Κυριακή, Μαρτίου 17

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ-Ο Ριζάι με τους ομήρους

Πρώτη καταχώρηση: 16/03/2013 - 22:17
Τελευταία δημοσίευση: 07:59Κοινωνία
ΦΩΤΟ-Ο Ριζάι με τους ομήρους
ΦΩΤΟ-Ο Ριζάι με τους ομήρους
Φωτογραφίες με τους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατάει ομήρους ο περιβόητος Αλβανός κακοποιός Αλκετ Ριζάι δημοσίευσαν πριν από λίγο τα αλβανικά ΜΜΕ.
Στο θυρωρείο των φυλακών Μαλανδρίνου παραμένει ο Αλκέτ Ριζάι μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και καπνογόνα όταν ο βαρυποινίτης επιχείρησε να βγει στο προαύλιο των φυλακών.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Ο Αλκέτ Ριζάι κρατάει τρεις από τους τέσσερις ομήρους καθώς ένας εξ αυτών κατάφερε να ξεφύγει όταν ο βαρυποινίτης προσπάθησε από τον διάδρομο του θυρωρείου να βγει στο προαύλιο των φυλακών.Τότε οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα και με την ρίψη καπνογόνων ανάγκασαν τον Ριζάι να επιστρέψει και πάλι στο θυρωρείο.
Μέσα σε αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει.Οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν κρατούνται όμηροι διέφυγαν μέσω ενός γερανού της πυροσβεστικής από ένα σημείο των φυλακών από το οποίο δεν είχε ορατότητα ο Ριζάι.Παράλληλα ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάφερε να διαφύγει ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως ο βαρυποινίτης έχει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και εκρηκτική ύλη, ενώ οι δύο συνεργοί του είναι αλβανικής καταγωγής.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις φυλακές με σκοπό τον έλεγχο των φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι απειλούσαν με εξέγερση. Νωρίτερα ο Ριζάι φαίνεται ότι ελευθέρωσε κάποιους ομήρους, ενώ ακόμα απειλεί δύο σωφρονιστικούς.
Πλέον απειλεί ότι "θα χυθεί αίμα". "Είναι η τρίτη και φαρμακερή", φέρεται να είπε στον δικηγόρο του.
Όπως έγραψε το enikos.gr, ο Αλκέτ Ριζάι φώναξε ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν διαπραγματεύεται τίποτα άλλο εκτός από την έξοδό του από τις φυλακές Μαλανδρίνου.
Ο κακοποιός κατά τη διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων, χθες, μίλησε στο portal parapolitika.gr. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τι είπε.
Χθες βράδυ ο Αλκέτ Ριζάι φώναξε στους οπλοφόρους της εξωτερικής φρουράς που τον σημαδεύουν, να χαμηλώσουν τα όπλα γιατί όπως ισχυρίστηκε έχει πάνω του 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης c4 και 2 χειροβομβίδες με ένα μαχαίρι. Φώναξε να του ανοίξουν την πύλη για να φτάσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ακριβώς έξω από τον προαύλιο χώρο των φυλακών. 
Γύρω του κρατάει ως ασπίδα τους πέντε ομήρους με τους οποίους έφτασε στο φρουραρχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο επικίνδυνος κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια δύο συγκρατούμενών του πέρασε από την πτέρυγα όπου κρατείται στο φρουραρχείο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις φυλακές Μαλανδρίνου ενώ για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, εντόπισαν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών, χειροβομβίδα και πιστόλια.
Το enikos.gr επικοινώνησε με τις φυλακές Μαλανδρίνου, όμως οι σωφρονιστικοί βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς ο Αλκέτ Ριζάι βρίσκεται πέντε μέτρα από την πύλη των φυλακών.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου