Πέμπτη, Φεβρουαρίου 2

ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Παπανδρέου: "Σε κανέναν δεν επέβαλλα να γίνει υπουργός"

Παπανδρέου: "Σε κανέναν δεν επέβαλλα να γίνει υπουργός" :
"Υπηρετώ την ενότητα. Θα κάνω ό, τι μου αναλογεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε όμως και στην επεισοδιακή ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή, λέγοντας ότι "όσο διαρκεί η κυβέρνηση συνεργασίας οι υπουργοί πρέπει να διαβουλεύονται με όλα τα κόμματα".

"Σε κανέναν δεν επέβαλλα να γίνει υπουργός. Αλλά οι επιτυχίες είναι όλων μας", είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του, σε μια αιχμή για την κριτική που του ασκείται από στελέχη που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις του.

Ο κ Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην ομιλία του στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις κατηγορίες για φούσκωμα του ελλείμματος, τονίζοντας: "Θα προτείνουμε εμείς οι ίδιοι τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα", ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ που ζήτησε τη σύσταση επιτροπών μετά τις εκλογές. «Εμείς θέλουμε να βγουν όλα στο φως πριν από τις εκλογές. Για να τα ξέρει ο λαός και όχι μετά για να λέμε ό,τι θέλουμε», σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.

«Αυτή η μάχη δε δίνεται μόνο εντός Ελλάδας αλλά στην Ευρώπη και διεθνώς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα, αλλά και όλες τις βοηθητικές ενέργειες για στήριξη της χώρας διεθνώς. Μάλιστα, με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από τον τύπο  για το ταξίδι του στην Κόστα Ρίκα εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι ισοπεδώνουν τα πάντα προκειμένου να κάνουν κριτική στο ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση επιτρόπου ο Γ. Παπανδρέου, έκανε λόγο για γελοιότητες. "Υπάρχει εμμονή στην πατρωνία μέσα από επιτρόπους, που θα αποφασίζουν για τον προϋπολογισμό και την οικονομία μας, αυτά είναι γελοιότητες", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν μίλησα ποτέ για διεφθαρμένο λαό", είπε, κατηγορώντας της ΝΔ ότι ψεύδεται. "Είμαστε υπερήφανοι που σώθηκε η χώρα από την καταστροφή. Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν στη ΝΔ, γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε και εκείνους από τον πολιτικό αφανισμό", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφέρθηκε επίσης στη μάχη της φοροδιαφυγής και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έκανε τίποτα σε αυτό τον τομέα. Απέδωσε στο κόμμα του τις συλλήψεις μεγαλοοφειλετών και τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα, λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε συνέχεια χειροπέδες, φτύσαμε αίμα για αυτό


Άσκησε, επίσης, κριτική στη ΝΔ για την απογραφή και την κατηγόρησε ότι εγκατέλειψε την Ελλάδα σε τροχιά χρεοκοπίας.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του στις εξελίξεις για την οικονομία ότι η " κατάσταση είναι ζοφερή και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη".

Απάντησε τέλος στην κριτική από στελέχη της ΝΔ, ότι δεν αναζητήθηκαν κεφάλαια από τη Ρωσία , την Κίνα και τις αραβικές χώρες, αντί του δανείου από την τρόικα, χαρακτηρίζοντας "μύθο" τους ισχυρισμούς αυτούς και αναφέροντας ότι μίλησε προσωπικά με τον Μετβέντεφ, αλλά μόνο η Κίνα αγόρασε 6 εκ.ευρώ κρατικά ομόλογα.    zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου