Στο στόχαστρο κι άλλοι βουλευτές της Χ.Α.
Πρώτη καταχώρηση: 06/10/2013 - 07:22
Τελευταία δημοσίευση: 07:22Πολιτική
Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την προφυλάκιση του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρήστου Παππά και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, φαίνεται να ανοίγει από την αντιτρομοκρατική και τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέοι μάρτυρες πέρασαν από τα γραφεία ανακριτών και εισαγγελέων, προκειμένου να μιλήσουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Φέρεται να μιλούν με συγκεκριμένα ονόματα, για συγκεκριμένους βουλευτές της Χ.Α. που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κάποια κατηγορία, καθώς και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι στο γραφείο του ανακριτή έχουν φτάσει και πολλά άλλα αιτήματα προσώπων που επιζητούν να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση.
Ομολογία για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Φύσσα
Tην ίδια ώρα, ομολογία με σαφή αναφορά σε κάλεσμα μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μισή ώρα πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε ο αποκαλούμενος ως «απόστρατος»» που παραδόθηκε στις Αρχές την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Φέρεται, λοιπόν, απολογούμενος στον ανακριτή, να υποστήριξε ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν, δηλαδή, από την δολοφονία του Φύσσα.
Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη που, όπως είπε, «μας καλούσε στην τοπική». Έτσι, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει. Στη συνέχεια, ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη και όπως υποστηρίζει, τον ρώτησε «κύριε Γιώργο, τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, ζήτησε, χωρίς να του εξηγήσει, «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».
«Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή. Και πρόσθεσε στην κατάθεση του: «Μου είπε "όχι" και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο, του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω, βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα: "Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;". Εκείνοι μου απάντησαν "Τι τρόφιμα, ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας”. Είπα στον Σ.: "Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;". Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε: "είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν". "Όχι τον Ρουπακιά, ρε γαμώτο", είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».
Σύμφωνα, πάντως, με τις καταγραφές των τηλεφωνικών κλήσεων και το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου βάσει των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ο «απόστρατος» κινήθηκε το επίμαχο βράδυ σε Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα, Κερατσίνι. Φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία είχε περάσει από τον δρόμο της συμπλοκής, ενώ ανώνυμο τηλεφώνημα από «πρώην χρυσαυγίτη» που έγινε στην ασφάλεια και το περιεχόμενό του μεταφέρθηκε στη δικογραφία, φέρεται να τον εμφανίζει ως «συντονιστή» της επίθεσης.
Πηγή: real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου