίθιοι; Ο εθισμός και η ταύτιση είναι άγνωστες έννοιες σ’ εσάς;

Έχετε κάνει τη χώρα μπορντέλο τα τελευταία 50 χρόνια, την έχουμε κάνει για να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου -μήπως σπεύσετε να με εντάξετε στη Χρυσή Αυγή- και σας φταίνε οι καρικατούρες του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου;

Επικαλείσθε λόγους εθνικής ασφαλείας σηκώνοντας τη γειτονιά στο πόδι για αυτούς που εμείς βλέπουμε με τα πίτμπουλ στον δρόμο και μας πιάνουν τα γέλια; Γιατί δεν συγκαλείτε όλα τα κρατικά όργανα και δεν κινητοποιείτε τα στελέχη τους για μια Ελλάδα που καταρρέει καθημερινά αργοπεθαίνοντας ως ζητιάνα στις γειτονιές της Ευρώπης;

Ηρεμήστε και διδαχθείτε από τους κλασικούς της θεατρικής τέχνης. Ο θεατής ταυτίζεται πάντοτε με το θύμα, ποτέ με τον θύτη. Αφήστε τις χρυσαυγίτικες πρακτικές στην κρίση του ελληνικού λαού. Θα μαραζώσουν και θα καταλήξουν με μαθηματική ακρίβεια. Μη μετατρέπετε τους θύτες σε θύματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους καταστήσετε συμπαθείς, και ασχοληθείτε σοβαρά με τη μοναδική δουλειά σας.

Τη σωτηρία της χώρας...

P.S. Ούτε μία ψήφο δεν μπορείτε να αποσπάσετε από τους χρυσαυγίτες δυστυχώς. Όσοι τους ψήφισαν πήγαν εκεί εξαιτίας σας και όχι εξαιτίας τους. Έχετε τη δυνατότητα να το κατανοήσετε;
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013, 11:1

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΕΙΠΕ ΨΥΧΡΑ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Η κατάθεση της αστυνομικού που συνέλαβε τον Ρουπακιά

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2013 - 19:50
Τελευταία δημοσίευση: 20:00Κοινωνία
ΒΙΝΤΕΟ-Η κατάθεση της αστυνομικού που συνέλαβε τον Ρουπακιά
Η κατάθεση της αστυνομικού που συνέλαβε τον Ρουπακιά

Η νεαρή αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη του Ρουπακιά έδωσε σήμερα την κατάθεσή της στην οποία υποστηρίζει ότι αστυνομικός μαϊμού τους είχε καθησυχάσει ότι τα επεισόδια είχαν λήξει.
Για τη σύλληψη του Ρουπακιά αναφέρει στην κατάθεσή της ότι όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα είπε ψυχρά «είχε χτυπήσει κάποιους δικούς μας» . enikos.gr

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΗΓΩΝ

Μήνυσαν τον λιμενάρχη Πειραιά οι πλοηγοί

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2013 - 20:10
Τελευταία δημοσίευση: 20:34Κοινωνία
Μήνυσαν τον λιμενάρχη Πειραιά οι πλοηγοί
Μήνυσαν τον λιμενάρχη Πειραιά οι πλοηγοί
Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών.
Αφορμή, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Α. Βασιλάκος, στάθηκε η απόφαση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, να επιτρέψει υπό προϋποθέσεις και για λόγους ανωτέρας βίας, τον κατάπλου και απόπλου πλοίων, χωρίς την επιβίβαση μέσα σε αυτά πλοηγού, στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των πλοηγών.
Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, τόνισε ότι εντολή του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους κατάπλους πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία των πλοηγών, συμμετείχαν με τετράωρες στάσεις εργασίας και τα ρυμουλκά.
Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το λιμεναρχείο έχει το δικαίωμα υπό προϋποθέσεις, να θέσει σε ισχύ τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των πλοηγικών σταθμών αλλά και του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της εισαγγελικής αρχής Πειραιά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

My Movie ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΙΚΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΛΑΣ

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο Κ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 18:53
«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!
Δεν τις εισηγούνται αλλά και δεν τις απορρίπτουν πλέον!
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ποια όμως η στάση των δανειστών σε αυτό το ενδεχόμενο;   
Το Newsbomb σας αποκαλύπτει σήμερα την πλήρη αλλαγή στάσης από μέρους τους σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο ως στάση και θέση της Τρόικας, δηλαδή το, «όχι» σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πλέον είναι ένα θέμα που συζητούν!
Προσοχή: Δεν συζητείται ως κάτι που οι δανειστές προκρίνουν αλλά ως μία πιθανότητα την οποία ως εξέλιξη δεν απορρίπτουν πλέον!  Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό  που αναφέρουμε σήμερα  αλλά και ο τρόπος που διατυπώνεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: επαναλαμβάνουμε λοιπόν,  ότι δεν θέλουν οι δανειστές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.  Κανείς δεν ισχυρίζεται- ούτε πολύ περισσότερο εμείς- ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. ΑΛΛΑ: αφουγκράζονται και κατανοούν πλέον το σκεπτικό με το οποίο κάποιοι εισηγούνται την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.
Και το σκεπτικό τους είναι το εξής: πιστεύουν ότι αν ο κ. Σαμαράς πάει σε εκλογές τώρα, η δεδομένη συγκυρία θα ήταν η προσφορότερη προκειμένου να θέσει το δίλημμα «διασφάλιση της Δημοκρατίας ή φασιστική εκτροπή».
Οι δανειστές ανησυχούν  σφόδρα για τον κίνδυνο φασιστικής εκτροπής στην Ελλάδα, και πιστεύουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να παίξει το χαρτί των εκλογών για να αποδυναμώσει εκλογικά την εσχάτως απαξιωμένη Χρυσή Αυγή.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η Τρόικα θα κατανοούσε την περίπτωση που ο κ.  Σαμαράς αποφάσιζε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπό τις δεδομένες περιστάσεις, καθώς ενδόμυχη επιθυμία των δανειστών είναι το νέο Μνημόνιο που προαλείφεται για την Ελλάδα να υλοποιηθεί από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Στην περίπτωση αυτή η Τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί η χρήση του επιχειρήματος που μετέρχονταν πολλοί το 2010-2011 για το πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή ο Παπανδρέου δεν είχε λαϊκή εντολή για να το υπογράψει.
Λέμε ξανά και αυτό που σας λέμε κρατείστε το: είναι η πρώτη φορά που από το ρεπορτάζ καταγράφεται η ανοχή της Τρόικας στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση που θα λάβει ο κ.  Αντώνης Σαμαράς υπό το βάρος των εισηγήσεων που δέχεται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...
Διαβάστε επίσης: 
Εισηγούνται εκλογές στον Σαμαρά

ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ.

Σενάρια για πραξικόπημα στην Ελλάδα

Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 17:40
Σενάρια για πραξικόπημα στην Ελλάδα
Στο υποτιθέμενο πραξικόπημα των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά εστιάζουν σήμερα το ενδιαφέρον τους ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ABC το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του Associated Press στο οποίο αναφέρεται η λέξη πραξικόπημα.
Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το οποίο προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα επισημαίνει πως τα επίπεδα της φτώχειας στη χώρα έχουν ανέβει «επικίνδυνα», όπως και η ανεργία, με αποτέλεσμα  κάποιες ομάδες να επιζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης.
Η Washington Post αναφέρεται επίσης στην ΚΕΕΔ, σημειώνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, ενώ είχε  πραγματοποιήσει και ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης: ΚΕΕΔ: Τα πραξικοπήματα δεν προαναγγέλλονται
Ανακοίνωση της ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων
Αυτοί είναι οι Έφεδροι Καταδρομείς που θέλουν πραξικόπημα

Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/350805/senaria-gia-praxikopima-stin-ellada#ixzz2g0r92DBK

Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ

Αυστηροί οι όροι για δάνεια

Πρώτη καταχώρηση: 26/09/2013 - 10:50
Τελευταία δημοσίευση: 10:50Οικονομία
Αυστηροί οι όροι για δάνεια
Αυστηροί οι όροι για δάνεια
Δάνεια μόνο για τους... κατέχοντες δίνουν πλέον οι τράπεζες καθώς, τόσο σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις, προϋπόθεση για τη λήψη δανείου δεν αποτελεί μόνο η ισχυρή οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών, αλλά και η εκ των προτέρων κάλυψη σημαντικού μέρους του δανείου με μετρητά.
Για να χορηγηθεί ένα επιχειρηματικό δάνειο πρέπει να πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις: Ο σκοπός του δανείου να συνάδει με τη δραστηριότητα της εταιρείας. Η εξέταση των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης αλλά και το αξιόχρεο της επιχείρησης, καθώς και οι πραγματικές δυνατότητες εξόφλησης του τραπεζικού δανεισμού. Και, τέλος, οι τράπεζες ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις.
Πρόκειται για ολική ανατροπή των προ κρίσεως δεδομένων. Στη στεγαστική πίστη οι τράπεζες χορηγούσαν σε πολλές περιπτώσεις το 100% της εμπορικής αξίας ή και ακόμα υψηλότερο ποσό, με δικαιολογία την κάλυψη επισκευαστικών δαπανών. Επιπλέον, οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια μέρος των οποίων ήταν «μαύρα»: το δάνειο κάλυπτε την εμπορική αξία του ακινήτου ενώ στο συμβόλαιο αναφερόταν η αντικειμενική αξία. Τέλος, η εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη αποτελούσε «ψιλά γράμματα», καθώς ένας ελεύθερος επαγγελματίας με μικρό δηλωμένο εισόδημα δεν δυσκολευόταν να αποκτήσει δάνειο. Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, πλέον για να λάβει κάποιος στεγαστικό δάνειο, πρέπει να εκπληρώνει απαραίτητα τρεις προϋποθέσεις:
α. Να καλύψει ο ίδιος με μετρητά ή άλλη εξασφάλιση τουλάχιστον το 25% της αξίας του αιτούμενου δανείου. Δηλαδή η τράπεζα καλύπτει το 75% της αξίας του ακινήτου.
β. Το δάνειο θα αναφέρεται στην πραγματική αξία της συναλλαγής και δεν θα καλύπτει τυχόν διαφορά αντικειμενικής - εμπορικής αξίας.
γ. Ο δανειολήπτης πρέπει να κριθεί αξιόχρεος. Πέραν της κάλυψης του 25% του δανείου, θα πρέπει τα δηλωμένα μηνιαία εισοδήματά του να καλύπτουν τουλάχιστον το 30%-35% της μηνιαίας δόσης για την εξόφληση του δανείου.
Ριζικές είναι οι αλλαγές και για τα δάνεια προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Στις καλές εποχές μια επιχείρηση εξασφάλιζε εύκολα δάνεια χωρίς πολλά πολλά για τον σκοπό του δανείου, την κατάσταση της επιχείρησης και την ικανότητα αποπληρωμής του δανείου. Πλέον, όλα τα παραπάνω, και ακόμα περισσότερα στοιχεία, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των τραπεζών, και για να χορηγηθεί ένα επιχειρηματικό δάνειο πρέπει να πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:
α. Ο σκοπός του δανείου να συνάδει με τη δραστηριότητα της εταιρείας. Στο παρελθόν μπορούσε ένας επαγγελματίας, π.χ. οδηγός ταξί, να είχε ένα ακίνητο και να λάμβανε δάνειο για να ανεγείρει οικοδομή επενδύοντας στην αγορά ακινήτων. Πλέον δεν δίνονται δάνεια για δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας.
β. Εξέταση των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης. Σε αντίθεση με το τι γινόταν, πλέον καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λάβει δάνειο για παράδειγμα 200.000 ευρώ για την εξόφληση προμηθευτών, όταν οι σχετικές προμήθειες διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα, 100.000 ευρώ.
γ. Εξετάζεται το αξιόχρεο της επιχείρησης και οι πραγματικές δυνατότητες εξόφλησης του τραπεζικού δανεισμού. Η οικονομική ευρωστία είναι απαραίτητη. Αντίθετα, επιχειρήσεις χωρίς προοπτικές ή που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να μην αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι αδύνατο να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.
δ. Τέλος, οι τράπεζες ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις. Οι πρόσθετες εξασφαλίσεις δεν είναι απαραίτητες για την έγκριση του δανείου, ωστόσο είναι απαραίτητες προκειμένου μια εταιρεία να μπορέσει να λάβει χαμηλό, ανταγωνιστικό επιτόκιο.
Στελέχη τραπεζών αναγνωρίζουν ότι οι νέες προϋποθέσεις είναι πολύ απαιτητικές και αποκλείουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ωστόσο υπενθυμίζουν ότι η εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό τα προηγούμενα χρόνια ήταν αυτή που υποδαύλισε τη δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση συμβάλλοντας στο οικονομικό αδιέξοδο που τελικά βρέθηκε η χώρα. Σημειώνουν ότι οι νέες διαδικασίες ενισχύουν τη διαφάνεια και εξασφαλίζουν ότι τα δάνεια που θα χορηγηθούν (τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως από αποταμιεύσεις) θα αξιοποιηθούν για τον σωστό σκοπό που αποτελεί προϋπόθεση για την εκκίνηση ενός νέου υγιούς κύκλου οικονομικής ανάπτυξη.
Πηγή: Η Καθημερινή