Κυριακή, Φεβρουαρίου 5

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, 10:00
Εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων της τρόικα για λήψη ακόμη πιο σκληρών μέτρων, συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η σύσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 13:00, ωστόσο λόγω της συνάντησης του Παπαδήμου με την τρόικα, θα μεταφερθεί μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Ανοικτό παραμένει το κρισιμότατο ζήτημα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με τους δανειστές να συνεχίζουν να πιέζουν για «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ και άλλα επώδυνα μέτρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και στο δεύτερο μέτωπο, εκείνο του PSI: ο Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του IIF Τσαρλς Νταλάρα, επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όλα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής» είχε αναφέρει ο Ευ.Βενιζέλος το απόγευμα του Σαββάτου, υπογραμμίζοντας τη σημασία συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε η ώρα των δεσμεύσεων» -επανερχόμενος έτσι στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες από τα κόμματα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου