Πέμπτη, Απριλίου 25

ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ


Ικανοποιημένος από την εισβολή στο Ιράκ ο Τζορτζ Μπους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013, 08:49
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους διαβεβαίωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την απόφαση που είχε λάβει για εισβολή στο Ιράκ, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ABC και μεταδόθηκε χθες, παραμονή των εγκαινίων ενός μουσείου για τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του.

«Είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση. Πιστεύω ότι η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν ήταν η σωστή απόφαση, όχι μόνο για την ασφάλειά μας, αλλά επίσης για να έχουν οι Ιρακινοί τη δυνατότητα να ζήσουν σε μια ελεύθερη κοινωνία» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Όμως, η ιστορία είναι αυτή που θα τα κρίνει όλα αυτά και εγώ δεν θα είμαι εκεί για να το δω. Σε ό,τι με αφορά, η συζήτηση έχει κλείσει. Έκανα ό,τι έκανα. Οι ιστορικοί είναι αυτοί που θα κρίνουν την απόφαση εκείνη».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπους προέτρεψε τον μικρό του αδελφό, Τζεμπ, πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2016, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ένας «εξαιρετικός υποψήφιος».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως και όλοι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, θα παρευρεθεί στην τελετή των εγκαινίων του κέντρου Τζορτζ Μπους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου