Πέμπτη, Αυγούστου 30

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ,ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ,ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ

Ρέσλερ:"Δεν παίρνω πίσω τίποτα"

Πρώτη καταχώρηση: 30/08/2012
16:12Οικονομία
«Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ και διευκρινίζει ότι όσα έχει πει για την Ελλάδα και την κρίση - ότι «μια έξοδος έχει πάψει πλέον να τρομάζει» - εξακολουθούν να ισχύουν. Διαχωρίζει ωστόσο τη θέση του από τις «βίαιες» και «ανεύθυνες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), για τα οποία, επισημαίνει, «θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον τόσο ζωτικό ζήτημα».
Ο κ. Ρέσλερ απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα. «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχετικοποιήσω αυτές τις δηλώσεις ή να τις πάρω πίσω. Αντίθετα, ισχύουν όσα έχω πει», επισημαίνει και προσθέτει ότι όταν κάνει δηλώσεις, έχει πάντα καλά επιχειρήματα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα, ο κ. Ρέσλερ παραπέμπει στην έκθεση της τρόικας, επαναλαμβάνει ότι «οι κανόνες στην Ευρώπη πρέπει να τηρούνται» και προσθέτει: «Όποιος αναλαμβάνει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Όποιος παραβαίνει τις υποσχέσεις του, δεν θα λάβει άλλα χρήματα». Εκφράζει πάντως την κατανόησή του για την δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διερωτήθηκε εάν ορισμένες δηλώσεις γίνονται συνειδητά ή από ανοησία και τις αποδίδει σε συναισθηματική φόρτιση.
«Φυσικά, η διαδικασία μεταβολής έχει πάντα και άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων. Ας θυμηθούμε ότι κατά την εφαρμογή της "Ατζέντα 2010" ζήσαμε στην Γερμανία ταραγμένους καιρούς. Στην Ελλάδα οι αναγκαίες απαιτήσεις είναι πολύ εκτενέστερες από την μεταρρύθμιση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αλλά παρόλη την συναισθηματική φόρτιση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την πίεση από την ελληνική κυβέρνηση. Οι υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια», κατέληξε ο κ. Ρέσλερ. enikos.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου