Σάββατο, Οκτωβρίου 25

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Ανατροπή: "Δεν είναι ο Κάσσανδρος στην Αμφίπολη - Δεν έχει λογική"

12:08 |

Ανατροπή:
 0
Αντίθετη άποψη από την Ελένη Αρβελέρ για το ενδεχόμενο να έθαψαν τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη έχει ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Ευθύμης Λαζόγκας. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε ότι δεν έχει καμία λογική να είναι θαμένος ο Κάσσανδρος στην Αμφίπολη!
Ταυτόχρονα τόνισε: "Αποκλείω να βρίσκεται στον Τάφο της Αμφίπολης, η Ολυμπιάδα, η Ρωξάνη ή ο γιος του Μεγάλου Αλέξανδρου"..
Όπως είπε: "Αποκλείω την πιθανότητα να βρίσκεται η Ολυμπιάδα εκεί, γιατί δεν ταυτίζεται χρονολογικά", ενώ πρόσθεσε: "Το ψηφιδωτό ίσως θέλει να δείξει πως στον τάφο βρίσκεται γυναίκα, αλλά από την άλλη ο Λέων παραπέμπει σε επιφανή άνδρα".

Απέκλεισε την πιθανότητα στον τάφο να βρίσκεται ο Αλέξανδρος ο τέταρτος ή η Ρωξάνη, αλλά άφησε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολυάνδρειο ... επιφανών Αμφιπολιτών. Είπε επίσης πως αν πιστέψουμε τις πηγές ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στην Αλεξάνδρεια.
Αναφερόμενος στις σφίγγες ο κ. Λαζόγκας, υπογράμμισε: "Οι σφίγγες που στρέφουν το κεφάλι τους προς τον θεατή στον τάφο της Αμφίπολης χρησιμοποιούνται συνήθως για ταφικούς λόγους. Οι σφίγγες είχαν να χρησιμοποιηθούν πολλά χρόνια και πως η εμφάνισή τους στην Αμφίπολη ίσως να αποτελεί πλεονασμό στον σχεδιασμό του τάφου. Άλλωστε ο τάφος είναι πληθωρικός και παραφορτωμένος με πολλά σύμβολα είτε για να αποτρέψει, είτε για να δείξει ότι όποιος είναι θαμμένος ήταν ένας επιφανής της εποχής εκείνης".

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου