Τετάρτη, Οκτωβρίου 30

ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΝΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΡΟΥΣΕΦ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ


Εξελίξεις με την οικογένεια της Μαρίας, τι θα γίνει με τη μικρή

30 Οκτωβρίου 2013 | 08:281492 α- α+
Εξελίξεις με την οικογένεια της Μαρίας, τι θα γίνει με τη μικρή
Συγκλονιστικές είναι εξελίξεις στην υπόθεση με τη μικρή Μαρία, η οποία εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Πέντε από  τα συνολικά εννέα παιδιά της οικογένειας Ρούσεφ, αδέλφια του ξανθού αγγέλου στην Βουλγαρία, τέθηκαν υπό κρατική φροντίδα καθώς  η οικογένεια, όπως γράφει και η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ζει σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας καθώς καλείται να επιβιώσει με τα κρατικά επιδόματα ύψους 40 ευρώ το μήνα σε ένα δωμάτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βιολογική μητέρα  της Μαρίας,  η Σάσα Ρούσεβα μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά της, τον τρίχρονο Νάσκο και τη δίχρονη Πένκα, μετακινήθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία της πόλης Στάρα Ζαγκόρα που βρίσκεται σε απόσταση 25 μιλίων από το Νικολάεβο, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας.

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες αποφάσισαν να τοποθετήσουν την κυρία Ρούσεβα και τα δύο μικρότερα παιδιά της σε ξενώνα ενώ τα άλλα πέντε ανήλικα παιδιά της θα τοποθετηθούν είτε σε κρατικά ιδρύματα  είτε σε θετές οικογένειες» δήλωσε ο δήμαρχος του Νικολάεβο, Κόσιο Κόσεφ.

Εντωμεταξύ,οι δύο Ρομά από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης. Όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισής τους να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου