Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Απεργία Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν

20 Φεβρουαρίου 2013 | 06:40660 α- α+
Απεργία Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: Ποιοι απεργούν
Σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφοριακοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στην κινητοποίηση της Τετάρτης επίσης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (καθηγητές, δάσκαλοι, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κ.ά.), στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.ά.), στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και πολιτικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο για μαζικές κινητοποιήσεις από το πρωί της Τετάρτης σε όλη τη χώρα.
Βασικά αιτήματα της πανεργατικής απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανάκληση της επιστράτευσης των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος, όπως τονίζεται, «στη βάναυση κατάπαυση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι στόχος της απεργίας είναι η απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών. «Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η γενική απεργία θα αποτελέσει απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, «η οποία καθ’ υπόδειξη της τρόικας αδιαφορεί για την κατάρρευση των υπηρεσιών του Δημοσίου, αδιαφορεί για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, αδιαφορεί για τη δραματική επίπτωση στα ποσοστά της ανεργίας και ασχολούμενη μόνο με το πως θα δοθούν οι αρμοδιότητες του Δημοσίου βορά στους ιδιώτες επιχειρηματίες επισπεύδει τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων».
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
  • Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.
  • Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
  • Οι ναυτεργάτες συμμετέχουν επίσης στην απεργία.
  • Να σημειωθεί ότι το μέτρο της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχει αρθεί, ως εκ τούτου το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά (σ.σ. Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια).
Να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις των δρομολογίων και αλλαγές των πτήσεων λόγω στάση εργασίας της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) από τις 06:00 έως 10:00 και 17:00 έως 21:00.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου