Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26

ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ,ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

«Μου πίνουν το αίμα»

26/09/2012

1 εικόνα

Μαφιόζους, εκβιαστές και εγκληματίες βλέπει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πίσω από την υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, με τις καταγγελίες του επιχειρηματία που εμπλέκουν τον πρόεδρο της Βουλής, μαζί με τους Μ. Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη, σε έκνομες αγοραπωλησίες ακινήτων.
Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την Τετάρτη τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους είπε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που πλήττει το κύρος της χώρας και εν τέλει την αποσταθεροποιεί. «Με βγάζουν στα κανάλια του εξωτερικού, λέγοντας ότι η διαφθορά αγγίζει ακόμα και τον πρόεδρο της Βουλής. Θέλουν να με δώσουν βορά σε αυτούς που είναι τώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία; Γι' αυτό και ξέρω ότι η υπόθεση θα τελειώσει μόνο αν ένα θεσμικό όργανο, όπως ο ΣΔΟΕ, βγάλει ότι είμαι αθώος.»
Ο πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση και προσωπικά κατά του Νίκου Χατζηνικολάου: «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν από το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. Αφού όμως έχει πάρει το καλαμάκι να μου πιεί το αίμα, τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να μου το πιεί;»
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν παραιτείται και κάλεσε τα κόμματα της Βουλής, αν το επιθυμούν, να καταθέσουν πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του. «Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να καταθέσουν πρόταση για εξεταστική επιτροπή. Είμαι ικανοποιημένος από τη στάση της κυβέρνησης. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά όλοι συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος.»
Υπενθυμίζεται ότι η Real News δημοσίευσε έγγραφο κατάθεσης του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, σύμφωνα με τον οποίο Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.  protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου