Πέμπτη, Νοεμβρίου 21

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό Άγιος Γεώργιος:

Επισχέσεις εργασίας στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και σε άλλα πλοία

Επισχέσεις εργασίας στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και σε άλλα πλοία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, 14:50

 Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό Άγιος Γεώργιος:

Από τις 20/11/2013 το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ύστερα και από προειδοποίηση προς την εταιρεία από τις 13/11/2013, προχώρησε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους 4 μηνών και πλέον. Στην επίσχεση συμμετέχουν το πλήρωμα κουβέρτας καθώς επίσης και μέλη του πληρώματος του μηχανοστασίου.
Το θράσος της εταιρείας, με την στήριξη του ΥΝΑ, ήταν να εκδίδει εισιτήρια για τις Δυτικές Κυκλάδες ενώ το πλοίο βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας, εμπαίζοντας έτσι το επιβατικό κοινό που περίμενε να ταξιδέψει με το μοναδικό αυτό πλοίο που εξυπηρετεί την εν λόγω γραμμή.
Ο ΥΝΑ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης από την άλλη εμπαίζει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση τους νησιώτες μας λέγοντάς τους ότι δήθεν έλυσε τα προβλήματα της συγκοινωνίας των νησιών ενώ στην πραγματικότητα τα αφήνει πολλές ημέρες χωρίς συγκοινωνία, φέρνοντάς τους έτσι σε απόγνωση και παράλληλα ζητά από τους ναυτικούς να ταξιδεύουν τα πλοία απλήρωτοι.
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος την τήρηση της νομοθεσίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας στον νευραλγικό τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Υπογραμμίζουμε ότι συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των μελών της ΠΕΝΕΝ στα Δ/Ξ «PROMITHEAS» και «THISSEAS» της ναυτιλιακής εταιρείας ANDRIAMARSHIPPING και μέχρι στιγμής ούτε η εταιρεία ούτε το ΥΝΑ έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια προκειμένου να δοθεί λύση σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων των Ναυτικών.
Τέλος η ΠΕΝΕΝ με έγγραφά της έχει προειδοποιήσει με επίσχεση εργασίας τουλάχιστον για 4 Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στον χώρο της Ακτοπλοΐας.    zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, 14:52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου