Κυριακή, Νοεμβρίου 24

Η ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΑΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΨΑΧΝΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ


Σφακιανάκης - Βανδή: Πόλεμος ανακοινώσεων για την Χρυσή Αυγή

24 Νοεμβρίου 2013 | 08:131965 α- α+
Σφακιανάκης - Βανδή: Πόλεμος ανακοινώσεων για την Χρυσή Αυγή
Δέσποινα Βανδή, Έλενα Ακρίτα, Πέτρος Τατσόπουλος, Στέλιος Μάινας και άλλοι πολλοί επώνυμοι εξέφρασαν έντονα τη διαφωνία τους για τη δήλωση του Νότη Σφακιανάκη που είχε καθαρά πολιτικό άρωμα. Τα social media πήραν φωτιά, ανέκδοτες φωτογραφίες του Notis έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Η κόντρα με τη Δέσποινα κυριάρχησε στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια…

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τη θύελλα που ξέσπασε μετά την τοποθέτηση του γνωστού ερμηνευτή υπέρ της Χρυσής Αυγής και ο καλλιτέχνης επανήλθε δριμύτερος υπεραμυνόμενος της άποψής του.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο τραγουδιστής δήλωσε στο STAR: «Δεν είναι οι δηλώσεις μου αυτό στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσει ο κόσμος, αλλά αυτά που συμβαίνουν! Τα συμβάντα είναι συνταραχτικά. Η διδακτορία που αυτήν τη στιγμή ζούμε, που φυλακίζει ανθρώπους, όπως κι αν λέγονται, απ' όπου κι αν προέρχονται, είναι υπαρκτή. Αύριο θα σου χτυπήσουν τη δική σου πόρτα, τη δική μου. Με… κατάλαβες;».

«Ο Νότης Σφακιανάκης είμαι, Έλληνας και μόνο. Αυτός είμαι. Πες τους να πάνε να γ*μ****ν* απ' όπου κι αν προέρχονται. Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια, εσένα σκέφτομαι που αύριο δεν θα έχεις δουλειά. Εγώ είμαι τακτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν, θα σε κλείσουνε φυλακή, επειδή θα πεις τη γνώμη σου…» πρόσθεσε.

Σχετικά με την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να αποχωρήσει από το σχήμα πριν καν αρχίσουν οι εμφανίσεις, ο τραγουδιστής ξεκαθάρισε πως θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου και είπε: «Εγώ ήμουνα μετανάστης, εγώ δεν ήμουν παιδί μεταναστών! Ήμουν ο ίδιος μετανάστης με τη μητέρα μου. Είναι λάθος η επιλογή της, είναι άκαιρη και άκυρη… Σέβομαι την άποψη και τη θέση του κάθε ανθρώπου όπως επιθυμώ και απαιτώ να σέβονται και τη δική μου».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε υπέρ του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο τραγουδιστής τόνισε πως δεν περιμένει να βγει κάποιος υπέρ ή κατά του, προσθέτοντας πως όποιος έχει να πει κάτι, ας το πει με βάση το δίκιο. Παράλληλα, απάντησε στα σχόλια της Έλενας Ακρίτα λέγοντας: «Από πού και ως πού σηκώνουν ανάστημα αυτοί που είναι μέσα στο καθεστώς; Βουλευτής δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ η μητέρα της; Τι να μας πει τώρα;».

Η συνεργασία που τελείωσε… άδοξα

Έληξε πριν καν ξεκινήσει η συνεργασία του Νότη Σφακιανάκη με τη Δέσποινα Βανδή και αιτία είναι το προσκλητήριο του τραγουδιστή στο κοινό του να στηρίξει τη Χρυσή Αυγή. Η Δέσποινα, ανακοινώνοντας μέσω facebook την απόφασή της να αποχωρήσει από το σχήμα, θύμισε ότι οι γονείς της ήταν μετανάστες.

Η πρεμιέρα των κοινών τους εμφανίσεων επρόκειτο να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η αφίσα είχε ήδη «κρεμαστεί» στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά τελικά η συνύπαρξή τους στην ίδια πίστα ματαιώθηκε.

Αφορμή για αυτήν την εξέλιξη στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο Νότης Σφακιανάκης στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην «Αθηναΐδα» για να καλύψουν την απονομή του πολυπλατινένιου δίσκου του. Μεταξύ άλλων, ο Notis εξέφρασε τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή και τη νοσταλγία του για την εποχή της χούντας, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι όσοι τραγουδιστές συμμετέχουν σε talent shows είναι «τραγικοί».


Το μήνυμα της Βανδή μέσω Facebook

Η γνωστή τραγουδίστρια ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Facebook ότι εγκαταλείπει το σχήμα:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό».

Αντιδράσεις επωνύμων...


Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν τις δηλώσεις του Σφακιανάκη. Με αφορμή τον ντόρο που προκλήθηκε, ο Στέλιος Μάινας δεν δίστασε να πάρει θέση και να τις σχολιάσει. «Είναι φαινόμενο του καιρού μας. Φαινόμενο μιας αντίδρασης στην πίεση που δέχεται ο κόσμος. Μια αντίδραση ανωριμότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος διαμορφώνει άποψη όπως τον έχουμε οδηγήσει εμείς να διαμορφώσει άποψη. Ο κόσμος δεν γίνεται ώριμος και ανώριμος από μόνος του. Σαφέστατα υπάρχει τιμωρητική διάθεση» πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε εκείνους που έστειλαν μήνυμα στην τραγουδίστρια και δεν δίστασαν να ταχθούν δημοσίως υπέρ της ήταν και διάσημα πρόσωπα της ελληνικής showbiz, όπως η Φαίη Σκορδά, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Πιο αναλυτικά, η Τόνια Σωτηροπούλου μέσα από το twitter της χαρακτήρισε «παραλήρημα» τις δηλώσεις Σφακιανάκη και πρόσθεσε: «Μπράβο σου Δέσποινα». Η Κατερίνα Ζαρίφη έγραψε: «Το 'ριξες και πάλι απόψε το φαρμάκι σου κι έχασες από το σχήμα το Δεσποινάκι σου».

Η Έλενα Ακρίτα φημίζεται για την «καυστική» πένα της και είναι από τους ανθρώπους που εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς να τη νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι.

Αυτήν τη φορά «ξαναχτύπησε» παραφράζοντας ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη, σχολιάζοντας έτσι τις δηλώσεις του τραγουδιστή υπέρ της Χρυσής Αυγής.

«Σαν πληγωμένο φασιστόπουλο στο χώμα, ψάχνω τη δύναμη να κρατηθώ ακόμα. Δικό σας» έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης -ο οποίος εκφέρει άποψη επί παντός επιστητού- έδωσε συγχαρητήρια στη Δέσποινα Βανδή για την κίνησή της, μέσω twitter.

Επίσης, «φασίστα» αποκάλεσε τον Νότη Σφακιανάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου: «Εικάζω ότι δεν είχε περάσει απαρατήρητο πως το τελευταίο δίμηνο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα Χρυσά Λαρύγγια που φλέρταραν με τα Χρυσά Βλαμμένα είχαν λουφάξει στα λαγούμια τους. Ως εκ τούτου, το δυσοίωνο με τις νέες δηλώσεις Νότη Σφακιανάκη, όπου εκφράζει τη διττή εκτίμησή του για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ότι παραδέχεται για πρώτη φορά τόσο απροσχημάτιστα ότι είναι φασίστας -περί αυτού δεν τρέφαμε την παραμικρή αμφιβολία.

»Το δυσοίωνο είναι ότι οι φασίστες σαν κι ελόγου του, ύστερα από τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως "ξεπλυμένη" για να σκάσουν πάλι μύτη από τον υπόνομο».

Στο πλευρό της Δέσποινας φάνηκε ότι είναι και η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία έγραψε στον δικό της λογαριασμό: «Κυρία Δέσποινα Βανδή. Εξαιρετική».


«Οι καλλιτέχνες όλοι δεν είναι πνευματικοί άνθρωποι. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, τίποτα ανώτερο. Είναι η αντανάκλαση του λαού. Ο Ν. Σφακιανάκης είναι μια περίπτωση τραγούδησε ωραία τραγούδια, δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει και μυαλό», σχολίασε αρχικά ο Γ. Ζουγανέλης και συνέχισε: «Ζούμε έναν τρομερό ισοπεδοτισμό. Πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει μνήμη. Ο ανιστόρητος» ενώ σημείωσε ότι «Ο Ελληνικός λαός ξεχνάει πάρα πολύ εύκολα».

«Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ παρέα με κανένα από αυτά τα μιάσματα. Ψάξτε τους καλλιτέχνες που πρώτα είναι πολίτες και μετά καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες πουλάνε μούρη», είπε ακόμα ο κ. Ζουγανέλης, ενώ αναφερόμενος στη στάση της Δ. Βανδή είπε: «Μπράβο στη Βανδή η οποία πήρε θέση, ενώ είχε και ανάγκη να εργαστεί».   madat-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου