Παρασκευή, Ιουνίου 28

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο

Πρώτη καταχώρηση: 28/06/2013 - 03:10
Τελευταία δημοσίευση: 03:10Διεθνή
Συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο
Συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την ενίσχυση του δανεισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται από την ύφεση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ε.Ε. θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακάμψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των χρεών, ωστόσο οι τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τη ζημιωμένες κεφαλαιακές τους βάσεις, αποδεικνύεται ότι διστάζουν να δανείσουν σε επιχειρήσεις.
Η ελπίδα είναι ότι βοηθώντας τις τράπεζες να παρέχουν περισσότερες και φθηνότερες πιστώσεις, οι επιχειρήσεις στις χώρες αυτές θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό και θα ενισχυθεί η παραγωγή, ούτως ώστε να ανακάμψει η οικονομία.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου