Σάββατο, Ιουλίου 13

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΑ

Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού

Πρώτη καταχώρηση: 13/07/2013 - 01:59
Τελευταία δημοσίευση: 01:59Διεθνή
Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού
Έξι νεκροί στην τραγωδία του Παρισιού
Οι ενέργειες του πληρώματος της αμαξοστοιχίας, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής εκτροχιάστηκε λίγο έξω από ένα σταθμό νότια του Παρισιού, μόλις που απέτρεψαν τη σύγκρουση με ένα δεύτερο τρένο, δήλωσε Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέ.
Το τρένο ταξίδευε με 137 χιλιόμετρα την ώρα, κάτω από το όριο ταχύτητας, όταν εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα από το σταθμό στην πόλη Μπρετινί-σιρ-Ορζ, δήλωσε ο υπουργός.
Εξαιτίας του δυστυχήματος έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 22 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Έργα συντήρησης που διεξάγονταν σε μία άλλη πλατφόρμα στο σταθμό, ίσως να προκάλεσαν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, δήλωσε ο Κουβιλιέ.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, παρά τη δύση του ηλίου. Ο δήμαρχος της πόλης Μπρετινί-σιρ-Ορζ, όπου συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι πιθανώς υπάρχουν ακόμα νεκροί κάτω από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας.
Όπως αναφέρει το dpa, αυτή η τραγωδία αποτελεί το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, επιβεβαίωσε τον αριθμό των μέχρι στιγμής νεκρών και τραυματιών. Ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF. Ανέφερε επίσης ότι «έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας από το Παρίσι στη Λιμόζ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια». Ανακοίνωσε τέλος, ότι όλοι οι τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.
Ο δήμαρχος της πόλης, Μπερνάρ Ντεκό, δήλωσε ότι 227 άτομα επλήγησαν από τη συντριβή, αριθμός που περιλαμβάνει κάθε επιβάτη της αμαξοστοιχίας που έλαβε οποιουδήποτε είδους ιατρικής ή ψυχολογικής περίθαλψης.
Ένας επιζώντας δήλωσε στο dpa ότι «ως εκ θαύματος» το βαγόνι στο οποίο επέβαινε παρέμεινε όρθιο τη στιγμή που τα άλλα βαγόνια εκτροχιάστηκαν. «Είχα σχεδόν κοιμηθεί όταν ξαφνικά το τρένο έγινε ασταθές. Οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται. Ήταν λες και το τρένο κινούνταν πάνω σε χαλίκια. Η δική μας αμαξοστοιχία παρέμεινε όρθια και κανείς από εμάς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», είπε. Δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν. «Οι άνθρωποι που περίμεναν άλλες αμαξοστοιχίες ήρθαν τρέχοντας από την πλατφόρμα για να βοηθήσουν. Έσπασαν τα παράθυρα του βαγονιού και βοήθησαν τους επιβάτες να βγουν έξω».
Ο επικεφαλής της SNCF, Γκιγιόμ Πεπί, δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμα άγνωστα.  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου