Πέμπτη, Νοεμβρίου 22

Ο Κ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ


«Κλωτσοσκούφι Γερμανίας-ΔΝΤ η Ελλάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, 22:15
Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από την Βαρκελώνη.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Και τελικά, πρόσθεσε, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».

Απάντηση Κεδίκογλου

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα:
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται που σε τόσο κρίσιμες στιγμές διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου