Τρίτη, Οκτωβρίου 25

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Αρνητική η ΝΔ στις 180 ψήφους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2011 15:24
Την καταψήφιση ενός νέου μνημονίου για τη χώρα το οποίο δρομολογείται από τις επικείμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης προαναγγέλλει η ΝΔ, που σπεύδει προκαταβολικά να διαμηνύσει ότι η στάση της δεν εξαρτάται από το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση τη στήριξη της νέας συμφωνίας στη Βουλή τουλάχιστον από 180 βουλευτές.

Η ΝΔ επιμένει σταθερά στη γραμμή ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή σωτηρίας, προτάσσοντας, όπως είπε στο Βήμα 99,5 ο Δ. Σταμάτης, πολιτικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, τη φράση: «Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνιστά κοινοβουλευτική χούντα».

Στο γαλάζιο επιτελείο προεξοφλούν ότι η απαίτηση ευρείας πλειοψηφίας στη Βουλή οδηγεί αυτόματα σε εκλογές και επαναλαμβάνουν τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι «η ΝΔ δεν εκβιάζεται».

Το ενδεχόμενο ωστόσο να επιδιώξει η κυβέρνηση μια πλειοψηφία 180 βουλευτών για το νέο μνημόνιο απασχολεί έντονα τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, ενώ εξετάστηκε και στις συσκέψεις που είχε χθες και σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ με τους στενούς συνεργάτες του. 

Κομματικές πηγές πάντως διαβεβαιώνουν ότι ζήτημα για στήριξη της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή δεν ετέθη κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης διαμήνυσε, μάλιστα, ότι 180 ψήφοι απαιτούνται για κύρωση διεθνών συμφωνιών που θίγουν την εθνική κυριαρχία και κάλεσε την κυβέρνηση, σε περίπτωση κατά την οποία ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, να γνωστοποιήσει ποια τμήματα της εθνικής κυριαρχίας παραχωρούνται. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ότι στη Σύνοδο Κορυφής «παρίστανται και παρακολουθούν».ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου