Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 2

Περισσότεροι από 13 χιλιάδες μετανάστες μετέτρεψαν τη Λέσβο σε έναν απέραντο καταυλισμό

1 / 9 ΣΕΛΙΔΕΣ
Περισσότεροι από 13 χιλιάδες μετανάστες μετέτρεψαν τη Λέσβο σε έναν απέραντο καταυλισμό© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. Περισσότεροι από 13 χιλιάδες μετανάστες μετέτρεψαν τη Λέσβο σε έναν απέραντο καταυλισμό
Στον απίστευτο όσο και σοκαριστικό αριθμό 13.000 έχουν φτάσει οι μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο με αποτέλεσμα το νησί να «βουλιάζει» και τους κατοίκους αλλά και τις τοπικές αρχές να εκλιπαρούν για βοήθεια από την πολιτεία, ώστε να ξεμπλοκάρει λίγο το νησί από τους δεκάδες πλέον χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν να φύγουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι Σύροι αλλά και οι Αφγανοί που καταφτάνουν κάθε ώρα από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας έχουν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε έναν απέραντο καταυλισμό με σκηνές να βρίσκονται μέσα σε πάρκα, άνθρωποι να ξαπλώνουν και να αφήνουν τα υπάρχοντά τους όπου βρίσκουν και το λιμάνι της Μυτιλήνης να κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.
Μόνο εκεί υπολογίζεται ότι στοιβάζονται περισσότεροι από 6000 μετανάστες, αλλά τα όρια αρχίζουν και στενεύουν: ο χώρος δεν είναι αρκετός και είναι απλά θέμα χρόνου μέχρις ότου αρχίσουν τα πράγματα να «αγριεύουν» ανάμεσα στους απεγνωσμένους μετανάστες.
Οι εικόνες που καταφθάνουν από τη Λέσβο δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι η κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη. Στα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr αποτυπώνεται το χάος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά αστυνομικοί και λιμενικοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες εργάζονται ασταμάτητα έχοντας υπερβεί εαυτούς για να το αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου