Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20

ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΕΝΤΟΛΕΑ -ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


Επιστράτευση φονιάδων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 16:35


Τον βασικό εντολέα-ηθικό αυτουργό του εγκλήματος στο Κερατσίνι αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, λίγα 24ωρα μετά τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιήθηκαν πριν από τη δολοφονία του Παύλου. Η ακολουθία των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» από ομάδα με σαφή ιεραρχική δομή, που κινητοποίησε άλλες ομάδες οι οποίες και -υπακούοντας- συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα που παρακολουθούσε το θύμα στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ομοϊδεάτες του δολοφόνου.

Όσον αφορά στον 45χρονο δράστη Γ. Ρουπακιά, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχθηκε και έκανε πάνω από πέντε τηλεφωνήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο δράστης κατείχε δύο κινητά τηλέφωνα (ένα παλιό καρτοκινητό στο οποίο δεχόταν κλήσεις από την Χ.Α. και ένα δεύτερο για προσωπική χρήση). Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση ήταν και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Πατέλης αλλά και ένας ακόμη από άλλη Τοπική Οργάνωση της «ευρύτερης περιφέρειας» του Πειραιά.

Αναμένουν την απάντηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ώστε να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι τελικά εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων, καθώς, μετά και την εντολή για άρση απορρήτου, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, .

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία. Όπως είπαν όμως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιοι αξιωματικοί, τέτοιο βίντεο δεν έχει φθάσει στην Ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαρ. Αθανασίου, ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να συσχετισθεί το δημοσίευμα σημερινής εφημερίδας -στο οποίο περιλαμβάνεται συνέντευξη πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής- με τα στοιχεία που ήδη έχουν συγκεντρωθεί (32 δικογραφίες) και διαβιβαστεί στην ίδια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 17:26  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου