Κυριακή, Δεκεμβρίου 25

ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


Η ώρα της Δικαιοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011, 23:15


 Ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, «επωνύμους» που έχουν ανοικτές υποθέσεις με την ποινική Δικαιοσύνη, μπορεί να εκληφθούν τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι Δικαστικές Αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσωπα τα οποία για πολλά χρόνια ένιωθαν υπεράνω νόμων και απλά «μειδιούσαν» στο άκουσμα των ποινικών Διώξεων, κληρικοί και επιχειρηματίες, όπως ο Μάκης Ψωμιάδης και ο ηγούμενος Εφραιμ νιώθουν ήδη τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης να αιωρείται επάνω από το κεφάλι τους.

Ο πρώτος διαβιεί εδώ και αρκετό καιρό έγκλειστος στη φυλακή των Σκοπίων από όπου και πληροφορήθηκε τη δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων (και των μελών της οικογένειάς του) κατόπιν της έρευνας του ΣΔΟΕ.

Ο δεύτερος, υπόδικος, στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και παραμένει φρουρούμενος στο κελί του. Επί της ουσίας εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψής του, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Την ίδια στιγμή ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου αρχίζουν ήδη να «ιδρώνουν» στη σκέψη και μόνο ότι ενδέχεται να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης. Ήδη διαισθάνονται ότι κάτι έχει αλλάξει…

Είναι χαρακτηριστική η φράση που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες προερχόμενη από ανώτατους κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Μην εκπλήσσεστε. Ίσως όλα αυτά αποτελούν μια καλή αρχή».

Η υπόθεση Ψωμιάδη

Η αυτεπάγγελτη έρευνα το ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των εισαγγελικών Αρχών οδήγησε στο «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, του γιου του, Σταύρου, καθώς και δυο ακόμα συγγενικών προσώπων καθώς προέκυψαν στοιχεία αδικαιολόγητου πλουτισμού την περίοδο 2000-2010.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο «ασύλληπτος» Ψωμιάδης ο οποίος στο παρελθόν είχε βγει «ατσαλάκωτος» ακόμα και από τη σφοδρή αντιδικία με τον Κώστα Λαλιώτη, συνελήφθη για τη γνωστή υπόθεση των στημένων αγώνων και είδε την περιουσία του να «παγώνει» για υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Άλλαξε κάτι; Ο χρόνος θα δείξει…

Οι άλλες υποθέσεις

Η περίπτωση Ψωμιάδη όμως δεν είναι η μοναδική, η οποία «δουλεύεται» από άνδρες του ΣΔΟΕ και εισαγγελία. Υπάρχουν αρκετές ακόμα ανοιχτές δικογραφίες οι οποίες αναμένεται να κλείσουν το προσεχές διάστημα, πιθανότατα με το ίδιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αφορούν ίδια η παρεμφερή αδικήματα τα οποία ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, πολλά εκ των οποίων μπορεί να έχουν «ξεχαστεί» από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Ακόμα και από τους ίδιους τους ελεγχόμενους.

Ανώτατες «πηγές» του υπουργείου υπενθύμιζαν σε συνομιλία τους με τη zougla.gr την ύπαρξη αρκετών ακόμα υποθέσεων που αφορούν πολιτικά και φυσικά πρόσωπα. Μια από αυτές θεωρείται ήδη περατωμένη και το μόνο που απομένει είναι το διαδικαστικό σκέλος το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε «δήμευση» περιουσιών ή ακόμα και προφυλακίσεις.

 Όπως προείπαμε, ο χρόνος θα δείξει…
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011, 23:52 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου