Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25

www.naftemporiki.gr (© Copyright (c) naftemporiki.gr, All Rights Reserved.)
Wednesday, 24 September 2014 16:26 | Από www.naftemporiki.gr

Εφ' όλης της ύλης κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή μια σειρά από θέματα, αλλά με κεντρικό πυρήνα την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταύρωσαν σήμερα τα ...


Εφ' όλης της ύλης κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
Το μεσημέρι στη Βουλή συνεχίστηκε η κόντρα του Κοινονουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή μια σειρά από θέματα, αλλά με κεντρικό πυρήνα την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταύρωσαν σήμερα τα ξίφη τους, μία ημέρα μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο και μία εβδομάδα πριν την έλευση στην Αθήνα της τρόικας για την 5η και πιο κρίσιμη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσής του με την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων στους ΟΤΑ.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης της κ. Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, με βαριές μάλιστα κουβέντες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα της αξιολόγησης, θα διαβιβάσει τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Το μεσημέρι στη Βουλή συνεχίστηκε η κόντρα του Κοινονουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο της ΝΔ χρέωσε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΝίκοΒούτση «προαναγγελία» ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε δημοψήφισμα αν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αποβούν άκαρπες.
«Να μας πείτε ποιο είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος για να γνωρίζει ο κόσμος το μέγεθος της περιπέτειας που πάτε να τον μπλέξετε», ήταν η προτροπή του κ. Γεωργιάδη προς τον Ν. Βούτση, ενώ σκληρή ήταν η κόντρα του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, χθες το βράδυ στη Βουλή, με αφορμή την άποψή του ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί κίνδυνο για το τραπεζικό σύστημα».
Ο κ. Δρίτσας είχε μιλήσει για «κυβερνητική προπαγάνδα», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης «άδειασε» το πολιτικό του «παιδί», κατά τον ίδιο, για τις δηλώσεις αυτές. Κάτι που έκανε σήμερα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέστησε στον κ. Γεωργιάδη να κρατάει τις απόψεις του για το σπίτι του.
Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τις δηλώσεις Άδωνι για bank run, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τακτική αποσπασματικής απομόνωσης δηλώσεων όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη και χαρακτηρίζοντάς την ως «το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δαιμονοποιήσει την άποψη κανενός.
Παράλληλα κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να πει στους εκατομμυριούχους του πρώτα να φέρουν αυτοί τα λεφτά τους απ' έξώ που τα έχουν επενδεδυμένα σε funds και, μετά να αγωνιούν για την ελληνική οικονομία».
Επ' αυτού αναμένεται αντίδραση της Κουμουνδούρου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του κόμματος βλέπει πίσω από τη συγκεκριμένη δήλωση «οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης του κόμματος».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
Σχετικά άρθρα:
Π. Σκουρλέτης: Με άδεια χέρια ήρθε ο Αντ. Σαμαράς
Άμεση αλλαγή των μνημονιακών νόμων υπόσχεται ο Γ. Σταθάκης
«Η Μέρκελ δεν μπορούσε να δώσει άλλες υποσχέσεις»

πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου