Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

Η Τιμοσένκο θα συναντήσει την Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: 23/02/2014 - 15:31
Τελευταία δημοσίευση: 16:08Διεθνή
Η Τιμοσένκο θα συναντήσει την Μέρκελ
Η Τιμοσένκο θα συναντήσει την Μέρκελ

Τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχε η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός της, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν πολύ σύντομα.
 «Θα συναντηθούν πολύ σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του κόμματος «Πατρίδα», μία ημέρα μετά την απελευθέρωση της Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργού και ηγετικής φυσιογνωμίας της Πορτοκαλί Επανάστασης, η οποία είχε φυλακιστεί από το 2011, ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση του κοινοβουλίου για την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Η Άνγκελα Μέρκελ «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» τονίζει η ανακοίνωση.
Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Τιμοσένκο στην πολιτική ζωή θα συμβάλλει επίσης στη διαφύλαξη της ενότητας στην Ουκρανία και θα βοηθήσει (την χώρα) να ακολουθήσει το δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, προστίθεται επίσης. enikos.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου