Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Πλειστηριασμοί: Τα τελικά κριτήρια. Ποιοι ωφελούνται

18 Δεκεμβρίου 2013 | 14:09167 α- α+
Πλειστηριασμοί: Τα τελικά κριτήρια. Ποιοι ωφελούνται
Υψηλότερα απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν θα είναι τελικά τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας, τα οποία παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. H κυβέρνηση εισηγείται να παραμείνει στις 200.000 ευρώ το ποσό της αντικειμενικής αξίας α’ κατοικίας.

Tο εισοδηματικό κριτήριο διαμορφώνονται στις 35.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι το καθαρό οικογενειακό εισόδημα (χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύησης). Μεικτό φθάνει 50.000 ευρώ.

Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης, δεν υπήρξε συμφωνία με την τρόικα, αλλά δεν υπήρξε και ρητή διαφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Για όσους δεν μπορούν να κάνουν χρήση της νέας διάταξης, παραμένουν σε ισχύ τα δύο προηγούμενα νομοσχέδια, δηλαδή ο νόμος Κατσέλη για όσους έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία και ο νόμος για τους ενήμερους δανειολήπτες.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή και θα ψηφιστεί το Σάββατο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.   madat-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου