Κυριακή, Οκτωβρίου 23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ


Επίσημη διακήρυξη απελευθέρωσης για τη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, 19:40
Ιστορική ανακηρύσσεται η 23η Οκτωβρίου για τη Λιβύη, καθώς το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τις ιαχές δεκάδων χιλιάδων πολιτών στη Βεγγάζη, κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία της χώρας, ύστερα από 42 χρόνια της διακυβέρνησης του Καντάφι.

«Ανακοινώνουμε προς ολόκληρο τον κόσμο ότι απελευθερώσαμε την αγαπημένη μας πατρίδα με τις πόλεις, τα χωριά, τους λόφους, τα βουνά, τις ερήμους και τον ουρανό της» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, κατά την έναρξη της τελετής στην πλατεία Ελευθερίας στη Βεγγάζη, απ' όπου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση τον Φεβρουάριο.

Ο Αμπντούλ Τζαλίλ ευχαρίστησε επίσης τον Θεό για τη νίκη και ζήτησε συγχώρεση και συμφιλίωση, ενώ προσευχήθηκε για τα θύματα του πολέμου. Ευχαρίστησε ακόμα όλους όσους πήραν μέρος στην επανάσταση -από τους αντάρτες, μέχρι τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους που την υποστήριξαν. Τόνισε, δε, ότι η νέα Λιβύη θα τηρήσει τον ισλαμικό νόμο ως ιδρυτική αρχή, ενώ ευχήθηκε τέλος στους διαδηλωτές της Συρίας και της Υεμένης «νίκη».

Η διακήρυξη αυτή της ανεξαρτησίας χαιρετίστηκε από τον αρχηγό του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ενώ οι πρώτες εκλογές της χώρας έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου