Τετάρτη, Ιουνίου 22

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΝΔ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ 1981 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΝΔ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμενοι για αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι το 1981 «ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι».

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Θ. Πάγκαλου και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κ. Τασούλα.

«Σήμερα έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα στις αναφορές αυτές, ζητώντας από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει. Παρά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης -ο οποίος πάντως δεν ανακάλεσε- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από την αίθουσα, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το λόγο πήρε αργότερα ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να δράσει πυροσβεστικά. «Μπορεί να υπήρξε παρεξήγηση», «υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις της ιστορίας» είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να παραμείνουν γιατί δίνεται η εντύπωση ότι ψάχνουν αφορμή για να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

Η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε λίγο αργότερα στα έδρανα, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά όμως να στηλιτεύει με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις αναφορές του κ. Πάγκαλου, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα για το ΠΑΣΟΚ». ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου