Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Ο Πέτρος, ένας υπάλληλος εκδοτικού οίκου είναι βιδωμένος με την αφεντικίνα του Έλσα καθώς δεν του εκδίδει εκείνο το βιβλίο που έγραφε καιρό. Η Έλσα σε αυτή τη φάση της ζωής της έχει τις δικές της «ασχολίες», την εμμονή της με το πορνό. Αυτή την περίοδο διαβάζει ένα χειρόγραφο που της αγγίζει ιδιαίτερες συναισθηματικές χορδές. Η συγγραφέας του λέγεται Ιφιγένεια, μια ηθοποιός που στόχο ζωής έχει την επαγγελματική ανέλιξη, μια πραγματική αριβίστρια. Ωστόσο η πανέμορφη Ιφιγένεια έχει έναν αθεράπευτο θαυμαστή τον.. Πέτρο.

Ένας κύκλος τριών ανθρώπων, τριών ιστοριών, που συνδέονται μεταξύ τους μέσα από την σημαντικότερη αδυναμία τους, τον εθισμό τους. Ο κάθε ήρωας ψάχνει να βρει τη λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα και γι αυτό είναι δύσκολη η όποια απόπειρα του αναγνώστη να κατατάξει τους ήρωες στο δίπολο καλό-κακό.

Ένα ηθογράφημα 324 σελίδων στο οποία η συγγραφέας σε ελκύει με την ζωντάνια της αφήγησης στο  πρώτο πρόσωπο. Θεωρώ ότι ο αναγνώστης θα γοητευτεί από την περιγραφικότητα των σκηνών και ίσως το σημαντικότερο θα δει μέσα από τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών αλλά και τη δράση τους κάποιες πτυχές από τις δικές του ίσως εξαρτήσεις, αδυναμίες και εμμονές. protagon.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου