Τρίτη, Ιουλίου 9

ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μητρόπουλος: Στόχος τους ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας

Πρώτη καταχώρηση: 09/07/2013 - 03:22
Τελευταία δημοσίευση: 04:11Πολιτική
Μητρόπουλος: Στόχος τους ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας
Μητρόπουλος: Στόχος τους ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας

«Ο στόχος της Τριαρχίας των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης είναι πλέον ορατός και για τον πιο δύσπιστο πολίτη» τονίζει σε δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος «σχετικά με τα μέτρα στο Δημόσιο».
Όπως αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος «δεν είναι ούτε ο ποιοτικός ούτε ο ποσοτικός εξορθολογισμός του αποδυναμωμένου άλλωστε ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Είναι ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας των πολιτών και του σπουδαιότερου δημιουργήματός της, του κρατικού μορφώματος. Είναι η άσκηση των κρατικών λειτουργιών, όσων απομένουν από τους δανειστές και βάσει του μοντέλου που εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα».
«Βασικός τους στόχος η αποκοπή του κράτους από κάθε κοινωνική λειτουργία και δραστηριότητα, κυρίως η απόλυτη απαγόρευση της ενασχόλησής του με το ζήτημα της καλπάζουσας ανεργίας», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Οι κυριότερες κοινωνικές υποδομές καταργούνται. Τα ερευνητικά κέντρα συρρικνώνονται. Τα καθιδρύματα φροντίδας των ευπαθών ομάδων συγχωνεύονται και καταρρέουν λόγω οικονομικής ασφυξίας. Δημιουργείται πλέον ένα κράτος-«παρίας» χωρίς ενεργητική Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα Δημόσιο μικρό και λυμφατικό χωρίς πόρους, χωρίς κοινωνικές υποδομές, χωρίς προσωπικό, ανίσχυρο, ευάλωτο, έρμαιο στους αγοραίους ανέμου».
«Η αντιμεταρρύθμιση αυτή πρέπει να σταματήσει», καταλήγει ο Αλέξης Μητρόπουλος. ehikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου