Τρίτη, Οκτωβρίου 29

ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ


Μετά τον Άκη σειρά παίρνει ο ... Μαντέλης

29 Οκτωβρίου 2013 | 16:56175 α- α+
Μετά τον Άκη σειρά παίρνει ο ... Μαντέλης
Απ' ό,τι φαίνεται, η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν μόνο η αρχή. Μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, έρχεται η σειρά άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αρχής γενομένης από τις 11 Νοεμβρίου.

Τη... σκυτάλη παίρνει τώρα ένας ακόμη πρώην υπουργός, ο Τάσος Μαντέλης, που θα δικαστεί μαζί με τέσσερις συγκατηγορούμενούς του για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τα ταμεία της πολυεθνικής γερμανικής εταιρίας Siemens. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους υπόδικους συγκαταλέγεται ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης (που φέρεται να έχει εμπλοκή στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού Μαντέλη στη Γενεύη), αλλά και ο στενός συνεργάτης του πάλαι ποτέ υπουργού Μεταφορών, ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Μια ακόμη πολυαναμενόμενη υπόθεση που θα έχει επίσης πολιτικές προεκτάσεις είναι αυτή που αφορά το Βατοπαίδι, η οποία θα έρθει προς συζήτηση στις δικαστικές αίθουσες εντός των επόμενων μηνών. Μεταξύ των παραπεμφθέντων συγκαταλέγεται ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη, ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Κωνσταντίνος Γκράτσιος.

Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα είναι και η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, που επίσης έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο. Αυτή αφορά επενδύσεις τμήματος των αποθεματικών ορισμένων ελληνικών ταμείων επικουρικών συντάξεων σε σύνθετα επενδυτικά προϊόντα.

Η πρώτη δίκη για τα ομόλογα έγινε τον Μάρτιο του 2012. Από τη σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε δειχθεί ότι το χρονικό διάστημα 2005-2007 αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία οκτώ δομημένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ!  espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου