Τετάρτη, Οκτωβρίου 24

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα. Δεν τα ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ

Συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα. Δεν τα ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ χωρίς να προκύψει ουσιαστική εξέλιξη σε σχέση με τις αντιρρήσεις του κόμματος για τις θέσεις της τρόικας στις εργασιακές σχέσεις, στις οποίες επιμένει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτίθεται να συνεχίσει τηλεφωνικά τις επαφές αύριο, με τον πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά με άγνωστη κατάληξη.

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα έλθουν τα μέτρα στη Βουλή. Σε  περίπτωση που έλθουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα και τα εργασιακά,  τότε το πιθανότερο είναι να υπάρξει σοβαρή εμπλοκή. Αλλά το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει όμως μέχρι  στιγμής ότι  προτίθεται να τα φέρει σε ένα άρθρο, οπότε η ολομέτωπη διαφωνία δεν μπορεί να αποκλεισθεί, εφόσον κάποιος δεν υποχωρήσει… 

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους,  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, όπως και με  τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για την προσπάθεια βελτίωσης στα εργασιακά, ώστε  να υπάρξει συμφωνία.

Η νέα συμβιβαστική λύση  πάντως ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας της χώρας μας και στην τρόικα για τις αποζημιώσεις απόλυσης, περιλαμβάνει συμφωνία ότι για όσους έχουν 28 χρόνια στον ίδιο εργοδότη δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για αποδοχές μέχρι 2000 ευρώ, ενώ από εκεί και πάνω θα λαμβάνουν  αποζημίωση 12 φορές τον μικτό μισθό τους  και άλλες 12 φορές επί 2.000 ευρώ. 

Το ΥΠΟΙΚ διαμηνύει ταυτόχρονα ότι η τρόικα δεν συζητά περαιτέρω βελτίωση στις αλλαγές για τις εργασιακές σχέσεις στις προτάσεις για τις αποζημιώσεις.

Χαρακτηριστικό της έντασης των διαπραγματεύσεων είναι ότι την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ,  ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος  κ. Δ. Χατζησωκράτης συναντούσε τον «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο «παρά ένα», καθώς το ΥΠΟΙΚ προειδοποιεί ότι ο χρόνος τελειώνει σήμερα για την Ελλάδα, λόγω της αυριανής συνεδρίασης του Euroworking Group.   

Λυκούδης : «Δεν θέλουμε μια κρίση στην κυβέρνηση αλλά λύσεις στα εργασιακά»

«Αναμένουμε προτάσεις σύμφωνες με τις κλίμακες αξιών μας» διαμήνυσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδης σχετικά με τις προτάσεις για τις εργασιακές σχέσεις,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Περιμένουμε τις προτάσεις.  Ας δούμε πρώτα τι προτείνεται. Εμείς είμαστε σε συνεδρίαση και αναμένουμε  τι θα προταθεί» τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της ΔΗΜΑΡ δεν είναι να ρίξει την κυβέρνηση. «Στηρίζουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια,  αλλά παράλληλα θέλουμε να υπάρξει λύση ανάλογη με την κλίμακα αξιών μας» επισήμανε. 
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου