Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ


Η Ελλάδα που δεν γνώρισε ο Ολάντ...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, 05:19
   
Το photoshop της Βασιλίσσης Σοφίας

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες των δραστών από το Βελβεντό, παραμορφωμένες από το κακό photoshop, με τα χαρακτηριστικά τους αλλοιωμένα, τόσο από το ξύλο όσο και από την επεξεργασία. Η αστυνομία θέλησε να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες, μην αντέχοντας να αντικρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Στη συνέχεια αρνήθηκε ότι ήταν επεξεργασμένες για να παραδεχτεί τελικά ότι όντως είχαν αλλοιωθεί, επικαλούμενη διάφορους λόγους. Η φωτογραφία που παρατίθεται είναι επίσης επεξεργασμένη, μια πράξη υποκινούμενη από εντελώς διαφορετικά κίνητρα.

Αν θέλουμε να επιχειρήσουμε μια αναγωγή, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία γίνεται απόπειρα να καθρεφτιστεί το είδωλο της σύγχρονης Ελλάδας, εν μέσω μιας πολύβουης επίσκεψης, αυτής του Γάλλου προέδρου, που κανείς δεν κατάλαβε ακριβώς γιατί έγινε. Ο Ολάντ δεν είχε την ευκαιρία να δει στο δρόμο τους αστέγους να ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο κρατικός μηχανισμός είχε φροντίσει να «καθαρίσει» το περιβάλλον που ο ίδιος μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα κινείτο. Όμως σε μια Ελλάδα με το 60% των νέων να δυστυχεί κάτω από τη μάστιγα της ανεργίας, κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί πως χαίρεται επειδή η γαλλική οικονομία προτίθεται να μας στηρίξει.



Ήλθον είδον και απήλθον…

Ο λόγος για το φιλέλληνα ή «φιλέλληνα» Φρανσουά Ολάντ. Η αιτία της επίσκεψής του μέχρι στιγμής άγνωστη. Εκτός αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ήρθε για να μας επιδείξει και αποδείξει τα φιλικά αισθήματα που τρέφει η Γαλλία για το λαό μας και φυσικά για να μας βοηθήσει. Γιατί να μας βοηθήσει όμως;;; Σε μια υγιή οικονομία επενδύει κανείς εύκολα, ειδικά αν το επιτρέπει και η οικονομία της χώρας του. Δυστυχώς όμως η οικονομία μας δεν είναι υγιής και η οικονομία της Γαλλίας ολισθαίνει…

Δεν ήρθε να πουλήσει όπλα, κατά δήλωσή του, παρόλο που η le Figaro διαβεβαίωσε μέσω δημοσιεύματος της ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Francois Hollande, στην Αθήνα, συμφωνήθηκε η ενοικίαση δύο γαλλικών φρεγατών για την ενίσχυση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, με την προσδοκία μιας επανάληψης των στρατιωτικών προμηθειών.

Ο ίδιος επιμένει ότι ήρθε σαν φίλος και επ’ ουδενί δεν διατίθεται να ζητήσει και άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Ένας φίλος που απευχόμαστε να επιβεβαιώσει το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…». Πάντως η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υπεγράφη μια πολύ σημαντική για τον τουρισμό μας συμφωνία, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο δεν ξεκαθάρισε, ενώ ο γάλλος υπουργός συναντήθηκε και με το φόρουμ επιχειρηματιών, τονίζοντας και εκεί τις γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα μας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Ποια χώρα κατάφερε να δει ο Ολάντ


Ποιος πείστηκε και ποιος δυσπιστεί αναφορικά με τις αγαθές κατά τα άλλα προθέσεις του Ολάντ, είναι ένα θέμα, όμως πέραν από τους επιχειρηματίες, το Μέγαρο Μαξίμου και τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στις οποίες διενεργήθηκαν οι συζητήσεις, στη χώρα μας η πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερότερη από την προστατευμένη εικόνα που παρουσιάστηκε στο γάλλο πρωθυπουργό. Το πετυχημένο αυτή τη φορά photoshop, αυτήν ακριβώς προσπαθεί να απεικονίσει, χωρίς να τα καταφέρνει στον απόλυτο βαθμό.

Γιατί δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν να απεικονιστούν 4.000.000 άνεργοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Στους δρόμους που περπάτησε ο Ολάντ μετά του πρωθυπουργού της χώρας δεν υπήρχαν έγκυες που έψαχναν τα σκουπίδια, δεν υπήρχαν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, ούτε απολυμένοι που χρωστούν και τους κατάσχουν μέχρι και το βήχα τους. Στους δρόμους που περπάτησε ο Ολάντ δεν υπήρχαν τσαλακωμένα όνειρα και ματωμένα πεζοδρόμια.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου