Πέμπτη, Ιουλίου 31

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΤΟΥΛΗ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δήλωσαν στον Βορίδη οι γιατροί

Πρώτη καταχώρηση: 31/07/2014 - 21:43
Τελευταία δημοσίευση: 22:40Κοινωνία
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δήλωσαν στον Βορίδη οι γιατροί
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δήλωσαν στον Βορίδη οι γιατροί

Την πρόθεση των γιατρών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εφόσον δεν βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του κλάδου, εξέφρασε σήμερα στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Ανάμεσα στα αιτήματα των γιατρών είναι η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεις και η άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς. Η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης και περιλάμβανε τις συλλογικές συμβάσεις, την ισοτιμία ιατρικής υπογραφής, την εφαρμογή των Διαγνωστικών Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, την αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών, το ΕΣΠΑ και την αξιολόγηση και την ομογενοποίηση ιατρών των πρώην μονάδων ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, είπε στον υπουργό Υγείας ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από όλους τους εργαστηριακούς ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν δρομολογηθεί άμεσα η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχo και γεωγραφική περιφέρεια για διαγνωστικές εξετάσεις, και τόνισε ότι «η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα έχει ως συνέπεια την εύνοια μόνο των μεγάλων αλυσίδων, ενώ τα μικρά εργαστήρια θα κινδυνεύουν να κλείσουν».
Ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ότι άμεσα θα εκδώσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε στον Μ. Βορίδη ότι το «clawback» δεν πρέπει να γίνει τώρα, δηλαδή στο τέλος του εξάμηνου, αλλά στα τέλη του χρόνου, και έθεσε εκ νέου το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων που υφίστανται από το 2010.
Πάντως, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι τα χρήματα έχουν προωθηθεί από τις υπηρεσίες ώστε να αποπληρωθούν οι γιατροί και δεσμεύθηκε να μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα που του ετέθησαν από τον ΙΣΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

Στο εδώλιο ο πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: 31/07/2014 - 21:34
Τελευταία δημοσίευση: 21:59Κοινωνία
Στο εδώλιο ο πρώην διοικητής του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης
Στο εδώλιο ο πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για παράνομες προμήθειες υλικών, υπόθεση που ερευνάτο τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη, με τη ζημιά για το νοσηλευτικό Ίδρυμα να υπολογίζεται σε 2,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» παραπέμπεται να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε από τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 έως τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.
Το βούλευμα τού καταλογίζει ευθύνες για παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- από εξω-συμβατικές προμηθεύτριες εταιρείες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιρειών. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι τακτικά ιατρικά περιστατικά «βαφτίζονταν» αυθαίρετα ως «επείγοντα» και δεν ετηρείτο η προβλεπόμενη διαδικασία προμήθειας υγειονομικών υλικών. Η προκληθείσα ζημιά για το νοσοκομείο προσεγγίζει, κατά το βούλευμα, τα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες.
Εξάλλου, το δικαστικό συμβούλιο απεφάνθη να μην παραπεμφθούν σε δίκη τα υπόλοιπα 18 πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους δύο πρώην διευθυντές κλινικών του «Ιπποκράτειου». Ο ένας ήταν διευθυντής της Νευροχειρουργικής και ο άλλος της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Οκτώβριο του 2008, ύστερα από μήνυση προμηθεύτριας εταιρείας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Διαβάστε επίσης
O Διοικητής με το πλαστό πτυχίο αντάλλαξε πυροβολισμούς με το γιο του

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Γάζα: Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο

- Newsbomb Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 20:56
Γάζα: Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο
Από τη στιγμή που οι αντιδράσεις για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε σχολεία του ΟΗΕ περιορίζονται σε μια απλή διαμαρτυρία, το ρεσιτάλ υποκρισίας δεν θα μπορούσε παρά να συνεχιστεί.
«Χρειαζόμαστε μία εβδομάδα ακόμα για να ολοκληρώσουμε την επιχείρηση καταστροφής των τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς», διεμήνυσε ο στρατός στην κυβέρνηση Νετανιάχου και το κακόγουστο ανέκδοτο έκανε τον γύρο του κόσμου. Αν στον βωμό της καταστροφής των τούνελ θυσιάζονται 96 ψυχές σε διάστημα περίπου μισής μέρας, με πολλές από αυτές να χάνονται εκ νέου έπειτα από άνανδρη επίθεση σε καταφύγιο προσφύγων.
Το πόσο παράλογη είναι η στάση του Ισραήλ αποδεικνύεται από τα λόγια του Πιέρ Κρέενμπιλ, επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες.
Την προηγούμενη νύχτα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν πλάι στους γονείς τους στο πάτωμα μιας σχολικής αίθουσας σε ένα καταφύγιο στη Γάζα που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Είναι μια προσβολή για κάθε έναν από εμάς, μια αιτία διεθνούς ντροπής. Στο καταφύγιο βρίσκονται οι άνθρωποι από τους οποίους ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει να φύγουν από τα σπίτια τους. Η συγκεκριμένη τοποθεσία του σχολείου και το γεγονός ότι σε αυτό βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι είναι πληροφορίες που δόθηκαν 17 φορές στον ισραηλινό στρατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, η τελευταία φορά ήταν στις 22:00, το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν τον βομβαρδισμό του».
Κατακραυγή από διασημότητες
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις καλλιτεχνών και γενικότερα διασημοτήτων που προσπαθούν να αφυπνίσουν τον ΟΗΕ και να τον αναγκάσουν να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να μπει ένα τέλος στο παραλλήρημα Νετανιάχου.
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ υπέγραψαν ανοιχτό γράμμα που δημοσιεύτηκε σε πληθώρα ισπανικών ΜΜΕ και στο οποίο τονίζεται η ανάγκη να μπει ένα τέλος στη «γενοκτονία», όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται η σφαγή που συντελείται στη Γάζα.
Έντονη, δε, ήταν η αντίδραση του γνωστού Βρετανού κωμικού Ράσελ Μπραντ για τα όσα ισχυρίστηκε σε εκπομπή στο δίκτυο FOX o παρουσιαστής Σιν Χάνιτι περί ύποπτης συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους. «Την ώρα που όλος ο κόσμος αποζητά την ειρήνη, ο Χάνιτι διψά για ένταση», ήταν ένα από τα πλέον ήπια σχόλια του Μπραντ.
Επίθεση των Ισραηλινών σε αγορά της Σετζάγια πριν εκπνεύσει η εκεχειρία! Τουλάχιστον 17 οι νεκροί
Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 150 τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών σε εμπορική περιοχή της Γάζας, το απόγευμα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι γιατροί στα διεθνή πρακτορεία, στο σημείο βρισκόταν αρκετός κόσμος, πιστεύοντας ότι είναι ασφαλής, έπειτα από την υπόσχεση του Ισραήλ για τετράωρη εκεχειρία που υποτίθεται θα ίσχυε μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος (η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Σετζάγια, στα ανατολικά της Γάζας).
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα μετέδωσε εικόνες από την αγορά στις οποίες φαίνεται μαύρος καπνός να σηκώνεται από την περιοχή.
Περαστικοί μεταφέρουν σε κουβέρτες ή σε φορεία άψυχα σώματα, μεταξύ αυτών και παιδιά, προς ένα ασθενοφόρο ή αυτοκίνητα. Άλλες σοροί κείτονται στον δρόμο. Πολλοί άνθρωποι αιμόφυρτοι, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, φαίνονται στις εικόνες.
Μεταξύ των ανθρώπων που κείτονται ακίνητοι είναι ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.
Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 1.330 και των τραυματιών σε περίπου 7.200, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν σε 1.118, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 827 είναι πολίτες και ανάμεσά τους 243 παιδιά. Από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά.
Εξάλλου περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA. Περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.
Τριάντα Ισραηλινοί τουρίστες απομακρύνθηκαν από ξενοδοχείο στις Μαλδίβες
Επεισόδιο που λίγο έλειψε να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στις Μαλδίβες. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ισραηλινός τουρίστας έσκισε μια αφίσα, η οποία φιλοξενούσε τη σημαία της χώρας του και μια σβάστικα με το μήνυμα που ήθελε να περάσει να είναι προφανές. Η αντίδραση των υπόλοιπων ενοίκων του ξενοδοχείου, αλλά και απλών, κατοίκων ανάγκασε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου να απομακρύνουν 30 Ισραηλινούς (σέρφερς) οι περισσότεροι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τους απαγορεύουμε να έρθουν στο αρχιπέλαγος, αλλά θα πρέπει επίσης να έχουν στο μυαλό τους ότι στεκόμαστε ξακάθαρα στο πλευρό των Παλαιστινίων».
Διαβάστε επίσης:

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/478787/gaza-o-paralogismos-se-olo-toy-to-megaleio#ixzz38zIWnvWd

Τετάρτη, Ιουλίου 30

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας

Εισερχόμενα
x

Facebook <notification+2wrkb4mr@facebookmail.com>

8:03 μ.μ. (Πριν από 3 ώρες)


προς Εμένα
 

   
 
   Facebook
 
   
   
 
Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας
 
   
Nikolas Saliveros
30 Ιουλίου στις 8:03 μ.μ.
 
Για δημοσίευση.............

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014
O πολλαπλασιαστής ισχύος του μέλλοντος: Έρχονται οι πρώτες αόρατες πολεμικές μηχανές!

Μετα-υλικά από φως κατάφεραν να δημιουργήσουν βρετανοί ερευνητές από τα τμήματα Χημείας και Επιστήμης Υλικών του περίφημου Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, στο εργαστήριο φυσικής Κάβεντις.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρ. Βεντσισλάβ Βάλεβ πέτυχαν να κατασκευάσουν δομικούς «νανο-λίθους», μήκους όχι μεγαλύτερου από μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου και ήλεγξαν τον τρόπο με τον οποίο τους διαπερνά το φως.

Η ορατότητα ενός αντικειμένου εξαρτάται από τον τρόπο που το φως αλληλεπιδρά με αυτό είτε με απορρόφηση είτε με αντανάκλαση. Τα πειράματα των ερευνητών στο Κέμπριτζ έδειξαν ότι με τα νανοϋλικά ήταν δυνατή η αντανάκλαση του φωτός με τρόπο παραπλανητικό, ώστε το αντικείμενο είτε να εξαφανίζεται είτε να φαίνεται ως κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Για να το επιτύχουν, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μη εστιασμένες δέσμες λέιζερ, σαν δισεκατομμύρια μικροσκοπικές φωτεινές βελόνες-γέφυρες, με τη βοήθεια των οποίων «κόλλησαν» μεταξύ τους νανοσωματίδια χρυσού, δημιουργώντας μακριά «σύρματα».

Στη συνέχεια, τα νανο-σύρματα τοποθετήθηκαν σε επάλληλα στρώματα σαν τουβλάκια λέγκο με αποτέλεσμα να προκύψει ένα ουσιαστικά αόρατο μετα-υλικό κατασκευασμένο με τη βοήθεια του φωτός.

Οι πρώτες εφαρμογές της πρωτοποριακής τεχνολογίας αναμένεται να είναι στρατιωτικές για την κατασκευή πολεμικών μηχανών (πλοίων, ερπυστριοφόρων κλπ) αόρατων στα μάτια του εχθρού.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τρίτη, Ιουλίου 29

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πού "μετακομίζει" η Μαρία Δαμανάκη

Πρώτη καταχώρηση: 29/07/2014 - 16:47
Τελευταία δημοσίευση: 16:47Πολιτική
Πού μετακομίζει η Μαρία Δαμανάκη
Πού "μετακομίζει" η Μαρία Δαμανάκη

Η απερχόμενη Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη τηλεφώνησε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να τον συγχαρεί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νεά", η Δαμάνακη ευχήθηκε στον Αβραμόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και προθυμοποιήθηκε να του διαθέσει το γραφείο της για τις πρώτες μέρες προσαρμογής στις Βρυξέλλες.
Του είπε ότι επίσης ότι η ίδια μετακομίζει στο Λονδίνο όπου θα αναλάβει πόστο σε Διεθνές Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Διάσωση των Θαλάσσιων Ειδών.
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Σαμαρά-Αβραμόπουλου στο Μαξίμου     enikos.gr

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1100 ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΑΧΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 200 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ

Λωρίδα της Γάζας-16 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα

Πρώτη καταχώρηση: 29/07/2014 - 05:07
Τελευταία δημοσίευση: 05:07Διεθνή
Λωρίδα της Γάζας-16 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα
Λωρίδα της Γάζας-16 Παλαιστίνιοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα
Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ακόμα 50 άνθρωποι, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.
Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα. Ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.
Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Νεκροί 10 Ισραηλινοί στρατιώτες

Πρώτη καταχώρηση: 29/07/2014 - 07:22
Τελευταία δημοσίευση: 07:22Διεθνή
Νεκροί 10 Ισραηλινοί στρατιώτες
Νεκροί 10 Ισραηλινοί στρατιώτες

Πέντε Iσραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
"Οι στρατιώτες του πεζικού Ντάνιελ Κέντμι (18 ετών), Μπάρκεϊ Ισάι Σορ (21), Σάγκι Ερέζ (19) και Ντορ Ντέρι (18) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας επίθεσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στην οποία διευκρινίζεται ότι το όνομα του πέμπτου στρατιώτη δεν είναι ανακοινώσιμο και ότι 10 συνολικά στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες κατά τις συγκρούσεις.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα.
Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 Iσραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της.  enikos.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 28

newsIT.gr Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα!

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΕΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2014 - 16:46
Τελευταία δημοσίευση: 18:36Πολιτική
Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο
Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο
Της Άννας Κανδύλη

Το εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου "δείχνει" ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος, απιστία και νόθευση εγγράφου, αδικήματα που αφορούν στην αφαίρεση αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.
Πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της έτερης εξαδέλφής του Μαρίνας για τους οποίους ο κ. Πλιώτας προτείνει επίσης την παραπομπή τους ως συνενόχους του πρώην υπουργού, καθώς οι λογαριασμοί τους με ποσά ύψους 1,2 εκ. δολαρίων "χάθηκαν" απο την αρχική λίστα.
Στην απολογία του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όπως και οι συγγενείς του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ιωσηφ Τσαλαγανίδη που διενήργησε την κυρία ανάκριση, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ όλοι  αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο, θα έχει το δικαστικό συμβουλιο.
Την ίδια ώρα στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της. Και οι δυο έλαβαν προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να απολογηθούν. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.   enikos.gr

ΤΡΩΑΔΕΣ


ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη. Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Περιοδείας 2014

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη. Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Περιοδείας 2014
ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη.
Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Περιοδείας 2014
Η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ + Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και  επεξεργασία κειμένου Παναγιώτας Πανταζή και Θέμη Μουμουλίδη, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Θύμιος Παπαδόπουλος.  Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουνΦιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα,  Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ίρις Μάρα, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).
Μια διαχρονική τραγωδία απόγνωσης που κινείται στην περιοχή του αδιανόητου...
Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων...
Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία. Τα «καθεστώτα» επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δημοκρατίας... Λιγότερη δημοκρατία. Το χρήμα. Το κέρδος. Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας...
«Εκατομμύρια άνθρωποι εξαφανίστηκαν. Ξεχάστηκαν. Κι ακόμη περισσότεροι κατέστρεψαν την ψυχή τους. Για να ζήσουν χωρίς ιστορία και μνήμη..» «Η μνήμη είναι ο μόνος νικητής στο χρόνο»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ
29 ΒΥΡΩΝΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ 
30  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΗΤΕΡ ΜΠΡΟΥΚ

ΙΟΥΛΙΟΣ
2 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου
3 ΚΟΖΑΝΗ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
4 ΓΡΕΒΕΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ
5 ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΝΟΥ
7 –8 -9 -10  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
11  ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ
12-13 ΚΑΒΑΛΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
14 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΥΛΗ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
15 ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
16 ΞΑΝΘΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
17 ΒΕΡΟΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
18 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
19 ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
20 ΤΡΙΚΑΛΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
21 ΛΑΡΙΣΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
22 ΒΟΛΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
23 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
24 -25 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
26 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
27 ΛΑΥΡΙΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
29 ΤΡΙΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
2 ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ
3 ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
4 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ
7 -8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ  ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
9   ΣΗΤΕΙΑ, ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ
10 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
11  ΡΕΘΥΜΝΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ
12 –13 ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΦΟΡΤΕΤΖΑ
24 ΚΙΛΚΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ
25 -26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
27 ΥΠΑΤΗ ΛΑΜΙΑΣ, ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΑ
28 -29 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ
30 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
31 ΡΑΦΗΝΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
1  ΤΗΝΟΣ, ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ-ΛΟΥΤΡΑ
3 ΠΑΤΡΑ, ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ
4  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ “ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ”
5 ΝΙΚΑΙΑ, ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
6 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
7 ΘΗΒΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
10 ΠΑΠΑΓΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ  

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η «µεταπολίτευση»... χρεοκόπησε!

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2014 - 07:22
Τελευταία δημοσίευση: 07:22Το blog μου
Η «µεταπολίτευση»... χρεοκόπησε!
Η «µεταπολίτευση»... χρεοκόπησε! 

Ένας από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής µας σκηνής στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών της λεγόµενης µεταπολίτευσης, ο σηµερινός Πρόεδρος της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, στο ετήσιο µήνυµά του για την επέτειο της αποκατάστασης της δηµοκρατίας στη χώρα µας στις 24 Ιουλίου 1974 προχώρησε σε µια σειρά δραµατικών αλλά και ωφέλιµων επισηµάνσεων. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας και σε τόνο εξοµολογητικό, ή µάλλον... απολογητικό, ο κ. Παπούλιας παραδέχθηκε την «υποχώρηση» της δηµοκρατίας, η οποία υπέστη «πολλαπλά κτυπήµατα» στη χώρα µας ελέω κρίσης και µνηµονίου. Και συµπλήρωσε: «Η ποιότητα του κοινοβουλευτισµού, της αντιπαράθεσης µεταξύ των κοµµάτων, του πολιτικού διαλόγου και του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας τραυµατίστηκε βαρύτατα». Οσο για τις προσωπικές πολιτικές δικαιολογίες του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, που περιλαµβάνονται στο µήνυµα αυτό, σχετικά µε τις υπογραφές που ο ίδιος έβαλε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε πράξεις νοµοθετικού περιεχοµένου και προεδρικά διατάγµατα, λίγη σηµασία έχουν πλέον... Και λίγους πείθουν...
ΤΟ MΟΝΟ που έχει σηµασία σήµερα είναι να συνειδητοποιήσουµε όλοι την έκταση και το βάθος της ζηµιάς που έχει γίνει στο «σώµα» της δηµοκρατίας µας επί ηµερών τρόικας και µνηµονίου και να την αποκαταστήσουµε! Ιδού, λοιπόν, ορισµένες χρήσιµες υπενθυµίσεις για τις παραβιάσεις των δηµοκρατικών κανόνων λειτουργίας του πολιτεύµατος και τις εκτροπές από τις επιταγές του Συντάγµατος και των νόµων, οι οποίες τείνουν -δυστυχώς- τα τελευταία χρόνια να καταστούν καθηµερινό φαινόµενο:
• Τα ελληνικά κρατικά όργανα λειτουργούσαν και εξακολουθούν ακόµη και σήµερα σε µεγάλο βαθµό να λειτουργούν καθ’ υπαγόρευση εξωθεσµικών παραγόντων, όπως τα µέλη της τρόικας, που η δηµοκρατική της νοµιµοποίηση και λειτουργία έχει ήδη αµφισβητηθεί ευθέως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κυβερνητικά και κρατικά στελέχη δίνουν λόγο στους τροϊκανούς ακόµη και για ήσσονος σηµασίας θέµατα, όπως για παράδειγµα ο αριθµός των δόσεων για την εξόφληση χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταµεία!
• Παράλληλα, σηµειώνονται συνεχώς υπερβάσεις, συχνά ακραίες, ως προς τις κυβερνητικές αρµοδιότητες που σχετίζονται µε την εθνική µας κυριαρχία από θεσµικά όργανα των δανειστών, αλλά και από εξωθεσµικούς παράγοντες και πρόσωπα, όπως για παράδειγµα η κ. Μέρκελ ή ο κ. Σόιµπλε, που κατά καιρούς παρεµβαίνουν, άλλοτε συγκεκαλυµµένα και άλλοτε απροκάλυπτα, στα εσωτερικά µας πολιτικά πράγµατα... Οι υποδείξεις για τον χρόνο πραγµατοποίησης των εθνικών µας εκλογών και οι ασκήσεις πιέσεων σε πολιτικά κόµµατα και αρχηγούς για να υπογράψουν ότι θα σεβαστούν συµφωνίες που έχουν ήδη γίνει είναι ευρέως γνωστές...
• Η «παράκαµψη» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και η «αδρανοποίηση» της Βουλής στη λήψη σηµαντικών και κρίσιµων αποφάσεων τείνει να γίνει κανόνας. Η κατάχρηση των πράξεων νοµοθετικού περιεχοµένου, των προεδρικών διαταγµάτων, της διαδικασίας του επείγοντος και του κατεπείγοντος και της κατάθεσης νοµοσχεδίων µε ένα άρθρο αλλοιώνει και καταστρατηγεί σε µεγάλο βαθµό την ουσία του δηµοκρατικού µας πολιτεύµατος. Ετσι κόπηκαν µισθοί και συντάξεις, έτσι επιβλήθηκαν νέοι φόροι και χαράτσια... Και βέβαια,ανάλογες επιπτώσεις έχει η πληµµελής λειτουργία του υπουργικού συµβουλίου, οι συνεδριάσεις του οποίου είναι πλέον, εδώ και χρόνια, σπάνιες και τυπικές...
• Στα προηγούµενα πρέπει να προστεθεί η καταφανής υποχώρηση επί ηµερών µνηµονίου των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων, µέσω της κατάργησης όχι µόνο των συλλογικών συµβάσεων, αλλά και των διαδικασιών που ρύθµιζαν στο πρόσφατο παρελθόν τις εργασιακές σχέσεις. Σηµειώστε ότι τα τελευταία 4 χρόνια η εκτελεστική εξουσία προσέφυγε στην πολιτική επιστράτευση εργαζοµένων τόσες φορές, όσες είχε προσφύγει στα προηγούµενα 36! Και βέβαια, είναι κοινό µυστικό ότι ασκούνται έντονες πολιτικές πιέσεις, συχνά µάλιστα και µε δηµόσιες δηλώσεις, προς την ανεξάρτητη ∆ικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, προκειµένου να υποταχθούν στο «δίκαιο της ανάγκης», δηλαδή στο µνηµόνιο.
Η ΛΙΣΤΑ των παραβιάσεων και των εκτροπών θα µπορούσε να είναι πολύ µεγαλύτερη και πολύ πιο αναλυτική. Για παράδειγµα, ακόµη και οι γνωµοδοτήσεις της επιστηµονικής επιτροπής της Βουλής καταλήγουν πολύ συχνά στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς οι εκάστοτε κυβερνητικές πλειοψηφίες τις αγνοούν επιδεικτικά. Ενώ διαπρεπείς συνταγµατολόγοι, όπως ο καθηγητής Κασιµάτης, επιµένουν ότι για την έγκριση και την εγκυρότητα των µνηµονίων απαιτούνταν 180 και όχι 151 ψήφοι στη Βουλή.
ΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνυπολογίσει κανείς την έντονη απαξίωση ενός βαθύτατα διεφθαρµένου πολιτικού συστήµατος, που αδυνατεί να αυτοκαθαρθεί και εξακολουθεί να καρκινοβατεί ακόµη κάτω από τη βαριά σκιά σκανδάλων όπως αυτό της Siemens, εκείνο της λίστας Λαγκάρντ ή το άλλο των Ολυµπιακών έργων, είναι προφανές ότι βρισκόµαστε ήδη στην ώρα µηδέν. Η δηµοκρατία µας είναι σοβαρά τραυµατισµένη, όπως ορθά επισήµανε ο Πρόεδρος Παπούλιας σε µια σπάνια στιγµή αυτοκριτικής, και πρέπει ταχύτατα να γιατρέψει τις πληγές της. Απαιτείται επειγόντως µια νέα, ριζική «µεταπολίτευση». Η προηγούµενη, δυστυχώς, χρεοκόπησε... Απαιτείται, λοιπόν, επειγόντως επανεκκίνηση! Και αφού οι πολιτικοί ολιγωρούν, ας την επιβάλουν οι πολίτες!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η παρακράτηση "ψαλιδίζει" τις συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2014 - 07:34
Τελευταία δημοσίευση: 07:39Οικονομία
Η παρακράτηση ψαλιδίζει τις συντάξεις
Η παρακράτηση "ψαλιδίζει" τις συντάξεις
Αυξομειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν από την Τετάρτη 30 Ιουλίου, περισσότεροι από 1,1 εκατ. ασφαλισμένοι.
Και αυτό γιατί τίθεται, για πρώτη φορά, σε εφαρμογή το σύστημα του ενιαίου υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί του αθροίσματος όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) που λαμβάνει μηνιαίως κάθε συνταξιούχος.
Σύμφωνα με το σχετικό νόμο του υπουργείου Οικονομικών, η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται από αυτό το μήνα προκαταβολικά στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά, όπως γινόταν έως τον Ιούλιο.
Με το νέο σύστημα, τα ασφαλιστικά Ταμεία παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα.
Το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης προσαρμόζεται, ώστε ο συνταξιούχος να μην οφείλει φόρο, μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
Κερδισμένοι – χαμένοι
- Μία μέση αύξηση της τάξης των 15 ευρώ στη σύνταξή τους θα έχουν 399.231 συνταξιούχοι, καθώς σταματά η οριζόντια παρακράτηση φόρου στις επικουρικές.
-Αντιθέτως, αυξημένη παρακράτηση στη σύνταξή τους κάθε μήνα θα έχουν 746.768 συνταξιούχοι.
Η αύξηση της παρακράτησης θα είναι έως 40 ευρώ και θα επηρεαστούν όσοι έχουν μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές άνω των 750 ευρώ.
Για το 70% των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής η αύξηση δεν θα υπερβαίνει τα 30 ευρώ το μήνα.
Μηνιαία έκπτωση 1,5%
Στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του φόρου θα υπάρχει και η μηνιαία έκπτωση παρακράτησης ύψους 1,5%.
Για παράδειγμα:
- Ασφαλισμένος έχει κύρια σύνταξη 800 ευρώ και επικουρική 160 ευρώ (σύνολο 960 ευρώ). Το 2013 η μηνιαία παρακράτηση φόρου, αλλά και ειδικής εισφοράς ήταν 8,87 ευρώ.
Τη φετινή χρονιά θα καταβάλλει κάθε μήνα 35,66 ευρώ για φόρο, αλλά και ειδική εισφορά, (ωστόσο, αν δεν έχει επιπλέον εισοδήματα, δεν πρόκειται να πληρώσει άλλο ποσό, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης).
- Ασφαλισμένος με κύρια σύνταξη 1.100 ευρώ και επικουρική 220 ευρώ (σύνολο 1.320). Το 2013 η μηνιαία παρακράτηση φόρου, αλλά και ειδικής εισφοράς ήταν 98,67 ευρώ.
Τη φετινή χρονιά θα καταβάλλει κάθε μήνα 126,87 ευρώ συνολικά τόσο για φόρο όσο και για ειδική εισφορά.
Πηγή: real.gr

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΠΗΥΘΗΝΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ

ΟΗΕ: Άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2014 - 08:23
Τελευταία δημοσίευση: 08:23Διεθνή
ΟΗΕ: Άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα
ΟΗΕ: Άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στη Νέα Υόρκη υιοθέτησε ομόφωνη δήλωση που καλεί σε "άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία" στη Γάζα.
Το Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού "και πέραν αυτής".
Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αργά χθες από τον ισραηλινό σύμμαχό του να δεχτεί την "άμεση και άνευ όρων" κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η ένταση των εχθροπραξιών έχει μειωθεί ενόψει του τέλους του Ραμαζανιού σήμερα.
Αφού έστειλε στην περιοχή τον υπουργό του των Εξωτερικών Τζον Κέρι σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί τερματισμός της σύγκρουσης αυτής που άρχισε στις 8 Ιουλίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σαφώς στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τη "στρατηγική σημασίας επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός η οποία να τερματίσει από τώρα τις συγκρούσεις και να οδηγήσει σε οριστική παύση των εχθροπραξιών", σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επανέλαβε "με τον πλέον αυστηρό τρόπο" την ανάγκη για παράταση της εκεχειρίας που τηρήθηκε για 12 ώρες το Σάββατο.
Από την αρχή του πολέμου, περί τους 1.030 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Τρεις στους τέσσερις νεκρούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο Ισραηλινός στρατός, που άρχισε στις 17 Ιουλίου τη χερσαία φάση της επιχείρησής του για να καταστρέψει τη στρατιωτική απειλή της Χαμάς και του συμμάχου της, του Ισλαμικού Τζιχάντ, έχει χάσει 43 στρατιώτες ενώ τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες.
Ο Ισραηλινός στρατός που επικρίνεται έντονα από τη διεθνή κοινότητα για το βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι παλαιστίνιοι άμαχοι, διαβεβαίωσε ότι δεν ευθύνεται για τους θανάτους στο σχολείο στη Μπέιτ Χανούν (βόρεια) την Πέμπτη, ένα από τα πλέον αιματηρά δράματα του πολέμου.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, δεκαπέντε πρόσφυγες σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σε αυτό το σχολείο του ΟΗΕ όπου είχαν βρει καταφύγιο. Ωστόσο, αν και παραδέχεται πως μία από οβίδες του έπεσε στο προαύλιο του σχολείου, ο στρατός δηλώνει ότι αυτή ήταν κενή και ότι η ρίψη της δεν προκάλεσε θανάτους.
Η εκεχειρία του Σαββάτου προσέφερε λίγη ανακούφιση στους κατοίκους της Γάζας, όπου πολλοί εκτοπισμένοι επιστρέψαν στα σπίτια τους για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών στις κατεστραμμένες γειτονιές τους.
Την Κυριακή, ο γολγοθάς τους ξανάρχισε. Μετά την αποδοχή μιας εκεχειρίας, το Ισραήλ επανέλαβε την επιχείρησή του αντιδρώντας στις συνεχείς ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς.
Οι ρίψεις δεν σταμάτησαν παρά την ανακοίνωση του παλαιστινιακού κινήματος ότι τελικά δέχεται μια παύση των εχθροπραξιών. Ωστόσο οι μάχες έχουν μειωθεί σε ένταση. Ο απολογισμός των έντεκα Παλαιστινίων νεκρών χθες που ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο πριν από την εκεχειρία του Σαββάτου.
Και τη χθεσινή νύχτα, δεν υπήρξε καμιά αναφορά για επίθεση λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Αϊντ αλ-Φιτρ του τέλους του μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού.
Το Ισραήλ, που δηλώνει ότι σκότωσε 320 μαχητές της Χαμάς σε 20 ημέρες σύγκρουσης, προτίθεται να ολοκληρώσει την καταστροφή των "επιχειρησιακών σηράγγων" της Χαμάς. Οι υπόγειες αυτές σήραγγες χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά του Ισραήλ και για την αποθήκευση όπλων.
Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι "κάθε μακροπρόθεσμη λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση" θα περάσει από "τον αφοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας". Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε χθες βράδυ.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου δέχεται τις πιέσεις της ισραηλινής κοινής γνώμης, που είναι πολύ ευαίσθητη στην απειλή που θέτουν οι σήραγγες και οι ρουκέτες της Χαμάς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το στρατιωτικό ραδιόφωνο, το 85,6% των Ισραηλινών είναι αντίθετο σε μια κατάπαυση του πυρός.
Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό κίνημα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ζητεί αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχει από το 2007.
Η Χαμάς ζητεί επίσης, την άρση του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ από το 2006, ο οποίος προκαλεί ασφυξία στην οικονομία του παλαιστινιακού εδάφους, έκτασης 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 1,8 εκατομμυρίου κατοίκων, ο οποίος συχνά εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει, μια κατάσταση που επιδεινώνεται με τον πόλεμο.
Στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία απηύθυνε επείγουσα έκκληση: "Σταματήστε! σας παρακαλώ, σας το ζητώ με όλη μου την καρδιά, ήρθε η ώρα να σταματήσετε, σταματήστε".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έξι στους δέκα συνταξιούχους ζουν στο όριο της φτώχειας

Έξι στους δέκα συνταξιούχους ζουν στο όριο της φτώχειας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 01:58
Ads by Google
Άλλαξε τώρα σε AIG Οικονομικά ασφάλιστρα από 115€. Βγες κερδισμένος aig-direct.gr/online-auto-car-insurance
Κάτω από το όριο της επίσημης φτώχειας βρίσκεται το 60% των συνταξιούχων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Άνθρωποι που πάλεψαν για μια ολόκληρη ζωή προκειμένου να απολαύσουν τους καρπούς αυτής της προσπάθειας με την πάροδο των χρόνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανέρχεται σε 34,6% ή 3.795.100 κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση της ΕΕ.

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία, η Λετονία και η Γερμανία.

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις

1.Το 57% των συνταξιούχων έχει συνολικό εισόδημα από συντάξεις κάτω από 800 ευρώ μεικτά.

2. Ένα στους τέσσερις συνταξιούχους λαμβάνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ.

3. Το μέσο εισόδημα από πάσης φύσεως συντάξεις για τον μήνα Ιούλιο για τους 2.656.855 είναι μόλις 869 ευρώ μεικτά

Ο μέσος όρος των συντάξεων ανά ταμείο

Όσον αφορά το ύψος των καταβαλλόμενων ανά ασφαλιστικό ταμείο, τα στοιχεία του υπουργείο Εργασίας καταγράφουν τα παρακάτω:

ΙΚΑ: Η μέση σύνταξη δεν ξεπερνά τα 705, 89 ευρώ.

ΔΕΗ: Η μέση σύνταξη των συνταξιούχων ανέρχεται στα 1.372, 35 ευρώ.

ΟΤΕ: Η μέση σύνταξη όσων προέρχονται από το ταμείο του ΟΤΕ αγγίζει τα 1.224, 23 ευρώ.

ΗΣΑΠ: Η μέση σύνταξη από το πρώην ταμείο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ είναι 1.216, 49 ευρώ.

ΟΑΕΕ: Η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 735, 69 ευρώ

ΤΕΒΕ: Οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ λαμβάνουν μέση σύνταξη 792,62 ευρώ, έναντι 682,90 ευρώ που αντιστοιχούν στη μέση σύνταξη του πρώην Ταμείου Εμπόρων και 567, 04 ευρώ της μέσης σύνταξης που δίνει το ταμείο των Αυτοκινητιστών

ΟΓΑ: Η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 431, 62 ευρώ.

ΕΤΕΑ: Η μέση σύνταξη που δίνει το ΕΤΕΑ ανέρχεται σε 181, 03 ευρώ.  zougla.gr

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ 239.39 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

«Έσκασε» η κοκαΐνη στο στομάχι του εν ώρα πτήσης

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2014 - 01:35
Τελευταία δημοσίευση: 01:35Διεθνή
«Έσκασε» η κοκαΐνη στο στομάχι του εν ώρα πτήσης
«Έσκασε» η κοκαΐνη στο στομάχι του εν ώρα πτήσης
Ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Αντίγκουα με προορισμό το Λονδίνο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στις Βερμούδες λόγω ενός επιβάτη που είχε καταπιεί σακουλάκια με κοκαΐνη.
Ο 48χρονος άνδρας είχε καταπιεί 61 σακουλάκια και μετά την απογείωση ο ίδιος εξομολογήθηκε σε μία αεροσυνοδό ότι «έσκασαν» τα σακουλάκια στο στομάχι του. Στη συνέχεια λιποθύμησε..
Αμέσως ο πιλότος προσγείωσε το αεροπλάνο στις Βερμούδες και ο 48χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε.
Όπως αποκαλύφθηκε μετά την επέμβαση είχε στο στομάχι του 239,39 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας περίπου 40.000 λιρών.
Πηγή: metro.co.uk

Κυριακή, Ιουλίου 27

ΤΟΝΟΣ 200 ΚΙΛΑ

ΦΩΤΟ-Έπιασαν ψάρι 200 κιλών

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2014 - 18:55
Τελευταία δημοσίευση: 18:55Κοινωνία
ΦΩΤΟ-Έπιασαν ψάρι 200 κιλών
ΦΩΤΟ-Έπιασαν ψάρι 200 κιλών
Την "ψαριά" του καλοκαιριού έκανε ένας 36χρονος επαγγελματίας ψαράς από την Σύρο, ψαρεύοντας έναν τεράστιο τόνο βάρους περίπου 200 κιλών και ύψους 2 μέτρων.
Σύρος: Αυτό θα πει καλή ψαριά - Ψάρεψαν ψάρι 200 κιλών!
Οι ψαράδες πάλεψαν για αρκετές ώρες μέχρι να σύρουν τον τόνο στο σκάφος τους.
Τον τόνο εντόπισαν ανοικτά της Σύρου και με παραγάδι το έπιασαν και το έφεραν με το καΐκι τους στη Σύρο.
Το ψάρι κόπηκε σε φέτες και πουλήθηκε σε κατοίκους της περιοχής. Πολλοί μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν...
tonos

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr
Διαβάστε επίσης
ΦΩΤΟ-Ψάρεψαν σκυλόψαρο 3,5 μέτρων

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στη Τσετσενία

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2014 - 17:36
Τελευταία δημοσίευση: 17:41Διεθνή
Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στη Τσετσενία
Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στη Τσετσενία

Ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα απαγορεύσει από σήμερα την είσοδο στο αυτόνομο αυτό ρωσικό κρατίδιο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ επειδή προκάλεσαν μία "τραγωδία" στην Ουκρανία.
Επιπλέον, είπε ότι θα παγώσει τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς των προσώπων αυτών.
Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο Καντίροφ ανέφερε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Ύστερα από την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση, οι οποίες για πρώτη φορά περιελάμβαναν τον τσετσένο ηγέτη, ο Καντίροφ επανέλαβε τις ρωσικές δηλώσεις ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Ουκρανία.
"Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την τραγωδία του λιβυκού, του συριακού, του ιρακινού και του αφγανικού έθνους. Και τώρα πρόσφατα του ουκρανικού. Με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, πολίτες αυτών των χωρών δολοφονούνται και πόλεις και θρησκευτικοί δεσμοί καταστρέφονται. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν την άμεση ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει", έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Λιποτάκτησαν 41 Ουκρανοί στρατιώτες

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2014 - 01:17
Τελευταία δημοσίευση: 01:17Διεθνή
Λιποτάκτησαν 41 Ουκρανοί στρατιώτες
Λιποτάκτησαν 41 Ουκρανοί στρατιώτες
Πάνω από 40 ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις μονάδες τους και μετέβησαν στη νότια Ρωσία, δήλωσε ένα στέλεχος της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), καθώς συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε αυτονομιστές και σε κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.
Συνολικά «41 έφεδροι εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους μονάδες και έφθασαν σε συνοριακό σημείο ελέγχου Ιζαρίνο το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, όπου ζήτησαν άδεια να εισέλθουν στη Ρωσία διότι διστάζουν να πολεμήσουν εναντίον του ίδιου του λαού τους», δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Βασίλι Μαλάγεφ, εκπρόσωπος της FSB στο Ροστόβ, στη νότια Ρωσία.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές άφησαν τους στρατιώτες να περάσουν στο ρωσικό έδαφος αφού τους έσφιξαν τα χέρια, πρόσθεσε ο Μαλάγεφ.
Επί του πεδίου, οι μάχες κλιμακώθηκαν στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, δύο πρωτεύουσες επαρχιών που αποτελούν προπύργια των αυτονομιστών.
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν χθες Σάββατο ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη συνοικία Οκτιάμπρσκι, στα όρια του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχασαν τέσσερις άνδρες.
Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, στην οποία έχουν βρει το θάνατο πάνω από 1.000 άνθρωποι, αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι διεξάγουν έναν πόλεμο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γάζα-Τουλάχιστον 1.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, 6.000 τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: 27/07/2014 - 04:00
Τελευταία δημοσίευση: 04:00Διεθνή
Γάζα-Τουλάχιστον 1.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, 6.000 τραυματίες
Γάζα-Τουλάχιστον 1.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, 6.000 τραυματίες
Τουλάχιστον 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 6.000 έχουν τραυματιστεί, στη μεγάλη τους πλειονότητα άμαχοι, στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή την 8η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Στην ισραηλινή πλευρά, 40 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε μάχες μέσα και γύρω από τη Γάζα, όπως και δύο άμαχοι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από παλαιστινιακές ρουκέτες και ένας ταϊλανδός εργάτης σε αγρόκτημα που έχασε τη ζωή του από έναν όλμο. 138 Ισραηλινοί στρατιωτικοί νοσηλεύονταν σήμερα, εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επίσης νοσηλεύονταν τρεις πολίτες, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.
Πάνω από 132 πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια κατά την διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στα παλαιστινιακά εδάφη, περιλαμβανομένων 29 στη Σετζάγια, ένα προάστιο της πόλης της Γάζας, στη Ζάιτουν και στην Τούφα, 13 στην Μπέιτ Χανούν, στο βορρά, και 11 στη Χαν Γιούνες και στη Ράφα, στο νότο, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό του εκπροσώπου των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, του Άσραφ αλ Κούντρα.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν σε διάφορα νεκροτομεία της περιοχής, στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, στο βορρά, σε δύο νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στο νότο, καθώς και στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Χαν Γιούνες, διευκρίνισαν οι παλαιστινιακές υγειονομικές υπηρεσίες.
Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μερικές ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στις 08:00, 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ένα ισραηλινό πλήγμα σε ένα σπίτι στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανέφερε ο αλ Κούντρα.
Στην πλειονότητά τους τα θύματα ανήκαν στην ίδια οικογένεια, διευκρίνισε ο ίδιος, και στα παιδιά συμπεριλαμβάνονταν ένα κοριτσάκι ενός έτους κι ένα αγόρι τριών ετών.
Η UNICEF έκανε λόγο την Παρασκευή για έναν απολογισμό «τουλάχιστον 192 παιδιών» που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA, έκανε λόγο επίσης χθες για 160.000 Παλαιστίνιους οι οποίοι έχουν καταφύγει σε κτίριά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο, Ιουλίου 26

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Π0ΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

"Έσπασε" η εκεχειρία στη Γάζα

Πρώτη καταχώρηση: 26/07/2014 - 22:00
Τελευταία δημοσίευση: 22:22Διεθνή
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα
"Έσπασε" η εκεχειρία στη Γάζα
Μετά από 12 ώρες εκεχειρίας μαχητές εκτόξευσαν πυραύλους από την Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο τμήμα του Ισραήλ, και αφού προηγήθηκε η συμφωνία της ισραηλινής πλευράς για παράταση της εκεχειρίας για ακόμη τέσσερις ώρες. Την επίθεση με πυραύλους ανακοίνωσε αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: AFP, en.enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Επεισόδια στη διαδήλωση για τη Γάζα στο Παρίσι
Αίγυπτος-Τέσσερα παιδιά νεκρά από όλμο
ΦΩΤΟ-Διαδήλωσαν για τη Γάζα στην Ελβετία

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Συντριβή αεροσκάφους με δύο νεκρούς

Πρώτη καταχώρηση: 26/07/2014 - 11:38
Τελευταία δημοσίευση: 11:38Κοινωνία
Συντριβή αεροσκάφους με δύο νεκρούς
Συντριβή αεροσκάφους με δύο νεκρούς
Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας, πριν από περίπου ώρα.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο νεαρά άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία νεκρά.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σοροί τους μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης.
Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία.
Διαβάστε επίσης:
ΦΩΤΟ-Νεκρό δελφίνι στην Πειραϊκή     enikos.gr

ΜΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ

ΦΩΤΟ-Το εξώφυλλο ρώσικης εφημερίδας για το μοιραίο Boeing

Πρώτη καταχώρηση: 26/07/2014 - 00:52
Τελευταία δημοσίευση: 00:52Διεθνή
ΦΩΤΟ-Το εξώφυλλο ρώσικης εφημερίδας για το μοιραίο Boeing
ΦΩΤΟ-Το εξώφυλλο ρώσικης εφημερίδας για το μοιραίο Boeing
Η Μόσχα αρνείται κάθε σχέση με το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που κατερρίφθη, οι μυστικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον τόνισαν ότι δεν προκύπτει άμεση σχέση του Κρεμλίνου, όμως μία ρώσικη εφημερίδα, η Novaya Gazeta  κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που ζητάει συγγνώμη από την Ολλανδία.
«Συγχώρεσε μας, Ολλανδία», είναι ο βασικός τίτλος, ο οποίος είναι γραμμένος στα ολλανδικά και συνοδεύεται από μία φωτογραφία, που δείχνει τις νεκροφόρες με τις σωρούς των θυμάτων, που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing.
Το εξώφυλλο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και ήδη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε κάθε γωνία του πλανήτη.
Πηγή ΦΩΤΟ: novayagazeta.ru

ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ

Πάχος από την ακινησία;

Πρώτη καταχώρηση: 25/07/2014 - 22:15
Τελευταία δημοσίευση: 01:30Κοινωνία
Πάχος από την ακινησία;
Πάχος από την ακινησία;

Το να κάθεται κανείς στο γραφείο για πολλές ώρες δημιουργεί συσσώρευση λίπους στους γλουτούς και συρρίκνωση των μυών, με αποτέλεσμα η παρατεταμένη ακινησία να αλλάζει το σχήμα των γλουτών και να δημιουργούνται «ψωμάκια», ακόμα και σε γυναίκες που δεν είχαν προηγουμένως τέτοιο πρόβλημα.
Σύμφωνα με δημοσίευση ερευνητών του Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Physiology – Cellular Physiology», η διεύρυνση των γλουτών των εργαζομένων στα γραφεία σχετίζεται με τις ώρες της ακινησίας. Όσο πιο παρατεταμένη είναι η ακινησία, τόσο περισσότερα προλιπώδη κύτταρα (ή προλιποκύτταρα) αναπτύσσονται.
Ο ρυθμός ανάπτυξης αυτών των πρόδρομων μορφών των κυττάρων του λίπους (λιποκύτταρα) αναπτύσσονται και συσσωρεύονται με διπλάσια ταχύτητα σε όσους διάγουν καθιστική ζωή.

Λύσεις για να μην αλλάξουν σχήμα οι γλουτοί:
1. Περιορισμός της ζάχαρης, γιατί η κατανάλωσή της οδηγεί σε παραγωγή ινσουλίνης και άρα σε αύξηση της ικανότητας του σώματος να αποθηκεύει λίπος.
2. Κατανάλωση άφθονου νερού. Οι εργαζόμενοι γραφείου συχνά ξεχνούν να πιουν αρκετά υγρά και αφυδατώνονται, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα. Επιπλέον, η αφυδάτωση καθιστά μεγαλύτερη την επιθυμία για γλυκά σνακ.
3. Η ελαστικότητα του δέρματος των γλουτών μπορεί να αυξηθεί με δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα (σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός, τόνος).
4. Αθλητικό μασάζ για τη χαλάρωση και την ενεργοποίηση των μυών των γοφών: Κυλήστε μία μπάλα του τένις στο πρόσθιο τμήμα των γοφών, ειδικά εκεί που είναι σφιγμένοι. Εάν αισθανθείτε ενόχληση, πιέστε στο σημείο απαλά τη μπάλα, μέχρι να υποχωρήσει. Το μασάζ μπορείτε να το κάνετε 5 έως 10 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.
5. Πριν το ντους κάνετε εντριβή για 2 λεπτά στα επίμαχα σημεία με μια βούρτσα.
6. Σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου κάθε μισή ώρα, και μείνετε όρθιοι 2-5 λεπτά.
7. Ανεβαίνετε τη σκάλα με τα πόδια, αλλά δυο – δυο τα σκαλιά. Αυτή η κίνηση είναι η πιο αποτελεσματική για τα ψωμάκια.
8. Ενώ κάθεστε στην καρέκλα, αποκτήστε τη συνήθεια να σφίγγετε τους γλουτούς με αργό ρυθμό για 10 φορές. Επαναλάβετε με τον ίδιο ρυθμό αλλά «κρατώντας» κάθε σύσφιξη δύο δευτερόλεπτα, και μετά ακόμα δέκα φορές με πολύ γρήγορο ρυθμό. Η απότομη εναλλαγή από το αργό στο γρήγορο, κινητοποιεί όλους τους μυς της περιοχής.

Πηγή metrogreece.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 25

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Το δράμα της 56χρονης παραπληγικής γυναίκας σε 166 λέξεις

Πρώτη καταχώρηση: 25/07/2014 - 09:51
Τελευταία δημοσίευση: 10:00Κοινωνία
Το δράμα της 56χρονης παραπληγικής γυναίκας σε 166 λέξεις
Το δράμα της 56χρονης παραπληγικής γυναίκας σε 166 λέξεις
«Το όνομά μου είναι Ευτυχία Ποποδάκη. Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια και είμαι στο κρεβάτι κι έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003. Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μία κάμερα υπερύθρων.
Έχω μία αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Γεννήθηκα 30 Οκτωβρίου 1958. Όλη τη ζωή μου ασχολιόμουν με τη γεωργία, εκτός από ενάμιση χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο, για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου, για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για ένα κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγάλωσω. Βρήκα ένα μαγαζάκι 15 τ.μ. και έναν λογιστή. Δεν μου είπε ότι ήταν απαραίτητο να γραφτώ στο Ταμείο Εμπόρων. Άνοιξα το ανθοπωλείο, νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με τις υποχρεώσεις μου με το κράτος. Δεν με ενόχλησε κανείς. Τον Νοέμβριο του 1993 άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω αδικαιολόγητα. Τον Δεκέμβριο του 1993 νοσηλεύτηκα στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Τότε μου έφτιαξαν τα χαρτιά οι γιατροί να τα καταθέσουν στο Ταμείο σου» μου είπαν.
Μέσα σε 166 λέξεις, η 56χρονη γυναίκα, που πέθανε προχθές στα Χανιά, εξαιτίας διακοπής ρεύματος για οφειλή 800 ευρώ προς τη ΔΕΗ, είχε στείλει μέσω τοπικής εφημερίδας το πρώτο μήνυμα προς τους αρμοδίους, πριν από τέσσερις μήνες, που αφορούσε την πλήρη διακοπή της σύνταξής της, που ήταν και το μοναδικό εισόδημά της. Το μήνυμα δεν βρήκε, όπως αποδείχθηκε, ευήκοα ώτα. Γεγονός που οδήγησε σε συσσώρευση χρεών και είχε αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και, κατά συνέπεια, των μηχανημάτων υποστήριξης που την κρατούσαν στη ζωή.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 25/07/2014 - 10:50
Τελευταία δημοσίευση: 10:50Οικονομία
Και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις
Και νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις
Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους  του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) αναμένεται εντός του 2014.
Όπως αποκαλύπτει στα "Νέα" ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καπώτας, η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές (πέραν του 5,2% που έγινε από 1/7/2014) θα είναι της τάξης του 3%.
Να σημειωθεί ότι για το 2014 το Ταμείο παραμένει έλλειμμα της τάξης των 170 εκατ. ευρώ. Με τη μείωση ύψους 5,2% στις συντάξεις θα εξοικονομηθούν περί τα 70 εκατ. ευρώ (11 εκατ. ευρώ τον μήνα), ποσό που δεν μηδενίζει το έλλειμμα, κατά συνέπεια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περικοπές εντός του 2014.
Το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, 174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και τη πρώην ΕΡΤ (4.477).

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):
Πηγή: Τα Νέα

Πέμπτη, Ιουλίου 24

ΠΟΙΗΣΗ

 
 
Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας
 
   
Nikolas Saliveros
24 Ιουλίου στις 6:14 μ.μ.
 
Κατασκευασμένοι πόλεμοι, κατασκευασμένη ένδεια , ολιγωρία σε αύτανδρες πτώσεις πτήσεων.....αποδεκατισμός.....................................................................

.(Απο το "Μη σκοτώνεις το λουλούδι")

«Χόλος Βοός»
(«Φοίνιον Σάλος»)
«Λύπη επί τω αναξίως ευπραγούντι» Αριστοτέλης

Στο πλοίο-γη,
ανέβηκαν αθέλητα πολλοί κι’αχόρταγη η κοιλιά….
Αργεί ο «Δίας ψολόεντα κεραυνό» να αμολήσει
και να πνίξει πρόβατα <υπεράριθμα> και πουλιά,
της «Φυσικής» ο νόμος για να ξαναρχινήσει

Οι <Σοφοί> -Ταγοί
Γνώστες της κουτοπονηριάς και αλχημείας,
της θάλασσας ,της γής, των ουρανών <Ζευγάδες>,
πάντα βρίσκουνε λύση σε προβλήματα χημείας
με <τραγοπόδαρα> να βγάζουνε παράδες.

Οι ναυπηγοί,
όργανα του < Zευγά> σωσίβιο <κιβωτό> ,γραφή παλιά,
γι’αυτόν προετοιμάζουν, όταν το πλοίο ναυαγήσει.
Φιλοτεχνούνε αμαρτίας δυναμίτη , σε κρυφή φωλιά.
Οδηγητάρης κι’ο <Παππάς> στα χνάρια του <Δερβίση>.

Μαζί οι Λαγοί,
τη ζωή , με τους ταγούς να μακρύνουνε με πάθος,
θωρώντας εαυτόν, μόνος της φύσης κληροδόχος.
Και είναι όσοι ερμηνεύουνε το νόμο λάθος,,
που έθεσε ο <Μέγας Γεωμέτρης Ξενοδόχος>

Ολοι είναι που αψηφούν Θεού την εντολήν,
πως σ’ ουδένα ανήκει τι, το υπάρχον εις τη γήν.
Μονομερώς κι’ασύνετα εκδίδουν προσταγήν,
την αναρτούν στον ουρανό «Τρέφεστε με χολήν»

Φόρεσαν στην ανάγκη τα ντύματα της μοίρας
και πέταξαν την τύχη δίπλα στην ειμαρμένη.
Ξεχνούν,του ήλιου δεν μπορεί μονάχη της η πύρα
νόμους να θέσει ανατροπής σ’όλη την οικουμένη.

«Βοεικόν είναι το πρόβλημα» κι’οι λίγοι βρίσκουν λύση,
αφού η γής πολύ μικρή τα < βόδια> να ταΐσει,
τον Ταύρο βάζουν ομπροστά με κέρατα που φέρει,
τον Ταυρομάχο να χτυπά σαν του κουνάει το χέρι.

Και οι δυστυχείς,
το δράμα ακολουθούν μ’άκρατη βαρυγκώμια,
δίκιου μάταιη ποινή ,στους υβριστές, να δώσουν.
Ο ευτυχής, ο πλούσιος δεν θα’χουν πια εγκώμια,
ούτε οι « Κόρες της Νύχτας» θα τους σώσουν.

Όταν η γης κουράζεται απ’της ντροπής το βάρος
έχει γραμμένη εντολή απ’το Θεό σε σκάλος
σεισμούς ν’επεξεργάζεται είτε και «φοίνιον σάλος»
ν’ αλλάζει όψη η στεριά , ζωές να παίρνει ο χάρος. ..........................Σάλος

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 56 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ

«Χάσαμε την μάνα μου για 800 ευρώ»-Τι απαντά η ΔΕΗ για την 56χρονη

Πρώτη καταχώρηση: 24/07/2014 - 08:47
Τελευταία δημοσίευση: 09:12Κοινωνία
«Χάσαμε την μάνα μου για 800 ευρώ»-Τι απαντά η ΔΕΗ για την 56χρονη
«Χάσαμε την μάνα μου για 800 ευρώ»-Τι απαντά η ΔΕΗ για την 56χρονη
Συγκλονίζει ο γιος της 56χρονης τετραπληγικής που πέθανε χθες στα Χανιά, μετά τη διακοπή του ρεύματος για οφειλή 800 ευρώ.
Ο γιος της άτυχης γυναίκας μίλησε στο Mega και είπε πως για τη συγκεκριμένη οφειλή η οικογένεια είχε προχωρήσει σε διακανονισμό με την ΔΕΗ ενώ καταγγέλλει πως η εταιρεία είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του.
«Είναι άδικο μια γυναίκα 56 χρονών να φύγει σαν να την έχουν πνίξει», λέει και τονίζει πως προτίθεται να προβεί σε καταγγελία μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σταθάκης: Είχα παρέμβει προσωπικά στην ΔΕΗ για την 56χρονη
Παρέμβαση στην ΔΕΗ για το ζήτημα της 56χρονης τετραπληγικής, που βρήκε τραγικό θάνατο στα Χανιά εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης, είχε κάνει ο Γιώργος Σταθάκης όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε την κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας καθώς και την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας και είχε έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους στην ΔΕΗ αλλά και στον ΟΓΑ για την σύνταξη της 56χρονης.


Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ουδέποτε δηλώθηκε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών η καταναλώτρια στα Χανιά, που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, εξέδωσε η ΔΕΗ.
Η τετραπληγική γυναίκα πέθανε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά. Όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι "ουδέποτε δηλώθηκε" στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής.
Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.
.

Διαβάστε επίσης:Σταθάκης: Είχα παρέμβει προσωπικά στην ΔΕΗ για την 56χρονη