Τρίτη, Οκτωβρίου 18

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου: Μήνυμα στους ακραίους και στις τράπεζες

Παπανδρέου: Μήνυμα στους ακραίους και στις τράπεζες
Στις 19:20 ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία διήρκησε μία ώρα και κατά την οποία ανέφερε: «Οφείλουμε να αντέξουμε στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα... οφείλουμε να δείξουμε ψυχραιμία και να υψώσουμε το ανάστημά μας».
Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους την κρίσιμη αυτή στιγμή κατονομάζοντας ευθέως τους δικαστές, τους επιχειρηματίες και τις τράπεζες.

Ζήτησε επίσης από όσους διαμαρτύρονται με την μορφή καταλήψεων στο δημόσιο να σταματήσουν να σπέρνουν τον διχασμό.

Κατηγόρησε δε ορισμένους ότι «καλλιεργούν μίσος και πατριδοκαπηλία», ενώ επιτέθηκε στην πρώην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έφυγε αφού διέλυσε τη χώρα και την άφησε ανοχύρωτη σε μία χώρα που έμπαινε στη χειρότερη κρίση».

Αναφερόμενος στις καταλήψεις ο κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε εάν η διάλυση της χώρας θα μας βοηθήσει να φύγουμε από την επιτήρηση.

«Μας κατηγορούν ότι δε διαπραγματευόμαστε... Σοβαρά; Πού τα βρήκαμε τα 110 δισ. για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Μας τα χάρισε κανείς αυτά; Δε διεκδικήσαμε; Δεν πετύχαμε;», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

«Όλοι πληρώνουμε για να φτιάξουμε μία Ελλάδα δίκαιη, ένα δίκαιο κράτος», είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους να δείξουν σύμπνοια, προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της Πέμπτης, ζήτησε την στήριξη της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου «να ενισχυθούμε για την διαπραγμάτευση της Κυριακής».

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους, αυτό είναι πατριωτισμός, η Κ.Ο. θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός είπε με νόημα ότι «το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται πάντα με το συμφέρον της χώρας, αλλά το συμφέρον της χώρας είναι στα σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων» και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Όσον αφορά στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, τα οποίο χθες η κ. Λούκα Κατσέλη καταψήφισε, ανέφερε ότι μέσω αυτού «ενισχύουμε το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων, προστατεύουμε τους εργαζομένους από την ιδιωτική διαπραγμάτευση και την ασυδοσία».

«Ερχόμαστε βήμα- βήμα πιο κοντά στον στόχο», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και εξήρε τις προσπάθειες της κυβέρνησής του και του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι πολλοί είχαν προεξοφλήσει ότι «θα τα παρατούσαμε, ότι δεν θα καταφέρναμε ούτε το 10% από τα όσο έχουμε κάνει». zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου