Κυριακή, Δεκεμβρίου 25

ΚΛΕΦΤΕΣ

Βρέθηκαν 7 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό δικαστικού υπαλλήλου!

Βρέθηκαν 7 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό δικαστικού υπαλλήλου!
Συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως η έρευνα που έγινε από το Γενικό Επιθεωρητή και τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, την οποία αποκάλυψε το Mega.

Η έρευνα έδειξε καταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων (και μάλιστα κατακερματισμένες σε πολλούς λογαριασμούς) που φθάνουν μέχρι το απίστευτο ποσό των 7,5 εκ. ευρώ!

Μετά από άρση του τραπεζικού, του φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι επιθεωρητές εντόπισαν συνολικές καταθέσεις ύψους 7,5 εκ. ευρώ! Την ίδια ώρα, ποσό 1,2 εκ. ευρώ κατέχει πρώην γενικός διευθυντής ΠΕΧΩΔΕ, ενώ 1 εκ. ευρώ βρέθηκε σε λογαριασμό πρώην προϊσταμένου της Νομαρχίας Κιλκίς.

Η λίστα με τα «λαβράκια» συνεχίζεται: Σε προϊστάμενο Πολεοδομίας στις Κυκλάδες εντοπίστηκε 1 εκ. ευρώ, σε υποδιευθυντή Πολεοδομίας στη Σύρο βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της Πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ, προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών δήμου Κηφισιάς 900.00 ευρώ και υπάλληλος του ενιαίου συνδέσμου δήμων Αττικής 500.000 ευρώ.

Υψηλές καταθέσεις βρέθηκαν επίσης σε 10 γιατρούς του ΕΣΥ και αφορούν ποσά από 1 έως 2,5 εκ. ευρώ, αλλά και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές (γυναικολόγους και ορθοπαιδικούς) και αφορούν ποσά 3 μέχρι 4 εκ. ευρώ. Τέλος, εντοπίστηκε και αστυνομικός με κατάθεση 2 εκ. ευρώ!

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έγινε διασταύρωση των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και προέκυψε ότι δεν δικαιολογούνται τα ποσά αυτά που «περισσεύουν».

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ήταν -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- κυριολεκτικά απίστευτες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε o δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ στο δελτίο του Mega, ένας εξ αυτών (ο πρώην προϊστάμενος της Νομαρχίας Κιλκίς), απάντησε ότι έχει πλούσιους συγγενείς που του καταθέτουν ποσά για τα γενέθλια των παιδιών του! star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου