Παρασκευή, Ιουλίου 31

Δεν ξέρω φίλε Μάνο..μα σκέπτομαι σαν ναυτικός..άνθρωπος των...70...και
προσπαθώ να παρηγορηθώ, αφού ακόμα βλεπω τον ήλιο και να ευχαριστώ γι'αυτό τη ζωή.......................
Τραγικογραφίες
«Επιστροφή»
Στο πλοίο μπήκα της «επιστροφής»,
κατάστρωμα, ο ουρανός σκοτάδι.
Οδό δεν έχει η ζωή αναστροφής,
μια η πορεία εμπρός ,στον Άδη.
///
Η λάμψη μπροστά είναι μαντήλι
στο χέρι φάρου, που πίσω μένει.
Είν’ σε μποτίλια ένα καντήλι
αναμμένο, π’ αγάπη στέλνει.
///
Ηταν μικρό-το μεγάλο ταξίδι
Ζωή στον Ηλιο, λογιών πετράδια.
Χαράς εσήκωσα, πότε το φρύδι
και πότε το’κλεισα σε θλίψης βράδια.
///
Συνεπιβάτες έχω αρκετούς,
στις σκέψεις τους συνωστισμένοι.
Όμοιους βλέπω σκελετούς
κι’ας νιώθουν κάποιοι χορτασμένοι.
///
Απ’ «Αλλον» πληρωμένος είν ο ναύλος,
η τελευταία «δωρεά» στη ζήση.
Αυτός ο καπετάνιος δεν είναι φαύλος,
είν’η ρότα χαραγμένη μες τη φύση
///.
Σκαμπανεβάσματα έχει το πλοίο,
κρυφό της θάλασσας το θηρίο.
Κάποιους ρουφά στο ταχινό,
μόνοι ,στης μοίρας το φιρμάνι
κι’οι τυχεροί ,το μακρινό,
με συντροφιά, «πιάνουν» λιμάνι.
///
Ίδιο για όλους το πλοίο της επιστροφής,
στον ποταμό της «απαγορευμένης αναστροφής».
Σάλος
  • Emmanouil Mainas
    Γράψτε ένα σχόλιο...
Ο Emmanouil Mainas κοινοποίησε τη φωτογραφία του Kapetan Kefalos.

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ - Εμπρηστικές δηλώσεις και 17 παραιτήσεις

1 / 4 σελίδες
© Παρέχεται από: imerisia.gr
Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρές δηλώσεις από τα μέλη που έχουν λάβει το λόγο μετά τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλαν 17 μέλη τηςπου με επιστολή τους χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση «κατεπείγουσα διαδικασία» που στόχο είχε «να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε».
Οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν «παταγώδη αποτυχία» την διαπραγματευτική στρατηγική που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου. Τα 17 παραιτηθέντα μέλη της Κ.Ε. θεωρούν ότι το συνέδριο που εξήγγειλε η ηγεσία του κόμματος μεθοδεύεται να έχει «βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα» και επισημαίνουν «αυταπατώνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα». Προειδοποιούν επίσης ότι «η μνημονιακή μετάλλαξη θα οδηγήσει χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε επάλληλους κύκλους διεργασιών, προσπαθειών, αναζητήσεων, συντονισμού, κοινού βηματισμού», τονίζοντας ότι οι ίδιοι σε αυτές τις διεργασίες θα είναι «ενεργοί και παρόντες».
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εν μέσω χρεοκοπίας, παραμονές ενός νέου μνημονίου και με ανοιχτά όλα τα σενάρια, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλείται, μέσα από μια κατεπείγουσα διαδικασία, να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς, αναφέρει η δήλωση και καταγγέλλει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα. Ένα συνέδριο διαγκωνισμού μηχανισμών, την ώρα που θα εντείνεται η απογοήτευση και αποστράτευση χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής».
Για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης αναφέρουν ότι «η τρόικα επιστρέφει, η χώρα μπαίνει σε νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα και υποθήκευση της περιουσίας της, οι γερμανικοί σχεδιασμοί για Grexit καθόλου δεν ακυρώνονται, η χρεοκοπία είναι ήδη εδώ. Όσα έχουν συμφωνηθεί και κυρίως όσα θα ακολουθήσουν αποτελούν παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου». Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας, Βύρωνας Λάμπρου, Μαρία Λαντζανάκη, Μάκης Μαντάς, Μανώλης Μούστος, Σοφία Μπανιά, 'Αβα Μπουλούμπαση, Μαρίνα Μπρέστα, Ρούντι Ρινάλντι, Ελένη Σωτηρίου, Νίκος Ταυρής, Ειρήνη Τσέλου, Ερρίκος Φινάλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Χατζησταυράκη, Χρυσούλα Ψιμούλη.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ακολούθησαν οι ομιλίες υπόλοιπων στελεχών:

Πέμπτη, Ιουλίου 30

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 17 ΜΕΛΩΝΤΗΣ Κ.Ε ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Aνάμεσά τους τρεις βουλευτές

Πρώτη καταχώρηση: 30/07/2015 - 20:08
Τελευταία δημοσίευση: 20:08Πολιτική
Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Aνάμεσά τους τρεις βουλευτές
Τους λόγους για τους οποίους παραιτούνται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν με επιστολή τους 17 μέλη του οργάνου.
Μεταξύ αυτών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Δήλωση 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτούμαστε, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους ακόλουθους λόγους:
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εν μέσω χρεοκοπίας, παραμονές ενός νέου μνημονίου και με ανοιχτά όλα τα σενάρια, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλείται, μέσα από μια κατεπείγουσα διαδικασία, να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα. Ένα συνέδριο διαγκωνισμού μηχανισμών, την ώρα που θα εντείνεται η απογοήτευση και αποστράτευση χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Η σημερινή διαδικασία είναι η κορύφωση ενός εξαμήνου όπου όλες οι κρίσιμες αποφάσεις πάρθηκαν ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ, από μια ολιγομελή κυβερνητική ομάδα υπό τον Αλ. Τσίπρα. Η Κεντρική Επιτροπή καλέστηκε ελάχιστες φορές και αυτές απλά για να επικυρώσει τετελεσμένες και δρομολογημένες επιλογές, χωρίς καν επαρκή ενημέρωση και συζήτηση.
Με τη μετατροπή του «όχι» σε «ναι», την συμπόρευση με τις καθαρόαιμες μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων, έχει ματαιωθεί και ακυρωθεί η ίδια η βάση δημιουργίας και εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την υπογραφή του σε μια πράξη ταπείνωσης και περαιτέρω προώθησης της κοινωνικής και εθνικής καταστροφής.
Η τρόικα επιστρέφει, η χώρα μπαίνει σε νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα και υποθήκευση της περιουσίας της, οι γερμανικοί σχεδιασμοί για Grexit καθόλου δεν ακυρώνονται, η χρεοκοπία είναι ήδη εδώ. Όσα έχουν συμφωνηθεί και κυρίως όσα θα ακολουθήσουν αποτελούν παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου.
Όσα λέγονται από την κυβέρνηση ότι θα αγωνιστεί να μετριαστούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας που η ίδια έφερε, αποτελούν νέες αυταπάτες, αντάξιες με τις προηγούμενες περί «αμοιβαία επωφελούς λύσης» και «έντιμου συμβιβασμού».
Κατανοούμε όσους, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε βαθιά πίκρα και απογοήτευση προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και να προσανατολιστούν ανάλογα. Ο αναγκαίος επαναπροσδιορισμός δεν θα είναι εύκολος, αλλά σε αυτόν δεν μπορεί ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει χωρίς να σταθεί ολοκληρωτικά αυτοκριτικά απέναντι στη μέχρι τώρα πορεία του και τις αποφάσεις της ηγεσίας του.
Αυταπατούνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα κλασικό κόμμα της μεταπολίτευσης, αλλά αναπτύχθηκε σε επαφή με το ριζοσπαστισμό και τις κινηματικές διαδικασίες. Είναι σίγουρο ότι η μνημονιακή μετάλλαξη θα οδηγήσει χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε επάλληλους κύκλους διεργασιών, προσπαθειών, αναζητήσεων, συντονισμού, κοινού βηματισμού. Με στόχο να ανασυνταχτεί και να επιβιώσει η κοινωνία σε δύσκολες συνθήκες, να μπει ένα τέλος στο μνημονιακό τέλμα. Σε αυτές τις διεργασίες, θα είμαστε ενεργοί και παρόντες.
Ο αγώνας για την σωτηρία της χώρας από την κοινωνική και εθνική καταστροφή συνεχίζεται σε πιο δύσκολες συνθήκες, μακριά από λύσεις ευκολίας και με περισσότερες απαιτήσεις.
30/7/2015
Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Κοδέλας
Βύρωνας Λάμπρου
Μαρία Λαντζανάκη
Μάκης Μαντάς
Μανώλη Μούστος
Σοφία Μπανιά
Άβα Μπουλούμπαση
Μαρίνα Μπρέστα
Ρούντι Ρινάλντι
Ελένη Σωτηρίου
Νίκος Ταυρής
Ειρήνη Τσέλου
Ερρίκος Φινάλης
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Μαρία Χατζησταυράκη
Χρυσούλα Ψιμούλη

Πηγή: www.e-dromos.gr


 
   
   
 
Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας
 
   
Nikolas Saliveros
30 Ιουλίου στις 5:49 μ.μ.
 
ΤΟ ΚΟΧΛΙΑΡΙΟΝ*
Εμμανουήλ Ροΐδης (1836 - 1904)
............. οι Έλληνες ...διαιρούνται εις τρία είδη:
Α) Εις Συμπολιτευόμενους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.
Β) Εις Αντιπολιτευόμενους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
Γ) Εις Εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των. ( υπερ των Α+Β)
*Στον νυν λεξιλόγιον : Η περίφημη «Κουτάλα»
Μετά παρέλευσιν αιώνος τε και..κάτι,
υπογραμμίζω στο ρηθέν, του άληστου Ροϊδη,
«Κουτάλας» τρόπο κτήσεως σ’ Α+ Β είδη.

Είναι αυτός που «βγάζει ,ο είς του άλλου μάτι»
Και αποτέλσμα φρικτό,του νου που σπάζει φράχτη
είναι που οι μονάφθαλμοι Αρχής κρατούν τ’αρμίδι.
Αυθαίρετα βουλεύονται, βολεύονται σαν φίδι
κι’ η τρίτη άκληρη φυλή, βιεί-θνήσκει στη στάχτη
 
   Μου αρέσει!
   Σχολιάστε

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Τετάρτη, Ιουλίου 29

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ




Αλ. Τσίπρας: Το δημοψήφισμα ήταν μονόδρομος

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «επιλογή εξαιρετικά υψηλού ρίσκου», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι οι δανειστές πρότειναν συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, «λίγο χειρότερα από αυτά που έχουμε τώρα», χωρίς καμία διέξοδο επιβίωσης.© naftemporiki.gr Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «επιλογή εξαιρετικά υψηλού ρίσκου», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι οι δανειστές πρότειναν συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, «λίγο χειρότερα από αυτά… Την ανάγκη να γίνει νηφάλια αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, προσθέτοντας όμως πως «δεν θα πρέπει να υποτιμούμε και να μαστιγώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς».
 «Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από το αν οι συσχετισμοί ήταν τόσο ετεροβαρείς που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα αν οι ισχυροί επέβαλαν την ισχύ τους, αυτό που μένει είναι η επιβεβαίωση του αδιεξόδου δρόμου της λιτότητας και το δίκαιο ενός λαού που αγωνίζεται», σημείωσε.
 Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση μόνο περήφανη μπορεί να είναι για τη μάχη που έδωσε. «Επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το δίκιο ενός λαού και τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου», συνέχισε.
 Κατά τον κ. Τσίπρα, το τελευταίο εξάμηνο υπήρχε μια κυβέρνηση που διεκδικούσε μια άλλη πορεία, μια άλλη προοπτική και από την άλλη οι θεσμοί που αποδείχθηκε ότι ήταν στρατευμένοι σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
 Όπως είπε, υπήρξε για πρώτη φορά μια σκληρή διαπραγμάτευση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν σχεδίαζε με τους θεσμούς πώς θα ξεγελάσουν και πώς θα εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
 Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό έναν περίπατο στο δάσος και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.
 «Δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια με έναν νόμο, είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από το ασφυχτικό πλαίσιο στο οποίο έχει μπει η χώρα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Επί έξι μήνες διαπραγματευόμασταν και παράλληλα υλοποιούσαμε μεγάλο μέρος των προγραμματικών μας δεσμεύσεων».
 «Ας μη μηδενίζουμε, αλλά και ας μην ωραιοποιούμε ταυτόχρονα», σημείωσε.
 Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «επιλογή εξαιρετικά υψηλού ρίσκου», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι οι δανειστές πρότειναν συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα, «λίγο χειρότερα από αυτά που έχουμε τώρα», χωρίς καμία διέξοδο επιβίωσης.Ανέφερε ακόμη ότι η απόφασή του ήταν κόντρα στην επιθυμία των εταίρων, κόντρα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στο εσωτερικό και πως η πιθανότητα να χάσει το «όχι» ήταν εξαιρετικά μεγάλη.
 Αποτιμώντας τι κέρδισε η χώρα μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «από τα 13 δισ. σε πέντε μήνες πήγαμε στα 83 δισ. σε τρία χρόνια συν την αναφορά για την απομείωση του χρέους», ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η πορεία της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική το επόμενο διάστημα.
 Πρόσθεσε ακόμη ότι το δημοψήφισμα κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να απογυμνώσει, όπως σημείωσε, το σκληρό πρόσωπο εταίρων και δανειστών.
 Για τις μαραθώνιες συνομιλίες στη σύνοδο της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου ο Πρωθυπουργός είπε ότι αν έκανε αυτό που έλεγε η καρδιά του και σηκωνόταν να φύγει, σε 48 ώρες θα τελείωνε η ρευστότητα.
 «Κατάρρευση θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχαν αποταμιεύσεις», συνέχισε και πρόσθεσε ότι προσπάθησε να συμβιβάσει τη λογική με την επιθυμία γνωρίζοντας πως αν έφευγε μάλλον θα ξαναγυρνούσε ίσως και με δυσμενέστερους όρους.
 «Αλλά», συνέχισε, «ήμουν και σε ένα δίλημμα γιατί η παγκόσμια κοινή γνώμη έλεγε "this is a coup"». [...]. Το να επικρατήσει στην τελική απόφαση το αίσθημα της προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, από μια επιλογή σκληρή που θα κατέστρεφε την Ευρώπη και την Ελλάδα ήταν μια ορθή επιλογή, επιλογή ευθύνης».
 Ερωτηθείς για τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας είπε πως επρόκειτο για μια πύρρειο νίκη των εταίρων και για μεγάλη ηθική νίκη της Ελλάδας και της Αριστεράς.
 Κάνοντας λόγο για έναν επώδυνο συμβιβασμό σε ό,τι αφορά το οικονομικό και το πολιτικό σκέλος, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε ένα εκβιαστικό δίλημμα: Ή επώδυνος συμβιβασμός ή μια οικονομική καταστροφή διαχειρίσιμη, όπως είπε για την Ευρώπη, καθαρά οικονομικά, όχι όμως και πολιτικά, μη διαχειρίσιμη όμως για την Ελλάδα και την Αριστερά.
Σχετικά άρθρα:
 Αντιμέτωπος και με το κόμμα είναι πλέον ο Αλ. Tσίπρας  
 Μαξίμου: Προς επίσπευση των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ 
 Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

katsimixaioi-gyrizw tis plates mou sto mellon

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Τρίτη, Ιουλίου 28

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ


Μ. Γλέζος: Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει μία κυβέρνηση που έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».© naftemporiki.gr Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».  Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει μία κυβέρνηση που έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ιστοσελίδας «Iskra», η οποία αντηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
 Από το βήμα της εκδήλωσης, όπου  Από το βήμα της εκδήλωσης, όπου  το παρών έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  , ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».
 Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νταβανέλλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα», επισήμανε την ανάγκη πάλης εναντίον του τρίτου μνημονίου.
 «Το ρεύμα του ΟΧΙ συνιστά βάση ανασυγκρότησης δυνάμεων και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ριζοσπαστική αριστερά» τόνισε παράλληλα, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
 Τέλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στο έθνος των εργαζομένων και στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και της υποταγής είναι ενεργό».
   Πηγή: ΑΜΠΕ  
Σχετικά άρθρα:
 Π. Λαφαζάνης: Μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος 

 
   
   
 
Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας
 
   
Nikolas Saliveros
28 Ιουλίου στις 1:26 μ.μ.
 
Παλιά μου γνώση , να σ'είχα πάντα................(Γραμμένο 30 χρόνια πριν)
«Πολιτικοί*» και Κόμματα

-Ανθρωποι, μονάχα στα σώματα,
που πατάνε πάνω σε πτώματα
και με μύρια δολώματα
θολώνουν ώτα και όμματα.

-Αλιεύουν απομαζώματα,
πάντα μέσα απ’τά χώματα.
Με αλχημείες..λόγια κι’ αυτόματα,
χτίζουν «έδρες» πυλώματα

-Καλύπτονται σε κυκλώματα.
Ζούν ανήθικα βιώματα,
στήνουνε παντού ικριώματα
και μένουνε στα χαρακώματα

.
Οι «πολιτικοί» φτιάχνουν τα κόμματα
και μέσα από περιττώματα
κυνηγάνε έδρες κι’ονόματα
και στίς «έδρες μας»,βάζουνε πώματα.

*Του πολιτικούς που τους πολίτες στις πλάτες τους σηκώνουν,
στη ιστορία βλέπομε πως οι ..εν τίτλω «πολιτικοί»» σκοτώνουν.
Σάλος-1985
 
   Μου αρέσει!
   Σχολιάστε


 
   
Nikolas Saliveros
28 Ιουλίου στις 9:59 π.μ.
 
Τραγικογραφίες
=Τα υπάρχοντα=

Έκανα μία ζωγραφιά,την κρέμασα στον τοίχο
και μέσα σε τετράδιο έγραψ’ αγάπης στίχο
Διαβάζω, βλέπω, σκέπτομαι κι’ ενίοτε ξεροβήχω,
ξεράθηκε το στόμα μου, για σάλιο γλωσσολείχω.

Οι αντοχές στερεύουνε, μαζί και το ταμάχι,
με μία σούπα λάχανο, γεμίζει το στομάχι.
Οπίσω οι ανάμνησες, μαύροι εμπρός οι βράχοι,
επιστροφή στο παρελθόν, γνωρίζω δε υπάρχει.

Ξανακοιτώ τη ζωγραφιά, απέναντι στον τοίχο,
διαβάζω δίχως κούραση τον της αγάπης στίχο.
Δεν ξέρω αν, με θέληση, δουλειά θα επιτύχω,
ξέρω, ο χάρος στη ζωή, δεν απ’αφήνει μίσχο.

Αυτά είναι τα υπάρχοντα μονάχα που θ’ αφήσω,
και όπως όλοι και εγώ δεν θα ξαναντικρίσω.
Μετρώ στο κόσμο αφανής ,η τύχη μένει πίσω,
μι’ αγάπη και μιά ζωγραφιά είναι ζωής το γείσο.
 
   Μου αρέσει!
   Σχολιάστε

 
 
   
   
 
Προβολή δημοσίευσης

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Μειώνονται οι συντάξεις αναδρομικά από Ιούλιο

Πρώτη καταχώρηση: 28/07/2015 - 09:19
Τελευταία δημοσίευση: 10:06Οικονομία
Μειώνονται οι συντάξεις αναδρομικά από Ιούλιο
Τρίμηνες μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ στις κύριες συντάξεις και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές θα έχουν στις αποδοχές τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, καθώς οι νέες αυξημένες εισφορές ασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα επιβληθούν αναδρομικά, σύμφωνα με το σχέδιο της εγκυκλίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο σχέδιο αυτό μάλιστα, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, προτείνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου να επιβάλλεται  εισφορά ασθενείας 6% στις επικουρικές συντάξεις όχι στο τελικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι δικαιούχοι , αλλά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό πριν από τις μειώσεις.
Πώς θα εφαρμοστούν
Οι νέες κρατήσεις θα εφαρμοστούν από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου που θα πιστωθεί στο τέλος Αυγούστου. Από τα ποσά που θα λάβουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, θα αφαιρεθούν αναδρομικά οι κρατήσεις ασθενείας που αναλογούν στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου, οι κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση.
Για παράδειγμα:
  1. Δικαιούχος με κύρια σύνταξη 486 ευρώ, έχει σήμερα εισφορά ασθενείας 4% και παίρνει 466,56 ευρώ. Με την αύξηση της εισφοράς κατά 2% (6% αντί για 4%) θα χάσει 9,72 ευρώ το μήνα και η σύνταξη θα πάει στα 456,84 ευρώ.  Η απώλεια αυτή θα υπολογιστεί αναδρομικά για τις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και θα αφαιρεθεί τον επόμενο μήνα. Έτσι ο συνταξιούχος θα έχει συνολική μείωση κατά 29,16 ευρώ και θα πληρωθεί 437,40 ευρώ. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου θα έχει κράτηση 9,72 ευρώ και σύνταξη 456,84 ευρώ.
  2. Δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 ευρώ που παίρνει σήμερα 1.772 ευρώ θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 ευρώ λόγω της αύξησης της εισφοράς ασθενείας και κατά 180 ευρώ επειδή θα υπολογιστούν και οι εισφορές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα 180 ευρώ θα αφαιρεθούν από τη σύνταξη του επόμενου μήνα και έτσι θα πάρει  1.592 ευρώ. Τον Οκτώβριο θα έχει τη μηνιαία κράτηση των 60 ευρώ, οπότε η σύνταξη θα πάει στα 1.712 ευρώ.
Επικουρικές        
Εμπλοκή υπάρχει στις επικουρικές. Οι υπηρεσίες του υπουργείου λένε στο σχέδιο της εγκυκλίου ότι καταβαλλόμενο ποσό για την κράτηση ασθενείας είναι το ποσό που αναγράφεται στην αρχική απόφαση.
Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που είχε αρχική επικουρική 400 ευρώ και τώρα είναι στα 200 ευρώ, με εισφορά 6% στα 400 ευρώ θα έχει μείωση 24 ευρώ, οπότε η σύνταξη πάει στα 176 ευρώ, ενώ με εισφορά 6% στα 200 ευρώ, η μείωση είναι 12 ευρώ και η σύνταξη πάει στα 188 ευρώ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε επίσης:
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Αυγούστου
Υπ.Εργασίας: Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις

Δευτέρα, Ιουλίου 27


 
   
   
 
Ο Nikolas Saliveros δημοσίευσε στο Χρονολόγιο σας
 
   
Nikolas Saliveros
27 Ιουλίου στις 10:46 π.μ.
 
Τραγικογραφίες
Ποιος/Που/Πώς/Πότε;;;;;
........................

Ποιος τ’ άδικο στη γη ορίζει,ποιός και τη δικαιοσύνη;
Που τελειών’ η επευφημία, που αρχίζει η αισχύνη;
Πως το έγκλημα ιστορείται κι’ αναλόγως τιμωρείται;
Πότε θα πνιγεί το ψέμα κι’ αλήθεια θα ωφελείται;

///
Ερωτήματα που γίνονται από παιδί μικρό,
στο ψέμα καταφεύγουμε, εν γνώση μας, πικρό.
Ο χρόνος είναι κάλυμμα, ψυχής το γιατρικό,
που ξεγελάει το μυαλό και διώχνει το «κακό.»
///

«Κακό» πολυδιάστατο ,συμφέροντος «καλό»
τούμπλαλιν που γυρίζουνε στο χρόνο το θολό.
Ένα του φόβου το κακό, του θάνατου η φάση
κι’η αποσόβησή του, πολέμων είναι βάση.
///

Στου πεθαμού ,οι αίσθησες, το φόβο χτίζουν κάστρα
κι’οι ήρωες ξαποσταίνουνε δίπλα σ’ανθέων γλάστρα.
Ο θάνατος είναι κακό για τους πολλούς ανθρώπους,
«Δικαιωμένος ο νεκρός» σ’όλους της γης τους τόπους.
///

Βαρύ είναι το τίμημα της άπλετης αλήθειας,
βαρύ και το ανάθεμα της άφευκτης συνήθειας.
Μία μονάχα είναι στη γη η τάξη, στα λιοντάρια
Και στων ανθρώπων τη φυλή, λίγα τα παλικάρια.
///
Εταξ’ο Θεός στη γή έναν Ηλιο να’χει κέντρο
και ο άνθρωπος παλεύει,
αναιδώς να ηγεμονεύει ,
σαν τον Ηλιο, ανεβαίνοντας σε δέντρο.
 
   Μου αρέσει!
   Σχολιάστε