Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23

ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΥΝΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Τρεις κορυφαίοι πολιτικοί εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τρεις κορυφαίοι πολιτικοί εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος
​ Σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο φέρονται να είναι μπλεγμένα κορυφαία ονόματα της πολιτικής, αποκαλύπτει η εφημερίδα real news της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης  και δύο κορυφαίοι  πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Λιάπης και τον Γιώργος Βουλγαράκης, φέρονται  να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα σε περιοχές φιλέτα της Αττικής, αξίας 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αγοραπωλησίες ήταν βιτρίνα για να καλυφθεί το μαύρο χρήμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις που φιλοξενεί η εφημερίδα, οι αγορές γίνονταν μέσα από εταιρία real estate και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η έρευνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι σε εξέλιξη ενώ υπάρχουν  ένορκες καταθέσεις στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και μηνύσεις στις εισαγγελικές αρχές, που δίνουν την εικόνα ενός κυκλώματος που  δρούσε ανενόχλητο και ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Την ίδια ώρα άμεση ήταν  η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του:«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης τόνισε  «Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», και πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε μήνυση.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης  απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter:  «Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα». Μάλιστα και ο  κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.
Πηγή: Real news
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου