Τρίτη, Νοεμβρίου 19

ΝΤΡΟΠΗ ΖΗΤΑΝΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ


Αμοιβή σε όσους καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις

19 Νοεμβρίου 2013 | 10:48411 α- α+
Αμοιβή σε όσους καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις
Κίνητρα σε όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα προτίθεται να παράσχει το υπ. Οικονομικών βάσει εγγράφου που μεταβίβασε ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ημερησία, θα ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου που έχει ψηφιστεί από το 2007 και προβλέπει πως «όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής ίσης με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν». Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τη Βουλή πως εξετάζονται μέτρα για την προστασία όσων καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει πως «η συνεχής ηθική ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των πολιτών είναι προϋπόθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα από τα υλικά κίνητρα που δύναται να θεσμοθετηθούν».

Με το συγκεκριμένο έγγραφο ο υπουργός απαντά σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρου, μέσω της οποίας καλούσε τα αρμόδια υπουργεία να εξηγήσουν για ποιο λόγο, εδώ και πέντε χρόνια, δεν υλοποιείται το νομικό εργαλείο παροχής κινήτρων, με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου, λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.   zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου