Τετάρτη, Απριλίου 16

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΦΩΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΟΗΕ: Οι ρωσόφωνοι «στήνουν» επιθέσεις για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της Ρωσίας

Πρώτη καταχώρηση: 16/04/2014 - 00:37
Τελευταία δημοσίευση: 00:41Διεθνή
ΟΗΕ: Οι ρωσόφωνοι «στήνουν» επιθέσεις για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της Ρωσίας
ΟΗΕ: Οι ρωσόφωνοι «στήνουν» επιθέσεις για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της Ρωσίας
Οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δέχονται επίθεση για να δικαιολογήσουν την ανάμιξη της Ρωσίας, αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προειδοποιώντας ότι μια τέτοιου είδους προπαγάνδα είναι πιθανό να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Η Ρωσία από την πλευρά της επέκρινε έντονα την έκθεση αυτή του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως μονόπλευρη και «κατασκευασμένη για να ανταποκρίνεται στα συμπεράσματα που είχαν διαμορφωθεί εκ των προτέρων».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως πιστεύει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου μετά την ανακοίνωση του Κιέβου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά φιλορώσων αυτονομιστών.
«Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες επιθέσεις κατά της ρωσόφωνης κοινότητας, αυτές δεν ήταν ούτε συστηματικές ούτε εκτεταμένες», αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ.
«Φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες στο Μαΐντάν καθώς και σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές ιστορίες για παρενόχληση ρωσοφώνων από Ουκρανούς εθνικιστές εξτρεμιστές και η λανθασμένη πληροφόρηση πως αυτοί καταφθάνουν οπλισμένοι για να καταδιώξουν ρωσόφωνους στην Κριμαία, χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά για να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας που αντικατοπτρίστηκε στην υποστήριξη της ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου