Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ

«Η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική συμμορία»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, 13:16
Την ελπίδα η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα να σημάνει συναγερμό στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα, εξέφρασε η Ελληνίδα επίτροπος στην Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου του BBC, η κα Δαμανάκη υπογράμμισε πως είναι ώρα να «κόψουμε όλοι μαζί τον γόρδιο δεσμό. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα της άκρας Δεξιάς, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη. Είναι ένα νεοναζιστικό κόμμα που δρα ως εγκληματική συμμορία».

«Χρειαζόμαστε άμεση και αποφασιστική δράση σε τρεις κατευθύνσεις:
- αυστηρή εφαρμογή του κοινού ποινικού δικαίου σε όλες τις περιπτώσεις και για τους βουλευτές - μέλη της Χρυσής Αυγής
- αναδιοργάνωση της αστυνομίας, ώστε να δράσει αναλόγως
- επείγουσα μελέτη για πιθανές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, ώστε να διευκολυνθεί η δράση εναντίον οργανωμένων συμμοριών
- έρευνα σε βάθος για τις πηγές χρηματοδότησης των ενεργειών» τόνισε.

Παράλληλα, η Ελληνίδα επίτροπος σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να μετασχηματίσει την απελπισία και τον θυμό ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια σε εγκληματική δράση.

Τα σταφύλια της οργής δηλητηριάζονται με αίμα και έγκλημα, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί οφείλουν να αντιληφθούν ότι η «ελληνική κοινωνία προσεγγίζει την κόκκινη γραμμή της αντικατάστασης της πολιτικής από τη βία. Έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε αυτήν την κατάσταση».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου