Κυριακή, Δεκεμβρίου 25

ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΗΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΩΝ ΑΛΜΑΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ Η ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Στήριξη των Four Seasons Luxury Hotels στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011, 15:11
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Μετά την παρέμβαση της Ρωσικής εκκλησίας και των Ελλήνων διακόνων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου Μητσοτάκη, Καρατζαφέρη και Αλαφούζου, υπέρ του βατοπεδινού γέροντος Εφραίμ, δεν θα αποτελούσε έκπληξη και μία παρέμβαση των Four Seasons Luxury Hotels υπέρ του άλλου γέροντος Άκη Τσοχατζόπουλου, για την ενδεχόμενη δίωξή του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή Ελλάδα, του χαμηλού πήχη και των εύκολων αλμάτων ιδεολογικών και θεσμικών, ανάλογα με το θυμικό ή τα συμφέροντα των υποτιθέμενων πυλώνων της όποιας εξουσίας.

Μετά από αναρίθμητες προανακριτικές επιτροπές με προκλητικές παραγραφές των πιθανών ευθυνών των εμπλεκομένων πολιτικών, περάσαμε στην απέναντι όχθη της στήριξης των συνεργών τους και των επιτηδείων.

Του παπά, του αστυνομικού, του επιχειρηματία, του κάθε απατεώνα εν πάση περιπτώσει, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση και την στιγμή κατόρθωσε, με τον όποιο τρόπο, να διαχειριστεί προς ίδιον όφελος την δημόσια περιουσία.

Σήμερα είναι ο ηγούμενος αύριο ο προηγούμενος ή ο μεθεπόμενος.

Θαυμάστε το εκπληκτικό επιχείρημά τους για τον διεθνούς φήμης δημοσιοσχεσίτη Εφραίμ: Το βούλευμα προφυλάκισής του συμπίπτει με την εορτή των Χριστουγέννων και θεωρείται ύποπτο!

Πού είδαν γραμμένο όλοι αυτοί ότι ο Κύριος στα γενέθλιά του απαγόρευε την προφυλάκιση λωποδυτών; Σε ποια Διαθήκη ή Άγιο Κείμενο;

Πουθενά φυσικά. Απλά το εμπνεύστηκαν δοθείσης της ευκαιρίας, όταν ένας δικός τους άνθρωπος βρέθηκε στη γωνία από την απλή εφαρμογή άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Εάν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί χυδαία μορφή διαπλοκής, τι άλλο μπορεί να εκφράσει με γλαφυρότερο τρόπο την χυδαιότητα της εξουσίας.

Μία σάπια εξουσία η οποία την ημέρα των Χριστουγέννων, αντί να βγει στους δρόμους για τους ανέστιους και τους πεινασμένους, εξάντλησε τον αμοραλισμό της υπέρ του περιφερόμενου εισπράκτορα της Αγίας Ζώνης.

Ενός επιτήδειου μοναχού, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο ηγούμενος Βατοπεδίου, ο οποίος σε κατ’ οίκον επισκέψεις επιχειρούσε να παραπλανήσει τις συζύγους υπουργών παριστάνοντας τον μελλοντολόγο, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή τους και να πετύχει τους επιχειρηματικούς στόχους του.

Καταθέτω την εμπειρία μου από την επίσκεψη του περιβόητου Εφραίμ στο σπίτι μου με δική του πρωτοβουλία- έκπληξη, κατά την περίοδο που επιχειρούσε να με εντάξει στην αυλή των θαυμαστών του δια της μεθόδου άμεσης πρόβλεψης μελλοντικών συμβάντων δίκην καφετζούς. Έκπληκτος άκουγα μετά πάροδο ημερών τη μαρτυρία συζύγου υπουργού της Οικονομίας, στην οποία διηγείτο το ίδιο παραμύθι, προκειμένου να την εντυπωσιάσει και να «πέσει» η υπογραφή του για να περιέλθουν στη Μονή τα επίμαχα ακίνητα!

Αυτόν τον φθηνό μαυραγορίτη έσπευσαν τα «θηρία» της βαριάς υπογραφής εντός και εκτός Ελλάδας να στηρίξουν ανερυθρίαστα!

Τι κρίμα…zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου