Τετάρτη, Απριλίου 30

ΠΟΙΗΣΗ

Μάνο.. γεια
Κι' άλλο πρωτομαγιάτικο

Πρώτη του Μάη, πλέκουν στεφάνι,
γύρω με λούλουδα ή με πλεκτάνη.
«Πλέμπα» στο πέλαγος, «ταγοί» σε λιμάνι,
«λαπάδες» τ’όνειρου ,βγάζουν φιρμάνι.

<Μη σκοτώνεις το Λουλούδι>*

Πολύ εδούλεψε ο Θεός του χάους τη σιωπή.
Βρόντησε, πλημμύρησε, γέννησε «Κόσμο» και ζωή.
Ένα εφύτεψε Ηλιανθό στ’ αγέρα τη κορφή
κι’ένα μοναδικό Λουλούδι ,πάνω στη μάνα γη.

Στον Ήλιο κάνει προσφορά <μέτρου> ζωής ακτίνες,
Νου στ’ επίλεχτο Λουλούδι, με θλίψες και οδύνες
των αισθήσεων κι’ ηδονικές ,απατηλές Σειρήνες.
Ήλιου και Νου το φως, πέφτει σε πόλεμου τις δίνες,
από αρχής, οιωνοί κακού, πού έμελλαν ερμίνες.

Τη μέρα ο Ηλιος οχυρώνει και διώχνει το σκοτάδι.
Το φως του θέλει ο Ανθός, όλο της σκέψης χάδι
και τους καρπούς του κόσμου κλαδεύει κάθε βράδυ.
Μ’αφού η βουλιμιά του Λουλουδιού είν’παρακλάδι
τ ’ανθρώπου ο κήπος θ’αγκαλιάζετ’ απ’τον Αδη.

Το φως του Ήλιου, ευεργεσία, όμως σκοτώνει.
Ο Νους τ’ανθρώπου ,το άπλωμα του σαν ορθώνει,
μ’αγάπης μύρο, μια ματιά, ένα τραγούδι
κι’ ευχή Θεού ,πούν’ στο χειμώνα ανεμώνη,
το θάνατο προφταίνει και έαρος ωδή υψώνει:
Συνταξιδιώτη , « Μη σκοτώνεις το Λουλούδι»

*Με σκοτωμένα «ανθρώπινα λουλούδια»
κοσμημένος είναι ο νέος αιώνα μας.
Νύχτιοι κηπουροί κλαδεύουν μυαλούδια
κι’η απάθεια γίνεται μόνιμος θαμώνας μας.

(Απ’την ομώνυμη συλλογή μου.)

Σάλος

Τρίτη, Απριλίου 29

ΠΟΙΗΣΗ

Μάνο γειάσου.................................... Για τον απόμαχο-συνταξιούχο
Ave Ceasar ! Morituri te salutant
Μείνανε στην Ιστορία
και Καισαρισμού οι φράσεις,
πούναι φόβου θεωρία
κι’αδικίας καταστάσεις.
Στους ανθρώπους η μωρία
και μισαλλοδοξίας φάσεις.
Οι θρόνοι μήτε με σκωρία
ξεκολλιούνται απ’τις βάσεις .
Κι’από μόνη η Κρατορία
δεν μπορεί τις υπερβάσεις,
κατά τόπο έχει φατρία,
ν’ εξοκέλλει στασιάσεις.
Κι’αλί, αδιάντροπος ο Καίσαρ
με σπαθί την απληστία
και τη γεύση του,στο Νέκταρ,
«παίρνει κεφαλές..στ’ αστεία»
Σάλος

Κυριακή, Απριλίου 27

KAΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πόσο πολύτιμη είναι η κανέλα για τον οργανισμό μας;

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 15:20
Τελευταία δημοσίευση: 21:09Κοινωνία
Πόσο πολύτιμη είναι η κανέλα για τον οργανισμό μας;
Πόσο πολύτιμη είναι η κανέλα για τον οργανισμό μας;
Η κανέλα χαρίζει σε πολλούς μια αγαπημένη γεύση ή ευχάριστη οσμή. Ωστόσο, πέρα από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία για πολλούς θεωρείται και θεραπευτική. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη (cinnamaldeyde).
Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.  Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
Επίσης, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.
Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία που έχουμε σε σχέση με την επίδραση της κανέλας στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Παράλληλα, ερευνητικά δεδομένα καταδεικνύουν μια σημαντική επίδραση της κανέλας στην ευαισθησία των κυττάρων του οργανισμού στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.
Τέλος, αν νομίζει κανείς ότι όταν γευόμαστε ή μυρίζουμε την κανέλα απλά έχουμε μια ευχάριστη αίσθηση κάνει λάθος. Επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.
Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου (σε όχι όμως καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμό μας χρειάζεται καθημερινά.
Την κανέλα μπορούμε να τη βρούμε είτε σε σκόνη είτε σε στικ. Τα στικ διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο η σκόνη δίνει πιο έντονη γεύση.  Θα πρέπει να διατηρείται  σε αεροστεγή γυάλινα δοχεία, σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.  Η σκόνη διατηρεί τη γεύση της  (όταν φυλάσσεται σωστά) μέχρι και έξι μήνες, ενώ τα στικ μέχρι και ένα χρόνο.
Πηγή: faysbook.gr

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ

Δεν διαπραγματεύεται με την Χαμάς ο Νετανιάχου

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 17:16
Τελευταία δημοσίευση: 17:28Διεθνή
Δεν διαπραγματεύεται με την Χαμάς ο Νετανιάχου
Δεν διαπραγματεύεται με την Χαμάς ο Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το μεσανατολικό με μία παλαιστινιακή κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι τα σχόλια του παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, με τα οποία χαρακτήρισε το ολοκαύτωμα ως το πιο ειδεχθές έγκλημα της σύγχρονης εποχής, δεν συμβαδίζουν με τη συνεργασία του με την Χαμάς.
Το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους ύστερα από τη συμφωνία που συνήψε η οργάνωση Φάταχ του Αμπάς με την ισλαμιστική Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Η Φάταχ και η Χαμάς συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.   enikos.gr

ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Απεργία διαρκείας για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 14:59
Τελευταία δημοσίευση: 14:59Κοινωνία
Απεργία διαρκείας για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών
Απεργία διαρκείας για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών
Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Για τις 10 το πρωί αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Κάννιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Τα σωματεία παραγωγών και εμπόρων καλούν όλο τον κλάδο σε απεργία διαρκείας από αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου διατάξεις και άρθρα εκτιμάται από τον κλάδο ότι «απειλούν με διάλυση 50.000 οικογένειες, εξυπηρετώντας στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων πωλητών Λαϊκών Αγορών, τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου είναι:
«-Με κλήρωση κάθε χρόνο θα δίνονται όλες οι θέσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές.
- Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων (συμμετεχόντων) σε όλες τις λαϊκές αγορές.
- Χωριστά θα τοποθετούνται οι παραγωγοί από τους επαγγελματίες πωλητές μέσα στις λαϊκές όλης της χώρας.
- Υπέρογκα είναι τα πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις για τα παραπτώματα και στην πλειονότητά τους συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.
- Τριμελείς επιτροπές συστήνονται ανά Περιφέρεια, ενώ πρέπει να συστήνονται σε κάθε δήμο για την άμεση εξυπηρέτηση των Παραγωγών.
- Ενίσχυση της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης της παραγωγικής άδειας.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζητούν:
«- Απόδοση των θέσεων με κριτήρια, σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία και τις πενταμελείς επιτροπές, που αναφέρουν τα Προεδρικά Διατάγματα 51|2006 και 116|2008. Η κλήρωση καταργεί τη θέσπιση κριτηρίων. Οι συχνές αλλαγές θέσεων δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, καθώς και τον προγραμματισμό της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας.
- Οι δήμοι να μην εμπλέκονται στις υφιστάμενες λαϊκές, οι οποίες είναι ήδη οριοθετημένες με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ανά λαϊκή και εγκεκριμένες από την Περιφέρεια.
- Όχι στον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχει αποδειχθεί ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών τοποθετούνται παραγωγοί και επαγγελματίες ανά οικοδομικό τετράγωνο, ώστε να υπάρχει όλη η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων με ευκολότερη πρόσβαση και επιλογή.
- Απόσυρση του άρθρου 39 - Ποινικές Κυρώσεις και του άρθρου 40 - Διοικητικές Κυρώσεις, τα οποία αναφέρουν υπέρογκα πρόστιμα και συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης. Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα είναι ήδη εξοντωτικά και μεγάλα και οι πωλητές αδυνατούν να τα αποδώσουν, λαμβάνοντας υπόψιν και την οικονομική κρίση.
- Σύσταση τριμελών επιτροπών ανά δήμο σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα την απαιτούμενη, για έκδοση ή ανανέωση άδειας, βεβαίωση από τις επιτροπές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ

Υπέρ... αστυνομικών το 5% από τις κλήσεις

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 11:29
Τελευταία δημοσίευση: 11:29Οικονομία
Υπέρ... αστυνομικών το 5% από τις κλήσεις
Υπέρ... αστυνομικών το 5% από τις κλήσεις
Πέντε ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση που πληρώνουν οι πολίτες, θα πηγαίνουν όχι στα έσοδα του κράτους, αλλά στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ενστόλων.
Επίσης, το 5% από τα παράβολα υπέρ του Δημοσίου που πληρώνουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις για πιστοποίηση του προσωπικού πυρασφάλειας θα πηγαίνει ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος.
Τα έσοδα αυτά (το 5% από τις κλήσεις της Τροχαίας και το 5% από τα παράβολα του Δημοσίου) προβλέπονται σε νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και μάλιστα το εν λόγω άρθρο που επαναφέρει κρατική ενίσχυση σε επικουρικούς φορείς μπήκε συγκεκαλυμμένα σε άσχετο νόμο.
Το θέμα, όμως, είναι ότι ψηφίστηκαν, μετά από προηγούμενο νόμο που τους καταργούσε.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΟΤΑΝ

ΦΩΤΟ-Συγκλονιστικές εικόνες από το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 04:03
Τελευταία δημοσίευση: 09:50Διεθνή
ΦΩΤΟ-Συγκλονιστικές εικόνες από το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν
ΦΩΤΟ-Συγκλονιστικές εικόνες από το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα, δεδομένου ότι είναι φωτογραφίες που τράβηξαν κάποιοι από τους επιβάτες την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πλοίο που έμελλε να γίνει τάφος για πάρα πολλούς ανθρώπους.
Πηγή ΦΩΤΟ: www.nbcnews.com

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 10:07
Τελευταία δημοσίευση: 10:07Εκλογές 2014
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκτιμά ότι η Ελιά θα ξεπεράσει... τα γκάλοπ στις ευρωεκλογές, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής.
«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαϊου θέλουμε να εκφράζουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στη συνέχεια επισήμανε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν αρκεί, υπάρχει εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα αλλά χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, εθνική ενότητα, κοινωνική συναίνεση, ολοκλήρωση της στρατηγικής εξόδου από την κρίση».
Αναφερόμενος στην Ελιά, χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιό της «εντυπωσιακό» και εκτίμησε πως «η παράταξη θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις εκλογές».
Για το «στοίχημα» των εκλογών, είναι ένα «αναμφίβολα πολιτικό γεγονός και εκείνο που πρωτίστως πρέπει να διαφυλαχθεί, στη φάση που βρίσκεται ο τόπος είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αρχίζει να αποδίδει πλέον καρπούς καθώς βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση».
Δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί στο κόμμα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, λέγοντας ότι «προφανώς η ΝΔ θα προτιμούσε να κυβερνά μόνη της και υπάρχουν φορές που έχει αυτή την ψευδαίσθηση. Υπάρχουν κύκλοι που θα προτιμούσαν τη συνεργασία με την ακροδεξιά αλλά ευτελίστηκαν».
Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κόμμα της Κουμουνδούρου ότι «τρέμουν μήπως βγούμε από το μνημόνιο και χάσουν το ψωμί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν το παιχνίδι στις εκλογές».
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η χώρα στο εξής θα προχωρήσει χωρίς νέο δάνειο, χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς την τρόικα.
Πηγή: Εθνος της Κυριακής

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ


Ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων

Ανησυχία της Ουάσινγκτον για τις κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Απριλίου 2014, 02:49
 
 
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του για τις «προκλητικές» κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, τη ρωσική υποστήριξη προς τους αυτονομιστές και την εμπρηστική ρωσική ρητορική που υπονομεύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Κέρι προς το ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κέρι ζήτησε επίσης τη «χωρίς όρους στήριξη» της Μόσχας στις προσπάθειες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και της ουκρανικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση των 13 παρατηρητών του οργανισμού «που κρατούνται όμηροι από φιλορώσους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ», στην ανατολική Ουκρανία.

Τέλος ο Κέρι κάλεσε επίσης τη Ρωσία «να υποστηρίξει δημοσίως τις ουκρανικές προσπάθειες παρά να τις δυσφημεί».

Η Μόσχα είχε ήδη ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα αυτή τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αμερικανική πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να ληφθούν το συντομότερο μέτρα «για μια αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία». Ζήτησε πρώτα απ' όλα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των διαδηλωτών και να τερματισθούν οι επιθετικές ενέργειες των ουκρανών υπερεθνικιστών.

Η συζήτηση αυτή μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε μέσα σε πλαίσιο μεγάλης έντασης, καθώς οι Αμερικανοί κατηγορούν ρωσικά αεροπλάνα ότι παραβίασαν επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες τον ουκρανικό εναέριο χώρο, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Οι ΗΠΑ μπορεί να θέσουν από τη Δευτέρα σε ισχύ μια νέα πτυχή κυρώσεων για να επιχειρήσουν να απομονώσουν λίγο περισσότερο τη Ρωσία σε αντίποινα για τις ενέργειές της στην ουκρανική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Απριλίου 2014, 02:49

ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΤΡΑ;ΓΟΥΔΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

Μία επιστολή από τον Τιτανικό πουλήθηκε για 144.000 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 27/04/2014 - 00:08
Τελευταία δημοσίευση: 01:34Διάφορα
Μία επιστολή από τον Τιτανικό πουλήθηκε για 144.000 ευρώ
Μία επιστολή από τον Τιτανικό πουλήθηκε για 144.000 ευρώ
Στο ποσό των 144.000 ευρώ δημοπρατήθηκε μία επιστολή γραμμένη επί του Τιτανικού την ημέρα του ναυαγίου. Πρόκειται για τη μοναδική γνωστή έως τώρα και αυτός είναι ο λόγος που πουλήθηκε σε αυτό του μεγάλο ποσό.
Η επιστολή και ο φάκελός της, που είχαν αποκτηθεί πριν από περίπου είκοσι χρόνια από ένα συλλέκτη, βρίσκονταν μέχρι τότε στα χέρια της εταιρείας Henry Aldridge & Son.
"Η σημασία αυτής της επιστολής είναι μεγάλη. Απ' ό,τι γνωρίζουμε, είναι η μόνη που γράφτηκε εκείνη τη μοιραία ημέρα", υπογράμμισε ο Άντριου Όλντριτζ, αρμόδιος για τα κειμήλια του Τιτανικού στην Henry Aldridge & Son.
Γραμμένη από την Έσθερ Χαρτ, η οποία επέζησε του ναυαγίου, δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ. Η Βρετανίδα επρόκειτο να τη στείλει στη μητέρα της μετά την επιστροφή του υπερωκεάνιου στο Σαουθάμπτον τον Απρίλιο του 1912.
Η επιστολή γράφτηκε τη νύκτα της Κυριακής 14 Απριλίου 1912, λίγο πριν προσκρούσει ο Τιτανικός σ' ένα παγόβουνο. Ο σύζυγος της Έσθερ Χαρτ, ο Μπέντζαμιν, περιλαμβάνεται στους περίπου 1.500 ανθρώπους που χάθηκαν στο ναυάγιο.
Η Έσθερ Χαρτ και η κόρη της, η Εύα, διασώθηκαν. Ηλικίας επτά ετών όταν έγινε το ναυάγιο, η Εύα Χαρτ ήταν μέχρι το θάνατό της, το 1996, μια από τις διασημότερες διασωθείσες του Τιτανικού.
Στην επιστολή της, η Έσθερ Χαρτ αφηγείται πως ήταν άρρωστη την προηγουμένη. Γράφει επίσης πως την επομένη το βράδυ επρόκειτο να τραγουδήσει μαζί με την κόρη της σε μία από τις σκηνές του Τιτανικού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο, Απριλίου 26

TOP 10 SHIPS IN STORM INCREDIBLE VIDEO

ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Τι θα κάνει με τα πορίσματα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ;

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 26 Απριλίου 2014 15:07
Βενιζέλος: Τι θα κάνει με τα πορίσματα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ;
Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα πολλά και σοβαρά που αντιμετωπίζει τούτη την εποχή ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος.
Η πληροφορία ότι ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2007-2010, ενώ λογικά θα έπρεπε να τον χαροποιήσει, στην πραγματικότητα τον έχει προβληματίσει.
Διότι ναι μεν η επίμαχη περίοδος αφορά στο Γ. Παπανδρέου και τη δικιά του ηγετική ομάδα (Ν. Αθανασάκη, Ροβ. Σπυρόπουλο ο οποίος να μην ξεχνιόμαστε, παραμένει διοικητής του ΙΚΑ και άλλα στελέχη του επιτελείου του ΓΑΠ), αλλά η ανακίνηση του θέματος τώρα εκτιμά πως θα βλάψει την ήδη δεινά τραυματισμένη Ελιά και θα φέρει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας με αρνητικές παρενέργειες λίγε μέρες πριν τη διπλή κάλπη του Μαΐου.
Δεν το ήθελε με τίποτα αυτό.
Άλλωστε, όπως σας έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr., ο Βενιζέλος παράτυπα μέχρι σήμερα, αν και είχε δημοσίως δεσμευτεί για το αντίθετο (!), έκρυβε τα πέντε πορίσματα για να τα χρησιμοποιεί επ' ωφελεία του στον εσωκομματικό πόλεμο με τον ΓΑΠ, που πλέον έχει προσλάβει άγρια χαρακτηριστικά.
Τώρα όμως, λόγω της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας είναι υποχρεωμένος να βγάλει τα πορίσματα απ' τα κομματικά σεντούκια και να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη!
Βέβαια θα επιχειρήσει, όπως πληροφορούμαστε, να καθυστερήσει την όλη διαδικασία για μετά τις ευρωεκλογές.
Για να δούμε, διότι και η υποκρισία και η αναξιοπιστία έχουν τα όριά τους...
Υ.Γ. Αμφιβάλλετε ότι αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα ή θα το «θάψουν» τα καθεστωτικά ΜΜΕ της παραπληροφόρησης ή θα τον υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται; Ενώ αν αφορούσε κάποιο άλλο κόμμα, μέχρι... έκτακτα θα έκαναν οι ιμάντες της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»!
Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ
Γιατί ο Βενιζέλος δε στέλνει στον εισαγγελέα τον ΓΑΠ;

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Πάτρα: 86χρονος κρεμάστηκε από δέντρο

Πάτρα: 86χρονος κρεμάστηκε από δέντρο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014, 10:48
 
 
Κρεμασμένος από δέντρο στην αυλή του σπιτιού του βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας ηλικιωμένος, στην Αρόη, στην Πάτρα.

Ο άνδρας, που φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του, εντοπίστηκε από την κόρη του. Ο 86χρονος φέρεται να έδεσε ένα σχοινί σε μια πορτοκαλιά και να πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του.

Έρευνα για τα ακριβή αιτία και τις συνθήκες θανάτου διενεργεί το 3ο Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014, 10:50  zougla.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ζήτησε... ευλογία για νέο κόμμα ο Μπαλτάκος

Πρώτη καταχώρηση: 26/04/2014 - 08:34
Τελευταία δημοσίευση: 08:34Πολιτική
Ζήτησε... ευλογία για νέο κόμμα ο Μπαλτάκος
Ζήτησε... ευλογία για νέο κόμμα ο Μπαλτάκος
Στο Άγιον Όρος βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Τάκης Μπαλτάκος, όπου περιόδευσε σε τρία μοναστήρια, μεταξύ των οποίων του Σίμωνος Πέτρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σύμφωνα με τη στήλη «Μικροπολιτικός», σκοπός του... τουρ ήταν να λάβει την ευλογία των πατέρων, ώστε, όπως τους ανακοίνωσε, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος...
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Σκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστή

Πρώτη καταχώρηση: 26/04/2014 - 10:08
Τελευταία δημοσίευση: 10:08Διεθνή
Σκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστή
Σκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστή
Ένας πρώην συνταγματάρχης του στρατού της Βραζιλίας ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι βασάνισε και σκότωσε πολιτικούς κρατούμενους την περίοδο της δικτατορίας μέχρι τη δεκαετία του 1980, βρέθηκε νεκρός. Ο 76χρονος Πάουλο Μαλάες δολοφονήθηκε από τρεις άνδρες που εισήλθαν στο σπίτι του έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο χθες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Τον περασμένο μήνα ο Μαλάες είχε δηλώσει ότι ουδέποτε λυπήθηκε που σκότωσε "τόσους πολλούς ανθρώπους, όσους ήταν επιβεβλημένο" και που βασάνισε "πολλούς" κρατούμενους.
Σχεδόν 500 άνθρωποι εξαφανίστηκαν ή σκοτώθηκαν στη Βραζιλία, όταν η χώρα τελούσε υπό στρατιωτική ηγεσία μεταξύ 1964 και 1985. Χιλιάδες ακόμη φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της νυν προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.
Σύμφωνα με τη σύζυγο του πρώην συνταγματάρχη, τρεις άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι τους έπνιξαν τον Μαλάες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες έκλεψαν υπολογιστές και όπλα.
Διακεκριμένος δικηγόρος της Βραζιλίας, ο Ουαντίχ Νταμούς, δήλωσε ότι οι δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι ίσως αναζητούσαν απόρρητα αρχεία που κρατούσε ο Μαλάες. "Ήταν σημαντικός παράγοντας της πολιτικής καταστολής στη διάρκεια της δικτατορίας και είχε πολλές πληροφορίες σε σχέση με όσα διαδραματίζονταν στο παρασκήνιο εκείνη την περίοδο", δήλωσε ο Νταμούς.
Την 1η Απριλίου, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα που οδήγησε στη στρατιωτική διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 1964-1985, η πρόεδρος Ρούσεφ δήλωσε ότι οι ωμότητες που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο αυτή ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστούν. Την ίδια ώρα υπέρμαχοι του πραξικοπήματος του 1964 είχαν συγκεντρωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να τιμήσουν την επέτειο.
Τον περασμένο μήνα ο Μαλάες παρουσιάστηκε στην Εθνική Επιτροπή Αλήθειας της Βραζιλίας, η οποία ερευνά ωμότητες που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν. Κατά τη μαρτυρία του περιέγραψε με γραφικό τρόπο πώς είχε βασανίσει πολλούς πολιτικούς κρατουμένους. "Έκανα το καθήκον μου. Δεν έχω τύψεις", δήλωσε στην επιτροπή. Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του λέγοντας ότι οι άνθρωποι που σκότωσε και βασάνισε ήταν "αντάρτες που έκαναν ένοπλο αγώνα".
Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί εικόνες από κάμερες ασφαλείας που ίσως βοηθήσουν στον εντοπισμό των δολοφόνων του Μαλάες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΧΕΙ 11 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΟΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ

Έκρηξη σε πλοίο στο Βόλο-Δύο τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: 26/04/2014 - 10:21
Τελευταία δημοσίευση: 10:21Κοινωνία
Έκρηξη σε πλοίο στο Βόλο-Δύο τραυματίες
Έκρηξη σε πλοίο στο Βόλο-Δύο τραυματίες
Δύο Ρώσοι υπήκοοι, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Nakhodka» με σημαία Ρωσίας, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας στον Αλμυρό Βόλου, όταν από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη στην πλώρη του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμενική εγκατάσταση της Αμαλιάπολης στον Βόλο, προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα από την εταιρεία «Μύλων Λούλης».
Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Το πλοίο έχει 11 άτομα πλήρωμα όλοι Ρώσοι υπήκοοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

ΜΑΖΙΩΤΗ ''ΒΛΕΠΕΙ'' ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Η επιστροφή και επισήμως του Επαναστατικού Αγώνα και του Νίκου Μαζιώτη τέσσερα χρόνια μετά την εξάρθρωση της μεγαλύτερης -στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή –  ένοπλης οργάνωσης. Είναι η πρώτη φορά που μια οργάνωση που τα περισσότερα μέλη της...
και ο αρχηγός της είχαν συλληφθεί επανέρχεται στην ενεργό δράση και ουσιαστικά προαναγγέλλει και νέα χτυπήματα γράφοντας πως «ο ένοπλος αγώνας σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Είναι το σάλπισμα του ξεσηκωμού για τους προλετάριους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη».

Με μια προκήρυξη 27 σελίδων και πολλών χιλιάδων λέξεων που ανέβασαν στην ιστοσελίδα indymedia, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα με βόμβα της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής.  Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι πως η προκήρυξη είναι αυθεντική καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «μυρίζει Μαζιώτη και Ρούπα» και προσπαθούν πλέον να αποκωδικοποιήσουν τα όσα γράφονται προκειμένου να «μαντέψουν» τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης.
 
Στην προκήρυξη αποκαλύπτεται πως  στόχος ήταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα γράφοντας χαρακτηριστικά πως  «στις 10 Απρίλιου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου».

Παράλληλα διευκρινίζεται πως «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO)», ενώ η ενέργεια έγινε «προς τιμήν λοιπόν, του συντρόφου, η ενέργεια εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας έχει την υπογραφή Κομάντο Λάμπρος Φούντας».

Μάλιστα υποστηρίζει πως η βόμβα στην οδό Αμερικής «η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί ως ένα βαθμό την συνέχιση της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, της Eurobank και του χρηματιστηρίου».
 
Όσο το γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν εκείνη την ημερομηνία,  επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις  των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής που έλεγαν για τους συμβολισμούς του Νίκου Μαζιώτη. «Επιλέξαμε την 10η Απριλίου για την επίθεση γιατί -όπως πολύ καλά κατάλαβαν οι πάντες, από την κυβέρνηση, τα κόμματα έως τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ- σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές» αναφέρουν οι συγγραφείς της προκήρυξης και προσθέτουν: «Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει».

Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει πως  το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου αναλώνεται σε μια οικονομική ανάλυση που καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ,  την «απαλλοτρίωση» της κρατικής και εκκλησιαστική περιουσίας την  κατάργηση του στρατού και της αστυνομίας... όπως χαρακτηριστικά  γράφουν: «Στο ερώτημα αν πιστεύουμε ότι πρέπει να βγούμε από την ΟΝΕ και να εγκαταλείψουμε το ευρώ, απαντάμε πως, ναι».
Πηγή : protothema.gr

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ

Ο Ρώσος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατηγορεί την Ουκρανία για σαμποτάζ

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 23:50
Τελευταία δημοσίευση: 25/04/2014 23:50Διεθνή
Ο Ρώσος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατηγορεί την Ουκρανία για σαμποτάζ
Ο Ρώσος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατηγορεί την Ουκρανία για σαμποτάζ
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Ρώσος στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ είπε στον Ντέμπσι ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει σημαντικό αριθμό δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με την Ρωσία.
Στις δυνάμεις αυτές περιλαμβάνονται και στρατεύματα στόχος των οποίων είναι να εκτελούν αποστολές σαμποτάζ.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε φιλορώσους την Πέμπτη, στην επιχείρηση που διεξάγουν με στόχο να ανακτήσουν τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι αυτονομιστές.    enikos.gr

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Παρασκευή, Απριλίου 25

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΩΖΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ομπάμα: Θα έσωζα τον Πούτιν από πνιγμό

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 21:08
Τελευταία δημοσίευση: 21:49Διεθνή
Ομπάμα: Θα έσωζα τον Πούτιν από πνιγμό
Ομπάμα: Θα έσωζα τον Πούτιν από πνιγμό

Παρόλο που η Ουάσινγκτον και η Μόσχα έχουν εμπλακεί σε έναν "πόλεμο λέξεων" με αφορμή την κρίση την Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι δεν θα δίσταζε να σώσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην περίπτωση που ο τελευταίος κινδύνευε να πνιγεί.
«Ασφαλώς και θα έσωζα τον κύριο Πούτιν εάν πνιγόταν», είπε ο Ομπάμα από τη Σεούλ όπου βρίσκεται, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι αν πνιγόταν ο οποιοσδήποτε θα μπορούσα να τον σώσω. Ήμουν πολύ καλός κολυμβητής», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Λόγω της κρίσης στην Ουκρανία η ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που την περασμένη εβδομάδα ένα 6χρονο κορίτσι ρώτησε τον Πούτιν εάν ο Ομπάμα θα τον έσωζε από πνιγμό.
Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στο παιδί ότι ο Ομπάμα είναι ένας «ευγενικός» και «θαρραλέος» άνθρωπος που σίγουρα θα τον έσωζε. Πρόσθεσε πάντως ότι θα προτιμούσε να μην έφτανε ποτέ σε αυτό το σημείο...  enikos.gr

ΕΝΟΠΛΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν ομήρους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 19:32
Τελευταία δημοσίευση: 19:48Διεθνή
Φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν ομήρους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ
Φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν ομήρους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ
Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται 7 εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.
«Άγνωστοι κατέλαβαν στις 11:40 (τοπική ώρα) ένα λεωφορείο με 13 επιβάτες, μεταξύ αυτών επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, πέντε ουκρανοί στρατιώτες και ο οδηγός. Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν βρίσκονται στην τοπική έδρα της κρατικής ασφάλειας», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 350 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΛΕΟΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Αγγίζει τα 22 χλμ το κονβόι των ΠΑΟΚτσήδων

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 12:55
Τελευταία δημοσίευση: 12:55Αθλητισμός
Αγγίζει τα 22 χλμ το κονβόι των ΠΑΟΚτσήδων
Αγγίζει τα 22 χλμ το κονβόι των ΠΑΟΚτσήδων

Φουσκώνει το "ποτάμι" των... ΠΑΟΚτσήδων στις όχθες της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας! Προσεγγίζει τελικά, τα 350 ο αριθμός των απαιτούμενων λεωφορείων για την επική μετακίνηση των φίλων του «δικέφαλου» στο ΟΑΚΑ. Εάν λοιπόν, κι εφόσον διατεθούν όλα τα εισιτήρια των Συνδέσμων οι ΠΑΟΚτσήδες θα σχηματίσουν με τα λεωφορεία κονβόι περίπου 22 χιλιομέτρων.
Για να αντιληφθείτε τα 22 χλ είναι απόσταση Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Περαίας (πλατεία) … Ή Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Νέων Μαλγάρων (έξοδος Εθνικής Οδού). Όταν το πρώτο λεωφορείο θα τελειώνει τα 22 χιλιόμετρα... Το τελευταίο θα τα αρχίζει…
Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

NA ΖΗΣΕΤΕ

ΦΩΤΟ-Γέμισε νεόνυμφους το Ενετικό λιμάνι των Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 12:55
Τελευταία δημοσίευση: 12:55Κοινωνία
ΦΩΤΟ-Γέμισε νεόνυμφους το Ενετικό λιμάνι των Χανίων
ΦΩΤΟ-Γέμισε νεόνυμφους το Ενετικό λιμάνι των Χανίων
Την τιμητική του είχε σήμερα το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, όπου τα ζευγάρια από την Κίνα, με επίσημη γαμήλια ενδυμασία φωτογραφήθηκαν με φόντο το φρούριο του Φιρκά, τον Φάρο και την απαράμιλλη συνολική ομορφιά του λιμανιού.
Μπροστά από το φρούριο είχαν σταθμεύσει πανέμορφες αντίκες - αυτοκίνητα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, στα οποία φωτογραφήθηκαν τα ζευγάρια, κάτω από τις οδηγίες των φωτογράφων.
Απολαύστε το φωτορεπορτάζ του Flashnews.gr
   
  

   
   
   

  

   

Πηγή: FlashNews.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Κατεβαίνει στις δημοτικές 79χρονη

Πρώτη καταχώρηση: 25/04/2014 - 10:09
Τελευταία δημοσίευση: 10:28Κοινωνία
Κατεβαίνει στις δημοτικές 79χρονη
Κατεβαίνει στις δημοτικές 79χρονη
Ερωτεύτηκε τη Μύκονο κατά τη διάρκεια ενός διήμερου ταξιδιού της στο νησί το 1981, εγκαταστάθηκε μόνιμα σε ένα σπίτι στα Χάλαρα (το οποίο αγόρασε, έχοντας δει μόνο τον κήπο) και λίγο πριν πατήσει τα 80 χρόνια της, πείστηκε από μία ομάδα πρώην μαθητών της να ασχοληθεί με τα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου».
Η 79χρονη Κάθριν Ήβη Χιλ, συνταξιούχος καθηγήτρια αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών, με καταγωγή από την Κάσο και μεταπτυχιακό στην Ιστορία, πήρε την απόφαση να τρέξει στον πολιτικό στίβο, αφήνοντας με...ανοιχτό το στόμα γείτονες, φίλους και συγγενείς.
«Η κόρη μου, που ζει στο Παρίσι, το διάβασε στο ίντερνετ και έβαλε τα γέλια. Δεν το περίμενε. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική ούτε πρόκειται να κάνω...προεκλογική εκστρατεία. Θέλω μόνο να βοηθήσω κάποιους παλιούς μαθητές μου, που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Μυκόνου» είπε η ίδια στη «δημοκρατία».
Γεννημένη στην Αίγυπτο το Δεκέμβριο του 1935, φοίτησε σε οικοτροφείο στη Γαλλία, έμαθε τρεις ξένες γλώσσες, δίδαξε για μία πενταετία στο Ελληνικό Διεθνές Σχολείο και σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο La Verne.
«Παντρεύτηκα, έκανα τέσσερα παιδιά και το Πάσχα του 1981, που επισκεφθήκαμε με το σύζυγό μου τη Μύκονο, αποφασίσαμε να βρούμε ένα σπιτάκι. Φθάνοντας στα Χάλαρα, για να δούμε το σπίτι, το βρήκαμε κλειδωμένο. Λατρέψαμε, όμως, τον κήπο με τις πορτοκαλιές και το αγοράσαμε.
Ήταν εντελώς τρελό. Φύγαμε από την Αθήνα από το Καστρί, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και από τότε ζω εδώ. Αισθάνομαι πια Μυκονιάτισσα » κατέληξε η κ. Χιλ.
Πηγή: Δημοκρατία

Πέμπτη, Απριλίου 24

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΚΟΣΜΟ

ΦΩΤΟ-Ο ροκ σταρ Κιμ Γιονγκ Ουν

Πρώτη καταχώρηση: 24/04/2014 - 18:06
Τελευταία δημοσίευση: 18:33Διεθνή
ΦΩΤΟ-Ο ροκ σταρ Κιμ Γιονγκ Ουν
ΦΩΤΟ-Ο ροκ σταρ Κιμ Γιονγκ Ουν

Σαν άλλος ροκ σταρ εμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σε στρατιωτική μονάδα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Οι γυναίκες της μονάδας τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και αγκαλιές ενώ όσες… τυχερές κατάφεραν να τον πλησιάσουν ξέσπασαν σε κλάματα.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη μονάδα προκειμένου να επιθεωρήσει την άσκηση KPA 851.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες απόλαυσε την υποδοχή που του επιφύλασσαν οι γυναίκες στρατιώτες.

Πηγή φωτογραφιών: dailymail.co.uk

MARINES ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Κ.ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

Ανατροπές στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσθήκη Γλέζου

Πρώτη καταχώρηση: 24/04/2014 - 16:50
Τελευταία δημοσίευση: 16:50Εκλογές 2014
Ανατροπές στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσθήκη Γλέζου
Ανατροπές στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσθήκη Γλέζου

Νέες ανατροπές σημειώνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη του Μανώλη Γλέζου, την οποία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμμετοχή του κ. Γλέζου στο ψηφοδέλτιο σημαίνει την παραίτησή του από την βουλευτική του έδρα. Η κίνηση αυτή επιφέρει νέα αλλαγή, καθώς προκαλεί την παραίτηση της Μάνιας Παπαδημητρίου από το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς θα καταλάβει τη θέση του στο εθνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις και υπήρξε συμφωνία για τις αλλαγές. Έτσι παραμένουν δύο κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιθανόν να καλυφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις με επίκεντρο την αντικατάσταση της κ. Σαμπιχά Σουλειμάν, αλλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών.
Στην αυριανή συνεδρίαση θα πάρει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας.  enikos.gr

ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ

Συγκλονίζει η μαρτυρία δύτη για δύο παιδιά-θύματα του ναυαγίου

Πρώτη καταχώρηση: 24/04/2014 - 15:58
Τελευταία δημοσίευση: 15:58Διεθνή
Συγκλονίζει η μαρτυρία δύτη για δύο παιδιά-θύματα του ναυαγίουΕΙ
Συγκλονίζει η μαρτυρία δύτη για δύο παιδιά-θύματα του ναυαγίου
Άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός δύτη που βουτάει μαζί με τους συναδέλφους του σε βάθος 30 μέτρων για να ανασύρει τις σορούς των αγνοουμένων από το φέρι μποτ που ναυάγησε στις 17 Απριλίου ανοιχτά της Νότιας Κορέας, είδε το φως της δημοσιότητας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters ο δύτης εντόπισε τις σορούς ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που είχαν δέσει μαζί τα κορδόνια από τα σωσίβια τους προφανώς για να μην χωριστούν. «Άρχισα να κλαίω γιατί σκέφτηκα ότι δεν ήθελαν να χωρίσουν», δήλωσε ο δύτης στην εφημερίδα Kyunghyang Shinmun.
 Πηγή φωτο: Reuters